» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

România ar putea obţine venituri importante dacă pe câmpurile care stau nelucrate s-ar cultiva şofran. Mai mulţi investori străini care au adus aici planta au început deja să exporte din producţie.

Denumit aurul roşu, şofranul se vinde şi cu 30.000 de euro kilogramul şi este, practic, cel mai scump condiment din lume. Marii jucători din domeniu sunt Spania şi India care produc împreună 240 de tone pe an, adică 80% din producţia mondială.
La Bustuchin, în judeţul Gorj, câmpuri întregi pline în trecut de buruieni s-au colorat în violet. Un spaniol a cultivat pe 20 de hectare şofran, o plantă mediteraneană, din care se extrage cel mai scump condiment din lume, denumit şi “aurul roşu”.
Plantații de şofran sunt şi la Berzovia, în

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top