Oameni de știință australieni au reușit obținerea de grafen, „viabil comercial”, din ulei de boabe de soia

3:17 pm, 31 ianuarie 2017 • de Comentariile sunt închise pentru Oameni de știință australieni au reușit obținerea de grafen, „viabil comercial”, din ulei de boabe de soia

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

O descoperire efectuată recent de o echipă de oameni de știință australieni prin care este obținut grafen – cel mai rezistent material din lume – din ulei de boabe de soia va deveni „viabilă din punct de vedere comercial”, după cum au anunțat marți reprezentanți ai Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO).
Cercetătorii CSIRO au salutat inovația prin care uleiul din boabe de soia este transformat în grafen sintetic printr-o nouă tehnologie ce va scădea costul de producție a acestui material și va crește totodată aplicabilitatea acestuia, informează Xinhua.
Grafenul, descoperit relativ recent, este cel mai bun conductor de electricitate și căldură și în același timp cel mai rezistent material cunoscut, fiind în egală măsură extrem de dens, de subțire și

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top