Sondaj: intrebari catre TVR

5:55 pm, 11 februarie 2009 • de 6 Comentarii

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Un cititor care semneza „un revolutionar” mi-a trimis o serie de intrebari catre SRTV ca o forma de protest fata de programul televiziunii natile. Mi s-a parut de bun simt, asa ca-l public, iar voi il puteti citi imediat mai jos.

„11 februarie 2009
Argument

Grupajul de întrebări l–am constituit ca o formă originală de manifestare a nemulţumirii mele faţă de activitatea desfăşurată de SRTV. Am convingerea că această formă originală de protest va atrage un semnal de alarmă către factorii de decizie din TVR şi le va schimba maniera descurajantă şi potrivnică de a face televiziune. Această formă de protest doresc să fie o formă de încurajare a celor din TVR care doresc să-şi facă onorabil datoria faţă de telespectatori, dar nu sunt lăsaţi sau sunt marginalizaţi şi neluaţi în seamă.

Îndemnuri: Anunţă un prieten sau un TVR-ist despre protest! Telespectatori ai TVR, atâţia câţi mai sunteţi, arătaţi că vă pasă şi spuneţi ce nu vă place!

Întrebări ameliorative adresate Conducerii şi altor factori de decizie ai Societăţii Române de Televiziune

 De ce, prin activitatea ineficientă a Dvs. şi a unor angajaţi, desconsideraţi jertfa celor ce şi-au dat viaţa în curtea Televiziunii Romîne, adâncind şi mai mult rănile sufleteşti ale urmaşilor acestora
şi ale celor răniţi/mutilaţi în Revoluţie?

 Ce înseamnă pentru Dvs. „Păcat, păcat pentru sângele vărsat!”
?

 Ce împuterniciri politice şi financiare trebuie să dovedească un simplu cetăţean român pentru a avea succes în încercarea de a stabili o cale de comunicare cu Dvs, atunci când doreşte să se implice în diverse activităţi, pentru a contribui la îmbunătăţirea ofertei de producţii a SRTV?

 De ce refuzaţi idei şi proiecte de producţii tv. din partea telespectatorilor şi a propriilor angajaţi ce au o viziune sănătoasă asupra rolului şi activităţii societăţii media în care activaţi?

 De ce canalele TVR coboară sub standardul unor televiziuni de nişă şi au o audienţă inferioară celor particulare, în ciuda faptului că TVR 1 are cea mai mare acoperire?

 Din ce motive TVR 1 s-a clasat pe locul 8, ca audienţă, în perioada 1 – 31 ianuarie 2009, potrivit studiului realizat de Gfk România?

 Cum explicaţi scăderea dramatică a interesului telespectatorilor faţă de producţiile difuzate de televiziunea publică, fapt care s-a răsfrânt şi asupra selecţiei naţionale EUROVIZION şi a dezavantajat pe unii concurenţii ce au cântat în prima parte a finalei ?

 De ce nu s-a pus accent pe realizarea unor decoruri moderne pentru toate emisiunile, inclusiv pentru Jurnalul TVR, cel puţin la fel de impresionante ca ale altor televiziuni concurente?

 De ce s-a neglijat importanţa genericelor în promovarea canalelor TVR, a producţiilor tv. , mai ales a filmelor, iar acestea din urmă transmit mesaje video şi audio deosebit de violente şi anormale?

 De ce nu există originalitate şi inovaţie în stilul de realizare şi prezentare a emisiunilor?

 De ce se evită prezentarea acţiunilor remarcabile ale românilor prin difuzarea şi generalizarea celor negative generate de aceştia sau de străini?

 De ce ştirile de interes public, naţional şi internaţional au fost înlocuite cu grozăviile noastre şi ale altora?

 De ce în Jurnal au fost prezentate reportaje despre executarea, în trecut, a cetăţenilor ruşi, arătându-se împuşcarea de aproape a unor muribunzi. Tot din această categorie de reportaje şoc face parte şi cel în care o cetăţeancă americancă a fost lăsată într-o baltă de sânge de un poliţist.

Cei care au difuzat asemenea imagini nu s-au gândit că în faţa televizorului se află şi copiii, a căror sensibilitate poate fi
diminuată? Unde vor să ajungă „ştiriştii”? Poate la difuzarea execuţiilor cu AG, în plină stradă, la prânz, a unor copii/tineri fără vină? De ce se urmăreşte sălbăticirea poporului român şi provocarea instinctelor sau sentimentelor indecente şi ucigaşe? Candva, într-o zi sfântă, în care creştinii ortodocşi sărbătoreau, prin rugăciune, Adormirea Maicii Domnului, s-a stabilit o legătură directă cu reportera ce relata despre demolarea unei vile? Nu era mai bine ca respectiva să transmită în direct de la mânăstirea din Nicula şi să vorbească despre „construirea” credinţei în conştiinţa românilor?

De ce Jurnalul nu difuzează cât mai multe reportaje care fac cinste românilor prin contribuţia lor la dezvoltarea tuturor domeniilor interne şi internaţionale în care activează sau concurează? Din ce motive reportajele despre evenimentele istorice şi religioase sărbătorite de români nu sunt difuzate ca prim reportaj, ci în urma celor ce descriu fapte izolate nefolositoare nimănui ?

 De ce televiziunile particulare „au suflat din farfuria TVR” transmisiunile directe ale meciurilor de fotbal deosebit de importante din campionatul intern, chiar şi o parte din cele ale Naţionalei?

 De ce TVR Cultural îşi contrazice menirea de canal cultural şi educativ prin difuzarea de filme cu subiect violent, imoral sau indecent? De ce nu se implică „culturiştiii” în producerea unor documentare istorice inserate cu puneri în scenă a comportamentelor şi atitudinilor celor mai importante personalităţi istorice şi a evenimentelor ce au contribuit la formarea şi evoluţia poporului român?

 De ce TVR 2 nu cunoaşte aceeaşi atenţie ca TVR 1?

 De ce s-a premiat play back-ul sau au fost promovaţi şi plătiţi cei care fac muzică comercială şi falsă?

 De ce angajaţii TVR nu demonstrează pasiune şi atitudine în abordarea unor subiecte ce pot influenţa pozitiv viaţa oamenilor şi nu devin formatori de opinie constructivă pentru a-i ajuta pe beneficiari să-şi îmbunătăţească viaţa şi modul de lucru?

 Cum explicaţi lipsa de interes a Dvs. faţă de problemele grave ale României prin neimplicarea angajaţilor SRTV în iniţierea şi finalizarea unor campanii tv. naţionale pe teme ecologice, fiscale şi sociale? Românii plătesc, cumva, taxa tv. în conturile unor televiziunilor particulare ce au desfăşurat astfel de campanii publice majore?

 De ce emiusiunea – Ne vedem la TVR! – a promovat infidelitatea între soţi, concubinajul, comportamentele indecente ale tinerilor de azi şi nu
le-a combătut?

 De ce nu s-a încurajat producerea documentarelor ştiinţifice, literare şi istorice, în format nou, captivant, inovativ şi interactiv, cu scopul de a evidenţia contribuţia românilor la dezvoltarea domeniilor ce au influenţat existenţa şi progresul societăţii româneşti şi nu numai?

 De ce nu s-au difuzat filme de top şi desene animate indicate pentru cei tineri şi pentru cei mici, ajutătoare în a le modela un comportament responsabil, moral şi civic. (Top Gun, Titanic, Pearl Harbur; Lista lui Schindler, Rambo, etc, //Copacul vieţii, Albă ca zăpada, Barbie, Spirit- armăsarul Vestului Sălbatic, Prinţul Egiptului, Joseph – stăpânul
viselor, Cartea Junglei etc), în condiţiile în care televiziunile particulare le-au difuzat de mai multe ori, iar TVR, ca televiziune generalistă, nu a avut niciodată intenţia să le prezinte celor aflaţi în imposibilitatea de a recepţiona canalele private şi sunt plătitoride abonament? Cu ce au greşit aceştia din urmă?

 De ce irosiţi banii pe filme deosebit de violente în care predomină violenţa de orice natură, mai ales crimele sadice instantanee de la mică distanţă, ce afectează sănătatea mintală a telespectatorilor şi le provoacă sentimente de spaimă şi toleranţă faţă de comportamente dăunătoare siguranţei personale şi nu numai? De ce nu interziceţi difuzarea lor pentru a reorienta bugetul spre producţia de filme documentare, artistice şi seriale de succes capabile să scoată românii
din impasul cultural şi educatativ în care se află? Ce deprinderi îşi pot forma telespectatorii, mai ales cei mici, din aceste producţii extreme? Cumva, tehnici criminale, infidelitate, desfrâu, sălbăticie ?

 De ce TVR nu şi-a format un brand propriu, revoluţionar, de concepţie românească?

 De ce canalele TVR nu s-au implicat în mega producţii generaliste sau axate pe anumite domenii de înalt interes naţional şi european ?

 De ce s-au difuzat emisiuni bune doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă?

 De ce românii au fost prostiţi şi minţiţi pe banii lor?

 De ce TVR nu renunţă la producerea şi difuzarea de producţii tv. interne sau internaţionale care nu sunt de audienţă generală şi superioară?

 De ce în grila de programe a TVR INTERNAŢIONAL nu sunt incluse emisiuni capabile să stabilească punţi de legătură între Republica Moldova şi „ţara mamă”,între românii plecaţi , din diverse motive, în alte ţări, şi românii rămaşi în ţară?

 Din ce cauze TVR nu s-a implicat activ în realizarea şi difuzarea unor super producţii despre apărarea identităţii naţionale, a tradiţiilor populare şi a valorilor spirituale dobândite, de-a lungul veacurilor istorice, prin jertfa de demult şi recentă a românilor ?

 Când va deveni TVR o instituţie de top, STRATEGICĂ, EUROPEANĂ, RESPECTABILĂ ŞI CU ATITUDINE?

Autor,
Un revoluţionar”.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

6 comentarii

 1. Petru Clej spune:

  Ce părere avveți despre solicitarea de autonomie pentru Ținutul Secuiesc?

  Votați în sondajul revistei ACUM http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

 2. un revolutionar spune:

  Sprijiniti câţi mai mulţi protestul meu cu recomandări către Coducerea TVR şi alţi factori de decizie. Trebuie să salvăm Batrâna Doamnă de la dezastru. Trebuie să ne facem auziţi şi să ajutăm oamenii de bine din televiziune să contribuie la luminarea poporului român cu programe de atitudine. Eu am trimis de două ori un proiect special şi nici nu m-au băgat în seamă. În urmă cu câteva săptămâni am reînnoit intenţia mea de a ajuta TVR cu cîteva idei îndrăzneţe, dar, la fel, niciun psss! din partea Conducerii. Îmi pare rău pentru TVR -iştii de bine pe care îi rog să întrebe, cu mult curaj şi insistent, capii televiziunii despre acel proiect.
  Vă mulţumesc anticipat pentru susţinere.

 3. apollo spune:

  De ce TVR nu are un corespondent, ca sa nu zic de un studio in toata regula, la Bruxelles? Toate organismele europene care iau decizii importante ptr RO sunt concentrate acolo si TVR nu-si permite nici macar un om 😕

 4. Gabi spune:

  Nu prea sunt de acord cu ce spune telespectatorul.
  Eu ma uit la TVR destul de des si am vazut o imbunatatire a emisiunilor lor.Am si o emisiune preferata,matinalul „Trezirea la apel”.
  Am vazut si filme artistice deosebite,documentare,anchete,divertisment de calitate mai buna decat la celelalte televiziuni.
  Fiecare cu gusturile lui.Consider ca TVR ajuta mai mult decat celelalte televiziuni la educatia noastra.
  Asta e parerea mea.

 5. Tiberiu Lovin spune:

  ziarist: 😀 este tare asta cu horoscopul, chiar daca-i tragica.

 6. ziarit spune:

  Vis-a-vis de astfel de întrebări chiar mă gândeam și eu apropos de mentalitatea celor care iau decizii în TVR văzând la matinalul TVR1 pe o domnisoara/doamna citind horoscopul de pe un clipboard și dând foile cu mânuța ei. Suntem în sec. 21 ”tovarăși” de la TVR. Și bani aveți că doar plătim ca proștii, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top