Năstase e produsul lui Iliescu. Ponta e produsul lui Năstase

Ziua în care regimul Năstase a comis cea mai revoltătoare crimă. După 15 ani, marii inculpați ai patriei caută să ne aducă tot acolo

1:11 pm, 10 aprilie 2017 • de Comentariile sunt închise pentru Ziua în care regimul Năstase a comis cea mai revoltătoare crimă. După 15 ani, marii inculpați ai patriei caută să ne aducă tot acolo

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Acum exact 15 ani, în 10 aprilie 2002, regimul Năstase comitea cea mai revoltătoare crimă împotriva unui magistrat. Presa a uitat, astăzi, de acel caz șocant și pe strada unde s-a comis asasinatul nimic nu amintește de acea zi în care un tânăr magistrat și-a pierdut viața numai și numai pentru că a refuzat să facă jocuri politice, pentru că a respectat legea și a făcut ceea ce i-a dictat conștiința.

Astăzi de împlinesc 15 ani de la moartea procurorului Cristian Panait. Pe strada Logofăt Luca Stroici , la numărul 35, nimic nu mai amintește ce s-a petrecut aici în 10 aprilie 2002, ziua în care un magistrat a murit pentru că a vrut să fie cinstit.

Tot ceea ce s-a petrecut acum 15 ani, între 1 și 10 aprilie 2002 este foarte important pentru ceea ce se petrece astăzi, de când PSD a câștigat puterea parlamentară și guvernamentală și caută pe toate căile să încalece Justiția. Tot ce face acum infractorul Liviu Dragnea și toată gașca de politicieni cu probleme penale din spatele lui, de la Tăriceanu până la Udrea și de la Ponta până la Ghiță, este mai ușor de înțeles dacă ne amintim de cazul Panait. Pentru că acolo vrea Dragnea & co. să readucă Justiția.

Ponta îi face acum opoziție lui Dragnea, avându-l în spate pe Adrian Năstase. Ponta a fost colegul de birou al lui Cristian Panait și cel care, după comiterea crimei, a fost avansat fulminant de Năstase pe funcții guvernamentale. Indiferent ce spune Ponta azi despre Dragnea, o face doar pentru accesul la puterea pe care el vrea să o folosească exact la fel sperând că poate încăleca Justiția.

Cristian Panait împlinise 29 de ani, pe 29 martie 2002. La trei zile după aniversare a făcut ”greșeala” pentru care regimul lui Adrian Năstase l-a condamnat la moarte.

În 1 aprilie 2002, după multe frământări, Cristian Panait a decis să refuze ordinele venite de la șefii lui Ilie Picioruș, Ovidius Păun și Joița Țănase procurorul general al României, la acea vreme. Deasupra lor era ministrul Justiției, Rodica Stănoiu, dovedită ulterior ca turnător al securității și Adrian Năstase, actual condamnat penal.

La 1 aprilie 2002, Cristian Panait a făcut ceva ce era inacceptabil pentru regimul politic condus de Năstase și reprezentat de partidul care astăzi îl are președinte pe condamnatul penal Liviu Dragnea.

Citește și: Cazul unui procuror erou ne explică perfect ce fac astăzi Liviu Dragnea, Tudorel Toader & mafia din politică

Cristian Panait s-a prezentat în fața șefilor săi cu o rezoluție de neîncepere a urmăririi penale într-un caz pe care Năstase, Stănoiu și PSD îl voiau rezolvat cu totul altfel. Șefii lui Panait au fost șocați să vadă că acest tânăr magistrat refuză să le execute ordinele. Șocați și speriați pentru că mai departe ei trebuiau să răspundă în fața procurorului general care primise un ordin clar de la Adrian Năstase.

Ordinul venise și public, în fața camerelor de luat vederi, când Năstase a intervenit în favoarea unui important finanțator al PSD, un contrabandist din Bihor fiul prefectului PSD de Bihor. Fraza prin care Năstase a dar public ordinul pe care Panait a refuzat să-l aplice a rămas celebră:

”Nu cred în arestările de vineri seara!”

Arestatul era Adrian Tărău, fiul prefectului PSD de Bihor. Familia Tărău finanța PSD din contrabandă cu combustibil, activitate ilegală cercetată de un alt procuror, Alexandru Lele, din Oradea. Când procurorul Lele a ajuns la momentul arestării preventive a beizadelei prefectului PSD, Năstase a ieșit la televizor. Joița Tănase, procuror general, a reacționat și el public imediat. Dar nu doar public. Ordinul dat de Năstase era clar, așa că Tărău a fost eliberat și a fugit imediat în SUA.

Procurorul Lele a decarat atunci:

“Năstase a intrat cu bocancii în anchetele penale”.  

Sistemul nu s-a mulțumit însă doar să-și protejeze finanțatorii, a vrut și răzbunare pentru a se asigura că dă un exemplu dur astfel încât niciun alt procuror să nu mai îndrăznească să refuze ordine politice. Ideea de independență a procurorului care poate să-i tragă inclusiv pe ei la răspundere era ceva atât de inacceptabil pentru ei încât reacția împotriva lui Panait a fost una foarte violentă.

Aceeași mentalitate este astăzi la baza tuturor manevrelor pe care Dragnea și Tăriceanu pe pun în practică împotriva Justiției, folosind majoritatea PSD & ALDE.

În 2002 erau alte vremuri. România nu era în Uniunea Europeană, nu exista MCV, nu exista niciun mecanism care să ajute magistrații să fie independenți. Sistemul judiciar se subordona politic prin ministrul Rodica Stănoiu, dovedită definitiv ca informatoare a Securității printr-o sentință emisă la 19 iunie 2012 de Curtea de Apel Oradea. În 2002 ministrul Justiției, Rodica Stănoiu, avea în mână un procuror general obedient total care dirija alți șefi mai mici  la fel de obedienți și mai avea la dispoziție temutul SIPA: Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție. Un serviciu secret organizat de foști securiști care îl controlau și care spiona procurorii și judecătorii.

În momentul în care Cristian Panait a decis că vrea să rămână un procuror cinstit, tot acest sistem monstruos s-a înfuriat împotriva lui și a fost pus să-l calce în picioare.

Regimul Năstase nu avea nevoie de procurori cinstiți care să refuze ordine politice sau, mai rău, să se apuce să-i ancheteze afacerile murdare și de aceea a decis să-l asasineze pe Panait moral și profesional. Atât de violent a fost răspunsul sistemului împotriva acestui tânăr procuror, numai pentru că magistratul alesese să rămână cinstit și să respecte legea, încât în 10 aprilie 2002 Panait își pierdea viața după ce a căzut în gol de pe terasa unui imobil de pe strada Logofat Luca Stroici din București. Oficial, moartea lui Panait a fost declarată sinucidere, însă tot ce a pățit acest tânăr magistrat ne arată că suntem în fața unui asasinat profesional și moral care a adus condamnarea la moarte.

Din 1 aprilie 2002, când Panait a dus în scris șefilor săi, Ilie Picioruș și Ovidius Păun, refuzul de a respecta ordinul politic, a început un coșmar căruia tânărul procuror a reușit să-i reziste nouă zile.

Regimul l-a zdrobit ca un tăvălug, venind împotriva lui cu tot ce avea mai rău, numai și numai pentru decizia lui Cristian Panait de a-și face onest meseria așa cum îi dicta legea și propria conștiință, nu cum voiau șefii lui care executau ordine politice. Dosarul i-a fost imediat luat și repartizat colegului de birou Victor Ponta. Apoi a aflat că este cercetat disciplinar și va fi dat afară din Parchet.

”La ce au scris acolo nu voi mai putea să fiu nici măcar avocat sau jurist”, a spus Cristian Panait înainte să se sinucidă.

Fusese deja asasinat profesional și asta era ceva extrem de grav pentru un tânăr de 29 de ani care iubise o profesie și se pregătise numai pentru asta, în ideea că toată viața lui va servi principiilor pe care le învățase în școală.

Crima profesională nu era însă îndeajuns pentru regimul Năstase. Panait a aflat că riscă și închisoarea când colegul lui de birou l-a informat că urmează să fie cercetat penal.

Ziarul Adevărul a făcut un articol excelent despre ultimele zile ale lui Cristian Panait în care vedem cât de agresiv și cinic era regimul care l-a ucis pe Panait.

”Vineri, 5 aprilie: Ilie Piciorus se duce la locuinta din Logofat Luca Stroici, însă singur. Cristi Panait era o umbră, nu mâncase de câteva zile, bea doar ceaiuri. Își roagă insistent superiorul: „Fac tot ce-mi cereți, dar mai dați-mi o șansa”. Ilie Piciorus nu-i ia în serios zbaterile și propune internarea. Dupa plecarea sefului sau, Cristi Panait intră într-o stare de surescitare, se plimbă agitat prin cameră și spune ca îl doare cumplit capul în partea dreaptă. Mâinile și picioarele i se înroșesc și devin reci ca gheața…”, relatează  Adevărul după ce reporterii au stat de vorbă cu mătușa lui Cristian Panait.

Asasinatul profesional și amenințarea cu închisoarea nu erau destul pentru sistemul ticăloșit care voia să-l distrugă pe Cristian Panait. În ce mai comunist stil posibil, voiau să-l declare și bolnav psihic.

”Miercuri, 10 aprilie: Cristi Panait iese dimineața în parc ca să dea mâncare la porumbei. Se întoarce agitat, străbate sufrageria de la un capăt la altul. Matuța și mama sa, chemată între timp de la Târgoviște, nu știu cum să-l mai liniștească. Se duce de mai multe ori pe marginea terasei și se uită în sus. Femeile îl trag disperate înapoi el și incearcă să-l calmeze… ”, mai scrie Adevărul.

 

Seara, Cristian Panait pică în gol și se zdrobește de caldarâm. Fusese condamnat la moarte pentru că îndrăznise să vrea să-și facă cinstit meseria.

Când am vorbit despre cazul lui Cristian Panait, pe Facebook, am fost sunat de unul dintre protestatarii #REZIST din Târgoviște. Mi-a povestit despre familia lui Panait. O familie săracă. Mama lui abia avea ce să pună pe masă și făcuse eforturi foarte mari ca să-l ajute să facă facultatea și să devină magistrat.

Oameni săraci care și-au crescut curat copilul, ca să fie cinstit și l-au văzut apoi mort tocmai pentru că acesta a îndrăznit să vrea să rămână cinstit într-un sistem care nu accepta așa ceva.

Un sistem pe care Dragnea & Tăriceanu și asociații penali l-ar vrea refăcut. Pentru că asta urmărește grupul de inculpați și infractori care controlează acum majoritatea PSD & ALDE. Vor să scape de dosare, exact ca Alexandru Tărău, folosind puterea politică. Pentru asta au emis OUG 13, pentru asta voiau să schimbe șefii DNA și ai Parchetului General. Pentru asta s-au apucat să legifereze hoția în Parlament. Este același război, cu diferența că astăzi România a reușit să asigure independența magistraților și e ținută de mână de partenerii din Uniunea Europeană și din NATO. Desigur, nu eram aici dacă Năstase avea cea mai mică bănuială că aderarea României la NATO și UE va aduce independența Justiției și va ajunge el să fie judecat.

Năstase este însă bine, cu tot cu cazierul lui penal. PSD l-a aplaudat la scenă deschisă și este în continuare respectat prin cercurile unde se învârte. Are o avere obscenă și e destul de fericit. Ponta a evoluat fulminant după tragedia colegului său de birou, Cristian Panait. Năstase l-a propulsat până pe funcția de prim-ministru.

Despre Cristi Panait nu aduce nimic aminte, la 15 ani de la crima comisă împotriva lui, deși este un erou. Și-a dat viața pentru că a crezut în lege și onestitate. Ar merita o statuie la intrarea în fiecare instanță din România pentru a aduce aminte magistraților de cazul lui și de ceea ce ei pot să trăiască, dacă ajung iar controlați de politicieni corupți.

Drama lui Cristian Panait este însă mai mult decât asasinarea unui tânăr magistrat care voia să respecte legea. Este drama tuturor românilor care au avut de suferit în ultimii 27 de ani pentru că au dorit să rămână cinstiți. Pentru că au refuzat să accepte hoția ca mod de viață. Pentru că nu au acceptat ordinele unor hoți și au acționat așa cum le-a dictat conștiința.

Este și drama milioanelor de familii destrămate pentru că hoții din politică au distrus industrii întregi ca să le fure și cu ele au distrus pentru milioane de români șansa de a avea un loc cinstit de muncă, unde să-și câștige onest traiul.

Cauza pentru care a murit acest tânăr magistrat acum 15 ani este cauza pentru care au ieșit în stradă, revoltați, sute de mii de oameni cinstiți, la protestul #REZIST.

Citește, pe aceeași temă, pe blogul lui Mălin Bot:
Tot mai toxici pentru democrație. Liderii PSD și ALDE, indezirabili de la Veneția până la Berlin, simboluri ale corupției la Bruxelles, mustesc de ceaușism
În numai o săptămână, liderii alianței PSD – ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au generat o serie de evenimente care le expun și mai puternic instinctele tipic comuniste. Din PSD, nu doar Dragnea s-a aflat în centrul unor evenimente care trădează caracterul tot mai toxic pentru democrație al grupării de la vârful acestui partid. Devine tot mai limpede cât de periculoși sunt acești oameni și găștile lor pentru viitorul nostru… continuarea aici!

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (21 voturi, media: 4,57 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top