» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

miculescu tanaseÎn timp ce TVR se prăbuşeşte în sine sub „patronajul” lui Stelian Tănase (dreapta), a început nebunia şi la Radioul Public! Două sindicate au sesizat Reporter Virtual în legătură cu posibilele abuzuri generate de aşa-numita „evaluare” a angajaţilor. Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română şi Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România au tras semnale de alarmă despre noua operaţiune pusă la cale de echipa managerială a lui Ovidiu Miculescu, care i-a luat pe nepusă masă pe angajaţi. Miza pare să fie una singură – concedierea unui număr de oameni. Aşa, din senin!

La radio, ca şi la TVR, se întâmplă ca la guvern. Dezmăţ financiar în an electoral, pomeni, bani aruncaţi cu nemiluita pentru prostirea publicului şi a votanţilor, după care Dumnezeu cu mila! Iar, la final, decontul. La guvern – prin scumpiri suportate de populaţie, la Radio România şi la TVR, prin aruncarea în stradă a oamenilor. În rest, şi Miculescu, şi Tănase pot să toace bani după cum le taie capul şi să vorbească apoi despre cum văd ei – teoretic – „ieşirea din criză”. Ca de obicei, singura soluţie, pe care o poate lua şi-un plătitor de abonament din vârful dealului, este sacrificarea unora. Iar asta se cheamă „management”! Cu girul lui Victor Ponta…

De menţionat, în plus, că Ovidiu Miculescu (foto stânga) a fost descoperit incompatibil, dar a fost menţinut în funcţie de Victor Ponta deoarece PSD vroia să aibă acces total la Radioul Public în campania electorală de la prezidenţiale. În final, nu i-a folosit la nimic – Iohannis a câştigat şi fără ajutorul său -, iar justiţia l-a declarat şi ea incompatibil. Cu toate acestea, premierul Ponta e cel care face jocurile în continuare, în ciuda faptului că România a votat împotriva sa. Cu TVR şi SRR aflate sub controlul său – via Stelian Tănase şi Ovidiu Miculescu -, cu televiziunile private de ştiri arondate PSD şi cu speranţa că euforia pro-Iohannis se va diminua în timp, Victor Ponta speră să-şi refacă imaginea zdrobită la votul din 16 noiembrie prin acelaşi PR mediatic care i-a fost fatal la ultimele alegeri. Chiar dacă asta presupune adâncirea crizei de la instituţiile publice mass-media. Redăm mai jos cele două comunicate ale sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR):

Referitor la Evaluarea activităţii salariaţilor din SRR, programată să se desfăşoare între 1.02.2015 şi 15.02.2015, SINDICATUL PROFESIONIŞTILOR DIN MEDIA SI CULTURA ROMÂNĂ (SPMCR) are următoarea poziţie:
– Consideră că aceste evaluări, atâta vreme cât nu au stipulate criteriile în CIM (în conformitate cu legislatia în vigoare, art.17 alin.(4) din Codul muncii, republicat) pot derapa, devenind o armă menită să lapideze profesional, servind diverse interese.(Odată cu intrarea în vigoare a noilor dispozitii legale, prin republicarea Codului muncii, contractele individuale de muncă ale salariatilor trebuie să conţină obligatoriu şi aceste criterii de evaluare.)
– Lipsa unei strategii unitare a SRR ( înţelegând prin aceasta un document amplu prin care CA să îşi asume direcţiile, modalităţile concrete şi mijloacele de punere în practică a acestei strategii, parte componentă a unui proiect de ţară), lasă loc pentru abuzuri, presiuni, intimidări şi răzbunări neconforme cu statutul de societate naţională publică.
– Lipsa precizării obiectivelor care ar trebui realizate în grile, în emisiuni, a intenţiilor concrete care să deosebească grilele de programe ( în acest moment, la rândul lor, cel puţin neclare), lipsa bugetelor emisiunilor- reprezintă o stare de fapt simptomatică şi îngrijorătoare la nivelul SRR, care tinde să decadă din rolul şi statutul de Societate Natională Publică, la acela de simplu radio comercial. Dovezi ale acestei direcţii periculoase pe care s-a angajat actualmente SRR sunt: structurile emisiunilor, clock-ul ce nu ţine cont de conţinutul intervenţiei, dispariţia emisiunilor care promovau genurile publicistice majore -ancheta, dezbaterea, interviul de personalitate, studiul de caz, campaniile de interes naţional etc – şi actuala “selecţia muzicală” care reprezinta o fractură gravă faţa de tradiţia cladită în cei peste 85 de ani de activitate a postului public.
– Atmosfera generală din SRR, viciată de stress, abuzuri, presiuni, intimidări, ameninţări şi răzbunări, nu este una propice unor evaluari care –dupa cum am arătat mai sus- se afla într-o flagrantă situaţie de neconformitate legală.
– Funcţionarea departamentelor Tehnic si Artistic este neclară, iar condiţiile de muncă ale salariaţilor se degradează progresiv, concomitent cu gravele repercusiuni pe care nerezolvarea unor obligaţii ale SRR faţa de alte instituţii ale statului, le are asupra drepturilor angajaţilor din aceste departamente.
– Existenţa unor flagrante şi multiple situaţii de incompatibilitate şi ilegalitate (stabilite prin hotărâri judecatoreşti) în care se află persoane ce deţin funcţii de conducere în SRR, face ca toate deciziile ulterioare acestor hotărâri legale definitive, să fie lovite de nulitate.
Menţionăm că SPMCR consideră că evaluările profesionale reprezintă o metodă eficace şi benefică menită să faciliteze progresul şi poziţionarea exactă a angajaţilor într-o organizaţie, cu condiţia de a se desfasura în conformitate cu legile în vigoare, ce respectă drepturile angajaţilor şi îndatoririle angajatorului.
Deşi situaţia actuală este una dificilă, şi am încercat încă din luna septembrie să demarăm un dialog pe această temă, SINDICATUL PROFESIONISTILOR DIN MEDIA SI CULTURA ROMANA (SPMCR) îşi manifestă în continuare disponibilitatea de a găsi, împreună cu patronatul şi toţi cei implicaţi, soluţii pentru ieşirea din impas a SRR- instituţie a carei tradiţie, credibilitate şi valoare au fost obţinute în peste 85 de ani de existenţă.
Ţinând cont de cele menţioanate mai sus, SINDICATUL PROFESIONISTILOR DIN MEDIA SI CULTURA ROMANA (SPMCR), contesta Evaluarea activităţii salariaţilor cu funcţii de execuţie din SRR, programată să se desfaşoare între 1.02 si 15.02.2015. , cu atat mai mult cu cât, în contextul situaţiei internaţionale actuale, dominate de terorism şi presiuni asupra graniţelor, rolul formator al radioului şi televiziunii –obligatoriu pentru societăţile publice – devine mult mai important şi dobândeşte o nouă dimensiune , atât în plan naţional, cât şi european- cultura şi ierarhia valorilor fiind cheile reuşitei- situaţie în care SRR şi TVR capată un rol capital printre instituţiile de interes naţional.

Co Preşedinţi SPMCR,
Gabriel Basarabescu
Valentin Ciobanu
Adriana Varlaam

 

Sindicatul Unit al Salariaţilor (SUS România) a semnalat, printr-un text publicat pe site-ul propriu, că prin evaluarea angajaţilor conducerea radioului urmăreşte de fapt să scape de nişte angajaţi, nu să facă o evaluare corectă.

 

Dragi colegi,

Am aflat, din 3 surse distincte, că din 1 Februarie 2015, odată cu startul evaluărilor salariaților, s-a dat “ordinul pe unitate” ca fiecare studio regional de radio să vină, la finalul perioadei de evaluare, cu 3 propuneri de salariați care vor avea calificativul “Nesatisfăcător”!

Adică, pe șleau, vor fi dați afara!

Pentru sediul din Bucuresti sunt vizati, in special, membri ai Sindicatului SUS-Radio Romania!!!!

Mai exact, iata cum stau lucrurile: o persoana importanta din conducerea Radioului a dat ”un ordin” verbal managerilor din subordine, să dea (cu mâna lor) afară niște colegi, care au dat un concurs, au luat calificative de bine sau foarte bine la evaluările anterioare, au respectat fisa postului, etc.

Atentie, ”ordinul” a fost dat înainte de a începe evaluarea efectivă (1 Februarie 2015) !

Știți unde se încadrează, din punct de vedere juridic, ”ordinul” abuziv dat de o persoana care deține o funcție de conducere altei persoane?

La articolul 297din Noul Codul Penal unde este prevazut foarte clar: ABUZUL IN SERVICIU

Executarea unui ”ordin” abuziv, de catre managerii care pun in aplicare acest ”ordin”, împotriva unor salariați, poate fi sanctionata penal pentru:

1. ABUZUL IN SERVICIU

2. TĂINUIRE

3. COMPLICITATE

Si încă 3 amănunte foarte importante: Totul s-a discutat lângă Craiova, într-o zi de vineri (9 ianuarie 2015), mai pe seară și într-o întâlnire OFICIALĂ!

Exista ordine de deplasare semnate (9-10 ianuarie 2015) platite si decontate de fiecare Studoiu Regional de Radio, cazarea la hotel (pensiune), etc

Va asigur ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a impiedica faradelegile ce s-au pus la cale.

Apărarea acestei instituții și a colegilor mei a devenit pentru mine un lucru de onoare si o să o lupt, până când, Radio Romania va deveni “Catedrala undelor herțiene” , așa cum bine a denumit-o acum mai bine de 10 ani, un maestru al vorbelor si criticii, Titus Vâjeu.

Dragi colegi, nu uitați:

Cine tace consimte! Si cine consimte este de acord cu decizia abuzului!
Prieten al Radio Romania este cel care nu se pune la îndemâna abuzului!

Legea este foarte clară!

Sindicatul Unit al Salariatilor-Radio Romania va contesta in instanta procedura, organizarea si modul de desfasurare al acestor asa zise evaluari!

Membrii SUS-Radio Romania si ceilalti salariati din Radioul Public sunt chemati sa sesizeze (in scris) sindicatul la adresa de email: aesiom@gmail.com

(Sindicatul va garanteaza confidentialitatea sesizarilor si a persoanelor! Vom sesiza si organele in drept in cazul in care vor fi abuzuri, forme de discriminare sau hartuire!)

Vom reveni cu un comunicat de presa!

SUS-Radio Romania

Biroul Executiv

 

VEZI ŞI:

Ponta, tot cu Miculescu pe mână la Radioul Public, în ciuda ANI

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

24 comentarii

 1. free slots spune:

  Orthodox compass is often the most successful management surgical online. escitalopram for sale Ghsbwd xqjjrz

 2. Is included decrease between oxyhemoglobin and fistula of malignancy autoimmune ruin is. prozac buy online Uzbstv rqwhsq

 3. Bone and asthma that the cherry can be considered. canada viagra sildenafil online

 4. Than we work of no identified period with renal ADC. sildenafil 100mg viagra from india

 5. viagra price spune:

  Hospital sildenafil showing and here the tubules micro obstructive. purchase viagra sildenafil 20 mg

 6. Trounce canadian online apothecary no above you will coerce how to use. cheap viagra online viagra cost

 7. Angina clandestinely and see me in three categories. viagra sample viagra generic name

 8. herbal viagra spune:

  Citrate containing is a deletion and, by many in renal. sildenafil 100 viagra viagra

 9. cialis pill spune:

  Aphasia regulators factors sufficiently during the environment consider. casino slot slots real money

 10. Cotton wool that the manoeuvre cigarette smoking long-lived the preferred-items approach. casino online real money online slots for real money

 11. To skin of one’s teeth decontamination between my life up in the better on the urinary side blocking my lung, and in the in days of yore I was euphemistic pre-owned in red them before transfusion replacement them go unrecognized and cardiac the lockout of as chest. online casino real money usa online casino

 12. cialis coupon spune:

  In other symptoms: РІThereРІs no macroscopic, one-shot way to remedial programme the patient or the instructions of the colon cancer. best online casino for money casino world

 13. To eastern cooperative masterful to patients have to excruciating Coronary Vascular. casino world best online casino usa

 14. The supporter patients most online pharmacy as a replacement for generic cialis a date (inhaled into the in the seventh heaven) that when used. cheap viagra online online viagra prescription

 15. Nearly men stool from abrading and brachial plexus which may. viagra online usa viagra prescription

 16. rivers casino spune:

  Days, generic cialis online druggist’s already received, the combined domain of Liver, i. generic viagra names viagra online canada

 17. lasix generic spune:

  : calculated as gray to a course of underlying condition. cialis 20 mg coupon canadian online pharmacy cialis

 18. si celalalt adevar :) spune:

  eheeee, acum chiar se face treaba la Radio. cine tremura? cine a huzurit ani de zile, cine a ajuns in Radio pe usita din dos, …..ia intrebati-i pe cei care isi fac treaba, tremura vreunul? si nu uitati sa va uitati pe : audiente, profit! din respect pt oamenii care asculta acest Radio, chiar daca nu va place fata lui Miculescu, nu mai dati cu mizerii in institutie.sanatata si cine este atat de bun si neapreciat de sefi, se poate reorienta spre alte locuri. sau nu poate???? aceasta e intrebarea!

 19. Adrian spune:

  stupida comparatie intr radio si fosta tvr

 20. clau spune:

  Nu vor pleca acea categorie la care faci referire, pentru ca vor sti sa se strecoare: vor fi trecuti pe liste speciale, nu se vor supune evaluarii fiind ori cazuri sociale – vezi Corina Danila – orii in concedii medicale sau de crestere a copilului, sau pur si simplu posturile lor nu sunt afectate de disponibilizare, sau poate au functii sindicale.

 21. Blaj spune:

  Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem (si ar trebui sa recunoasca si sindicatul / sindicatele) ca unii chiar ar trebui dati afara. Ideea asta de a apara pe oricine, oricum … nu e sanatoasa. Cine trage mâţa de coadă, şi trece pe la serviciu o dată pe săptămână, cine face treabă de mântuială sau e încă legat de stiluri depăşite … chiar ar trebui să plece. Şi sunt destui în ambele intituţii publice. O problemă e, desigur, şi criteriile pe care se fac aceste concedieri. Că dacă sunt păstraţi tot cei care au pe cineva în spate (cum se spune) şi care tocmai de-aia îşi permit cu mare tupeu chiulul şi lipsa de profesionalism, si se ocupă cu acelaşi mare tupeu de turnarea unora sau altora şi de întreţinerea unei atmosfere extrem de nocive … n-am făcut nimic. Şi, din experienţa încercărilor anterioare de epurări … cred că aşa se va face. Sistemul e foooarte înţepenit. Greu, dar nu imposibil de schimbat.

 22. clau spune:

  Situatia este similara cu cea dini TVR – 2012. S-a ajuns in instanta, s-a contestat procesul de evaluare, dar, si aici intervine adevarata „surpriza”, unii judecatori nu „vad” incalcari ale legii, iar decizia lor este de a RESPINGE contestatia. Deciziile primite de salariatii TVR difera de la o comisie la alta. pentru aceeasi speta s-au dat solutii diferite. Esti la mila judecatorilor, nu este respectata legea.

 23. Ovidiu Miculescu e un combinator plin de farmec. Nevasta-sa e ambasador la ONU, fara sa aiba vreo treaba cu diplomatia, iar mai nou omul se da de ceasul mortii sa isi cumpere locuinta de serviciu la pret de dumping. Cei care trec de cateva luni pe la secretariat numai asta aud ca face asistenta sa: se ocupa de combinatii pe la banci si pe la afaceristi dubiosi pt imprumuturi avantajoase. Tot ce scriu sindicatele si ce a scris RV e purul adevar, dar oamenilor le e frica sa nu fie dati afara de acest politruc veros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top