UE vrea să schimbe etichetarea produselor alimentare

10:51 am, 23 martie 2016 • de Comentariile sunt închise pentru UE vrea să schimbe etichetarea produselor alimentare

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Ţara de origine a ingredientelor care intră în compoziţia alimentelor de bază, precum laptele, produsele lactate, inclusiv a cărnii procesate, ar putea fi menţionată în viitor în mod obligatoriu pe etichete. La cererea consumatorilor din UE, parlamentarii europeni votează un proiect de rezoluţie pe această temă.
În urma mai multor studii şi analize în care s-au scos în evidenţă atât dorinţa consumatorilor, cât şi eventualele costuri care ar decurge din etichetare, parlamentarii au ajuns la concluzia că astfel de măsuri s-ar putea lua în cazul laptelui de consum, a produselor lactate ușor prelucrate (cum ar fi brânza și smântâna), precum și pentru produsele din carne ușor prelucrate (cum ar fi șunca și cârnații). Aceasta întrucât pentru aceste categorii costurile de etichetare cresc nesemnificativ. „Comisia

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top