UPDATE 4: Dmitri Rogozin, până una-alta să îţi spunem noi ….

2:00 pm, 27 iulie 2014 • de Comentariile sunt închise pentru UPDATE 4: Dmitri Rogozin, până una-alta să îţi spunem noi ….

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

 UPDATE Duminică, 27 iulie

Rogozin1În data de 9 mai Dmitri Rogozin face o vizită controversată în Transnistria cu ocazia sărbătorii (lor). Nu mai spun ce sărbătoreau, că mă apucă vomitatul. Moldovenii i-au cerut se abţină dar şeful Putin i-a ordonat altceva. Şi oricum îi plăcea ideea. Nu era el „Înaltul reprezentant pe lângă OSCE însărcinat cu reprezentarea Rusiei în negocierile 5+2 pe tema Transnistriei”?

Sfidător, nu a zburat direct în Transnistria. A aterizat la Chişinău. Ocolind Ucraina, unde amicii lui tocmai făceau nenorociri. Nu avea treabă în Moldova dar era un moment bun  fie întâmpinat de supuşii săi (credea el). Sesizaţi subtilităţile planului. Trebuie să fii malefic să aterizezi la Chişinău şi nu în Transnistria doar ca să ii provoci şi sfidezi pe moldoveni. Şi  nu îmi vorbiţi de aeroporturi.

A plecat cu maşini blindate în Transnistria. Acolo a făcut pe maimuţoiulşef şi a prezidat paradele militare şi festivităţile organizate din sărăcie şi din bani de contrabandă.

La final a început tărăboiulRomânii şi bulgarii i-au refuzat tranzitul, că doar apărea, deh, pe lista de sancţiuni a UE. La dus nu şi-au dat seama. Ucrainenii nu l-au lăsat să tranziteze teritoriul din care prietenii lui tocmai ce rupseseră o parte (Crimeea) şi se pregăteau pentru Donbas. Moldovenii i-au confiscat cutiile cu semnături. „Zeci de mii”! Care militau „brusc” pentru unirea cu Rusia. Ce contează că teritoriul este al Moldovei? Crimeea nu fusese a ucrainenilor? Şi, ca să citez şi argumentul suprem al ruşilor, Bill Clinton nu hotarâse între două partide de sex oral cu Monica să rupă Kosovo din Serbia? Acum aflăm că era şantajat (Clinton, nu Rogozin) din toate părţile pe subiectul Lewinski de ruşi, britanici şi israelieni ( de-abia aştept cartea anunţată).

Rogozin s-a strecurat ca un şobolan la clasa business a unui avion de linie rusesc ( S7 se numeşte compania ) spre Moscova, disperat că avionul său nu poate zbura. Apoi a trimis poze râzând (ca prostu’) de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. De ce “ca prostu’ ”?Păi ajunsese acasă, nu câştigase vreun concurs de frumuseţeÎn plus, face un comentariu de antologie:

„… Data viitoare voi veni la bordul unui TU160„. Şi a continuat pe Twitter:

” Ei bine, domnilor româniîcurând vă vom explica cine sunteţi şi ce credem despre voi” .

Ca oameni cu frică de Dumnezeu şi de invadatorul rus, ne tot întrebăm, de atunci, ca proştii, ce înseamnă „îcurând„. Înseamnă că era deja făcut un plan? Omul normal foloseşte „îcurând” când are deja un plan discutat, stabilit şi o dată aproape exactă.

Rogozin PutinApoi, ce înseamnă „vă vom explica”? Dmitri şi poporul rus? Nu. Pentru că poporul rus nu e Dmitri, asta ştim şi noi. Atunci Dmitri şPreşedintele Putin? Îmi vine o rimă: Dmitri şi Vladimir ne ameninţă’n sictir!

De fapt, poate o fi un bluf? Nu, dacă era bluf nu posta pe Twitter, unde îi place să facă pe fanfaronul.

Acest Corneliu Vadim Tudor al Rusiei s-a gândit să arunce cu bombe asupra României. Altfel, ce rost mai avea  specifice „la bordul unui TU160”? Acesta e un bombardier. Ruşilor le plac prea mult armele dar asta e o declaraţie a Vice Prim Ministrului Rusiei.

Dragă Dmitri Rogozin,
Ai zis  vii „îcurând” cu bombardierul TU160 deasupra RomânieiŞi că o  ne spui atunci ce gândiţi şi ce credeţi despre noi.

Văd că întârzii, se fac în curând 3 luni şi probabil mai aveţi ceva europeni de omorât. Cu rachete. Aşa că m-am gândit să îţi spun eu ce credem despre voi. Că poate dupş ce vii tu nu o să mai putem. Cel puţin aşa sugerezi.

Dmitriy-RogozinGeneraţia părinţilor noştri, care au fost obedienţi , tăcuţi şi v-au spălat pe picioare toată viaţa (în general vorbind) a cam dispărut. Acum aveţi o problemă cu cei care erau copii la Revolutie, adică noi. Şi în curând o problemă şi mai mare cu copii noştriŞi tot aşa. Pentru că ăştia mici s-au născut în libertate. Ai văzut Matrix? Noi mai avem nişte mufe de contact dar nu mai avem cabluri prin care  ne transmiteţi ordinele voastre murdare. Părinţii noştri au avut şi cablurile conectate. Copii noştri şi copii lor nu au nici măcar mufe de contact. „Born free” cum zice Marcus Chong (Tank din film).

Îţi place analogia, hm? Că e cu razboi. Cu lupte, cum vă place vouă, asiaticilor. Cu arme, cum aveţi şi voi. Cu gloanţe şi bombe, unele nucleare, cum visaţi şi voi, pişicherule!

Nu zâmbi, monstrule!

Şi Dmitri, spune-i ţarului tău (bun articolul de joi al lui Antonio Glodeanu de la Adevărul) că nouă ne… este frică de voi. Dar şi silă!

silă care a fost moştenită. Bunica mea povestea cum obişnuiaţi să violaţi în aceeaşi cameră cu capul legat mama, fiica şi nepoata de 5 ani. O  îmi spui acum că suntem rude?  avem sânge rusesc în noi? Nu, Dmitri, după violuri omoraţi victimele ca  nu se afle. Pe toţi.

În afara tătarilor, nimeni nu a comis mai multe crime şi violuri nepedepsite pe teritoriul ţării noastre. Turcii au fost nişte şoimi ai patriei pe lângă ce aţi făcut voi. Iar naziştii, niste îngeri. Intrau în bătătură şi îţi cereau vaca. Nu aveai posibilitatea să-i refuzi. Dar o plăteau, de cele mai multe ori la preţ corect. Şi plecau.

Voi mâncaţi vaca, prădaţi casaviolaţi tot ce are puls şi sex feminin şi în multe cazuri ucideaţi pe toată lumea la final. Femeile care scăpau cu viaţă sufereau în tăcere până la bătrâneţe. Nu povesteau nimic. Pentru  pe vremea aia era ruşinea supremă.

Astea le ştiu de la bunica mea, nu din presăDacă vrei alte poveşti, pune-ţi limbricii de la Departamentul Propagandă sa studieze revista Historia.

Ceauseşcu v-a trădat.

CeausescuCa mai totul în comunismul inventat de voi, ce (vi) se raporta era fals. Inclusiv „îmbrăţişarea” valorilor voastre de către români. Totul era de formă, ca  dea bine.

Aveam ore multe de limba rusă în şcoli, profesori de limba rusă mai mulţi decât cei de fizică. Dar se prefăceau  munceau iar noi,  învăţam. Că aşa era „muzica” la voi.

La orele de istorie învăţam după nişte manuale cenzurate cu grijă de voi, în care la Katyn nemţii, nu voi, i-au executat cu un glonţ în ceafă pe polonezi (20500). Dar ne „strecurau” şi poveşti anti-ruseştiÎn şoaptă. Le adoram. Anii, datele, numele conducătorilor comunişti pe care trebuia sa le învăţăm pe dinafară dispăreau din memorie şi rămâneau numai asteaDeşi eram copii simţeamă  ăsta este adevărulĂsta şoptit.

Ne duceam şi întrebam părinţii. Ei intrau în crize. De frica oligofrenilor de la partid, cărora acum le plătim pensii uriaşe. Atunci ne duceam la bunici. Ăştia spuneau tot. Nu le mai era frică de voi ci de Bunul Dumnezeu.

Bucuria supremă a bunicului meu era să asculte Europa LiberăAtrăgea atenţia nepotţlor să nu vorbească despre asta cu nimeni străin şi doar că nu se cocoţa pe casă pentru a prinde – cu un fâşiit care îmi răsună în urechi şi acum – postul de radio pentru a auzi poveşti şi ştiri anti-comuniste.

Ei bine, toate acestea şi multe altele noi le avem în sange. Un sânge cu care voi aţi spălat pământul, de la lagărele din Siberia până la Berlin. De aceea, noi şi următoarele 1-2 generaţii nu vom fi niciodată prieteni cu voi. Voi din aroganţă, noi din ură. Pe care o avem în sânge. Nu împotriva rusului de rândştim bine să facem diferenţa.

Ci împotriva sistemului şi a mentalităţii liderilor, statului vostru. Ne vom tolera.

Voi, ameninţând. Noi, scrâşnind din dinţi şi înghiţindu-ne frica. Eventual, când vă servim la masăscuipând în farfuria voastră de borş. Voi şantajând şi noi zâmbind cu două înţelesuri. Voi pedepsind şi noi aşteptând cu răbdareaşa cum am făcut în intreaga noastră istorie, clipa în care Dumnezeu  va pedepsi.

Până atunci, reţine părerea noastră despre voi. Şi spune-i şi lui Vladimir. Printre doua dealuri cu rachete către separatiştii teroriştiSpusă de la tastatura unui Ipad american (sic) şi nu dintr-un avion militar:

Sunteţi nişte oameni răiŞi tu, şi Vladimir şi mulţi dintre cei de la conducerea ţării.

Şi cinici. Şi mincinoşi.

DezinformaţişantajaţiameninţaţiDeşi muritori ca şi noi, nu  săturaţi. De putere. De acaparat teritorii. De subjugat alte ţări.

Mita este politică de stat iar cetăţeanul rus nu contează decât când votează sondaje pozitive vouăMinţiţi că faceţi toate astea pentru Maica Rusie. Nu! Faceţi pentru voi! Nu  pasă de nimeni altcineva.

childern playingManipulaţi istoria şi şmecheriţi prezentul. Spălaţi pe creier mase de oameni doar pentru a vă atinge scopurile. Sunteţi subtili în prefăcătorie şi buni psihologi ai răuluiConduceţi un popor de oameni buni dar care nu  văd defectele. Sau unii nu vor. Pentru că le este fricăDemocraţia este doar o lozincă la voi iar Duma de Stat, o ruşineŞ noi ştim ce spunem pentru  Parlamentul României este o altă ruşine, dar nici ca la voi.

Preşedintele României şi mulţi alţii din lume v-au criticat dur. Degeaba. Aroganţa şi înfumurarea voastră (netransmisă la popor) nu vă lasă  vedeţi realitatea şi  o corectaţi.

Planeta a greşit mult că în momentul 1992 nu a găsit o soluţie să vă dezarmeze. Veţi fi etern, atât cât va dura viaţa pe Pământ, o o ameninţare la adresa copiilor noştri şi vieţii noastre.

Ne este frică de voi dar  mulţumim şi  ne arătaţi în fiecare zi cat de diferiţi suntem! Ne arătaţi „calea cea rea”, cum ar zice popa Kiril. Apoi arătaţi Europei  are un mare motiv  stea unităFără voi, discuţiile eterne despre bani, grăsime şi lene ar fărâmiţa UE.

La final  invit să sărbătoriţi cu noi. ADEVARUL pe care fiecare îl vede altfel. Soneria realităţii pe care voi o declanşaţi exact când vrem şi noi românii  facem ca unii europeni şi  ne punem pe huzureală, somn şi îngrăşat.

Şi în momentele grele pe care, inevitabil, le veţi crea,   aduceţi aminte  motivul pentru care nu aveţi prieteni adevăraţi sunteţi chiar voi!

Cu silă,

Din România, peste care încă nu ai zburat cu un TU 160. Şi sperăm să mai amâni.

PS. După câteva zile, cu un autism demn de un stagiu avansat de boală, Dmitri Rogozin a întins o mână la pupat şi a făcut o propunere autorităţilor române să „sărbătorim împreună ziua de 23 August 1944″. Autorităţile romanromâne au făcut ce trebuie şi nu i-au raspuns pustiului fără minte. Dar periculos.

Eu îţi răspund nu sunt aşa de important: Dmitri, hai  NU! Hai mai bine  sărbătorim „îcurând” 100 de ani de când v-aţi mişcat curul puturos de pe pământurile noastre! Eventual, dacă Bunul Dumnezeu se plictiseşte de inepţiile tale şi nu mai eşti printre noi, nu-i nimic, îţi organizăm noi o masă. In Iad!

hell

Băsist în Rusia sau putinist în România. Cum o fi mai rău?

Update 3, joi, 24 iulie.

Putin dă de înţeles: Am omorât 298 de europeni. Pot mult mai mult! Ne scuipă pe toţi între sprâncene şi concentrează din nou 41000 de soldaţi la graniţă. A sperat cineva altceva?

Prostituata UE a mai stat odată. S-a întâmplat la UE exact ce anticipam: mai nimic! Mai vedem azi, când se întâlnesc “boşii”. Cadavrele batjocorite au ajuns la Harkov şi unele chiar la Eindhoven. Olandezii le arata ruşilor cum trebuie respectaţi morţii. Britanicii au interceptat şi ei convorbiri ale pro-ruşilor terorişti care făceau planuri cum să îşi ascundă urmele.

Să ai opinie “neadecvată” când vine vorba de Vladimir Putin este periculos. Au simţit-o mulţi pe propria piele.

Britanicii şi-au adus brusc aminte de cazul Alexandr Litvinenko. Brusc! Credeţi că s-a întâmplat cumva săptămâna trecută? Ştiţi când a fost omorât prin otrăvire cu poloniu- 210? În 2006! La Londra! Criminalul Andrei Lugovoi, care foarte probabil doar a executat un ordin, trăieşte bine-mersi la Moscova.

Mărturisesc cinstit că celor care mă întreabă „Razvane, nu îţi este teamă de ce ar putea să-ţi facă ăştia?” (adică ruşii) le răspund onest :“ ba îmi este”. Intru prea des în contact cu ei ca să nu îmi fie.

Basescu_PutinDar să îl critici pe Vladimir Putin de foarte aproape de „spaţiul lui” tinde să fie mai puţin riscant decât să lauzi atitudinea corectă, tranşantă şi curajoasă a preşedintelui României.Istoria se înţelege pe momente. Şi se judecă la fel.

La momentul în care Traian Băsescu a făcut declaraţia prin care i-a numit pe ruşi „parteneri ai teroriştilor”, iar actul respectiv al pro-ruşilor drept unul “terorist”, niciun preşedinte nu mai făcuse asta atât de clar. Ulterior poziţia a fost lăudată toată lumea, chiar şi de adversarii politici. Vizionând imaginile cu cadavrele batjocorite m-am bucurat sincer că românii au avut curaj. Prin Preşedintele lor. Azi s-a auzit pe aceeaşi notă şi vocea Prim Ministrului. Nu le rostesc numele pentru că nu contează. Contează că românii, şi mai ales cei situaţi la nivel înalt, sunt dispuşi să rişte, dar să vorbească. Probabil este “ foame” de aşa ceva după ce toată generaţia părinţilor noştri a tăcut. Atitudine rară, chiar şi printre deontologii europeni parteneri cu noi în UE.

Şi apoi…BUF! Dezastru!

Imediat au ieşit la război postacii. Nu o să vă plictisesc cu detalii dar găsesc că este un moment potrivit să aduc un “omagiu” acestei specii de oameni.

Întâi contextul: unul dintre schimburile de replici pe site-ul reportervirtual.ro. Schimbul a fost provocat de precedentul material “Monstrul Putin şi popa Kiril” (îl aveţi mai jos). Pe reportervirtual.ro public din când în când şi numai pe subiecte internaţionale (la fel ca mulţi români, încerc o silă constantă când e vorba de politica internă, indiferent de culoarea discuţiei), toate legate de Ucraina, unde mă duc (şi nu numai acolo) mai des decât ajung unii bucureşteni la Bucur Obor.

Aşadar, un exemplu :

Paul S:

nopicSe poate face o caricatura din aceea cum erau pe vremuri pe peretii birourilor, xeroxate.

Corneteanu il pupa in fund pe Basescu, in timp ce pe Corneteanu il pupa in fund Chiotea. Cum poti sti tu ca generalii aia mint astia cu nerusinare si ca Putin este las?

Cum esti tu atat de sigur si patimas?

Iar eu cred ca Putin era las daca lasa in plata domnului surpriza care i-a fost pregatita in timpul Olimpiadei de la Soci. Dar omul se ocupa, nu e las.

Iar Basescu era curajos si ne umplea inimile de mandrie daca isi primea pedeapsa meritata, pe teritoriul Romaniei, acea gorila semicretina care l-a omorat pe Teo Peter. Eu cred ca Basescu e un slugoi las. In cazul de fata nu se dovedeste a fi curajos ci credindios. Un catel credincios care latra la dusmanii stapanului lui. Mare ai mai fi ajuns tu mai Corneteanu, daca traiai candva intre 1716 -1821.”

Razvan C:

In afara atacurilor la persoana, ce sa zic….parerea ta! trebuie respectata!

Apropo de lasitate , cand un presedinte (Putin) minte incontinuu (de la povestea cu omuletii verzi pana la “nu am livrat arme eparatistilor”) si in loc sa ia masuri se duce “la manastire”, cand in loc sa-si asume responsabilitatea (cum i-au cerut germanii si americanii dar si alti europeni) el da vina, mintind, pe o tara care isi apara teritoriul (Ucraina)…ei bine, pentru mine este un las.

Contextul era ca li s-a mai intamplat si altora dar unii, majoritatea, chiar si Uniunea Sovietica la vremea aceea, au ales sa isi asume pana la urma responsabilitatea. Tot vis-a-vis de lasitate.

Si inca ceva: cand ai fost ultima data in Rusia? Eu fac partie pe la ei si pe la ucrainieni. Si stiu ca exista putine tari (poate Coreea de Nord) care isi pazesc mai bine frontierele. Atentie! nu punctele de frontiera ci frontierele.

Pentru mine este o insulta impotriva inteligentei si impotriva bunului simt sa spui ca masinarii uriase valorand 500 milioane de dolari bucata pot ajunge in mainile unora care s-au pus pe protestat (folosind arme) impotriva guvernului propriei tari (fara sa fie ajutati de rusi -nr).

De altfel, un admirator al rusilor asa mare ca tine, presupunand ca esti roman, nu poate intelege situatia decat daca Oltenia, de pilda, s-ar declara maine independenta si ar ocupa, santaja, distruge, absolut tot ce inseamna viata normala acolo.

Adica numai exemplul care te-ar atinge pe piele ti-ar mai zdruncina convingerile bolsevice.
Asta in caz ca esti roman. Daca esti doar un postac pus sa jigneasca…nu te obosi. Nu conteaza ce spun eu, romanii s-au convins de mult cat rau ne-au facut rusii in istorie.

Pataloiu tebia!

si da, mi-a placut muuuuult atitudinea transanta a lui presedintelui Romaniei. Indiferent cum il cheama. Pe problema Rusia, subliniez. Nimic altceva.

Si orice creier mic si spalat de Antena 3 ar incerca sa ma simt vinovat pentru asta, ar incerca sa sugereze mai mult de atat, il desfid si il ignor.
Sincer, nu inteleg care e legatura cu Teo Peter. Dar sunt sigur ca indiferent care din presedinti era nu avea ce sa faca mai mult, eventual inca putin circ. Pentru ca au semnat niste tratate. Si am o veste proasta pentru tine: daca in ianuarie anul viitor se mai intampla un incident “Teo Peter” rezultatul va fi acelasi.

De ce anume un om ca Basescu nu ar avea si idei sau interventii bune?

Uite, pana si tu ai “momentele tale”! Adica pot gasi vreo 5-6 cuvinte destepte si in textul tau. Nu mai mult!”

Ulterior „@ paul s” m-a corectat şi mi-a atras atenţia că trebuie să caut idei deştepte, nu cuvinte deştepte. Avea dreptate. Erau foarte puţine şi ideile deştepte.

Şi cum să găseşti idei deştepte, în sensul de a emite sau de a primi, când discuţi cu o asemenea specie de oameni?
Specie care a decis că scopul lor în viaţă este anti-băsismul.

RVVrei să îţi spun ceva, Paul S (îl iau ca “reprezentant”)? Pentru mine sunteţi nişte oameni cu nevoie de ajutor. Tu şi cei ca tine. Care refuză să mai folosească miligramele de materie cenuşie pe care genetica şi Bunul Dumnezeu vi le-au dăruit. De milă şi la grămadă.

Probabil că vi se înroşesc pupilele şi vârfurile urechilor, vă ies ochii din orbite, vi se subţiază glasul şi vi se ridică părul pe spate când auziţi că un om normal spune “Uite, pe problema asta sunt de acord cu Băsescu”.

În momentul ăla….explozieee! Maxim 2 secunde, că aveţi inerţie. În miligramele cenuşii sângele invadeaza tot, ceaţa se aşterne. Sunete nearticulate corect pleacă din gâtul care nu se mai sincronizează cu  cu amestecul de vid, sânge şi miligrame cenuşii. Din cap. Venele pleznesc, inima împinge, împinge.

Deşi probabil că subiectul este legat de Rusia şi de 298 de oameni omorâţi, în spatele retinei voi aveţi subit imagini de pe alt canal: Stolojan şi lacrimile false. Când subiectul se mută pe rachete, în spatele ochilor voştri injectaţi de ură şi venin apar declaraţiile despre Codul Fiscal. Iar când se vorbeşte de cadavrele batjocorite şi muşcate de câini pe câmp, voi vizualizați problema câinilor maidanezi şi a retrimiterii legii CAS-ului în Parlament.

Mişcarea browniană a asocierilor voastre, fără legatură cu subiectul discutat, nu poate fi înţeleasă. Decât de cei din specia voastră.
Şi în momentul acela reuşiţi să scoate un singur cuvânt, insulta supremă, după care nu mai poate exista decât tăcere: BĂSISTULEEE! Ecou….! Tăcere….!

Imediat vă imaginaţi că omul trebuie să intre în spaime. Să aibă frisoane. Să realizeze ce mic gândac este, de fapt. Să înceapă să se bâlbâie şi să îşi ceară scuze că există. Eventual, să îşi sune şi să îşi dojenească mama şi să îşi întrebe agresiv tatăl de ce nu şi-a pus prezervativ.
Apoi sa înceapă să retracteze. Să re-explice ceea ce, de fapt, nu a vrut să spună.

În timpul acesta satisfacţia vă împinge sângele înapoi în vene. Ochii revin la culoarea normală. Urechile aşijderea. Orgasmul ne-sexual vă udă lenjeria, nervii se calmează. Precum în Twillight (oricare dintre episoade). Totul pare ceva ireal, imaginea este cea dinainte.
Stânjeneala domneşte acum între cele două persoane. Este întreruptă doar de răsuflarea sacadată a “acuzatorului” extraterestru şi de vocea lui devenită pământeană, care spune, încă subţire: ”hai, lasă, a trecut, hai să bem o bere”!

Nimic de adăugat, m-am răcorit! Că prea le-am citit lăturile pe toate site-urile pe care intru. Unii sunt plătiţi de Voiculescu. Au scuze. Aşa înţeleg ei să îşi câştige pâinea. Alţii sunt duşi cu sorcova. Însă toţi sunt pierduţi. Pentru că sunt oricând gata, în ciclul vieţii lor, să o ia de la capăt.

Putin dă de înţeles: Am omorât 298 de europeni. Pot mult mai mult!

….şi mobilizează iar la graniţa cu Ucraina 41000 de militari gata să  invadeze şi ce a mai rămas din ţara vecină şi “prietenă” (a Rusiei), după ruperea Crimeii cu forţa.

Europenii nu înţeleg câteodată cinismul de forţă al ruşilor. Trebuie să stai printre ei cu anii şi tot continui să te minunezi de fiecare dată. În special cinismul la nivel de stat este o adevărată surpriză perpetuă.

Şi Putin răspunde din nou şi înăspreşte astăzi pentru a treia oară consecutiv legea cu privire la manifestaţiile neautorizate. Aşaaaaa, preventiv! Pentru amatori!

Nu e suficient? Continuaţi să mă criticaţi? Ok!” Şi azi a mai interzis şi 4 ONG-uri importante, unele dintre puţinele care mai rămăseseră în Rusia. Au fost etichetate drept “agenţi străini”! Şi trimise la reaprobare. Care nu va veni niciodată.

Cum se face că, după toate câte a comis, “reacţia pozitivă” a Rusiei este că ameninţă Ucraina cu invazia? Din nou?! Ce motiv mai au acum să aducă atâta tehnică militară acolo?

Răspunsul lui Vladimir Putin a fost răspunsul unui om bolnav: “Rusia trebuie să-şi consolideze capacităţile militare pentru a raspunde NATO”.

Este noaptea minţii!

Bineînţeles că vor spune că s-au poziţionat pentru a îi opri pe terorişti să mai traverseze graniţa. Până şi noi, românii, care suntem asaltaţi zilnic cu ipocrizii locale, ne-am plictisit de asemenea discursuri fără fond.
Dar atitudinea sfidătoare a Moscovei aduce conflictul şi mai aproape. Iar Ucrainei îi dă şi mai puţine şanse.

Prostituata UE a mai stat odată.

De data asta a ales poziţii franţuzeşti şi nemţeşti. Hollande şi Putin au multe în comun. Amândoi suferă de complexul vârstei a 3-a. Amândoi au copii mari. Şi amândoi s-au regăsit sufleteşte şi sexual în braţele unor femei cu mai mult de 20 de ani mai tinere.

“Întâmplător” Franţa este şi cel mai mare creditor al Rusiei, cu peste 51 miliarde de dolari împrumutaţi. Şi tot Franţa se încăpăţânează în prostie să livreze Moscovei nişte nave Mistral, gest ce este criticat de absolut toată lumea civilizată.

Ce ar fi făcut junele Hollande dacă în zborul MH17 erau şi vreo 15 francezi? Greu de anticipat. Probabil că ar fi făcut ce fac David Cameron şi Mark Rutte. Ar fi jucat teatru.

UE este un hipopotam când vine vorba de decizii. Şi Putin ştie asta. Drama “ajungerii la consens” constituie maxima slăbiciune speculată mereu şi mereu.

În orice altă situaţie UE se comportă ca o femeie uşoară. Intră în pat cu cine dă mai mult. Şi ruşii dau. Dar nu de la ei. Banii sunt tot ai hipopotamului european care, practic, îşi plăteşte şi regenerează grăsimea făcându-i bogaţi şi pe ruşi în acelaşi timp.

Ne-am lămurit. Eu eram lămurit dinainte – citiţi materialul anterior. Cei 298 de morţi nu valorează decât atât cât se vorbeşte de ei la tv. UE anunţă cu surle şi trâmbiţe că se pregăteşte de sancţiuni în domeniul militar. Aşa, şi? Ce vroiaţi? Să mai vindeţi nave şi avioane cu care, la un moment dat, să vă confruntaţi tot voi? De fapt, nu sunt în stare nici pe departe să aibă o atitudine măcar apropiata de cea a americanilor.

Opţiunea românilor trebuie să fie clară: între UE şi Rusia trebuie să ţină aproape de America. Să sperăm că Obama va înţelege că treaba cu europenii este nesigură şi va finanţa noi baze militare. Altfel e de rău.

Germanii preiau conducerea grupului de ipocriţi.

Dupa ce Angela Merkel (bine informată) i-a cerut chiar în prima zi după tragedie lui Vladimir Putin să îşi asume responsabilitatea (sfat bine intenţionat, de altfel, ca între prieteni), acum nemţii tac.

Tac şi pun beţe în roate oricăror indignaţi din UE. Ai zice că nu au murit 4 germani în avion. Apropo, or fi primit cadavrele sau sunt în colţii câinilor care au muşcat din ele după ce au fost jefuite de prietenii lui Putin?

Germanii se miră ca proştii că sunt ascultaţi (de americani). Şi francezii la fel. Junker spunea sofisticat, zilele trecute, că “prietenii nu se interceptează, se ascultă”. Zău?

Ukraine_jet_fightersEvenimentele astea au produs măcar un răspuns. Acela la întrebarea “de ce au nevoie americanii să asculte partenerii din UE?”  D’asta!

Azi ruşii au mai doborât două avioane ale armatei ucrainene. Care, fireşte, nu împrăştiau flori dar îşi apărau ţara. Nu a murit niciun european. Vedeţi că mai întreabă cineva cu ce rachete au tras pro-ruşii? Chiar! Cine le-a oferit şi rachetele astea? Ştie cineva?
Urmează: duminică, 27 iulie : ”Dmitri Rogozin, până una-alta să îţi spunem noi ….” Urmăriţi UPDATE 4!

Monstrul Putin si popa Kiril

UPDATE 22 iulie

Vladimir Putin fuge la manastire la popa Kiril si trimite poze de acolo. Este serios si intristat. Rusii trebuie sa-l creada. Brusc David Cameron si Mark Rutte intzeleg ca trebuie sa fie pe aceeasi directie cu opinia publica indignata din tarile lor si trec la acuze directe catre Rusia.

Putin se dovedeste las si minte in continuare fara rusine. O senatoare americana il incurajeaza sa “devina barbat” si sa-si asume responsabilitatea pentru faptele sale.

La fel fac Angela Merkel si alti lideri europeni. Putin isi pune subalternii sa produca „scenariile extraterestre” pe care le anticipam in materialul anterior. Un general rus (Andrei Kartapolov e numele ridicolului militar) minte cu nerusinare si insinueaza ca „un avion de vanatoare ucrainean era in apropierea zborului Malaezia Airlines”.2207_Putin2

Un alt mincinos nerusinat, ministrul apararii spune ca „Rusia nu a pus la dispozitia separatistilor sisteme de rachete SA-11”. Nu mai mult de 3!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ne umple de mandrie facand cea mai curajoasa, puternica si adevarata declaratie impotriva Rusiei dintre toti presedintii UE: „Rusia e partenerul teroristilor in uciderea a 298 de persoane aflate in zborul Malaesya Airlines, in Ucraina„. Maine vine si protestul indignat al rusilor, stati fara grija!

Sa dobori un avion civil este o drama. Dar s-a mai intamplat. Media nu mai pridideste sa arate istoria acestui tip de drama. Rusii reusesc sa strecoare in aceste istorii si “vitejiile” americane pe principiul ” da’ si tu ai facut asta!”. Desi rusii sunt “campioni”, prin doborarea zborului Korean Airlines in 31 august 1983, istoria IranAir 655 doborat in 1988 din greseala de americani este mai “zemoasa” pentru filo-rusi.

2207_PUTIN_5Diferenta mare este ca pana la urma americanii si-au asumat responsabilitatea.

Mie mi s-a parut mai interesanta descrierea dialogului dintre persoanele responsabile de doborarea avionului Korean Airlines in august ’83. De ce? Deoarece simt ca, atat la nivelul de decizie al statului rus, cat si la nivelul separatistilor-teroristi ne confruntam cu persoane de acelasi gen. Aşadar:

La 30 august, un Boeing 747-230B al companiei Korean Air Lines a decolat de pe Aeroportul Internaţional JFK din la New York cu destinaţia Seoul. În aeronavă se aflau 246 de pasageri (dintre care 22 erau copii sub 12 ani) şi un echipaj format din 23 de persoane. După ce a alimentat la Anchorage, în Alaska, avionul şi-a continuat drumul spre Seoul, la 31 august 1983. Pe parcursul zborului, Boeing-ul şi-a schimbat de două ori traseul şi a pătruns în spaţiul aerian al Uniunii Sovietice. Drept urmare, ruşii au trimis trei avioane de război pe urmele Boeing-ului 747-230 B.

A urmat un schimb halucinant de replici între generalii ruşi:

*General Kamensky: “Trebuie să identificăm avionul. Poate e un avion civil…”
*General Kornukov: “Ce avion civil? Deja ne-a invadat o dată spaţiul aerian, fără să se identifice. Îţi ordon să-l ataci“.

Pilotul Gennadi Osipovici, aflat la bordul unui avion de război, a tras în Boeing-ul 747-230B, doborându-l şi ucigându-i pe cei 269 de oameni aflaţi la bord.

Iniţial, Uniunea Sovietică a negat orice implicare în acest caz, însă ulterior a fost forţată să recunoască faptul că a atacat avionul companiei Korean Air Lines.

(preluat din Adevarul, 17 iulie)

Oare generalul Kornukov o mai trai? Dar pilotul Osipovici? Daca da, ne dati si noua un interviu? Ar fi un material senzational despre cum vad criminalii din 1983 apucaturile criminalilor din 2014. Daca nu, tot ar fi un material bun. Despre cum se vede viata pe Pamant din Iad.

2207_PutinSperiat sa nu ajunga acolo, Vladimir Putin a dat fuga la manastire unde a petrecut timp indelungat cu Patriarhul Kiril. Convins ca Patriarhul poate pune o vorba buna pentru el in ceruri, Putin a facut poze pentru poporul rus si pentru cei dezinformati sau spalati pe creier. Este trist, abatut, aprinde lumanari. Imaginile care spun 1000 de cuvinte. Mincinoase, desigur, in cazul asta.

Miloane de oameni sunt impresionati. Presedintele lor sufera. Propaganda lucreaza cu frenezie. Apar scenariile. Rusii incep sa vorbeasca despre Buk-urile ucrainiene si despre aparate de vanatoare Suhoi 25 “sesizate” de ei in preajma zborului MH-17.

Iti vine sa vomiti. Ministrul apararii rus da asigurari ca “nici vorba”, rusii nu au livrat separatistilor sisteme de rachete. Alea pe care le-am vazut noi pe video sunt imaginatii iar convorbirile audio sunt, binenteles, intre Obama si Papa de la Vatican care vroiau sa tina secret ca stiu limba rusa amandoi.

Tocmai l-am vazut la tv pe acest extraordinar Arseni Iateniuk, prim-ministrul ucrainean. Am mai spus-o, dar in cazul lui imi place sa repet: rar am vazut un asa bun prim-ministru si un om asa corect si principial, un politician corect si un om deosebit. Urmariti-l! Ar fi frumos sa gasim unul si in Romania!

Altii, si mai batuti de soare, in presa rusa, vorbesc despre faptul ca zborul asta cazut este de fapt cel pierdut asta-primavara. Cadavrele aduc si ele mistere; cica unii sunt morti de multa vreme.

Niciun cuvant despre batjocura de la locul accidentului. Despre caini care musca din copii morti. Despre cadavre jefuite si bagaje desfacute. Despre bijuterii si ceasuri lipsa ca, deh, “nu le mai trebuie”. Despre cutii de zbor apucate la repezeala de care nu s-a stiut nimic o vreme. Lasa ca stiau specialistii trimisi repede de FSB sa stearga tot ce era de sters de pe ele. La Donetk! Despre un nemernic, Alexander Borodai, un cinic si un mincinos care in visele lui se vrea, se crede, un fel de viitor presedinte, eventual asezat la masa cu Obama si Merkel. Luni, a facut conferinta de presa si si a spus ca „ambele cutii (sic!) sunt sub controlul meu” (retineti, “al meu”, nu „al nostru”). Dar nu le-a aratat. Ca nu terminasera de „prelucrat” de pe ele specialistii de la FSB. Cica sa vina internationalii si sa i le ceara la Donetk.

Popa Kiril ii iarta pacatele si il trimite pe Putin sa se razboiasca mai departe cu rau-voitorii occidentali si americani. Stie cineva ce a facut acest personaj in timpul zilelor tensionate in care a fost anexata Crimeea?
Patriarhul Kievului, Filaret i-a cerut in momentele tensionate dinaintea invadarii Crimeii (in perioada in care omuletii verzi, fara insemne, dar cu masti, ai lui Putin invadau prin toate partile si terorizau polulatia) sa intervina pe langa presedintele Putin si sa detensioneze situatia fara a rupe din teritoriul ucrainean.

Raspunsul patriahului (cu litera mica) Kiril a fost socant pentru intreaga natiune ucraineana: „Va sfatuiesc sa nu opuneti rezistenta”.
Asadar acest popa – sef care cere respect si (cica) propovaduieste iubirea si buna intelegere l-a iertat de pacate pe Vladimir Putin. Acesta a stat vreo 2 zile acolo, ascuns de camerele video ale televiziunilor care vroiau sa-l intrebe despre toate dovezile implicarii rusilor, si probabil s-a spovedit incontinuu, pentru ca pacatele lui nu au inceput cu doborarea zborului MH17.

Astazi la Bruxelles este sedinta mare a Uniunii Europene. O sa aflam cat costa mortii. Sper din toata inima ca macar acum politicienii din UE sa se comporte corect. Corect fata de popoarele lor si fata de cei care au murit. Daca vor pune un embargou pe arme si vor mai limita accesul in UE a inca 15 indivizi se vor face inca o data de rusine. Pentru ca singura solutie cu Putin este unitate totala si teama. Teama lui Putin de izolare totala, de pierderi mari de bani si de o forta armata mai mare.

UE se pregateste de o rezolutie, la fel si “lingvistii” de la Consiliul de Securitate ONU. Nu vor reusi sa spuna ce a spus Traian Basescu, pentru ca Rusia va folosi veto-ul, dar tot este ceva. Atrag atentia ca este un subiect mare. Care nu va fi uitat usor.

Pana atunci, presa de la Moscova se face si mai tare de rusine. Vladimir Putin este disperat sa-si pastreze imaginea macar in “ lumea” sa. Rusii platiti au o scuza. Cei carora le e frica, asemenea. Dar cei care se autonumesc jurnalisti, care spun ca isi fac treaba onest si imprastie minciunile lui Vladimir Putin, sunt niste lepadaturi, niste gunoaie.

„Vinovaţii au fost numiţi”, titrează la cotidianul de mare tiraj Moskovski Komsomolet, amintind că Statele Unite au mintit deja acuzandu-l pe Saddam Hussein ca detine arme de distrugere in masa.
Foaie verde!
Si Stalin a omorat 40 de milioane de oameni, dupa care rusii au rescris toate cartile de istorie (inclusiv cele dupa care am invatat noi) cu minciuni.
Dar de asasinarea in primavara lui 1940, la Katyn, a 22500 de prizonieri de razboi si civili polonezi din ordinul aceluiasi Stalin, de Molotov, de Beria si Nikita Hrusciov or fi auzit „colegii” de la Moskovski Komsomolet? Si astazi istoria predata in tarile obediente Rusiei si in Rusia insasi este plina de minciuni la acest capitol.
Deci care este relevanta pentru zborul MH17 ca in trecut aceste tari au mintit cu nerusinare? Niciuna.

Doar o diversiune ruseasca a unor „ziaristi” spalati pe creier carora, atunci cand ajung la serviciu, li se spune exact ce sa scrie iar ei fac asta fara pic de rusine.

„Presa occidentală ştie deja cine este responsabil de prăbuşirea avionului de linie. Evident, este Rusia”, scrie ziarul popular Komsomolskaia Pravda, acuzandu-i pe occidentali ca trag concluzii pripite inca inainte de declansarea anchetei.

Asta e o alta diversiune practicata cu succes nu doar in Rusia, ci si in Marea Britanie (vezi presa pro-rusa de acolo, The Independent si Standard Evening), in tarile satelit si chiar in Romania.

O concluzie definitiva a unei anchete aviatice dureaza minim 2 ani. Aceasta tragere de timp, practicata si de unii jurnalisti in Romani, nu este decat o stratagema. O invitatie la temporizare, doar-doar or avea timp puternicele FSB si GRU sa creeze acele “scenarii extraterestre” de care scriam ieri.

Detaliile, raportul final – le vom primi peste cativa ani. Acum nu trebuie decat sa stam drept si sa judecam un pic. Si sa incercam sa nu ne mai uitam in alta parte si sa facem pe deontologii, cum s-a practicat mult la noi. In Rusia macar aceste lucruri se fac la ordin, de frica sau din marsavie. La noi se fac din interes si din prostie in forma pura, amestecata cu lipsa de responsabilitate.

Daca vreti sa vedeti un astfel de exemplu – altul decat cel dat de Cosmin Gusa, „analistul” de la Realitatea care s-a repezit sa clameze, cum spuneam deja intr-un material anterior, ca „nu trebuie sa ne repezim si sa ii acuzam pe rusi”  – si daca aveti rabdare 15-20 minute, vizionati discutia elitista intre Ion M. Ionita, redactor sef Historia, si analistul militar Ion Petrescu, publicata pe Adevarul Live.

Spun ca trebuie sa aveti rabdare 15-20 minute pentru ca in prima parte amandoi fac parada de principii. Zici ca predau manuale de jurnalism sau ca tocmai si-au primit salariul de la Moscova, amandoi. Pe Ion il cunosc bine, am lucrat impreuna la Adevarul. Este un tip ok dar deseori vorbeste mult fara sa spuna nimic. Adora genul asta de discurs si are succes cu el mai ales cand este invitat la emisiuni politice.

Cu Ion Petrescu lucrurile stau diferit. I-am citit intre pauze pentru vomitat articolul publicat in Adevarul in 12 iunie, intitulat „Ambasadorul rus Oleg Malginov: Pentru Rusia, România este un partener internaţional important„. De ce o fi publicat Adevarul o asemenea mizerie e greu de inteles.

Daca va simtiti rau, cititi-o si voi. O sa va ajute sa vomitati si o sa va simtiti ulterior mai bine.

Nu vreau sa insist pe asta, poate alta data, dar vreau sa amintesc contextul. Pe 10 mai vice prim-ministrul rus Dmitri Rogozin scria pe Twitter dupa o vizita cu peripetii in Transnistria (si o intoarcere acasa cu un avion de linie, moldovenii confiscandu-i zeci de cutii cu “semnaturi pentru independenta ale poporului transnistrean”):
Data viitoare voi zbura (peste Romania) la bordul unui TU 160 (bombardier rus). Domnilor din România, în curând vă vom explica totul – cine sunteți și ce credem despre voi„.

Judecati si voi, o tara (Rusia) ne ameninta cu bombardamentul si chiar mai rau “data viitoare”, “analistul” Ion Petrescu se scurge de emotie pentru ca este invitat la o receptie de catre ambasadorul Oleg Malginov pe data de 11 iunie si isi plateste “biletul” publicand – dupa o noapte de lucrat (va dati seama ca a ajuns acasa si nu s-a dezbracat pana nu a scris materialul publicat a doua zi dimineata de Adevarul?) – vorbele goale de continut ale reprezentantului lui Dmitri Rogozin si Vladimir Putin la Bucuresti.
In fine!

Sa revenim la emisiune. Dupa 15-20 de minute de plictiseala maxima puteti incepe sa auziti si lucruri interesante, nu numai teorii si spalari pe picioare ale rusilor. Din contra, Ion Petrescu isi aduce aminte ca urmareste posturile americane si, de ce sa fiu rau, spune si cateva lucruri interesante.
Cel mai interesant lucru, si de fapt aici vroiam sa ajung, este povestea telefonului lui Vladimir Putin imediat dupa doborarea avionului MH17.
Relatez subiectul pentru ca este emblematic pentru profesionalismul cu care acest om – Putin – minte, blufeaza, dezinformeaza. Este, de asemenea, un episod ce dovedeste cat de subtila si extrem de bine croita este propaganda rusa.

Concentrati-va! Asadar, pe secvente:

1. Avionul este doborat de rebelii pro-rusi cu ajutorul sistemului de rachete SA-11 pus la dispozitie cu darnicie de armata rusa. Cu echipaj cu tot. Toata planeta stie, mai putin Ion M Ionita. Si Vladimir Putin stia atunci, asa ca il suna pe Obama probabil la secunde dupa ce a aflat. Si a aflat imediat, inaintea americanilor, inaintea oricarei stiri, ca sa vedeti cat de buni sunt.

2. Obama ii raspunde la telefon. Si asta e un lucru bun, cum zicea si Ion Petrescu, ca aceste canale sunt deschise. Deocamdata.

3. Putin blufeaza, nu ii spune nimic de avionul doborat si pretinde ca a sunat sa isi exprime dezacordul cu privire la sanctiunile pe care Statele Unite tocmai le anuntasera impotriva Rusiei. Exceptionala strategie: Putin spera ca in acest mod sa il puna cumva in defensiva pe mult-prea-politicosul Barack Obama.

Va imaginati si singuri conversatia. „Bla, bla, este incorect fata de Rusia, bla, bla, ei vor sa gaseasca o solutie in Ucraina, bla, bla, au propus federalizarea (adica santajarea constanta si ulterior ruperea inca unui teritoriu din Ucraina) si fascistii de la Kiev nu doresc asta„…etc

4. Urmariti subtilitatile. Atentie, sunt la nivel de presedinti de superputeri mondiale. Putin i-a oferit, desi „suparat” pe Obama, o mana intinsa presedintelui american. Probabil ceva de genul „sunt suparat dar te inteleg si pe tine si vreau sa stii ca din partea mea vom colabora in continuare”. Obama ar fi trebuit sa fie fericit si usurat ca relatia sa cu Putin nu era complet compromisa. Apoi finalul apoteotic:
La sfarsitul unei convorbiri in care Obama nu avea de ce sa se arate agresiv, el fiind deja „agresorul” prin sanctiunile anuntate recent, Vladimir Putin ii strecoara in ultimele propozitii : „Si vezi ca a fost doborat un avion, sper ca acum sa nu mai folositi si asta impotriva noastra„.

Ex-tra-or-di-nar!

Si multumesc, Ion Petrescu, pentru poveste, chiar daca e printre putinele lucruri interesante pe care le-ai spus in 57 de minute. A meriat!
Sesizati cat de bun este Vladimir Putin? Vedeti de ce merita toate laudele? Si alea de inger si alea de demon! Omul este de exceptie.
Va putea vreodata Barack Obama sa spuna ca nu a fost anuntat chiar de presedintele Rusiei? Nu!

Mai mult, Vladimir Putin a incercat un bluf, un troc, o “intelegere” pe care putini ar fi gandit-o. Nu a mers. Dar nu din cauza ca strategia lui nu a fost senzationala. Ci din cauza caracterului general onest a lui Barack Obama care, pe langa multe probleme de slabiciune in special (amendate de americani), are si o tona de calitati.

Sa nu credeti cumva ca sunt vreun fan al lui Obama. Mi-a placut enorm George Bush si m-am contrazis puternic deseori cu prieteni si cunoscuti despre valoarea lui ca presedinte, despre perioada incredibil de grea in care a trebuit sa conduca si despre verticalitatea lui in foarte multe situatii. Printre altii, Dorin Chiotea si Cristian Topescu stiu exact la ce ma refer. Iar istoria va judeca in mod corect actiunile si deciziile lui George Bush.

Insa Barack Obama a fost la fel de bun. Si, foarte important, lucru rar printre presedinti, a ramas principial si fara trocuri sau compromisuri pe subiectul Ucraina. Respect, Mr Obama!

Vladimir Putin a fost exceptional dar a subestimat cat de otraviti sunt deja americanii pe ei, rusii. Snowden, criticile pe Irak (si alea corecte si alea incorecte), protectia criminalului Bashar Al Assad al Siriei care a omorat deja 150.000 de oameni, unii chiar cu arme chimice, betele in roate in dosarul iranian, minciunile incredibile difuzate pe Russia Today, informatiile clare ale americanilor despre porcariile facute de rusi in Ucraina, toate acestea si multe altele au facut imposibila misiunea lui Vladimir Vladimirovici. In orice caz, “nice try”, invatam din asta Gospodin Putin. Invatam sa va respectam ca demon!

Monstrul Putin.

Nu puteam sa inchei gandurile mele de azi fara sa aduc aminte de scrisoarea deschisa adresata lui Vladimir Putin de tatal unui copil olandez omorat de racheta ruseasca.
2207_PUTIN_4Tanara fata se numea Elsemiak iar tatal ei, olandezul Hans de Borst a tinut sa ii semnaleze presedintelui Putin ca il considera vinovat, ca nu este dintre cei spalati pe creier care ii inghit dezinformarile si ii cred minciunile.

Elsemiek de Borst terminase clasa a XI-a şi mergea la liceu in Haga. Fata calatorea cu mama, fratele şi tatal vitreg spre Malaysia pentru o vacanta de cateva saptamani.

Redau scrisoarea in continuare in forma integrala pentru ca sunt tatal a 3 fete si incerc, macar, sa-l inteleg pe acest om lovit de soarta. Si de Monstrul Putin!

Dle. Putin, Monstrule,
„Mii de mulţumiri” liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek.
Fiica mea urma se dea examenul de bacalaureat anul viitor şi se afla în cursa MH17. Alături de prietenele ei cele mai bune, Julia şi Marina, învăţa foarte bine la şcoală. Voia ca după liceu să meargă la TU Delft să studieze ingineria şi abia aştepta să intre la facultate! Şi, dintr-odată, nu mai poate face asta! Avionul în care se afla a fost doborât în aer, deasupra unei ţări străine unde era în desfăşurare un război.
Domnilor numiţi mai sus, sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru…pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!
Vă mulţumesc încă odată.
Cu sinceritate,
Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, Monstrule!“

UPDATE Duminica 20 Iulie

Doborarea avionului civil Malaezia Airlines risca sa dezvaluie chiar si celor mai orbi observatori adevaratul joc murdar practicat de Rusia si presedintele Putin in conflictul din Ucraina. Sa dai vina pe separatistii pro-rusi este o naivitate.
Devine din ce in ce mai clar ca disperarea lui Vladimir Putin de a minti cu nerusinare are legatura cu faptul ca sistemul de rachete SA-11 Grizzly avea echipaj format din soldati rusi.

aceste lucruri sunt evidentiate nu numai in declaratiile SBU care pana acum nu a mintzit sau umflat nimic dar si in a doua serie de convorbiri telefonice unde se exprima clar acest lucru.
Eu va redau doar atat:
„Ofiţer GRU / „Bureat” (separatist) – Te ascult, Bureatik – Auzi, Nikolaevici, unde să o încărcăm pe frumoasa asta? – Pe care? Pe asta? – Da, pe cea pe care am adus-o. Sunt deja în Doneţk. – Care B… – Da, Buk. – Este remorcată? – Da, trebuie să o descărcăm ca să o ascundem. – Este însoţită de echipaj? – Da, cu echipaj. – Nu trebuie să o ascunzi nicăieri. Va pleca acum acolo. „Hmurîi” (lider separatist) / „Bureat”  – Unde eşti? Mi-ai adus una sau două? – Una singură. A fost o neînţelegere acolo la ei. Nu ne-au trimis remorca. Au descărcat-o şi a trecut pe autopropulsie. – Cum a trecut frontiera? Pe autopropulsie sau remorcată? – Singură a trecut hotarul. – Îţi spun imediat unde să o plasezi. Va pleca împreună cu tancurile regimentului „Vostok”.”
“Frumoasa asta” nu era noua sotie a lui Vladimir Putin ci “BUK”, sistemul de rachete Grizzly!

Cu un tupeu demn de un imperiu apus (bolsevic) “Rusia cere explicatii Kievului in legatura cu sistemul BUK aflat in regiunea Donetk”. Vladimir Puitin si-a pus la treaba intregul aparat de dezinformare. FSB si GRU lucreaza masiv la scenarii extraterestre care sa arunce castanele in ograda ucraineana. Jurnalisti occidentali au inceput sa-si dea demisia oripilati efectiv de minciunile debitate pe postul Russia Today finantzat de statul Rus. Televiziunea de stat modifica fe furis pagini din Wikipedia sugerand ca ucrainienii au tras si nu ei. Toata lumea civilizata priveste acest teatru tragic si nu clipeste. Oare Putin ne crede pe toti spalati pe creier? Aceasta mizerie de presedinte care pretinde respect chiar se gandeste ca un om normal dintr-o tara normala va crede vreodata minciunile propagandei lui? Sau e disperat mai degraba ca in universul lui comunist adevarul sa sune altfel.

Acum cateva secunde aud pe canalele de stiri ca au inceput sa dea vina pe Statele Unite. In curand o sa spuna ca racheta a fost trasa de la Bucuresti. Sunt disperati!
In orice caz prostituata UE ar trebui sa se mai gandeasca odata pana sa ia banii din nou de la ursul rus. Poate ca de data asta e prea mult.
Australia, Canada si Statele Unite se detaseaza clar in randul statelor decise sa nu faca compromisuri. UE tace. Merkel se balbaie si tot discuta la telefon cu cel cu care nu ar trebui sa mai discute nimeni. Pentru ca minte. Minte cand vorbeste. Minte cand respira. El si catelul lui latrator Lavrov improasca cu spume si laturi pe toti cei care au curajul sa le spuna in fata ca sunt criminali.
Ca au folosit arme ale armatei ruse cu echipaj al armatei ruse pe care le-au dat cu totul( inclusiv echipaj) pe mana separatistilor ca sa doboare un avion civil. Pe langa altele militare. Pentru ca se pregateau sa se implice si mai mult (vezi transcrierea conversatiilor din link-ul atasat), sa atace si mai direct armata ucraineana care nu face decat sa-si apare tara. De niste nenorociti cu masti pe fata. Care jefuiesc cadavre si fura din bagajele unor morti nevinovati. Care se uita la cadavrele celor 80 de copii care cad din cer si nu simt nimic.
Oamenii simpli nu fac politica. 
Rudele britanicilor ucisi nu sunt David Cameron. Nu au politica de facut. Nu se gandesc la banii rusilor din City cand vine vorba de sanctiuni. Au spus-o clar in fatza camerelor de luate vederi: „cei dragi noua au fot omorati de gangsteri rusi”. Punct. Asta e opinie pura. Fara politica. Fara interese. Ale unor oameni crunt loviti de soarta care nu fac jocuri si nu se tzin de subterfugii. Poate intzelege si David Cameron ceva. In orice caz, nu pare.
Olandezii sunt suspect de tacuti. 
Se poate presupune ca olandezii sunt mult prea loviti ca sa se gandeasca la reactiii acum. Se poate presupune ca isi plang mortii in zile de doliu nationale declarate de guvern. Se poate aprecia ca asta ii va face si mai “luptatori” dupa aia. Dar tacerea lor este supecta. De ce? Pentru ca au “antecedente”.
Mari viteji la a critica si bloca intrarea Romaniei in Schengen (oamenii simpli va multumesc pentru asta; inca nu sunt clare avantajele dar sunt foarte clare dezavantajele), mari observatori ai pasilor indecisi facuti in domeniul justitiei (va multumim si pentru asta), cu atitudine aproape insolenta si aroganta cand vine vorba de romani (nu va multumim pentru asta si va asiguram de gandurile noastre urate la adresa voastra), politicienii olandezi sunt ca pestii de tacuti in toata aceasta vanzoleala mediatica legata de vinovatii criminali care au tras cu rachete dupa un avion civil si au omorat intr-o secunda civili olandezi cam toti atatia catzi soldatii a pierdut armata ucraineana in ultimele luni de confruntari.
Sa le dam timp sa isi planga si cinsteasca mortii. Sa le dam timp sa se regaseasca si sa se concentreze pe viitor.
Dar tacerea lor este suspecta.
Putini stiu ca olandezii au mai trecut sub tacere un alt mare eveniment – confruntare cu rusii petrecut cu cateva luni in urma. Atunci cateva nave Greenpeace au fost pur si simplu abordate in marea Nordului de soldati rusi iar protestatarii arestati si judecati pentru simplul motiv ca au incercat sa isi spuna opinia in legatura cu problemele de mediu legate de forajele Gazprom in zone protejate. Atitudinea lui Seghei Lavrov a fost la vremea respectiva de-a dreptul insultatoare la adresa olandezilor. Care e legatura? Navele Greenpeace navigau sub pavilion olandez. Si au fost repet, abordate aproape piratereste de soldati rusi. A auzit cineva ceva legat de implicarea Olandei in aceasta poveste? De amenintarile Rusiei si de tacerea totala a vitejilor politicieni olandezi? Nu cred! A aparut pe o pagina a unei publicatii pe care sper sa o mai am (si va voi relata in detaliu daca o gasesc) si care era distribuita gratuit in avion.
Deci tacerea lor este suspecta.
Tot in ultima saptamana olandezii au mai “comis” o ‘duda” grea de tot. Au fost declarati vinovati de tribunalul de la Haga (ironie absoluta) pentru responsabilitate in masacrarea a 300 cetateni bosniaci la Srebrenita unde viteaza armata olandeza a scos din baza militara la presiunile facute de sarbi niste amarati care ulterior au fost macelariti de acestiai. Sa vomiti si nu alta! Cum adica? Soldatii scot cu fortza din unitatea militara unde se adapostisera 300 de femei, copii, batrani si ii predau sarbilor stiind bine ca urmeaza sa fie macelariti? Lucru care s-a si intamplat. A auzit cineva si de acest episod? Nu cred! Daca nu era sentinta tribunalului care a fost facuta publica deci si contextul,  nici ca auzeam. Rusine! Sa te fereasca Dumnezeu deci sa fii protejat de armata olandeza sau sa te bazezi pe politicienii olandezi. Cititi pe CNN.com o extraordinara opinie a lui David Clark care aduce aminte si din alt unchi despre aceleasi evenimente din Srebrenita.
Ati auzit, nemernicilor, politicieni olandezi? Ne-ati umilit in nenumarate ocazii, criticat  si jignit pe noi ca tara si popor dar romanii au avut curajul sa se opuna rusilor (constient sau inconstient), sa spuna lucrurilor pe nume (presedintele nostru este printre primii care a declarat ca doborarea avionului MH17 este un act terorist, chestie care stim de pe acum ca ii enerveaza la culme pe rusi) iar miile de soldati pe care i-am avut ca si voi in Kosovo, Afganistan, Irak nu au fost vreodata condamnati pentru co-participare (a se citi “responsabilitate”) la linsarea a sute(!!!) de civili localnici, femei si copii.
Poporul olandez are toata simpatia si compasiunea noastra a romanilor. Suferim impreuna, noi mai aproape de “incendiul” rusesc, ei mai departe dar platind cu multe vieti omenesti aceeasi trista realitate: Rusia este un stat care ameninta intreaga Europa si chiar intreaga lume! Iar politicienii ambelor tari, cu putine exceptii, niste balerini lesinatzi in acest dans ametzitor, cu gura mare si fapta mica.
Acestea fiind spuse mi se pare suspecta tacerea olandezilor. Sper sa ma insel.

Putin, un criminal cinic. A mai scăpat de 298 de “spioni”!

Aici, la Kiev reportajele, materialele transmise de adevarati eroi-jurnalisti fac cat se poate de clara imaginea evenimentelor care au dus la doborarea infama a zborului civil MH17 ce zbura ruta internationala Amsterdam-Kuala Lumpur si ucigand 298 de oameni nevinovati.

1. Doborarea avionului s-a facut cu un sistem de rachete SA-17 Grizzly pus la dispozitie de armata rusa in ultimele 10 zile cu ordinul clar sa fie doborat orice avion care ajunge in apropierea granitei ruso-ucrainiene.
Cu acelasi sistem de rachete a fost doborat in ordine zile trecute un AN26 ce zbura la 6500 m inaltime si un SU25 care zbura la 3000m, ambele apartinand armatei ucrainiene. Niciun avion rus  sau al separatistilor ( nu au decat daca le dau rusii) nu a avut de suferit.
Se mai indoieste cineva?

2. Rachetele au fost trase foarte probabil de pe teritoriul rus si nu de pe cel ucrainian. In orice caz au montat lansatoarele extrem de aproape de granita. In acest fel presedintele Putin a pus la adapost de bateria de rachete de tirurile tancurilor, tunurilor si avioanelor ucrainiene de vanatoare stiut fiind ca ucrainienii se tem sa provoace Rusia dupa prea-mult-mediatizatul incident cand un obuz a explodat intr-o curte dintr-o localitate rusa de la granita. Chiar si acel incident poate fi contat ca o „manufactura” a GRU ( serviciile secrete militare ruse) si este foarte probabil ca obuzul sa fi fost al separatistilor rusi. Ulterior rusii au facut circul de rigoare si au anuntat ca se vor implica in conflict. Ironic si ipocrit! Pentru ca numai cu 2-3 zile inainte Duma retrasese presedintelui Putin dreptul de a intra in Ucraina. La cererea prsedintelui (sic!).
Se mai indoieste cineva?

3. Va fi foarte greu de dovedit orice pentru ca FSB si GRU beneficiind de faptul ca avionul a fost doborat in Ucraina dar pe un teritoriu controlat de separatisti s-au pus imediat pe sters urmele. Ce nu pot sterge cu siguranta este convorbirea intre separatisti (ofiteri rusi) si GRU rusesc interceptata de SBU si data imediat publicitatii de acestia. O are si publicul roman intr-un excelent material scris de colega noastra de la Adevarul, Elena Dumitru in 18 iuliem.adevarul.ro/international/europa/avion-doborat-ucraina-sbu-publica-interceptari-rebelii-prorusi-recunosc-doborat-avion-civil-1_53c83bed0d133766a886d848/index.html
Citez numai finalul:

GRU: La tv spun ca este un avion AN-26 ucrainean. Dar inscrisul de pe el zice „Malaysian Airlines”. Ce facea deasupra Ucrainei?
Separatisti: Pai inseamna ca aducea spioni. Ce dracului cauta sa zboare? Suntem in razboi!

Cel care primea raportul era Vasyl Mykolaiov Geranin, colonel in cadrul GRU al Statului Major General al Armatei Ruse.

Se mai indoieste cineva?

4. Da! Se mai indoieste Vlad Andriescu de la Adevarul (… ” nu este clar cine este vinovat de prabusirea avionului Malaysia Airlines…”). Se mai indoieste si Cosmin Gusa „analistul” de la Realitatea ( analist, patron, partener al patronului…. Nimeni nu stie. Scoala Vantu!) Cu un discurs scris parca de Vladimir Putin „nu poti sa speculezi aceasta drama neavand date si sa dai vina pe rusi….” El isi continua analiza aducand discutia la subiectul sau favorit „NATO nu mai exista”.

Si cine se mai indoieste?

Alexander Borodai, „presedintele” teroristilor din Donetk declara imediat  ca „avionul ar fi fost doborat de o racheta trasa de armata ucraineana” dupa ce colegul sau Igor Strelkov (Girkin) se lauda pe pagina de Facebook ca ca a doborat un avion AN-26 la putin timp dupa aparitia primelor vesti legate de doborarea Boeing-ului MH17 al Malaesian Airlines. La fel se lauda si Igor Druz „consilier al ministrului apararii din autoproclamata republica Donetk”

Si la final, binenteles, se indoieste tatal tuturor problemelor, guru-ul tuturor teroristilor separatisti si mentorul celor care vor CCCP 2.0 reinviat, nimeni altul decat Vladimir Putin.
El nu spune ca nu a dat sisteme SA-17 de rachete spre folosinta protejata de granitele Rusiei. Nu!
El nu spune ca nu ii ajuta cu arme pe separatisti si ca mare parte din acestia sunt ofiteri GRU ai armatei ruse. Nu!
El nu spune ca antreneaza incontinuu la Rostov pe Don in tabere ale GRU noi grupari care sa intre in Ucraina si sa destabilizeze acest stat care acum crede in calea sa europeana. Nici asta!
Acest mincinos care povestea nonsalant in fata a 200 de televiziuni cum banditii din Crimeea cu fetele acoperite si imbracati in verde, inarmati pana in gat si pe tancuri cu provenienta clara nu erau soldati rusi si ca tot ce inseamna uniforme pot fi cumparate din magazine pentru ca dupa 2 luni sa recunoasca implicarea maretii armate ruse fara insemne pe uniforma, spune acum ca
„responsabilitatea apartine ucrainienilor, guvernului de la Kiev, nu ar fi avut loc daca nu ar fi reluat ostilitatile in sud-estul Ucrainei”. Sa va „traduc”?
„Noi nu am dobora toate avioanele care zboara pe aici daca ucrainienii ar ceda Rusiei inca o bucata din teritoriu urmand sa continuam destabilizarea tarii si mai departe”.

Cu un cinism binecunoscut deja mai afirma ” fara indoiala, guvernul in al carui spatiu aerian s-a intamplat aceasta tragedie poarta responsabilitatea”.
Serios? Rachetele rusesti stiu aceasta teorie?

Americanii, europenii, UE care de abia anuntase o noua sanctiune (embargou pe arme) impotriva Rusiei si jurnalistii care nu se fac ca se uita in alta parte nu voi fi prostiti din nou de aceste mizerii de declaratii.

298 de oameni nevinovati ( „spioni, cu siguranta” cum ii descriau criminalii care au tras cu rachete dupa un avion civil) au fost omorati doar pentru ca Vladimir Putin nu se satura. Nu se satura de putere. Nu se satura in a acapara teritorii. Nu se satura sa subjuge si sa „orienteze” destinele unor tari pe care se simte proprietar.

Grupurile de „pasivi” care au facut un obicei in a scuza toate aceste actiuni ale rusilor isi vor pune intrebari. La care vor gasi raspunsuri. Sau nu! Si vor continua sa incaseze bani.
Pana cand vom accepta asemenea actiuni ale rusilor si ale lui Vladimir Putin? Pana cand unii europeni ( pentru ca americanii, polonezii, lituanienii au fost transanti de la bun inceput) vor inghiti porcariile „made in Russia”?

Deocamdata avem un raspuns din partea a 298 de oameni nevinovati care nu earu spioni si doar plecasera in concediu, femei, copii, civili arsi claie peste gramada de o racheta ruseasca trasa de o instalatoe ruseasca peste un teritoriu care nu e al Rusiei cu scopuri clare pentru rusi:
” identificati-ne resturile, ingropati-ne, cinstiti-ne memoria si dupa aceea vedeti voi ce e de facut”.

Cel mai grav incident de la 9/11 probabil ii va trezi pe multi. Probabil chiar si pe unii ziaristi adormiti care au facut un reflex din vorbele de legenda ale Elenei Ceausescu” unde e dovada?”
Dovada e in creierul vostru adormit de lene, in spiritul de observare lesinat de huzur, in profesionalismul cu care ati distrus presa din Romania (unii dintre voi) si in general in standardele de carciuma cu care multi isi practica meseria. Cu rezultate pe www.BRAT.ro si in studiile de audienta.

„Bravo” Vladimir Putin! Constiinta ta s-a mai incarcat cu 298 de victime!
Copii se jucau in avion, parintii isi faceau planuri de vacanta. Acum zac arsi si faramitati intr-o tara straina fara sa aiba nicio vina.
Nicio vina alta decat ca „spionau”. Spionau fericirea!


Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (16 voturi, media: 3,50 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top