Painea cu maia: proprietati si reteta

4:31 pm, 5 aprilie 2017 • de Comentariile sunt închise pentru Painea cu maia: proprietati si reteta

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Maiaua este un agent de fermentare si dospire, ce ia nastere natural, numai din faina si apa. Cunoscuta si ca ‘drojdie salbatica‘ aceasta difera de drojdia clasica (din comert) prin faptul ca fermentii iau nastere natural, in urma contactului microorganismelor din faina integrala cu aerul, in anumite conditii de temperatura si umiditate. In mediul propice dezvoltarii drojdiei salbatice se gasesc bacterii lactice benefice precum B. Pastorianum, B. Delbrucki si B.Ternoas.
Aceasta microflora se dezvolta incet, cu un consum mic de energie. De aceea, procesul obtinerii de maia naturala poate dura pana la 10 zile, in functie de calitatea ingredientelor folosite (cu cat apa si faina sunt mai calitative, cu atat procesul este mai lung si rezultatul mai benefic pentru sanatate). Odata obtinuta

MAI MULT, aici » PaginadeNutritie.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top