Pro-DNA vs anti-DNA: Dan Tăpălagă vs Emil Hurezeanu

9:02 am, 26 martie 2015 • de Comentariile sunt închise pentru Pro-DNA vs anti-DNA: Dan Tăpălagă vs Emil Hurezeanu

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Tapalaga HurezeanuJurnalistul Dan Tăpălagă îi dă o replică pe HotNews, într-un editorial, comentatorului Emil Hurezeanu, de la Digi 24, căruia i se adresează direct: „Este dreptul dvs de jurnalist de a fi impotriva justitiarismului, impotriva republicii procurorilor, de a denunta „spectacolul catuselor””.

În ultima lună de zile, Emil Hurezeanu are ieșiri dure la Digi 24 împotriva modului în care procurorii DNA instrumentează cazurile de corupție în luminile rampei.

Mai mult, Hurezeanu a fost unul dintre puținii jurnaliști din România care a primit favorabil editorialul lobbistului Patrick Basham, apărut în New York Times, și care denunța „teroarea anti-corupției” din România, editorial bănuit a fi fost finanțat de persoane din România interesate în stoparea luptei anti-corupție.

Hurezeanu: „Suntem înrăiți. Transformăm totul în rău”

Cea mai recentă declarație a lui Emil Hurezeanu la Digi 24, unde a pledat pentru reducerea „frecvenței cătușelor pe ecranele democrației”, sună astfel:

hurezeanu-300x240Eu sunt împotriva spectacolului justițiarist (…) Mi se pare în continuare că este adesea umilitor să transformi actul de justiție dintr-un act de reparație morală, cu semne de calificare judiciară, într-unul de umilire sau de histrionism care are de-a face cu impresionarea trivială a vulgului în preajma eșafodului sau a execuțiilor publice. Știm din Evul Mediu că majoritatea publicului cădea într-un fel de delir, de veselie, cu manifestări de maximă jovialitate în preajma execuțiilor. Știm, de la Revoluția franceză: călăii se transformă în victime și că rezultatul, la Thermidor, este apariția lui Napoleon; știm, după Republica procurorilor, că în Italia au dispărut partidele, au fost 70 de cazuri de sinucideri (…) Suntem înrăiți. Transformăm totul în rău. Suntem dintre popoarele Europei cele mai înrăite. Am avut atâția ani de pace, am scăpat de comunism, am scăpat de dictatură, dar acum suntem într-un moment foarte periculos. N-aș vrea să ne întâlnim în fiecare seară și să discutăm o nouă secvență a procesului acesta haotic, anarhic, fără sens, fără finalitate publică pozitivă, de înrăire și autoînrăire”.

Tăpălagă: „Ne-a înrăit sentimentul neputinței în fata jafului generalizat”

Această ultimă declarație a determinat și replica sub formă de editorial a jurnalistului Dan Tăpălagă:

tapalaga-300x198(…) Sunteti liber sa perorati impotriva lipsei de perspectiva oferita de arestarile zilnice, sa criticati absenta unei dezbateri despre viitor, despre constructie si progres. Aveti privilegiul de a predica la ora de varf pe un tot mai respectat si influent post de televiziune.

(…) Am ajuns o tara blocata, paralizata si sufocata sub terorarea coruptiei, nu a celor care lupta impotriva ei. Cum sa deplangeti azi ca nu se mai semneaza contracte cand zeciuiala a ajuns regula cvasi-generalizata? Nu mai semneaza borfasii, poate, nu mai merge motorul spagii ca uns. S-au gripat mecanismele coruptiei, dle Hurezeanu, nu societatea, nu Romania. Ea tocmai se elibereaza din ghearele unei nomenclaturi transpartinice ai carei prizonieri am fost aproape un sfert de veac. Practic, generatia mea s-a cam irosit in captivitatea lor.

(…) Daca ne-a inrait ceva – si aici poate aveti dreptate – au fost peste doua decenii de sentiment al neputintei in fata jafului generalizat. Ne-am inrait, domnule Hurezeanu, din cauza ca murim cu zile in spitale, nu avem scoli si ne rupem masinile in drumuri proaste. Politicienii pe care-i aparati azi ne-au furat dreptul la dezvoltare, ne-au umilit si condamnat la saracie cronica. Cu cine doriti dvs sa va asezati la masa dialogului despre viitor? Cu cei care ni l-au furat sistematic?


VEZI ȘI:

Cum au ajuns A3 și RTV să se închine la americani! Un articol dubios din NYT, cu „lobby” anti-DNA

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top