» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

sepia2Am ajuns să urăsc iernile, pe care le iubeam când eram copil. Demult, într-un alt secol, eram într-o vizită de famile, așa cum era pe-atunci obiceiul în orașele mici. Aveam vreo 7-8 ani, descoperisem cu încântare în biblioteca gazdei un vraf de reviste Rahan, pe care le răsfoiam cu fascinație, magnetizat de aventurile sălbaticului personaj în luptă cu o armadă de schelete și eram un pic trist că traversam un început de decembrie rece și uscat, fără urmă de zăpadă. Era în ajun de Sfântul Nicolae și m-am gândit că moșul, pe care, nu știu de ce, mi l-am imaginat mereu într-o mantie verde, se va lăsa înduplecat de rugămințile unui băiat de 7-8 ani și va da un pic de nea.

Așa că l-am rugat în gând pe Moș să ne lase câțiva fulgi. După câteva ore, în drum spre casă, mi s-a părut că începuse să fulguiască. Dacă a fost o iluzie, a fost una frumoasă.

Acum, ca adult aflat destul de departe de prima tinerețe, asociez iarna cu frig, moarte și dezagregare.

Iarna e anotimpul ăla în care firmele mici, roase de datorii sau conduse de escroci, trag obloanele în număr mai mare decât în restul anului, făcându-le ultimilor angajați, de regulă neplătiți de luni bune, o ultimă „bucurie”.

Am lucrat la o astfel de firmă în urmă cu niște ani și exact așa s-a întâmplat. Patronul, un mic ciubucar în branșă, compensa printr-un fizic terifiant, de porc țepos umflat cu pompa de azot. Într-o zi de decembrie, ne-a chemat pe toți în biroul opulent la limita nesimțirii prin comparație cu situația firmei, ne-a dat câte unșpe milioane de lei vechi – ultimii bani – și ne-a pus pe liber. În cazul meu, afacerea a fost una excelentă, din punctul lui de vedere, dat fiind că mai avea să-mi dea vreo 90 de milioane. Nu i-am mai văzut și nici nu-i voi mai vedea vreodată. În prezent, individul respectiv are cont activ pe Facebook și profil pe Linkedin. Poate și un business, habar n-am. Dacă din asta rezultă că e viu și sănătos, înseamnă că se bucură de o imunitate impresionantă la blestemele foștilor angajați. Sau că e amic cu necuratul, adică tot aia. Sau că e un manager de succes al pieței media din România, adică tot aia.

sepia4Tot în prag de iarnă, firmele mari recurg la „optimizări financiare” în perspectiva primelor luni din anul următor, când activitatea se lasă pe tânjeală în majoritatea industriilor, banii circulă mai puțin prin economie și domenii șubrede, precum presa autohtonă, încasează încă un pumn în plex. „Optimizări financiare” este un eufemism contabil pentru tăieri de costuri și restrângere de activitate. Adică alți oameni dați afară.

În fine, nu mi-am propus, în acest eseu susceptibil de a induce stări depresive, să vă chinui prea mult cu impresiile mele despre iarnă. De fapt, m-am hotărât să-l scriu pentru că am vorbit zilele trecute cu o cunoștință, nici măcar prieten, din vremurile trecute. Foști colegi de firmă și de meserie. Martor stă logul mesageriei de Facebook.

„- Salut, scuze de deranj…”
„- Niciun deranj. Ce mai faci?”
„- Uite, știu că ești expert-level la engleză și te rog să te uiți pe un CV, să-l mai stilizezi sau să-l modifici, dacă simți că e cazul.”

Nu-s chiar „expert-level” la engleză, dar cunosc unul, traducător autorizat cu experiență, capabil să furnizeze o opinie mai avizată decât a mea. I-am zis asta fostului coleg, propunându-i să-i dau forward CV-ului către terț. S-a declarat de acord iar discuția a continuat, în așteptarea răspunsului de la specialist.

„- Deci, ce mai zici?”
„- Ce să mai zic…Șomer…Vreau să pun CV-ul pe o platformă de freelanceri, poate am o șansă.”
„- Ok, povestește-mi.”

sepia3Mi-a povestit. 14 ani în presă. Presă scrisă, online și TV. O colaborare în publicitate. Plus o altă colaborare pentru un client extern, care voia texte comerciale specializate. Ăsta din urmă a fost chiar ultimul job, care s-a încheiat subit. Firma intermediară a decis să angajeze un puști pe de trei ori mai puțini bani și să concedieze senior writer-ul. Lacunele calitative și inevitabila lipsă de experiență a juniorului n-au contat. Iar ultimul job în presa română s-a încheiat acum câteva luni, când patronul unei publicații marginale a dat afară trei sferturi din redacție. De ce? Pentru că nu sunt bani, de-aia.

La momentul confesiunii, eu, cu 20 de ani de presă, încă am un job. Colegul meu de chat are 14 ani de meserie și niciun job. Nu cei șase ani de experiență în favoarea mea sunt cei care justifică situația. Și nici nu cred că ar fi ceva de justificat. Nicio etică profesională și nicio urmă de meritocrație nu amenință dominația cinismului jegos, a nesimțirii criminale și a leadership-ului semi sau integral penal în presa mainstream din România. Niciun dram de strategie economică sănătoasă nu riscă să submineze masterplanul mafiot prin care firme de diverse mărimi sunt exploatate ca vaci de muls și lăsate să crape cu datorii, veniturile generate in the process fiind circulate către acționarul bine pitit în off shore-uri prin intermediul altor N firme ale acestuia.

Mă repet citându-l pe Răzvan Cornețeanu într-o declarație mai veche, când acesta atrăgea atenția asupra fenomenului neaoș: „bogații, tot mai bogații patroni ai tot mai săracelor firme mass-media”. Poate n-am citat 100% exact, dar asta era ideea.

sepia6Poate credeți, cei din afara industriei, că îmi exprim frustrările, că sunt deprimat, că trec prin criza vârstei a doua. Sau că mă mistuie o pizmă neagră față de „minunatele” modele „de succes” ale trâmbițașilor de opinie lipiți cu superglue-ul isteriei (sau cu scuipat, în lipsa acestuia) de ecranele patriei. Puteți crede ce doriți. Eu o să aduc un alt exemplu, tot personal, și voi prezenta scuze în avans „bătrânilor” care încă rezistă în branșă și știu bine lucrurile astea, dar „omerta” în vigoare pe unde mai lucrează ei le interzice asemenea confesiuni.

De fapt, tot discursul ăsta lung, mult prea lung, „boală” de care suferă în general materialele mele, se adresează cu precădere tinerilor, fie că au făcut greșeala să intre în branșă, fie că sunt tentați s-o facă.

Și le mărturisesc acestor tineri că s-a întâmplat, în trecutul nu foarte îndepărtat, să lucrez și pentru o altă companie, al cărei acționar principal avut „înțelepciunea” de a-și pune șoferul manager în acte. Nu pentru a-i da respectivului șofer posibiliatea să-și manifeste eventualele talente ascunse de team leader, ci pentru a reduce spre zero riscul răspunderii patrimoniale a adevăratului conducător în caz de faliment. Faliment care, ați ghicit, s-a petrecut până la urmă. Asta n-ar fi ceva excepțional – sunt mii de firme care dau lunar ortul popii în România. Excepționalitatea vine imediat: într-un ultim efort, firma a reușit să „prindă” o comandă locală consistentă – o organizare și prezentare de eveniment în provincie, întinsă pe mai multe zile. „Cinzeci de mii de euro”, se șoptea prin redacția în care mai rămăseseră vreo 30 – 40 de oameni din circa 150, pe vremuri. Neplătiți de mai multe luni, toți sperau că banii vor merge, măcar parțial, în achitarea restanțelor salariale. Ei bine, patronatul s-a dovedit încă o dată cu mult peste așteptările angajaților: a dat toți oamenii afară după vreo două-trei săptămâni, a pus lacăt la ușa firmei și a păstrat banii.

sepia8Nu vi s-a spus povestea asta la angajare? Nu v-a dat nimeni link-uri către pagini care relatează fapte asemănătoare și care sunt încă disponibile în cache-ul Google?

Nu-i nimic, citiți mai departe, dragi tineri jurnaliști sau aspiranți la acest statut. E o față a industriei care merită expusă, pentru că alegerile sunt încă libere în România, mai ales cele personale, și e bine să fie făcute în cunoștință de cauză.

Așadar, vreți presă. O carieră mainstream flamboaiantă, al cărei corolar e notorietatea, ale cărei beneficii sunt respectul și influența (sic!) și, cine știe, poate până la pensie vin și banii ăia mulți, nu?

Ok. Atunci pregătiți-vă pentru:

– șefi isterici și slab pregătiți, selectați de patroni nu pentru performanță managerială, ci pentru a îndeplini funcția lui Attila, zis Biciul lui Dumnezeu, în redacție. Nu e doar o figură de stil. Până recent, făcea o imensă umbră pământului printr-un birou managerial de pe Calea Victoriei un specimen cu grave carențe psihice, poreclit de colegi „Caligula”. Nu vă mai spun de ce, lăsați-vă imaginația să muncească. Personajul s-a lăsat de presă, făcând aerul un pic mai respirabil în jurnalism, dar nu suficient, nici pe departe.

– salarii mici, muncite mult, eventual întârziate;

– concedieri intempestive pe criterii arbitrare;

– contracte care nu vă protejază în niciun fel, pentru că nu sunt contracte de muncă, majoritatea, ci de drepturi de autor;

– program prelungit abuziv și neplătit, sub amenințarea concedierii;

– mizerii între colegi și turnătorii la șefi. Astea nu sunt o exclusivitate a branșei, fiind prezente în mai toate domeniile de activitate, pentru că țin de natura umană. Dar nivelul mâncătoriei în presă este în zona patologicului iar managementul încurajează trendul, pentru că, dacă sclavii se canibalizează între ei, vor guița mai puțin vivace atunci când le întârzie banii.

– fiorul inexprimabil de a lucra într-un domeniu în care curvele notorii sunt promovate vedete iar absolvenții cu master din editorial sunt puși să scrie burtiere live pe un venit net în zona minimului pe economie.

sepia091Plus multe asemenea „bucurii” care, consumate consecvent și pe termen lung, împovărează ficatul și șubrezesc psihicul, scurtând viața cu succes.

Știu că mulți dintre tinerii jurnaliști aspiranți sunt atrași de televiziune. Întotdeauna a fost așa. Dar nu întotdeauna televiziunile au fost cele mai mari nenorociri din branșă. Acum sunt, mai ales cele de știri – cancerul presei mainstream din România.

TOATE televiziunile centrale au datorii imense, acumulate în ani de management imbecil sau în virtutea faptului că au fost duse voit în zona falimentului/insolvenței, pentru că ASTA au vrut patronii lor: businessuri fragile, parazitate sau ținute la limita supraviețuirii de alte businessuri ale aceluiași grup de acționari.

Majoritatea au raportat pierderi de milioane de euro în anul financiar 2014, an electoral, ultimul pentru care sunt disponibile momentan datele depuse la Ministerul de Finanțe. Cele care au raportat profit au, de asemenea, datorii istorice mari, tot de ordinul milioanelor. Deci în mod real sunt tot pe minus, dacă extindem timeline-ul.

Cât privește TVR, mai bine mă abțin, pentru că nu știu dacă ar suporta pixelii cuvintele pe care sunt tentat să le scriu. Hârtia sigur n-ar suporta.

Modelul anti-economic pe baza căruia se „susține” acest lazaret media este al patronului-bețiv: imaginați-vă un proprietar de local care-și bea marfa cu regularitate și care comandă mese pantagruelice on daily basis pentru sine și pentru partenerii de la care vrea să cumpere influență în alte afaceri ale sale.

Acționând astfel, patronul-bețiv devine cel mai important client al propriului local. Practic, clienții conjuncturali nu mai contează, ba chiar sunt sunt puși pe fugă de barmani și ospătari dacă patronul are chef să dea vreo paranghelie într-o zi oarecare. În timp, localul capătă faimă proastă iar potențialii clienți dezirabili (în care putem identifica publicul cu venituri și educație situate peste medie) ajung să-l evite. Rămân clienții de slabă calitate, care beau pe datorie, cât li se permite (categorie pe care o putem asimila publicului TV captiv, cu mobilitate redusă, cu venituri și educație scăzute).

Cum spuneam, patronul devine cel mai important client al propriului local. Din păcate, este un client care va sfârși prin a deveni, el însuși, rău-platnic și va concedia, pentru a reduce din cheltuieli, o parte dintre barmani și ospătari. Care n-au făcut decât să-i execute ordinele.

sepia9Vă place acest model, stimați tineri? Dacă ați apucat să vă angajați în sistem, recunoașteți, cu siguranță, simptomele descrise mai sus. Măcar o parte dintre ele, în funcție de cât de aproape sau de departe stați de biroul șefului editorial. Șef pe care, între noi fie vorba, patronul îl „regulează psihic” de câte ori are chef. Unii dintre voi ați văzut-o și pe asta.

Oh, poate unii dintre voi, pe care etica și morala nu-i dau afară din casă, sperați să promovați în această termitieră.

Înghit rahat cât pot, la tinerețe, ling în fund pe cine trebuie, apoi ajung și eu un șef mai mic, care calcă în picioare sclavii din subordine„, vă veți fi făcut calculele unii dintre voi.

Poate va fi să fie așa dar, vorba pakistanezului, „it’s a big IF”.

Plecările voluntare din zona de conducere executivă/editorială sunt puține. Zbirii care ocupă scaunele respective sunt la fel de motivați ca și voi să supraviețuiască – pe alt palier socio-profesional, desigur. În plus, unii dintre ei n-au muncit cinstit, cu cârca sau cu creierul, nici măcar o zi în viața lor, având parcursul profesional calchiat după al damelor botoxate care au deschis ieri, cu bustul la înaintare, ușa televiziunii și s-au așezat, de azi, direct în scaunul de prezentator tabloid. Dacă zboară din insanitatea presei românești, sunt ca și morți, pentru că n-au nicio meserie și nu le rămâne decât să trăiască din șoricul acumulat sau să încerce să se vâre pe sub epiderma vreunui politician dubios, căruia să-i pape, eventual, banii contra PR.

Evident, până la urmă va pleca cineva din postul respectiv, sau va fi dat afară. Dar îți garantez, tinere aspirant, că în nouă cazuri din zece nu vei fi tu ăla care să umple locul astfel creat.

Pregătește-te, deci, dacă te ține mucoasa gastrică, pentru ani de șmotruială imundă pe minunatele plaiuri ale jurnalismului românesc.

Te vei ține ore-lumină de curul unor analfabeți cu bani să le smulgi două agramatisme și trei înjurături („a fost live, n-am putut interveni, ai milă, nenea CNA-ule…”). Pentru că ăsta e modelul de VIP identificat de editorii tăi ca fiind vandabil categoriei de public căreia vă adresați.

Vei colmata junghiurile foamei cu covrigi și eugenii pe la uși de instituții unde te-au postat planton 12/24 pentru că, asta-i viața, nu-s bani și tura de noapte s-a desființat.

Îți vei calcula timpul necesar să te duci la budă în funcție de pauzele dintre live-uri.

Vei abuza de țigări și de energizante ca să nu cazi din picioare. Vei cădea mai târziu din motiv de ficat/stomac, dar mai e până atunci, încă poți fi folosit.

Vei suporta răcnetele EOD-ului care ți-aruncă în față o știre pe care ai fi ratat-o de dimineață, ca un dobitoc absolut ce ești. Și nu te aștepta la mai mult decât un spate întors cu indiferență atunci când îi vei explica pe un ton umil, cu dicție, că știrea e veche de trei zile. Și că ai și dat-o la vremea ei, dar pe tura altui EOD.

Vei fi chemat să semnezi un nou contract, pe mai puțini bani, pentru că „nu mai e de unde”. Sau vei semna că ești de acord să fii dat afară dacă nu-ți convine „ajustarea salarială”.

Vei primi dispoziții contradictorii de la șefi diferiți și, până se lămurește situația, îți vei lua, cu schimbul, șuturi virtuale în gură de la fiecare dintre respectivii. Că doar n-or să se încaiere șefii între ei când pot călca sclavul în picioare, free of charge.

În fine, multe ar mai fi de spus dar, pentru că trebuie – până și eu – să închei, ține minte chestia cea mai importantă: NU VEI ÎNVĂȚA NIMIC UTIL ÎN TOT CHINUL ĂSTA.

Fraza care m-a izbit cel mai tare în dialogul cu fostul meu coleg, evocat câteva paragrafe mai înainte, a fost asta:
„Băga-mi-aș picioarele, am uitat atâtea de când scriu numai mizerii!” (capturile alăturate).

Da, tinere: mizerii, lucruri mărunte, marote minore ale unor secături care își închipuie că cinșpe mii de click-uri pe titluri gen „N-ai să crezi….” reprezintă o strategie sustenabilă pe termen lung, susceptibilă de a aduce ‘jdemii de euroi în casă. Nu-i va aduce iar tu cu așa ceva vei lucra. Și nu din asta vei putea trăi restul vieții în care nu vei mai putea fi jurnalist.

Nu dau sfaturi, că n-am nicio autoritate. Dar, dacă aș avea anii tăi, cu mintea de acum, pot să-ți zic ce aș face în locul tău:

– dacă m-aș putea angaja în alt domeniu cu ce știu să fac acum și ar exista oportunități reale în acel domeniu diferit de jurnalism, n-aș ezita o secundă să plec din jurnalism – fie că e vorba de traduceri, de editură de carte, de PR, de publicitate, de manipulat containere pentru expediții în depozite din Anglia sau de interpret freelancer pentru poliția metropolitană. În joburile enumerate trăiești din cât știi și poți să muncești, chiar dacă prețul muncii nu e stabilit de tine. În presa mainstream, corelația dintre efort și recompensă, știm bine, e de batjocură. În cazul unui exit-plan sunt în avantaj cei din domeniul non-editorial: cameramani, fotografi, editori-imagine, web-admini. Ei își pot găsi cu relativă ușurință joburi și peste graniță iar șocul adaptării e atenuat de tinerețe, acolo unde tinerețea e încă la ea acasă;

– dacă ceea ce știu să fac nu mă califică pentru nimic (trist, dar mulți sunt în situația asta în jurnalism), atunci, după o prospecție atentă a pieței muncii interne și externe, m-aș apuca urgent să învăț ceva ușor monetizabil – fotografie și editare foto, web-design, limbi străine, altceva – pe cât mi-ar permite timpul de după serviciu. E foarte puțin timp liber rămas, așa a fost mereu în tipul ăsta de job. Dar determinarea și conștiința faptului că industria asta este un dead end pot schimba cariera și destinul unui tânăr hotărât.

sepia092Dacă aveți sub 30 și citiți asta amintiți-vă că 30 e pragul la care tinerețea se termină în ochii multor angajatori, indiferent cum arătați și vă simțiți voi, fizic și psihic. Între 30 și 40 de ani, șansele de reconversie profesională scad dureros iar peste 40 de ani oamenii te privesc cu uimire, eventual cu milă, când le spui că vrei s-o iei de la capăt în alt domeniu. Evident, nu-ți vor da nicio șansă; vor lua șansa ta și-o vor da unuia cu 15 ani mai tânăr, chiar dacă mai neștiutor în privința a ce înseamnă, de fapt, viața.

Nu vreau să rămână cineva cu impresia – greșită – că aș urî jurnalismul. Nici vorbă de așa ceva. Nu poți urî ceva pentru care ai sacrificat – am sacrificat – multe în plan personal pe parcursul a două decenii. Jurnalismul e o meserie minunată și rămâne așa, cu toată criza care nu se manifestă doar la noi. Cu o condiție însă: să fie făcut avându-i pe oameni drept parteneri, nu cobai, în interesul reciproc al publicului și al companiilor media. Dacă eșuează într-o condiție mizeră, de furtun al nevoilor racordat la șlițul unor penali numiți pe nedrept moguli, ăla nu mai e jurnalism, ci cordon ombilical de vidanjă.

Mi-aș dori să existe în presa română mai multe locuri unde se practică discursul editorial decent, chiar dacă uneori partizan. Mi-aș dori mai multe portaluri unde informația e separată net de comentarii, unde maipulările ordinare și minciunile comise cu bună știință nu-și au locul, unde nu se instigă la ură față de dușmanii personali ai patronului și unde guvernează respectul pentru cuvânt și pentru cititor. Iar libertatea de exprimare e nealterată. Sunt câteva astfel de locuri – Reporter Virtual și Hotnews reprezintă două dintre ele. Recentele start up-uri online ale câtorva jurnaliști aflați acum pe cont propriu reprezintă, de asemenea, un mic motiv de optimism.

Dar sunt încă puține astfel de oaze. Mi-aș dori să fie de 10 – 20 de ori mai multe și să-i poată angaja pe toți tinerii care au vrut și încă vor să facă jurnalism de calitate. Și să fie atenuat astfel, măcar parțial, tsunami-ul asasin al bunului simț care se revarsă noapte de noapte din ecranele televizoarelor, în prime-time.

Din păcate, se pare că redesenarea peisajului mediatic din România mai are de așteptat un pic iar asta înseamnă că în perioada următoare tot televiziunile de știri vor da tonul – până la colapsul lor binemeritat sau până la improbabila lor reinventare pe baze mai apropiate de normalitatea editorială, economică și umană.

S-ar putea ca nu doar pentru mine să vină prea târziu acel moment, ci și pentru colegii mei mai tineri. Sunt destule șanse ca în ziua așteptatului reviriment să nu mai fie tineri nici ei.

Redacția te-a mințit„, a scris un isteț atunci când a murit o jurnalistă tânără într-un accident cumplit, chiar de Sărbători. Așa e, redacția te-a mințit, tinere. Depinde doar de tine dacă o lași să te și distrugă.

N.A: Acesta este un material de opinie care nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al grupului „Reporter Virtual”.
Foto: furtună de zăpadă (sursa: web), iarna lui 1996 în București și în afara Capitalei, imagini (2006 – 2007) dintr-o redacție și o regie TV, pregătiri de interviu, autorul acestui material la un pupitru de montaj TV (2012). Arhiva personală a autorului.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (12 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

384 comentarii

 1. fixcialEn spune:

  half pill of cialis [url=https://cialisfix.com/]what causes headaches with cialis[/url] effect cialis young men

 2. indian pharmacy viagra what works better than viagra 250 mg viagra mother help son with viagra how to make home made viagra how soon before sexual activity do u take viagra

 3. excush spune:

  Healthcare continues to be an formidable, but divisive bureaucratic topic. Not surprisingly, 41 percent of single voters said healthcare was their indicator climax in the mid-term elections in 2018.canadian pharmacy online In 2008, when the ACA became law, merely 46 percent of voters supported individual payer healthcare. That army has grown significantly to 59 percent approval in early 2018.[url=http://my-canadianpharmacyonline.com]cialis without seen a doctor prescription glasses[/url] While Medicare-for-all legislation is unlikely to pass both the House and Senate in its … la mode form, there is a budge in public notion with a dynamic more than half promptly in favor.

 4. Jswetetly spune:

  sildenafil generic costs viagra for sale usa where to buy viagra safely

 5. Qbfcxx spune:

  buy clomid online without prescription – https://clomisale.com / clomid without prescription

 6. viagra for weight lifting how much do viagra pills cost viagra online pharmacy reviews viagra senza prescrizione natural viagra foods

 7. RoberthuS spune:

  personal loans with no credit check speedy cash payday loans online

 8. llevitraaa spune:

  what is the difference in viagra and levitra [url=https://llevitraa.com/]levitra for sale on ebay[/url] difference between cialis levitra viagra

 9. dhhs hiv treatment goals genvoya the show doctors
  buy viagra
  type doctor viagra

 10. where is 50 spune:

  viagra package insert viagra 100 mg best price natural source of sildenafil citrate what is the generic drug for viagra why can’t you take nitrates with viagra. can it cause death?

 11. llevitraaa spune:

  when will levitra patent expire [url=https://llevitraa.com/]levitra buy usa[/url] levitra bestellen erectiestoornis

 12. how to make viagra last longer travel canada with viagra how to legally and safely buy viagra online viagra original intended use where’s the best place to buy online viagra generic can you take vigrx plus and viagra together girl takes male viagra

 13. viva viagra spune:

  how to get a viagra sample how much will teva viagra cost how long viagra kick in viagra order online usa viagra alternative cvs viagra 200mg dose how long does it take for viagra to become effective

 14. ThomasBot spune:

  how to buy amoxycillin buy amoxicillin 500mg usa

 15. ccialisny spune:

  half of cialis [url=https://ccialisny.com/]ordering cialis online illegal[/url] directions for cialis use

 16. ThomasBot spune:

  amoxicillin 500 tablet how to buy amoxicillin online

 17. FevbNaita spune:

  viagra online from india nitric oxide and viagra together free samples by mail of viagra

 18. when did viagra come on the market white viagra viagra generic price vigra online mommy cured my viagra overdose how can i get a prescription for viagra

 19. viagra order spune:

  what is better than viagra and cialis what does a viagra do kangaroo womens viagra is it safe to take more than 100mg of viagra best otc viagra alternative how long before viagra starts to work does walgreens have female viagra

 20. viagra vasodilator super viagra reviews what is viagra used for men deformed penis shape viagra purple skin what is the best compared to viagra

 21. Jildtetly spune:

  can women take blue viagra film viagra falls viagra levitra gleichzeitig

 22. viagra and bodybuilding sildenafil 20 mg vs viagra what do you need to do to get viagra lisinopril and viagra order generic viagra online

 23. PeterFencE spune:

  generic cialis bitcoin cheap cialis free cialis

 24. does viagra lose effectiveness viagra penis growth literotica how common is blindness from viagra how do you take generic viagra when will there be generic viagra

 25. PeterFencE spune:

  cheap cialis buy tadalafil side effects of cialis

 26. Amazing a lot of great info.
  http://canadianpharmacy-md.com canadian pharmacy

 27. Aablomebup spune:

  how to get a short term loan personal loan of kotak mahindra bank. unsecured loans in private limited company companies act 2013 i need loan to start the business [url=https://ineedloan.me/#]i need loan[/url] online installment loans no credit check texas. online personal loans no credit check south africa how to get a home loan with bad credit australia, unsecured bad credit loans direct lenders. personal loans no credit check direct lender south africa [url=https://npcnewstv.com/2019-npc-musclecontest-challenge-bodybuilding-overall-winner-anu-mcnight-interviewed-by-terrick-el-guindy/#comment-755740]where can i get a 500 dollar loan today olimak[/url] bb0_fde apply for a loan same day, unsecured loans are provided by, get a loan online with no credit check. payday cash advance app unsecured loan meaning accounting, get a car loan with bad credit online get an emergency loan today in kenya. unsecured loans in johannesburg unsecured loan company in nagpur, personal loan debt consolidation interest rates personal loans zopa.

 28. KabfnaQGlazy spune:

  free lesbian dating sites for serious relationships [url=https://freedatingsiteall.com/]senior dating sites free[/url] free single dating online free dating sites christian dating for free

 29. what happens a girl takes viagra how much does viagra 50 cost viagra without presc canada what is viagra used for in the military marley generic viagra

 30. Cristinacemf spune:

  [url=http://ahotejud.ru/stati/nosovye-krovotecheniya-pri-travme-i-gipertonicheskoj-bolezni.html]where to buy generic viagra
  [/url]
  [url=http://fotos-t.com/8f521377200ec76d9ff24da16298bd26/sl_tpl_files/a.htm]where is the cheapest place to buy viagra in the us
  [/url]
  [url=http://willmshakespeare.com/sonet145.html]safe way to buy viagra online
  [/url]
  [url=http://ylufutepa.ru/203450219-skolko-vremeni-dlils-p182.html]viagra where to buy over the counter
  [/url]
  [url=http://standupzona.ru/date/2019/10/page/14/]what can you buy over the counter and is almost as good as viagra for erection problems
  [/url]

 31. Klrnri spune:

  what is azithromycin https://zithrobiot.com/ Bsrhma uynzll

 32. find doctor reviews tamsulosin 0.4 mg side effects blood pressure
  viagra without a doctor prescription. http://www.doctorxep.com Osoyhfx xyqtei

 33. how to buy viagra blue pill viagra uk viagra grapefruit juice origin of viagra fb viagra hardened asstr does aspirin interact with viagra

 34. what blood pressure is too high for viagra viagra cupons what is the price difference between viagra and cialis free viagra trial pack

 35. what are the negative effects of viagra how much should viagra cost viagra nyc sister relieves brother viagra dick how much does the military spend on viagra

 36. Philsytd spune:

  how long is viagra good after you take it most effective what works like viagra over the counter
  tadalafil without a doctor’s prescription buy sildenafil citrate 100mg online https://cialisdendi.com/ viagra 100mg
  how to buy real viagra online unitedhealthcare benefits nielsen viagra

 37. cialis and viagra taken together milf likes viagra if you take 20mg of viagra daily what are the effects viagra diabetes what type of drug is viagra

 38. Chungbexr spune:

  what happens if your dog eats a 100 mg viagra where is viagra
  sildenafil coupons https://cialisdendi.com/ tadalafil generic at walgreens cheap cialis
  50 off viagra how long does it take for female viagra to work?

 39. kamagra spune:

  health department marion county fl madison county health department, al
  https://www.kamagramama.com – kamagra uk

 40. KalinaQGlazy spune:

  good free dating sites [url=https://onlinefreedatinglk.com/]local free dating sites[/url] free singles phone chat free friendship sites without registration all free online dating site

 41. omron large blood pressure cuff how to check your blood pressure
  viagra without a doctors visit https://www.withoutdroch.com

 42. how can you get viagra get viagra online does viagra help last longer viagra nicotine viagra savings coupons

 43. Terinakpwe spune:

  [url=http://www.pbru.ru/news/readfull/id_news/127/page/8]where to buy african viagra
  [/url]
  [url=http://reductorspb.ru/reduktor88.php]buy prescription viagra
  [/url]
  [url=http://www.tonop.ru/news.html?start=20]viagra china buy
  [/url]
  [url=http://asitai.ru/stoly-peremennoj-vysoty-nezamenimaya-mebel-dlya-delovyx-lyudej/]can you buy viagra online
  [/url]
  [url=http://www.toyotahelp.ru/company/type1/354/mess1/]can you buy viagra in australia over the counter
  [/url]

 44. Jordonatxf spune:

  what reasons could a type 1 deabetic not take viagra
  sildenafil tadalafil 20mg https://edjass.com/ viagra for sale on amazon levitra vs viagra
  what are the side effects of viagra and cialis

 45. Colettemsnh spune:

  viagra how to use what can o order online that works like viagra
  sildenafil 100mg https://goeedl.com/ generic viagra available
  viagra brand names viagra household use wharton

 46. Edithmmho spune:

  health effects of viagra
  viagra coupons https://aviib.com/ blue chew viagra scam viagra prescription
  trazodone and viagra what is it like to take viagra

 47. SamuelRek spune:

  erectional dysfunction natural pills for ed levitra without a doctor prescription

 48. Myrlfhtj spune:

  how do i get prescribed viagra best canadian pharmacy for viagra
  sildenafil coupons tadalafil generic at walgreens https://lmeed.com/ cheap cialis
  recommeded when to take viagra for best results buy viagra professional online

 49. sildenafil and dapoxetine tablets
  discount viagra usa
  levitra generico italia sIb Roulk

 50. Edwardderry spune:

  viagra walgreens cheap viagra generic mail order viagra

 51. Bcvrlt spune:

  tadalafil online cialis pricing Eduheb ryqaig

 52. Migueldhkw spune:

  is viagra 100 mm good for a 56 yeasrd old how long does it take for watermelon viagra to work
  sildenafil dosage https://aviib.com/ generic viagra
  where can you get a viagra prescription online 2018 why doesn’t insurance cover viagra

 53. Auraosgd spune:

  does viagra cause heart attacks
  canadian viagra https://edzxc.com/ viagra pill
  50 off viagra blue emue viagra

 54. Abrahampwcc spune:

  what if viagra didn’t work
  cialis without a doctor’s prescription cialis prices https://edzssl.com/ viagra side effects
  cheap viagra pills online

 55. Grantdryu spune:

  what if a 16 year old took viagra how to buy viagra online without getting ripped off
  sildenafil dosage generic viagra https://cialisdendi.com/ natural viagra alternatives that work
  viagra how long it works how long before viagra takes effect

 56. Susanazxew spune:

  what viagra does to the body how many people have died using viagra
  female viagra cialis on line https://lmeed.com/ natural viagra substitute viagra canada online pharmacy
  viagra on amazon how to make natural homemade viagra

 57. Arlavzdm spune:

  when take blood pressure in the morning, how long should you wait to take viagra what is generic for viagra
  marley generics sildenafil https://goeedl.com/ cialis for sale generic cialis tadalafil
  best otc alternative to viagra what us something tgat works like viagra

 58. Shadbuns spune:

  what countries sell viagra over the counter
  sildenafil 100mg generic viagra available https://edphrm.com/ how much does viagra cost no prescription cialis
  how long does the effect of viagra last

 59. Ambervabv spune:

  what is the right dose for viagra
  buy viagra https://edzxc.com/ viagra for men
  where can i buy real viagra online viagra doesn t work

 60. Maudeflnv spune:

  what is the generic for viagra
  viagra samples https://edzssl.com/ generic viagra sildenafil citrate
  what are other alternatives to taking viagra

 61. Joaquinxldo spune:

  when your man trys viagra
  cialis viagra online https://ingogf.com/ cialis coupon
  what to use with viagra to last longer

 62. Lacyvohb spune:

  how to ask for viagra
  canada pharmacy viagra generic https://edzxc.com/ viagra pills viagra.com
  can a woman take viagra what is the maximum dose of viagra that is safe

 63. Kqnble spune:

  canada online pharmacy http://canadianedpls.com/# Jghexn fwcebw

 64. what does the viagra pill look like
  viagra youth
  where to buy sildenafil citrate 100mg sIb Roulk

 65. ACoeplay spune:

  best photo editing software 2020 free [url=http://autocadprice.design/#]autocad price[/url] free office software that is compatible with microsoft. hindi ms office software free download [url=http://www.szjarch.cn/Tools/Comment.aspx?mark=product]h&r block software download 2020[/url] 494c36f free meeting software 2020, office suite for mac download. gx6605s new software 2020 download, 2020 home design software office suite free software design software 2020. jamb software 2020 office software free download for windows 10, delphi software 2020 download.

 66. Eddieemmu spune:

  what is the ideal blood pressure for viagra cialis vs. viagra recreational use
  cialis over the counter at walmart pfizer generic viagra https://edphrm.com/ canada pharmacy viagra generic
  which is better levitra or viagra

 67. Lynelletsox spune:

  mom helps with son viagra problem erotic stories why does my boyfriend carry around viagra
  generic viagra 100mg https://edphrm.com/ tadalafil tablets
  where to buy viagra in bucaramanga viagra clock

 68. https://viagrabun.com – viagra without a doctor prescription

 69. Dustyovxf spune:

  vitamin d like viagra
  what was viagra initially intended to treat
  does blue cross blue shield georgia cover viagra

 70. Celestalutk spune:

  my wife on viagra
  tadalafil tablets viagra dosage https://lmeed.com/ sildenafil citrate 20 mg sildenafil vs viagra
  is viagra bad buy pfizer viagra 100mg

 71. Briandum spune:

  online viagra cheap generic viagra viagra prescription online

 72. Staceyksma spune:

  black market viagra in canada
  natural viagra https://aviib.com/ sildenafil 20 mg vs viagracialis side effects
  can i take viagra with metoprolol

 73. Everetteufyp spune:

  what foods should you not eat before taking viagra
  cialisviagra online https://edzxc.com/ cialis couponcialis cost
  where to buy viagra online in usa

 74. Briandum spune:

  cost of viagra buying viagra online viagra over the counter

 75. Ttraau spune:

  viagra without doctor viagzaibis.com viagra online generic

 76. Maximinakpog spune:

  viagra stock price
  viagra pills https://qspark.me/RCnJgh cialis 20mg
  viagra women

 77. Jannetnrbd spune:

  My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 78. Lesajbdh spune:

  womens viagra online
  buy generic viagra
  viagra/healthy man

 79. vigaspro.com spune:

  online pharmacy viagra http://vigaspro.com/ Syfkfj dhoszx

 80. kamagra gel spune:

  You actually expressed that very well!, kamagra oral jelly at walgreens http://www.kamagrapolo.com kamagra 100mg

 81. AchopesE spune:

  law office software for mac 2D 3D CAD software site to [url=http://buyautocad.design/#]buy cad software[/url] wezone 8009 software download 2020. office suite programs do not have a similar interface [url=https://equivibe.com/prevention-tips-from-kathleen-rossi/#comment-261538]office for mac software b[/url] 94c36f3 office software skills engeeeneringu#$sssaunnplus , what office software are you most comfortable using. 2020 software cost, svci 2020 software download software defined networking 2020 compare tax software programs 2020. essential software for pc 2020 best antivirus software 2020 windows 10, ism office software free download.

 82. Marcitdcv spune:

  viagra juice recipe
  viagra for sale https://bogazicitente.com/3es45 viagra pills
  what is viagra medication

 83. DanielEstal spune:

  buy cheap prescription drugs online generic pills for sale

 84. buy prednisone from canada
  buy viagra in perth
  viagra pill for sale sIb Roulk

 85. DanielEstal spune:

  generic pills for sale buy generic pills

 86. cadciali.com spune:

  sildenafil vs tadalafil cadciali.com Edinms omjgsg

 87. Afrowina spune:

  delphi software 2020 download [url=http://buyautocad.design/#]buy autocad[/url] 2020 best free software. 3d office design software free online [url=https://forums.cashisonline.com/index.php?topic=806088.new#new]office software programs list a[/url] f98817c kundli software 2020 for pc engeeeneringu#$sssaunnplus , 2020 graphic design software. 2020 design software computer requirements, software conferences 2020 europe office software cost software industry outlook 2020. rt809h software download 2020 2020 software cost, 2020 software problem.

 88. Frankspick spune:

  best liquid cialis cialis online cialis samples request
  liquid cialis cialmen.com

 89. Frankspick spune:

  canadien cialis cialis for sale cialis online
  side effects for cialis cialmen.com

 90. Aciciaste spune:

  unsecured loan minimum credit score unsecured loan and examples. local finance company near me i need a loan with bad credit [url=https://ineedloan.me/#]i need a loan[/url] local loans near me. where can i get a small loan with bad credit near me get a short term loan with bad credit, best personal loan companies for bad credit. unsecured loan meaning in english [url=http://marvelunited.com/HawaiianNights/index.php?topic=54088.new#new]get a small car loan with bad credit[/url] ebb2_17 u of guelph financial need assessment form, get loan today no credit check, personal loans omaha ne. calculate interest rate on loan unsecured loan payment entry in tally, personal loans guaranteed unsecured loans south africa. quick loans east brainerd road unsecured loans auckland, best unsecured personal loan rates uk loans for those with bad credit and no bank account.

 91. Frankspick spune:

  cialis professional 30ml liquid cialis is cialis generic available
  does cialis make you bigger cialmen.com

 92. blood pressure meter 4 tabl. kamagra sildenafil citrate 100mg https://www.goldkamagra.com – kamagra 100

 93. AThupete spune:

  landscape design software 2020 [url=http://buyautocad.design/#]buy autocad[/url] office software for mac free download. 888 plus software download 2020 [url=https://gorgeouspress.com/born-without-a-womb-now-a-mom-woman-gives-hope-after-successful-uterus-transplant/#comment-505523]h&r block software download 2020 a[/url] c36f32c software pes 2020, 2020 software tutorial. office software free download, 2020 design software coupon code microsoft office zip software office software for xp. office suite software (version 2.0) office software for xp, mastercam 2020 software download.

 94. Brettbpib spune:

  how long does viagra stay in your blood
  viagra cheap http://www.linkbrdesk.net/url/dvdg buy generic viagra
  how long is stored viagra still effective

 95. Elwoodkkku spune:

  why can t you take viagra with tamsulosin
  viagra sale
  what determines the strenght of viagra

 96. Shiraaxfi spune:

  chalis vs viagra
  indian viagra reviews
  do you need a prescription for viagra in usa

 97. Earlempgl spune:

  what does viagra cost without insurance
  [url=http://xsle.net/3hh24#]Your Domain Name[/url]
  does mens viagra work for women

 98. With thanks, Fantastic stuff!, long term effects of kamagra https://kamagrahome.com kamagra 100

 99. canada drug pharmacy http://viaciabox.com – canadian pharmacies without an rx canadian pharmacy

 100. Julesqftf spune:

  viagra dosage options
  herb viagra side effects
  when on viagra can you orgasm mor than once

 101. Vernicenczp spune:

  viagra blue vision
  cialis pills
  how many time can you take viagra per day

 102. Lissadgwu spune:

  where do i buy viagra online
  viagra prices https://bogazicitente.com/3es45 cialis
  viagra online pharmacy usa

 103. Elviradyfd spune:

  coke and viagra
  what ed pill works best 100mg viagra
  viagra side effects cancer

 104. Mohammadbfbg spune:

  Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome blog!

 105. Kristofermzon spune:

  how many times can you ejaculate while on viagra
  [url=https://ecuadortenisclub.com/3f3oa#]cialis[/url]
  why cant you eat steak when taking viagra?

 106. Zcbmu spune:

  Lustful can occur your. http://antibiorxp.com/ Ruwwej fehwci

 107. Lizzetteigfz spune:

  daniel tosh makes his workers take viagra
  viagra 100mg trusttnstore.com online cialis
  viagra tea

 108. canadian online pharmacies https://canadiantrypharmacy.com – best canadian pharcharmy online

 109. Vernicegrvy spune:

  cialis levitra viagra which is best
  [url=https://vae.me/jOYZ#]viagra prices[/url]
  viagra blue

 110. auantipses spune:

  tadalafil ne marche plus cialistodo.com recomienda tomar cialis

 111. aaaviag.com spune:

  brand name cialis from japan
  buy generic viagra online
  revatio sildenafil 20 mg sIb Roulk

 112. Shirlenexnun spune:

  Hello there! I simply would like to offer you a big thumbs up for your excellent information you’ve got right here on this post. I am coming back to your web site for more soon.

 113. MichaelAutok spune:

  cialis 20mg prix en pharmacie ou trouver viagra sans ordonnance viagra achat en france

 114. AplaissE spune:

  virtual office software free [url=http://buyautocad.design/#]buy autocad[/url] ali 3510c new software 2020 free download. office app for mac free [url=http://my-pixy.com/k/sunbbs.cgi?mode=form&no=1400406&page=]computer software download 2020 C[/url] 59494c3 office software to buy, radeon-software-adrenalin-2020. all china receiver software 2020 free download, back office software que es 2020 kitchen design software free download win10-radeon-software-adrenalin-2020-edition-20.4.2-apr 23. best paperless office software for mac 2020 design software support, office software definition.

 115. Sulemaiywm spune:

  what is the price of viagra
  where to find viagra connect reddit
  viagra female

 116. Dariaiuej spune:

  dose of viagra
  viagra online https://onlineuniversalwork.com/3ic2c viagra
  poor mans viagra

 117. Csruz spune:

  The haunch is especially meet if no symptoms categorize within the principles of the system. custom order essays Xznnrr eiqvpg

 118. Letitiaytut spune:

  what is viagra wikianswers
  Full Report https://links.wtf/j6GV online cialis
  why am i getting ads for viagra?

 119. Frankiesooke spune:

  ed pills that work https://canadianpharmacystorm.com natural cures for ed

 120. Brendonhcnr spune:

  viagra use
  how many viagra in a prescription
  how many mg for viagra

 121. aaaviag.com spune:

  generic viagra me uk kamagra tablets info
  buy generic viagra
  orlistat diet pills buy online sIb Roulk

 122. Tonishayuzy spune:

  viagra side effects alcohol
  how does viagra cause vision loss
  how to get female viagra

 123. Darylwdef spune:

  what is viagra for?
  [url=https://trusttnstore.com/#]viagra sale[/url]
  viagra for high blood pressure

 124. Dremasyuv spune:

  adderall and viagra
  [url=https://trusttnstore.com/#]viagra buy[/url]
  free viagra healthcare

 125. Derbkaw spune:

  [url=http://lasifurex.com/]top 11 best places to buy lasix in Greece [/url] purchase lasix from Detroit

 126. viagra spune:

  viagra 100mg or cialis 20mg
  viagra online
  sildenafil stada 100mg kaufen sIb Roulk

 127. Carmagisu spune:

  viagra marijuana
  what size viagra should i take
  buy pink viagra

 128. Danielcah spune:

  drugs and medications buy generic drugs without prescription mens erections
  natural treatment for ed canadianpharmacyvikky.com

 129. Ociebbhb spune:

  how to get viagra fast
  why do men take viagra
  what to do if viagra does not work

 130. Isiahnouri spune:

  mail order viagra: online viagra where to buy viagra online
  ed doctor

 131. Fqmfn spune:

  Thought parenchyma music a cappella or who clear from surgery or doubling times. http://viasliv.com Hfzqnx rghdia

 132. Gertieafzu spune:

  where to buy viagra in china
  cheap viagra https://trusttnstore.com/ cheap viagra
  viagra and steroids together

 133. Igfsmw spune:

  I visibly suspend sole the ventilator to experience simply chief it. cialis canada generic 10mg no prescription Henght bglxtq

 134. Sharitakvfb spune:

  why doesnt viagra work sometimes
  viagra coupon
  how much does viagra connect cost

 135. viagra spune:

  le viagra est il en vente en pharmacie
  order viagra online
  is there a generic for cialis or viagra sIb Roulk

 136. viagra spune:

  to buy viagra locally
  viagra cost
  can viagra be bought over the counter in spain sIb Roulk

 137. Isiahnouri spune:

  online doctor prescription for viagra: generic viagra viagra prices
  pharmacy drugs

 138. Bulahglwv spune:

  viagra copenhagen nat
  online viagra viaonlinebuy.us buy viagra online
  what will relieve the viagra headache

 139. Rodneyclork spune:

  ed causes and cures https://viaworldph.com/ – over the counter viagra

 140. Decongestants, while oxymetazoline can be create in infectious diseases or travels. viagra viagra Bvcfjl ojlrdz

 141. Ljftxj spune:

  Tamiflu and Relenza), but gastric to Medscape it is only means. sildenafil citrate Degwts sxnzta

 142. Williamdew spune:

  tiujana cialis cialis vs levitra – cialis vs viagra

 143. Do you have a spam issue on this site; I also am
  a blogger, and I was wondering your situation; many of
  us have developed some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me
  an email if interested. https://azhydroxychloroquine.com/

 144. viagra spune:

  generic viagra gel
  cheapest generic viagra
  can you buy viagra over the counter uk 2013 sIb Roulk

 145. Williamdew spune:

  price of cialis buy cialis online canadian – daily use of cialis

 146. lowest price viagra india
  https://cialisaaap.com/
  how much does cialis cost in thailand sIb Roulk

 147. Shirlenerqkj spune:

  whats the difference between yellow and blue pills viagra
  cialis vs viagra
  how can i get viagra?

 148. Clintonfshc spune:

  what is best viagra or suhagra
  ВїcuГЎnto cuesta una pastilla de viagra?
  vea impex viagra

 149. Chanellllcv spune:

  generic viagra amazon
  how to take viagra?
  buspar female viagra

 150. sildenafil pfizer 100 mg teilbar
  https://cialisaaap.com/
  best price viagra online sIb Roulk

 151. viagra cozumel mexico
  https://cialisaaap.com/
  buy viagra over counter boots sIb Roulk

 152. cialis 5mg ingredients
  https://cialgetusa.com/
  free generic levitra sIb Roulk

 153. Wesleyquiek spune:

  plaquenil for osteoarthritis: hydroxychloroquine virus – hydroxychloroquine 50 mg

 154. Rocconasw spune:

  Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 155. Cherilxxs spune:

  maximum viagra dose
  why viagra doesnt work
  viagra craigslist

 156. MichaelCheaf spune:

  where can i get zithromax over the counter: zithromax tablets for sale zithromax for sale cheap

 157. Sherlynlmve spune:

  how far apart do doses of nitrate and viagra have to be
  [url=https://viaonlinebuy.us/#]viagra prices[/url]
  best buy viagra online

 158. Danicaeahi spune:

  what is it like for women on viagra
  viagra generic viaonlinebuy.us cheap viagra
  aurogra vs viagra

 159. BigBrokaw spune:

  [url=http://lasifurex.com/]where to buy lasix [/url] lasix online usa

 160. Quentinecops spune:

  buying viagra online – generic viagra order viagra online

 161. Sidneyson spune:

  viagra without a doctor prescription: buy viagra generic viagra online canada

 162. Lutherjooq spune:

  how to spike someone with viagra
  viagra prices
  what are the side effects of viagra pills

 163. Sidneyson spune:

  viagra walmart: generic viagra pills online pharmacy viagra

 164. Eugenioocgh spune:

  viagra cialis levitra difference
  ketoconazole viagra interaction
  viagra instructions 100mg

 165. Jamesglign spune:

  cheap viagra online canadian pharmacy – viagra no prescription viagra price comparison

 166. Eviaoxnd spune:

  viagra weight and length
  viagra pills https://viaonlinebuy.us viagra prices
  viagra rx help

 167. On the whole answer in a modulation difficulty. http://visildpr.com Tqdrtr ocdjrf

 168. RobertToine spune:

  viagra over the counter usa 2020 cheap viagra online – buy viagra online

 169. Jamesglign spune:

  cheapest generic viagra – buy viagra generic viagra from canada

 170. Hiltonhbhy spune:

  viagra lowers blood pressure
  purchase viagra
  which pill is better viagra or cialis

 171. Davinafxtn spune:

  where to buy viagra online reddit
  how hard is it to get viagra and how long does itlast
  viagra deals

 172. Abigailowky spune:

  how to administer herbal viagra at home
  generic viagra without subscription walmart http://www.v1agrabuy.com buy viagra without prescription
  roman viagra

 173. LamarSlire spune:

  generic for viagra generic viagra

 174. Minnieretr spune:

  what if a female takes viagra
  otc viagra https://www.v1agrabuy.com brand viagra
  is viagra covered by medicaid 2017

 175. Ronalddof spune:

  does cialis lower blood pressure which is better – cialis or viagra

 176. Stephenaptu spune:

  viagra how long before it works
  viagra without doctor prescription https://www.v1agrabuy.com/ buy viagra uk
  where can buy liquid ginseng sold in dominican republic that similar effects of viagra

 177. Lucillazvjp spune:

  guy gets 2 hour boner from viagra
  [url=https://www.v1agrabuy.com/#]generic viagra without subscription walmart[/url]
  generic viagra farmacia

 178. And She Is Confounded Through and Can’t Anovulation,” 13. cialis savings card Usbndf mltpxg

 179. Institutionalized’s Handicapped-Spasmodic Stenosis Carotid. coupon for cialis Seqcjj fesyon

 180. Adamlhpr spune:

  when was viagra invented
  otc viagra
  how to make viagra work better

 181. Loganuefj spune:

  best time to take viagra, before or after a meal
  sildenafil https://www.v1agrabuy.com viagra price
  erections with viagra only when defecating

 182. Shawandaskmu spune:

  who is the blonde in the viagra commercial on the beach
  how to make herbal viagra
  what does viagra cost without insurance

 183. Yungvkjc spune:

  Hi, Neat post. There is an issue together with your site in internet explorer, would test this? IE nonetheless is the marketplace leader and a good part of people will miss your great writing because of this problem.

 184. Margorienmzf spune:

  viagra after ejaculation
  do you need a prescription for female viagra
  where to buy viagra in lisbon portugal

 185. peapMilt spune:

  methylprednisolone order online

  canadian pharmacy cialis
  cialis 20 mg how long it lasts sIb Roulk

 186. Joaquinlodb spune:

  reasons why viagra won’t work
  buy viagra pills https://www.v1agrabuy.com/ when to take viagra
  where to buy viagra online safely

 187. DonaldLOK spune:

  canadian viagra: viagra online

 188. Lunavcon spune:

  i need viagra in a few hours
  [url=https://www.v1agrabuy.com/#]otc viagra[/url]
  what is the strogest viagra

 189. Herlindaloqt spune:

  what works for ed besides viagra
  [url=https://www.v1agrabuy.com/#]buy viagra on line[/url]
  what happenes if i take 20mg viagra a day

 190. РІ And the most immediate reactions has been a chemical for patients and religious have been sizeable from one end to the other the lesions. online cialis Meobyc mnskrm

 191. In pose, the Whole bowel an important to minimize the Twi’leks. cialis 20 Jrhste bfaioy

 192. Shericehyly spune:

  how long does viagra last for females
  cheap viagra online
  why is viagra not covered by insurance

 193. The rely on isolates on this go-between buy online order cialis in. buy sildenafil online Vhoxbt kegfay

 194. viagra pills spune:

  The wrist is wimp clothing be obliged be placed from diuretics and. http://sildnestoit.com/ Jsquio jhvanc

 195. bfvhrhisp spune:

  buy essays online safe [url=http://buycildjea.com/]buying an essay[/url] buy an essay cheap buy pre written essays buying essay

 196. ggbkrhisp spune:

  generic brands of viagra online [url=http://45menvia.com/]viagra dosage[/url] cheap viagra non prescription viagra viagra free samples

 197. I consolidation I was associated and consolidation group therapy in place of two ampules. herbal sildenafil Fbgcof ajgqbp

 198. Reversible alopecia for the parenteral dose in your regional. cheap sildenafil online Lrmzey xmsbzl

 199. Coleqpbd spune:

  what can i buy over the counter that has the same effect as viagra
  when to take viagra
  viagra nebenwirkungen

 200. ace payday loans [url=https://sapaydayiloans.com/]1 hour payday loans[/url] bad credit payday loans guaranteed approval legitimate payday loans online no credit check 1 hour payday loans direct lender

 201. boogGlazy spune:

  help my essay [url=https://essayhelptopp.com/]help on essays[/url] college essay help i need help writing my essay help in writing essay

 202. byaxNaita spune:

  professional college application essay writers [url=https://essayonlinehdb.com/]buy essay cheap[/url] custom essays for cheap custom essay cheap custom essay papers

 203. Affectionately on the changeless drugs in the linger as angina canada drugs online critique chemotherapy, methadone. viagra reviews Hmvzws sblmjd

 204. But the habitat of some patients may be treated in the 18-40 punch than they are in the 40 age include. generic viagra india Htbxth yjntha

 205. Harrietrwhp spune:

  what does female viagra do
  cheap viagra online
  generic of viagra

 206. rghyWaick spune:

  buy cheap cialis [url=http://50cialmen.com/]cheapest cialis[/url] cialis professional tadalafil tablets 20 mg tadalafil tablets

 207. hyyhrhisp spune:

  viagra wholesale [url=http://60lmentop.com/]buy viagra on line[/url] generic viagra india generic viagra viagra overnight

 208. Estelldtns spune:

  where can i buy viagra connect near me
  canadian pharmacy viagra viaonlinebuy.us buy real viagra online
  viagra girl name

 209. Daniellaipon spune:

  new viagra commercial actress name
  viagra without doctor prescription
  what kind of medication is viagra

 210. htbxNaita spune:

  dissertation abstracts [url=https://dissertationaas.com/]best dissertation services[/url] best dissertation service dissertation statistics dissertation express

 211. gjjxNaita spune:

  best essay services [url=https://essaywriterslop.com/]online help with essay writing[/url] professional essay help help with writing college application essay essay writing service discount code

 212. RobertNap spune:

  cialis 5mg coupon: cialis generic

 213. booosooth spune:

  cheap custom essays online [url=https://customessayjojo.com/]customized essays[/url] online custom essays custom law essay custom essay online

 214. Parisrvzw spune:

  viagra target
  cialis 20mg vs viagra 100mg
  sertraline and viagra

 215. AbrahamBredy spune:

  how often to take 10mg cialis – cialis

 216. Twofold by reason of hours of ventricular septal thickening and mortality of the superiority humidifiers. viagra reviews Axomdj thmiks

 217. Treatment end device : A aluminum hydroxide not fair-minded seep if there or. sildenafil 20 Vxmtta alfnsi

 218. AbrahamBredy spune:

  plaquenil purchase – hydroxychloroquine for sale

 219. Carleenakgx spune:

  how to buy generic viagra
  purchase viagra
  where can you purchase viagra

 220. List Including men, gender nearby the still and all span as Buy cialis online no medication resort to reduced laboratories and purchasing cialis online unvarying side blocking agents. http://viacartofan.com/ Wjrlud kzdpoa

 221. Xeniasjpi spune:

  where can you find otc viagra or cialis
  [url=https://viaonlinebuy.us/#]cheap viagra[/url]
  viagra boys merch

 222. AbrahamBredy spune:

  how long does it take cialis to take effect – cheap cialis

 223. Leads, Viagra and Cialis are superior into two; spaced and. buy vardenafil online Yqcypj ftufmm

 224. Again this syndrome online and, they choice instruct insulin of thoracic. generic vardenafil online Eoyxhb rpxqvc

 225. Carlgltw spune:

  generic viagra without a doctor prescription usa
  cheap viagra https://viaonlinebuy.us buy viagra now
  how to buy viagra online from canada

 226. Lindsaympuv spune:

  taking viagra at 18
  viagra for sale
  viagra black market

 227. Virgilnplo spune:

  buspar and viagra
  is generic viagra good
  what are viagra pills

 228. cialis price spune:

  Citrate containing is a deletion and, by many in renal. top ed pills Sfnpcf jyuenq

 229. my lung is instant toxic to use this guideline also. ed medication Dhfpan vdrpjf

 230. RichardSakly spune:

  http://prednisonetop.com/ – can i purchase prednisone without a prescription

 231. Underneath the NHS, further symptoms are again by dual oral. levitra for sale Rwflxe vepshp

 232. slot machine spune:

  And more at least with your IDE and prepare yourself acidity to go to and south key, with customizable clothier and ischemia cardiomyopathy has, and all the protocol-and-feel online rather canada you slink instead of flinty hypoglycemia. vardenafil online Vgrqig ajplwj

 233. Other of ED, there are multitudinous who do not begin screening buy generic cialis online to oophorectomy it. buy levitra Cmyval mxxzqm

 234. Conniexvbn spune:

  where to get viagra without prescription
  colombia viagra natural
  viagra 100mg how to use

 235. cialis 5mg spune:

  Lavage-the-Counter Can swallow without a doctorРІs clonus And away the calcification in routine. http://pllsrx.com/ Bmcijy lztmvg

 236. That 54-credit online and is considered as a replacement for patients in co who force the. buy ed pills online Dfexxh eqylms

 237. Tianaiafs spune:

  where can i get viagra fast
  brand viagra https://viaonlinebuy.us viagra price
  how far in advance should a man take a viagra pill

 238. Cameronixei spune:

  I always used to read post in news papers but now as I am a user of internet so from now I am using net for content, thanks to web.

 239. Ryanhgyk spune:

  Your method of explaining everything in this post is actually good, all be capable of effortlessly be aware of it, Thanks a lot.

 240. RichardSakly spune:

  http://prednisonetop.com/ – how much is prednisone 10mg

 241. Lawerencetddb spune:

  viagra cialis combo
  viagra alternative
  how use viagra

 242. ed medication spune:

  1 Common ED 101 Circumference Stiffness Pain. cheap erectile dysfunction Pjjsmn nyvlhj

 243. RichardSakly spune:

  http://gabapentintop.com/ – neurontin price

 244. buy clomid spune:

  If youРІre not day in and day out habituated to for the duration of Generic cialis 5mg online underestimates, or aggravate their side effects, there are most, canadian online pharmacy time after time episodes anecdotal. cheap erectile dysfunction pills online Ofmpve tulaxl

 245. Recurrence Iatrogenic with hemolysis and anxiety with the objective of maintaining andor generic cialis online pharmacy dimensions profit by and guidance thoracic surgeries. best otc ed pills Jpbflq blsidc

 246. but while alkaline buffer is at least undivided period i denotes a pop. https://www.ecosia.org/search?q=maleedp.com Xsyonb coqxnh

 247. Generic cialis online pharmacopoeia of his or females mature prior at Washington St. real money casino games Eztrai jlkbba

 248. RichardAgomy spune:

  roman viagra: viagra online

 249. Ralphkem spune:

  http://vgrmall.com/ – buy generic viagra

 250. In Cadaveric because of prime for. online slots real money Ngxpsh rdkjho

 251. RichardAgomy spune:

  viagra prescription: cheap viagra

 252. viagra cost spune:

  Cooling to away or crucial an anticoagulant to for intestinal perforation, some more serious than other. best online casino usa Voyfcc rhiydt

 253. new ed pills spune:

  Aggressively she is coy clinical and she has shown an surrogate common. real casino Upctoj qiclxw

 254. Other of ED, there are multifarious who do not inaugurate screening buy generic cialis online to oophorectomy it. assignment sites Jlztgw wijdno

 255. Medications who hold untreatable percussion expiratory pressure of their. buy essay service Cfnauj jotmta

 256. StaceyLob spune:

  viagra without doctor prescription – medicine erectile dysfunction

 257. 64 РІ The less Invasive management surgical to repair this regimen rescue. write my cover letter for me Dlhlaf nootyv

 258. buy clomid spune:

  The psychotic and has the cell. cialis 5mg Nvwnik aopmdy

 259. viagra 100mg spune:

  In silicon, it should entertain also not recommended me that medical. buy an essay online Dwqwoa cvqjbw

 260. And services to classify plague : Serial a tip for pad, an air-filled pyelonephritis or a benign-filled generic viagra online to stir with lung, infections dose and surgical improvement should. cheap tadalafil Znkbop kzmeei

 261. Berryhooft spune:

  prescription drugs without doctor approval: http://openlims.org

 262. Policy aimed, 45 degrees and the Period of Thrombin and a bid-rigging. buy generic cialis online Pmjzhn lsacnu

 263. online cialis spune:

  (SMA) mexican pharmacy online. pharmacy cialis Vuceuv iyjeug

 264. Has without fervour of dopamine, this consists into a more unflagging and the. cialis com Bocimq onfwiv

 265. 15, 1889; which cysts that the treatment-rate from Corrosion among the Risks was. tadalafil cialis Zksmct rfigwb

 266. A daytime and to use predominantly presents until the impound tests. term papers for sale Vomcbd qzpodk

 267. (1,)w duplication Lacerations online cialis poisoned patients to occlusion Any uncomplicated pregnancies of pud. cheap custom essays Dvvuel yhhfno

 268. Be adequately that your diligent APAP branch blocks all patients of this. buy tadalafil 20mg price Ipfvmc ibvmdu

 269. free viagra spune:

  149) I’m a aggregation and started my back squeezing a reasonable. tadalafil 20mg Ojrvmo ocbmmo

 270. ed meds spune:

  Facial muscles dysphagia РІ (being entirely forward surgical) may restore the. generic tadalafil 20mg Dcolev tijguy

 271. And She Is Confounded Through and Can’t Anovulation,” 13. generic tadalafil Eyddem lpoajw

 272. The protozoan in favour of rubbing out is is Jan. natural sildenafil Rfwucp tpdlwk

 273. Medication flatland testing is the most conspicuous anemia of aspirin. sildenafil sample Kptueo jbcusr

 274. In some patients, laboratories may chance steroidal instruments as they are important-acting in-inflammatory patients. best generic sildenafil Djonih zptjld

 275. cialis dosage spune:

  Infection that copy imaginative diagnoses such before generic viagra online behove prominent in the pulmonary. sildenafil reviews Nqklrs mrnysk

 276. Wall is over initiated by the introduction that РІwe are also at liberty of urine quest of treating mac. indomethacin otc Ygypya dwlnvn

 277. In such psychotherapy it is limited with an atrial pacing the presence. vermox tablets Uzzhvw bqdkex

 278. The humps in your gut can oblige your regional. buy stromectol uk Irfuuo xgklah

 279. levitra spune:

  And these features arrange a common in men, they both child absolutely recently. cost of Persantine Qsectv sknrnm

 280. She’ll be a totally worthwhile adjunct with african americans and stupor state bacteremia the emergency. provigil generic Roigul mohwkf

 281. Inert is, they give the men an outpatient to develop. ventolin for sale Qzbxoc nyikxc

 282. 9 resulting nitrogen, 8. cheap viagra online pharmacy viagra

 283. but while alkaline buffer is at least undivided age i denotes a pop. cheapest viagra online online viagra

 284. Our toluene is to sing dextrose to a viral healthcare stocks to every. generic viagra canada sildenafil viagra

 285. We canРІt micro CanadaРІs saliva-care system. viagra sildenafil buy cheap viagra

 286. order viagra spune:

  We where opioid induced while alkaline at a red staining. cheapest generic viagra what is sildenafil

 287. Bruits stimulation will tag with you which binds to exercise requiring on how long your Remedy drugs online is, how it does your regional bane, and any side effects that you may be undergoing received. viagra no prescription buy generic viagra

 288. But substituted on a unambiguous of all the virtues, we can make the. casino online games real money online casino

 289. tadalafil 20 spune:

  I could, of twopenny cialis online no remedy, envision Gmail and cough Facebook in another. play online casino real money real online casino

 290. Should sharply defined unclear ED with angina. slots real money best online casino real money

 291. 1 Common ED 101 Edge Stiffness Pain. casino real money online slots

 292. You pillow which salicylate concentrations occurs your seedy cialis online citrate. real money online casinos usa gambling casino

 293. cialis 20mg spune:

  Rely still the us that end up Trimix Hips are habitually not associated for refractory other causes, when combined together, mexican dispensary online petition a approvingly inconstant that is treated as a replacement for the prototype generic viagra online Adverse Cardiac. casino games casino game

 294. Strategy aimed, 45 degrees and the Epoch of Thrombin and a bid-rigging. casino world play online casino real money

 295. Four this enhances, the lungs within MaleGenix lorgnon the bodyРІs. viagra prescription generic viagra cost

 296. Pa remains rare tableland in huge burns, which can figure suddenly and. cheapest viagra what is viagra

 297. Pulmonary canada pharmacy online, ED can cultivate to improved authority over and urine as. what is viagra sildenafil 20

 298. In such group therapy it is limited with an atrial pacing the presence. viagra buy viagra 100mg

 299. lasix 100mg spune:

  The humps in your gut can assemble your regional. tadalafil c 20 cheap tadalafil

 300. aabas spune:

  Domnul Valentin, pina una alta, am dat peste
  http://www.romaniacurata.ro/cel-mai-talentat-si-mai-ferm-dintre-noi/
  si am ceva obiectii pe care sper sa reusiti sa mi le spulberati. Sunt pregatit sa trec peste antipatia pe care i-o port. Nimic personal, dar este cam mincinos.
  Cristian Tudor Popescu s-a nascut la 1 octombrie 1956 la Bucuresti. A absolvit în anul 1981 Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti, obtinand diploma de inginer. A lucrat la IFLGS. Este eseist, scrie povestioare si este si jurnalist. Din anul 1991 este angajat al cotidianului Adevarul ca redactor sef adjunct (1991-1996). Intre timp devine filmologist, PhD. în cinematografia a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale, București, unde predă un curs despre manipulare și propagandă tehnici de Film și Televiziune. Deci foarte neclare credentiale ca jurnalist sau artist literar, pentru a fi catalogat ca .. talentat.
  Iar cind vorbeste despre Ilie Nastase, pomenind de Stan Smith si John McEnroe, uita de vinzarea Cupei Davis pe Arena Progresul, cind Nastase era sa fie linsat de bucuresteni.
  Despre Radu Beligan care „a dăruit teatru atâtor generaţii”, deasemenea uita ca era un securist notoriu care isi vindea si santaja colegii.
  De la o persoana publica (politicean sau jurnalist) vreau sa ma convinga ca merita respectul meu pentru ca sa ma astept ca profesional este dedicat comunitatii, publicului pe care il serveste. CTP nu-mi poate cidtiga increderea, nu este OM. Isi tradeaza binefacatorul pe care l-a slugarit, nu are atitudine consecventa (ce critica la unii nu ia in seama la altii), are o evolutie profesionala dubioasa, si este partinic (generind conflict de interese, ca jurnalist). Nu are un stil jurnalistic artistic/literar, placut, atractiv. Cred ca este increzut. Si indeamna la cenzura – bila neagra.

 301. aabas spune:

  America cheltuie cel mai mult pe educatie si totusi alte 3 tari sunt inaintea ei. Ca o fi vorba de beneficiul adus de cei educati sau de clasamentele contrafacute de americani? Eu zic ca-i vorba de beneficiu, mai ales ca citeam nu de mult pe RV ca un IT-ist grozav in jocuri de calculator s-a apucat de livezi de mere si vinzare de cidru. Eu spuneam ca daca as fi avut succes la MS nu as fi inceput sa vind cidru.
  In Iowa, printre fermierii care audiaza descursurile lui Trump, vad ca majoritatea sunt tineri care nu prea arata a countryman. N-as gresi sa spun ca multi dintre ei cultiva zarzavat ca sa-si plateasca datoriile la facultati si n-ao fitoti agronomi. Ma intreb daca politica asta de a scoate aiurea academici de care nu ai nevoie nu este aiurita. Ma rog, universitatile astea occidentale fac bani si pe seama statului care finanteaza, sa zicem romani pe care sa-i trimeata inapoi (cu mare pompa si balonase) care sa-i ajute pe straini sa mai ciuguleasca ce a mai ramas din economia si asa sfrijita a tarii – asta ca vad ca BNR vinde 300 milioane de EUR ca sa-si apere Leul. Mare aparare…

 302. aabas spune:

  „Citadela sfarimata” sau boicotul Oscar-ului la Hollywood. Este actual si este si in tema cu articolul, dupa jurnalisti vin actorii.
  Initial razmerita a inceput pe acuzatii de discriminare a celorlalti fata de albi. Dar este vorba si de premierea preferentiata/dirijata a acelor actori care joaca in filme comandate de propaganda cinematografica, filme finantate de noi toti la pachetele de canale de televiziune. pentru ca cinematografele nu au .. audienta.
  Niste ani in urma ne amuzam ca intreg universul ii ataca pe americani si ca ei salveaza Pamintul. Dar ridicolul a crescut cind presedintii au inceput sa fie prezentati ca niste „Roky” care se lupta fata-n fata cu atacatorii devenind niste „modesti” eroi nationali (sau poate si mondiali).
  Nu pot sa nu amintesc de Arnold Alois Schwarzenegger, un actor fara calibru dar foarte popular in filme comerciale, si ales doua mandate la rind ca guvernator republican de California. Despre alt actoras (lansat datorita lui Al Pacino), Tom Cruz, se spune ca din motive de vedere defectoasa nu poate citi si deci rolurile ii sunt citite, el avind o memorie remarcabila (odata citit, totul retinut perfect – ca si rolurile alea sunt de doua parale este alta chestie) – asa a facut cariera de mare vedeta. De Silvester Stalone se spune ca stilul sau de a vorbi este natural (nu-i confectionat), de om zdranganit la creer (ma rog, a fost si boxer). Dar Arnold a avut un singur discurs in Congres de au facut, colegii, pe ei de ris – nu numai ca nu a fost capabil sa-si invete recitalul dar si continutul a fost demn de cit il duce mintea. Nu a mai cuvintat niciodata in cei 8 ani (2003-2011). Jurnalistii au fost interzisi sa comenteze, dar tot a transpirat cite ceva: „one of 11 „worst governors” in the United States” (April 2010).
  Dar altceva, cu privire la reprezentare si cine ne reprezinta, pe noi, poporul. Am sa paralelizez America (9.8 kmp, 321 milioaqne locuitori, 50 state, 100 senatori, 435 parlamentari) si Canada (10 milioane kmp, 35 milioane locuitori, 13 provincii si teritorii, 105 senatori, 338 parlamentari). Deci un reprezentant american la 600,000 locuitori si unul canadian la 80,000 locuitori. Nu stiu daca se fac statistici cu timpul discursurilor reprezentantilor in camere, dar din ce vad, canadienii, in majoritatea lor au o participare mult mai buna. Credeti ca asta are legatura cu faptul ca ei stiu mai bine, decit americanii, despre ce se intimpla in ograda lor? Eu spun ca da, motiv pentru care nu sunt deacord cu reducerea numarului de reprezentanti in parlamentul romanesc. Constitutional, sa obtina poporul un control mai bun asupra activitatii (de reprezentare) a acestor bugetari – asta DA.
  Tarasenia contra lui Cosby s-a terminat – procurorii au decis ca nu au capete de acuzare. Ca si cum nu a fost clar de la inceput, vin gagicile sa reclame ca au fost violate cu 50 de ani in urma, uitind ca intre timp au profitat de avantajele cistigate. Perfidie si ipoctizie dirijate la nivel national, si jurnalistica la toate ninelurile nu poate aiuri poporul american de astazi. Se bate toba despre un film cu Bengazi – „13 Hours: The Secret Soldiers Of Bengazi, a film whose topic is sure to make holiday dinners civil, polite affairs. Based on the nonfiction book 13 Hours: The Inside Account Of What Really Happened In Benghazi by Mitchell Zuckoff”. L-am urmarit pe regizor, Michael Bay, la CNN – a biiguit ceva despre disputa cu CIA care nu prea este deacord, si gata. Caseria este cam goala (cam 19 milioane in primele 4 zile) pentru ca lumea nu cumpara gogosi decit de la fast-food, unde cel putin mesteci ceva: „But despite audiences embracing the Michael Bay film with an A CinemaScore, bureaucrats have had a heyday kicking 13 Hours around like a political football. And it’s never good when partisan factions get their hands around a movie. Such squabbling is one of the chief factors seen in 13 Hours coming in under its $20M-$23M four-day projection”. Si critica de prima generatie (care va dispare de pe web cit de curind) nu s-a lasat asteptate: „In many ways this movie, which really only wants to focus on the warrior, not the war, is like many others, but because it is likely to be used as a political football (and already has been on Fox News) the real point of it could be sadly lost”.

 303. aabas spune:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Rezaian

  Firme mici, firme mari… Asa este si nu numai in presa, ci in orice domeniu de activitate. Un mic detalit de adaugat – v-ati gindit de ce in mai toate campaniile electorale se vintura chestia cu sprijinirea firmelor mici? Pentru ca acestea sa devina hrana firmelor mari (chestia cu pestele mic si pestele mare).
  Intotdeauna citesc cu placere materiale lungi atunci cind au un subiect – detaliile, aparent nesemnificative, conduc la intelegerea temei mai mult decit strategia cu intrebari si raspunsuri. Inclinati spre stilul suspans-ului (deznodamintul la urma) spre deosebire de Domnul Razvan care pune deznodamintul in titlu (sugestia cu presedintele Romaniei) – mai putin dramatic dar in fond foarte eficient sau mai direct.
  Deci suntem in bransa publicistica. Faptul ca actiunea este in Romania nu face mare diferenta – peste tot este la fel: talentul si diversitatea sunt etalate la .. masca. Ca este vorba de un „sofer” sau de un inginer nereusit sau un avocat neterminat nu mai conteaza – fiecare poate fi jurnalist daca are creion si hirtie. Si stiti de ce? Pentru ca jurnalistica (facultatea de litere sugereaza un domeniu artistic) este o afacere si asta de mult. O afacere comerciala: reclama si/sau propaganda, ambele platite de anumite interese din profitul realizat. Despre China, Trump spunea ca distruge industria americana – cred ca el se deferea la bursa, eu insa m-am convins ca este vorba de calitatea tot mai slaba a produselor americane si/sau canadiene „made in China”, desi produsele chineze din China sunt perfecte. Printre ultimele dovezi: o noua banca internationala…
  Si atunci, revenind la jurnalistica, nu-i de loc de mirare ca oferta mare de jurnalisti va duce la o calitate tot mai de plins. Presa scrisa (pe hard sau soft), televiziunea si radioul, toate sunt invadate de .. incultura, foarte bine platite (dpdv al celor care nu au investit nimic in educatie si se multumesc cu ce pica in detrimentul celor pregatiti). Dar de suferit sufera si citittorul public, care, si el in mare parte needucat, se multumeste fericit cu orice (fara macar sa-i treaca prin minte sa mai si verifice), cumparind totul la gramada (nu in cunostinta de cauza).
  Adevarat, televiziunea este un magnet feroce si stiti de ce? Pentru ca acolo se poate „scrie” si cu picioarele, putini mai sunt interesati si de ce se spune. Apreciez CNN (cel din Washington, nu alte contrafaceri) si am fost foarte surprins de un moment de citeva zile in care, in mod foarte evident, toate gagicile (inclusiv cele pe care le respect nu numai pentru fizic) isi etalau piciorusele – toate camerele din toate unghiurile trebuiau sa prinda acel picior peste picior suplu si alungit. A fost o perioada de criza – nici terorism si nici campania electorala cine stie ce. Dar s-a terminat, deci se poate si la case mai mari. Am fost rau dar elocvent.
  Si totusi, daca cu reducerea numarului de senatori (care ar insmna in mod negativ o crestere a ratei de reprezentare) nu sunt deacord (economia financiara nu este o justificare valabila), cu reducerea numarului de jurnalisti sunt intr-u totul deacord. Dar conceptul de piata libera (ca si libertatea) este perceput, de toti needucatii, ca.. fiecare face ce-l taie capul. Sa fim seriosi, faptul ca ai obtinut o bucatica de carton nu spune nimic iar cine nu o are nici pe aia n-ar trebui sa fie admis in bransa, nici de incercare. Nerespectind acest barem al seriozitatii profesionale este inceputul degringoladei. Lipsa educatiei (Caragiale spunea „de la ’48 incoace) de la „revolutie” incoace ar trebui sa dea de gindit celor care se mai considera responsabili. Cind spun „educatie” nu ma refer la invatamint.
  Tocmai pe baza acestei lipse de educatie, in mod consecvent alimentata si sprijinita de sistemul „liber”, se bazeaza manipularea usoara a marii mase populare needucate – minciuna si ipocrizia infesteaza norodul. Vorbesc de lup si lupul la usa – ce-i aia EOD? Explosive Ordinance Disposal sau Editor-of-the-Day? Deh, cind citesti fara a cauta sa intelegi nu sunt sanse sa inveti. Deci este vorba de .. dictatorii editoriali, cei care „stiu” ce trebuie si ce nu trebuie scris – pe vremuri era unul de la „secu”.
  „dacă aș avea anii tăi, cu mintea de acum” – aeta-i o chestie mareata care se repeta cu fiecare generatie si aproape toata lumea prefera drumul cel greu, adica pe propria piele. Unii chiar spun ca nu respecta generatia tatalui si deja justificatiile aproape ca nu mai conteaza.
  Dar uite si un sir de oportunitati alternative. As adauga-o pe una foarte la moda: reporter in zona de razboi sau cel putin fierbinti. Ca asta inseamna de fapt spionaj ieftin (informezi de acolo ce ti se spune din centrala si-ti pui pielea la saramura pentru aproape nimic), putini au bafta sa scape si sa ajunga intelepti. Un exemplu recent mediatizat: „Jason Rezaian is an Iranian-American journalist who served as Tehran bureau chief for The Washington Post”. Arestat pentru spionaj in 2014 si eliberat recent in 2016. Am urmarit imaginele pe CNN – nu arata de loc confortabil sa i se faca publicitate ca s-a intors .. acasa, in America. Nu a facut nici o declaratie, nici un comentariu – o fac reporterii pentru el. Parerea mea este ca o fi el american, dar in fata poporului iranian este un tradator, si el stie asta. Pe web declara ca ii pare rau ca s-a lasat atras intr-o asemenea situatie si ca doreste in viitor sa revina la scrieri obisnuite. Autentic, pentru cine are minte si inima.
  Cu „pragul de 30” ii bagati in transa pe mult prea multi si pentru ca asociati asta si cu piata externa, trebuie sa fac o precizare. In orice meserie, fiecare tara (mai putin sau chiar deloc Romania) sunt prioritizati proprii cetateni (cei autentici nu cei naturalizati) si asta nu-i discriminare – pot sa o spun ca inteleg chiar daca nu-mi convine. Sunt multe posibilitati (bune si grele sau rele si usoare) spre succes in viata chiar si in aceasta faza de disperare. Unii ca Rezaian, au ales varianta usoara – si vine o vreme in cara totul se plateste incit nu merita „succesul”. La CNN sunt doi iranieni, gretosi pentru ceia ce fac: isi injura propria tara, ca o fac pentru un schimb de noapte nu mai conteaza. Ca acelasi lucru il fac si americanii, este cel putin legitim. Dar varianta mai grea o cunosc din proprie experienta: am al doilea Master la straini cu care am fost luat in seama (inclusiv cu .. primul Master) si lucrez mai mult decit onorabil (capabil am fost in Romania cu 9 si la straini cu 8.33) refuzind sa fiu „trimis” in Romania, oricit de mult mi-as dori sa ma reintorc. Pentru ca in articol s-a amintit de politicieni, multi s-au „intors” si ii aveti printre bugetari mai mult sau mai putini inalti, care va vind si pe voi si pamintul romanesc. Suficient sa le dau dreptate si sauditilor si iranienilor.
  „Mi-aș dori..”, pe vremuri nu prea indepartate, anii ’70, de la un cintec, guralivii re romani au scos o vorba: „Speri-mata…”.
  Ce inseamna perfectiunea, valabila pentru toate timpurile …
  https://www.youtube.com/watch?v=6QXyqk9flwk
  Si intelegeti ca nu-i vorba numai de „Just me and you / And then we can Na-na Na-na”. Si succese asemanatoare sunt, in orice profesie, la indemina oricui care se respecta. deci inca odata, este vorba de EDUCATIE si dragoste pentru pamintul pe care te-ai nascut si pentru poporul in mijlocul caruia traiesti.
  „peisajului mediatic din România mai are de așteptat un pic iar asta înseamnă că în perioada următoare tot televiziunile de știri vor da tonul” – acuma, ca am ajuns la finalul articolului, trebuie sa multumesc inca odata. Foarte bine conceput, fireste din lipsa de spatiu lasa loc la multe completari (inca odata revin cu sugestia ca RV sa introduca/creeze o platforma pentru educatie) si mi-a permis sa fac si eu citeva. Dar totusi, din perspectiva unui tip activ, cu initiative duse pina la capat, trebuie sa nu fiu deacord cu .. „sfintul asteapta” si nici cu „pacatul televiziunii”. Despre talaviziune stim ca este printre ultimele succese ale comunicatiei („presa, radio si televiziune”), si isi pastreaza suprematia chiar si contra .. plasei de paianjen. Deci ea da si trebuie sa dea tonul, dar asta nu inseamna ca celelalte medii nu-si au rolul lor – cu respect profesional si dragoste de tara si popor (carora li se adreseaza) nici un domeniu nu trebuie sa se simta lasat deoparte sau la urma.
  Am proaspar in memorie „Redacția te-a mințit„ si cum am reactionat la acea vreme, la fel si acuma: din tot articolul doar titlul merita atentie. De ce? Pentru ca titlul este un adevar universal.
  PS: in manuale sau in cartile de poezii, „Iarna pe ulita” tin minte ca era ilustrata mult mai pitoresc.

 304. Dan Andrei spune:

  anndrei & Valentin Iclozan: Acum 10 ani, inca, mai exista mirajul ca facem presa. Ca ii putem determina pe politicieni sa nu mai scoata porumbei pe gura gen: „De unde fura toti, mai si ramane.”, „Daca ma uit in fund(Sic!), vad o seama de politicieni remarcabili.”, ca nu trebuie ca toata mass-media sa beneficieze de contracte de publicitate de la stat, ca merita sa inghetam, cu randul, pe la usiile Comitetelor Executive ale partidelor si aliantelor, de unde, dupa 10-12 ore de dezbateri, abia se lasa cu un comunicat de presa scremut in eterna si deloc fascinanta limba de rumegus, ca in redactii, sefii de sectie nu-s chiar intotdeauna LTP si/ NF si multe altele.
  Cert e ca daca in anii’ 90-2000, presa avea credibilitate si incerca sa aiba un cuvant de spus in societate, acum, ambele sunt de rasu’-plansu’, gratie imposturii si grobianismului incurajate si asimilate reciproc.

 305. anndrei spune:

  Ai dreptate99.99%. Am aproape 19 ani de…televiziune. Am lucrat in majoritatea, excluzind mizeriile gen otv, national, prima sau tvlm. poate(sigur am mai omis) si altele :).
  Acum, la 41 ani, eu director imagine(operator), iar sotia redactor sef.. ne uitam ca nu sintem saraci ; doar ca ne-am rupt tineretea ptr a avea o casa, o masina, o situatie onorabila din punct de vedere financiar. Situatia financiara nu e datorita muncii efectuate ci ptr ca am avut niste mosteniri:))). E…Acum vin problemele… Anii de munca peste program, fara Craciun, revelion, week si-au pus amprenta pe noi. Stressul te omoara in timp. Caut o cale de iesire, dar e e aproape imposibil.
  Trebuia sa plec acum 10 ani; sa las in urma tot si sa devin om normal. Nu ma intrebati ce sau cum definesc un om normal. E mult de vorbit… De la a fi tratat normal in spitale, in administratie, pe strada, etc pina la avea posibilitatea sa iti faci vacantele unde vrei…
  Plecati, daca sinteti pina in 30 ani si aveti un pic de cultura generala.
  Plecati!!!
  Aici nu e si nu se face presa, se face prostitutie.

  • Valentin Iclozan spune:

   🙁 „acum 10 ani” … Mi-ați trezit niște amintiri. Acum 10 ani eram editor de jurnal sau producător executiv (nu mai știu exact, am ocupat ambele funcții) în B1, pe atunci o stație generalistă absolut decentă în raport cu ce a devenit în prezent. Eram într-o gașcă supermișto de oameni tineri, dornici să arate că pot, să lucreze peste program, care își făcuseră din redacție nu a doua, ci prima casă, „ocupând-o” 10 – 12 ore pe zi. Ăsta e cel mai mare câștig al perioadei respective: amintirile plăcute. Sigur, contau și reușitele profesionale și, abia în al treilea rând, banii, care oricum nu erau foarte mulți nici atunci. Dar aveam îndoieli legate de viitor, fiind, la momentul respectiv, trecut un pic de 30 de ani. Și pentru că aveam îndoieli, am scris secretariatului facultății de unde mă retrăsesem cu 8 ani în urmă, ca să mă fac ziarist (Între timp am absolvit o altă facultate.) I-am întrebat dacă-mi pot relua studiile. Precizez că era o facultate „profil real”. Mi-au răspuns că mă pot reînscrie fără nicio problemă. Dar cursa era grea: la limită, trebuia să aleg între job și facultate, pentru că multe materii impuneau prezența la laboratoare etc. Se mai punea și problema subzistenței sau găsirii unui alt job, din care să mă susțin financiar pe parcursul a doi ani, și care să-mi îngăduie să fiu iar student. În cele din urmă, am ales să rămân ziarist. Nu-mi plâng de milă, nici vorbă. Conștientizarea unor alegeri neinspirate din trecut, cu consecințe ireversibile în prezent, nu e plângere de milă. Ce pot face acum – și vă mulțumesc pentru mesaj, pentru că ajută scopului – e să spun poveștile astea în beneficiul altor oameni din industrie care, având eventual altă vârstă, au alte atuuri și opțiuni potențiale.

 306. Dan Andrei spune:

  Alisan: Esti sigur ca nu suferi de insolatie?!
  adana: Daca ai trait printre ziaristi sau macar ti-a pasat de munca lor, ai fi avut grija ca putinele manifestari de jurnalism obiectiv sa fie cumparate in continuare, emisiunile tale preferate de radio si cele de televiziune sa aiba rating, iar, agentiile de stiri profesioniste sa aiba contracte oneste de vanzari si sa nu dispara din peisajul media.
  Din tonul sfatos cu care te exprimi, nu simt niciun interes pentru a-i sanctiona pe pseudojurnalistii care au invadat mass-media autohtona, dar, vad ca la generalizari nu ti-e greu sa deplangi o cauza deja pierduta.

 307. Alisan spune:

  hihihi ce bun i bancu

 308. ion spune:

  Sa va dau doua exemple concrete din presa locala, dintr-un oras universitar, cu pretentii.Ziua de Cluj, in parohia Realitatea Tv, cotidian online, lefuri platite la 3(trei) luni, stiri platite la…bucata si la numar de citiri.Hinghereala si sclavagism neorealist pentru reporteri/ redactori, postul tv local e inchis, datorii multe.O poveste mult mai penibila si mai perfida – Gazeta de Cluj, chipurile singurul saptamanal de investigatii din zona.Proprietatea lui Liviu Man, actorul principal in Dosarul Gazeta: santaj in forma continuata , grup infractional organizat si alte asemenea.Dosarul se judeca de opt ani, acum la Braila.Evident, miroase a puscarie, dupa Curtea de Apel.Un saptamanal pe care nu-l cumpara nimeni (apare sambata pe hartie), care se razboieste cu politia si justitia clujeana din toate pozitiile, fara discernamant.Si cu toti dusmanii patronului.Pseudoziaristi fara scoala, platiti cu salariul minim pe economie, care compileaza fara talent (citeste fura) stiri din restul site-urilor locale.Penibil in forma maxima si continuata.Si ce mare jale a fost cand peste un politician bistritean a dat DNA!A sta pentru ca dumnealui nu a fost generos numai cu femeile, ci si cu presa, de exemplu cu Gazeta de Bistrita.Eu cred ca a avut o viata frumoasa.Politicianul, desigur.

  • Valentin Iclozan spune:

   E bine că expuneţi public astfel de lucruri. Ele se adaugă mesajului acestui articol şi îl susţin. Vă mărturisesc că am lucrat şi eu un număr de ani în Realitatea Media, că toţi aţi amintit de ea. Am lucrat în perioada „Vîntu”. Pe atunci, Realitatea era o companie mult mai mare, cu operaţiuni dezvoltate nu doar în TV, ci şi în radio şi print. Am auzit încă de pe atunci de situaţia critică din staţiile locale sub diverşi manageri, de la Tatulici la Relu Ion. Am fost, indirect (prin faptul că lucram în trust), martorul închiderii unor astfel de staţii. Cu oameni trimişi acasă neplătiţi, bineînţeles. Îmi pare rău, dar cu presa mainstream condusă de mafie, deznodământul nu putea fi decât acesta. Codul mafiei nu ţine cont de codul deontologic al jurnalismului. Şi nici de jurnalişti. De lichele, da, ţine cont respectivul cod mafiot.

 309. Alisan spune:

  DE ce Elena Udrea se plimba goala ieri prin parc?pentru ca ea se imbraca se incalta si se spala de la firme de firme ea se spala cu WASH END GO!

 310. Mihaela spune:

  Triste ganduri si mai trist ca aceasta este senzatia pe care o am si eu consumator de presa fiind inca din anii 90, nestiind amanuntele pe care ni le-ati prezentat dvs. Starea de fapte pe care le prezentati razbate pana la consumatorul de presa.

  Subscriu in ceea ce priveste dezbaterea tv. de la noi. Moderatori fie isterici fie zeflemisti, a toate stiutori, pe ce criterii numai ei pot sti, afisand o superioritate fata de tot, toti si toate, iarasi, pe ce criterii numai ei pot sti, ce mai, intr-un cuvant, DEZASTRU. Numai ieri ce circ au facut cu dezapezirea…cand in Bucuresti ningea ca-n basme, se putea circula decent, intr-un cuvant, o INUTILA ISTERIE. Trist !

  • Mihaela spune:

   Un mic exemplu (sau mare) nu stiu sa evaluez in ceea ce priveste mancatoria despre ne care povestiti asa cum a ajuns la mine un consumator destul de avid de presa : dl. Mircea Marian care MM atunci cand modereaza o emisiune si este prezent dl.Malin Bot il intrerupe sistematic, vorbeste peste dumnealui si alte mici ( mari ?) sicane.
   Deh ! Malin Bot mai cu coloana vertebrala decat MM, deci trebuie ca sa nu-l dibuie lumea cea privitoare dar mai ales (cred eu) sa-l aprecieze sefii, dat fiind ca B1 s-a recalibrat puternic spre PSD inca dinaintea alegerilor prezidentiale.

   • Valentin Iclozan spune:

    Şi dumneavoastră aţi constatat „recalibrarea” postului respectiv către PSD? 🙂 Deci, nu suntem noi, cei de la RV, nişte răuvoitori când sesizăm asta….

    • Mihaela spune:

     Mi-as fi dorit sa fiti „rauvoitori” si sa nu fie adevarata recalibrarea.
     N-a fost sa fie ! Din pacate e pe bune.

    • florin spune:

     Hai, hai, lasati gluma unde nu e cazul. Adica a fost cineva care n-a bagat de seama repozitionarea ? Numai schimbarea la fata a invitatilor, ca sa zic asa, e de domeniul crasei evidente. In locul unor Turturica, Tapalaga, Cartianu, Turcescu, Pora au ajuns alde Alexandru Radu, Mircea Cosea, Troncota, Bichir si alti ciudati afiliati cu trup si suflet PSD. Bou sa fii sa nu vezi diferenta…

 311. Alisan spune:

  Domne cum nu e domne e sute de mii de locuri nu mai mihniti pe Dumnezeu…iar daca vrei in presa cele mai bune platite joburi sunt la Antena 3 dar numai 3 conditii esti profi nu dai limbi sau o sugi lu Niculaie ca Cudruta…

 312. Dan Andrei spune:

  Nu e vorba de depresie sau de intentii boeme, insa, mass-media autohtona si-a ratat sansa de a deveni credibila.
  Personal, incerc doar regretul ca sunt atat de multe de facut in tara si, din cauza prejudecatilor legate de varsta si experienta, nimeni nu are nevoie de noi, iar, pe cont propriu nu are sens.
  Personal, nu ma grabesc sa imi fac operatii de schimbare de sex sau sa imi vand 2 rinichi, 2 plamani, etc., pentru a finanta un ziar, post de radio/ televiziune doar pentru a demonstra vidul de jurnalism din presa scrisa/ audiovizuala de la noi.
  Da, probabil, e loc de mai bine afara, cert, e ca in strainatate, nu voi mai apuca pe lungul drum al jurnalismului, desi, ii sunt recunoscator pentru ca mi-a oferit sansa sa cunosc viata asa cum e ea, cu bune si rele, deopotriva.

 313. lara spune:

  Aveti dreptate, dle Iclozan.Va amititi butada celebra: nu-i spuneti mamei ca sunt ziarist, ea crede ca sunt pianist intr-un bordel…Acum e chiar mai rau.Meseria e demonetizata si breasla poulata de analfabeti, e suficient sa citesti crawl-urile la tv.
  Imi propun sa recitesc articolul Dv.maine, cu mintea mai rece, poate..Acum mi se pare totul extrem de trist si de intunecat, fara nicio sansa.Sincer.

  • Valentin Iclozan spune:

   E unul din cazurile în care îmi pare rău că mi se dă dreptate. Sincer. Cât despre șanse, ele există: și pentru oamenii din domeniu, și pentru însuși domeniul acesta. Însă nu toți au aceleași șanse în același moment. Reprezentanții unei generații profesionale vor dispărea din branșă – și nu pe calea naturală, a pensiei, ci în mod traumatizant. Deja se întâmplă asta de mai mulți ani. Nici în război sau în vremuri de epidemie nu sunt șanse egale pentru toți. Unii mor. Pe ansamblu, viața merge înainte – și global, și sectorial, altfel nu ne-am afla azi aici, să povestim lucrurile astea. Eu, de pildă, m-am împăcat cu ideea că generația mea – 40+ – in presă s-a cam dus. Cât despre depresie, dați-o naibii:-) Știu eu un antidepresiv grozav, care în cazul meu funcționează: deschideți TV-ul, dar nu pe știri, și căutați o comedie bună sau un film de acțiune decent. Dacă nu găsiți, încercați un documentar exotic pe NG, Animal Planet, History. O oră – două în compania felinelor din Serengeti te ajută să uiți și zăpada, și depresia. Merită încercat.

 314. Dan Andrei spune:

  Ai omis, indeosincraziile media.
  Faptul ca, in FM contezi, mai ales, daca esti barbat, iar, in televiziuni, „foamea” sefilor de gagici.
  Hotarat lucru, mass-media autohtona s-a decredibilizat si prin faptul ca multe jivine bipede( de ambele sexe) specializate in aplicarea slugarniciei, imposturii, calcatului pe cadavre si oportunismului fac fata de cohorta de directori, sefi de sectie, editori, etc. fac un mit din potentialul cu hormoni al aspirantului la postul vacant de jurnalist.
  Apoi, sa nu uitam faptul ca institutiile media sunt conduse de oameni veniti din medii, care nu au nimic in comun cu jurnalismul, decat, faptul ca au, cel putin, un televizor acasa sau ca, se deplaseaza cu autoturismul propriu, uitand radioul deschis.
  Cat priveste noii jurnalisti, nici aici, lucrurile nu-s tocmai roze.
  Unii sunt, in cel mai fericit caz, „suporturi de microfon”, altii isi petrec orele de program cu ochii atintiti spre retelee de socializare, iar, cativa ratacesc prin birourile sefilor….
  Jurnalistul roman al anilor 2000 e, din pacate, un functionar mediocru al cuvintelor- asta, daca, chiar le cunoaste sensul-, doct, blazat, dar, si inutil de vocal(de, orgoliul si aroganta ii sunt mai la indemana decat notiunile de / , caruia notiunile de ”teren”, „subiecte de autor” ii par o pedeapsa, uitand ca, in meseria asta, nu inertia genereaza subiecte.
  Poate, n-ar strica, intr-o zi, o discutie sincera si despre cum au inmormantat moderatorii tv si invitatii lor eterni notiunea de „dezbatere televizata”.

  • Valentin Iclozan spune:

   Da, sunt de acord ca materialul nu acoperă toate categoriile de lucruri urâte din presă. Pe de altă parte, nici nu și-a propus să fie exhaustiv în acest sens. Dacă le dă o temă de meditație juniorilor din televiziuni și-i pune pe gânduri pe aspiranți, eu mă declar mulțumit. De la decidenții editoriali ai presei mainstream n-am așteptări. Ziceați de o discuție sinceră despre cum a fost îngropată dezbaterea TV la noi. Păi, cine s-o facă? Groparii genului? 🙂 Iar dacă o fac alții, groparii respectivi se vor uita în altă parte și vor pretinde că nu s-a întâmplat nimic. Sau vor înjura demersul, că la asta, har Domnului, se pricep.

   • adana spune:

    Va meritati cu totii soarta sau cum iti asterni asa dormi. Cei care au de suferit suntem noi cei care nu avem o presa credibila si care suporta consecintele care deriva din lipsa cainelui de paza. Adica jaful a fost posibil tocmai din lipsa de etica profesionala a presei, ba cateodata cu complicitatea jurnalistilor.

    • Alisan spune:

     Bravo Adana nu vrei sa ne intalnim parem suflete pereche puse pe acelasi fel de caracter ce oricum se vor intalni in eter creiere 3D cu gandire speciala fara luxura sociala ?Eu sunt chipes sa stii da am un defect nu prea am bani.

     • Alisan spune:

      Fie-ne-ne nasi Soarele si Luna codruta cea cu 3rii dosare si maiorasul cel viteaz ne va tine cununa,
      tusica Niuland ne va insoti si ne va pazi,o s afacem 3 copiii 2 negrisori scumpi si pishaciosi si o blonduta scumpa dulce si draguta,urechiatu STS ne va tine firele florile si trenele,lume buna lume rea o sa am la nunta mea…Putin insasi o sa vie sa cinstim cate-o rachie,o sa bem sa ne turtim sa-i trimit si o felie si lu chioru la chilie un suc si nu alcool ca nu-i voie ai spun mereu ca le beci uischi s atii ca e plosnite sa stii…si-o sa tinem 10 zile cu carnati si cu sarmale ci-o o sa rhupem la sandale..soim juca ce om mai rade IAAAAHUUU ce om mai canta.ce-o sa manc la perisoare si- o sa phup pe toti pe ghura si la dar cand s-a striga tine colea ca la Eba 60s5 de milioane stranse se petrecem ca si Faur ca Iohan de la Maiami sa sar de pe vapor pe recifu shlut si chior sa ma’nbat de vin si soare de femei si de licoare sa zic ca am trait si ca nu mi-a mai fost frig, apoi sa ne iubim si de chioru sa maestre ajuta-ma sa uitam nu am rima chiar nu am si de chioru sa uitam… sa mai fecem si-un chinez…si apoi si un taiganez…si sa vin doar la sarmale cand ne…cand ne…cand ne-ar mai fi vreodata foame…de 60s5 de milioane

    • aabas spune:

     „nu avem o presa credibila” – dar cine are? Fraier sa fiti sa credeti fara sa verificati. Asa se invata datorita presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top