» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Adrian Bidilici

Adrian Bidilici, directorul televiziunii Tele 2 a baronului Duciu și executant fidel al ordinelor acestuia

Cazul baronului PSD de Mehedinţi Adrian Duicu este simptomatic pentru starea jalnică a presei din România. Stenogramele convorbirilor înregistrate de procurorii DNA au scos la iveală, pe lângă chestiunile grave legate de trafic de influenţă şi de conexiuni până la vârful guvernului României, şi lucruri incalificabile pentru imaginea jurnalistului. Adrian Bidilici (foto sus) și Mihai Bădescu (jos, cu microfonul RTV în mână) sunt două nume din presa locală care, din ce am văzut în cazul Duicu, au compromis ideea de presă.

Mihai Badescu RTV

Mihai Bădescu, corespondent RTV, cel căruia Duicu îi ordona cum să-și facă meseria: ”Acuma-l suni! În momentul ăsta!”

Practic, din citirea stenogramelor, rezultă două ipostaze extrem de dăunătoare pentru independenţa presei.

1 – Transformarea ziaristului local în slugă, într-un executant mizerabil al politicianului aflat la putere, prin îngroparea totală a oricărei umbre de conştiinţă; 2 – lejeritatea cu care un baron local ajunge să negocieze şi să aranjeze blocarea unor anchete jurnalistice chiar în presa centrală (cazul Andrei Bădin).

Astăzi,Radu Stroe ne ocupăm de primul caz. Ce este scandalos este felul lejer în care au acceptat oamenii din presa locală să răspundă la comenzile lui Duicu de a-i speria pur şi simplu pe membri unei echipe de anchetă a Ministerului de Interne! Chiar dacă – veți afla în continuare – controlul ministerului condus pe atunci de liberalul Radu Stroe (foto alăturat, acum, liberal de tip Tăriceanu, la nou înființatul PLR) a fost mai mult rodul bătăliei dintre găștile politice din Mehedinți decât rezultatul unei dorințe firești de a face curățenie în Poliție.

Cert e că, pentru anihilarea efectelor acelei anchete, Mihai Bidilici şi Mihai Bădescu, primul – angajat la televiziunea lui Duicu, celălalt-corespondent al postului central de ştiri Romania TV – au primit pur şi simplu ordin de la baronul PSD să-i sune pe investigatorii MAI şi să le influenţeze ancheta sub ameninţarea că ei reprezintă televiziuni centrale! Mai mult, așa cum puteți citi din stenogramele de mai jos, Bidilici era pus de Duicu chiar să mintă! Să spună că e de la B 1 TV sau de la Realitatea, deși el nu era nici măcar colaborator al vreunuia dintre posturile TV amintite. Ordinul a fost executat fără crâcnire de Bidilici și Bădescu!

Cine e de vină? Și unii, și alții. Baronul, care, dacă ar înțelege un gram din ce înseamnă cu adevărat presă, nu le-ar cere jurnaliştilor, chiar dacă îi sunt angajați, să-şi încalce normele elementare ale meseriei, dar și jurnalişti înşişi, care, puşi într-o astfel de situaţie, au obligaţia morală să-şi activeze clauza de conştiinţă şi să refuze o asemenea cerere aberantă. Caz în care, ce se întâmplă? Baronul-patron de televiziuni şi de presă locală îi dă afară. Merită să rămâi fără pâine şi fără job? Da, dacă altfel nu se poate, dacă-ţi respecţi meseria şi nu vrei să trăiești din nenorocirile altora, din bani murdari. Practic însă, aşa ceva nu se întâmplă prea des. Iar jurnaliştii devin astfel complicii politicienilor penali, vezi cazul Duicu.

Adrian Bidilici și Mihai Bădescu. Sunt ei ziariști?

Citiți dialogurile de mai jos, din stenogramele înregistrărilor DNA, și veți vedea ce tip de ”ziarist” a creat un baron precum Duicu, ce rușine pentru un om din presă să ajungă să stea în genunchi de asemenea manieră în fața patronului politic. Numai jurnalist nu se poate numi cel care face precum cei de mai jos. Poate mai degrabă reprezentant al unei specii noi, periculoase pentru jurnalism și pentru democrație, ce poate fi numită ”mutant de presă”. O anomalie  crescută pe trupul genetic sănătos al meseriei de jurnalist independent. Dar să citim din stenogramele DNA:

 • In ziua de 29-06-2013, la ora 13:54:14, DUICU IOAN-ADRIAN de la postul telefonic (…), este contactat de Mihai Badescu (n.r.-prim-plan, în imagine), aflat la postul telefonic (…), cei doi purtand urmatoarea discutie:


Mihai Badescu RTVDUICU IOAN-ADRIAN: Noteaza un numar de telefon urgent!
MIHAI BADESCU: Numai putin.
DUICU IOAN-ADRIAN: (…)
MIHAI BADESCU: Ok.
DUICU IOAN-ADRIAN: Asculta-ma! BEBE RECHE se numeste. BEBE RECHE.
MIHAI BADESCU: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Este de la Corpul de Control. Il suni acuma, in secunda asta! Este adjunctul Corpului de Control de la ministru’ de Interne.
MIHAI BADESCU: Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: Spui: Ati venit in control la… e problema cu Stanisoara, cu reclamatia lu’ Stanisoara la ministru’ vis-a-vis de betiile astora de-acolo! E corect sa fie controlati sambata, duminica? Si spui ca esti de la Romania TV.
MIHAI BADESCU: Am inteles. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Acuma-l suni! In momentu’ asta!
MIHAI BADESCU: Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt de la Romania TV, stiu ca sunteti in control aicea.
MIHAI BADESCU: Domnu’ REGHE? Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: BEBE REGHE! … Nu. BEBE REICHE.
MIHAI BADESCU: BEBE REICHE.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da.
MIHAI BADESCU: Bun.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ii spui: De la Romania TV, uite asa, asa, stiu ca ati venit in control, domnu’ Stanisoara se plange pe la Bucuresti pe la ministru de chestia ca l-au oprit astia baut. Vi se pare corect daca sunt bauti aia sa fie luati in control sau nu?
MIHAI BADESCU: Bine, domn’ presedinte.
DUICU IOAN-ADRIAN: Te rog mult de tot. Si suna-ma inapoi. Da’ suna acuma!
MIHAI BADESCU: Ok. Bine.

 • In ziua de 29-06-2013, la ora 13:59:27, DUICU IOAN-ADRIAN, de la postul telefonic (…), este contactat de MIHAI BADESCU, aflat la postul telefonic (…), cei doi purtand urmatoarea discutie:


MIHAI BADESCU: Cu stima! L-am sunat.
DUICU IOAN-ADRIAN: Asa?
MIHAI BADESCU: Si n-a vrut sa-mi recunoasca… Ma rog, l-am intrebat eu: Domne’, cum e posibil? Veniti astazi de la BUCURESTI pentru ancheta? Politistii aia nu-s vinovati cu nimic! Nu! Ca sunt niste verificari de rutina… Domne’, eu am informatii ca ati venit la Mehedinti ca sa anchetati niste politisti care au oprit in trafic niste membri PNL!
DUICU IOAN-ADRIAN: Ihi.
MIHAI BADESCU: Deci, cam asta a fost discutia. Nu. Nu… As vrea o declaratie de presa in sensu’ asta. Nu pot sa va dau nicio declaratie de presa, pentru mai multe detalii, luati legatura cu purtatorul de cuvant al ministerului. Si cam asta a fost. Dupa aceea, mi-a inchis. Ma rog… Eu sper sa-i fi speriat un pic interventia presei. Iar daca se lasa cumva cu repercusiuni asupra baietilor, maine…
DUICU IOAN-ADRIAN: Suta la suta! Mai stam putin si-ti spun mai incolo.
MIHAI BADESCU: Bun.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da? Bine, MIHAI.
MIHAI BADESCU: Bun. Bun.

Iată și cum se executa celălalt ”ziarist”, Adrian Bidilici, la ordinele baronului Duicu:

Adrian BidiliciBIDILICI ADRIAN: Da, domn’ presedinte.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ia scrie un numar de telefon…
BIDILICI ADRIAN: O secunda… Ia…
DUICU IOAN-ADRIAN: Dar repede… (…). BEBEREICHE se numeste… BEBEREICHE…
BIDILICI ADRIAN: BEBEREICHE…
DUICU IOAN-ADRIAN: Ii spui ca esti de la B1. Il suni pentru faptul ca… cum l-a sunat si ROMANIA TV, pentru faptul ca ai auzit ca au venit acolo in control pentru faptul ca MITU si STANISOARA… astia au fost beti la volan si STANISOARA a reclamat pe la BUCURESTI… s-a laudat STANISOARA ca a reclamat pe la BUCURESTI, peste tot, ca vine sa-l schimbe pe PONEA pentru treaba asta.
BIDILICI ADRIAN: Ihi. Si eu-l sun de la REALITATEA si B1 TV sa-l intreb cum e.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Cum e treaba asta. Pentru ca STANISOARA deja se lauda acum in oras ca ati venit in oras si faceti treaba asta si vrem sa intrati in direct cu B1 si cu REALITATEA.
BIDILICI ADRIAN: Am inteles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Si spui ca STANISOARA se lauda prin oras, tot orasu’… de ieri se lauda! Si ai fost foarte curios sa vezi daca lucrurile se intampla asa. Spui ca a fost la ministru ieri. Avem informatia clara ca a fost la ministru ieri. Da? La ministru’ de interne. Si ati venit la comanda politica aicea sa executati oamenii pentru faptu’ ca… Spui: Colegi din politie sunt speriati de faptu’ ca nu vor sa faca…
BIDILICI ADRIAN: Am inteles. Hai ca-l sun si te sun imediat.
DUICU IOAN-ADRIAN: Si dupa aia-i spui unde-l astepti ca sa-i iei un interviu.
BIDILICI ADRIAN: Ok. Am inteles. Imediat. Gata.

Ei, cum vi se pare? Poate fi întâlnită o astfel de discuție în vreun loc din presa lumii civilizate? Dar România nu e lumea civilizată, vor spune unii. Cazul Duicu-Bidilici-Bădescu arată că nu e…Iată cum au explicat pentru Hotnews cei doi ”ziariști” puși de Duicu să facă presă la comandă:

Adrian BidiliciADRIAN BIDILICI: „Intre mine si domnul Adrian Duicu a existat intotdeauna o relatie de prietenie pe care nu am negat-o si nu o voi nega niciodata. Omul pur si simplu imi relata o situatie. Noi la postul de televiziune (local – n.red.) aveam corespondente si la B1, si la Realitatea, nu era niciun fel de problema. Aveam frecvent discutii, asa se face intre prieteni. Si nu doar cu domnul Adrian Duicu, ci si cu alti prieteni. Da, l-am sunat pe respectivul (reprezentantul echipei de control – n.red.), am constatat cum stau lucrurile, am constatat ca nu era un abuz, ci un control de rutina. Suspiciunea exista, pentru ca era vorba despre un control in weekend, in afara orelor de program si erau oameni din conducerea inspectoratului care sustineau ca respectivul „Bebe Reiche” a venit la ordinul lui Mihai Stanisoara, care vorbea cu cateva zile inainte ca va veni un control.”

 

Badescu RTVMIHAI BĂDESCU (Romania TV):  „L-am sunat pe acel domn din considerente pur jurnalistice si nu pentru ca m-a pus Adrian Duicu. Un control al Corpului de Control al ministrului intr-un judet, care viza o presupusa infractiune a unor politisti, reprezenta un subiect de presa. Ca informatia a venit de la Adrian Duicu e foarte adevarat, dar in acelasi timp, ca jurnalist, trebuia sa ma interesez ce viza acea ancheta. Iar discutiile purtate de mine cu reprezentantul Guvernului, intrebarile adresate acestuia au fost strict legate de obiectul anchetei, nu au fost intrebari care sa intimideze in vreun fel acea ancheta. Iar discutia a fost scurta. Reprezentantul Guvernului mi-a spus ce viza acea ancheta si ca mai multe informatii voi putea obtine la finalizarea ei. Un argument suficient ca nu am servit interesele cuiva cred eu ca este faptul ca acel control nu a fost in niciun fel reflectat in presa. Nu am scris nici in ziua respectiva, nici in zilele urmatoare despre acea poveste, deci nu am scris nimic in favoarea lui Adrian Duicu, cum se presupune ca as fi actionat.”

 

Citiți cu atenție declarațiile celor doi. Niciunul nu neagă faptul că a primit ”pontul” de la Duicu. Bidilici spune că e natural să fi avut o astfel de discuție cu ”un prieten”, iar Bădescu afirmă că prezența unui control de la MAI în Mehedinți era ”un subiect de presă”. Exact! De presă la comandă. De presă anti-presă. Tip Duicu, gen baroni. Ce ”subiect de presă”, Mihai Bădescu? Ce a apărut la Romania TV din ”subiectul de presă” pe care îl invoci tu? Și  cum l-ai prezentat pe Adrian Duicu în materiale ”de presă”? Sursă? Victimă a celuilalt baron Stănișoară? O batjocură mai mare față de presă nici că poate exista. Te sună baronul, îți dă azimutul, iar tu bați din călcâie, spui ”Înțeles, să trăți!” și treci la fapte. Adrian Bidilici, Mihai Bădescu, asta nu e presă!

”Lucrătorul de presă” și felicitările de Crăciun

Sau, cine știe, poate fi și asta presă! Una inventată pentru oameni care pot face și ce nu-i este permis jurnalistului. De altfel, Adrian Bidilici, şeful televiziunii locale patronate de soţia baronului de Mehedinţi, Tele 2, a ajuns să fie subiect de dosare penale chiar din convingere! Omul se mândrește cu prietenia cu baronul PSD, iar, într-un interviu mai vechi din presa locală, redat și de Reporter Virtual, el încerca să găsească și o explicație ”legală” care îi permite să fie la mâna baronului local: aceea că nu este jurnalist, ci ”lucrător în presă”. O formulă care, ar trebui să înțeleagă orice jurnalist liber, îți permite să faci presă de tip Duicu, pentru că de fapt nu e jurnalism ca atare, ci unul diferit, care îți permite să faci excepție de la regulile meseriei. Dar iată ce declara Bidilici într-un interviu din Cronica de Mehedinți:

Jurnalist nu m-am considerat niciodată, ci doar lucrător în presă. Membru de partid cu adeziune nu am fost, de asemenea, niciodată. Dar evident că am anumite simpatii către PSD şi PNL, pe care le recunosc şi mi le asum. Toate astea mă definesc şi în calitatea de cetăţean. Doar că eu sunt un cetăţean care a mai avut norocul să se poată exprima din faţa camerelor. Apropos de această calitate de “cetăţean”, am observat că s-au iscat unele discuţii legate de prezenţa mea în mijlocul protestatarilor din faţa Prefecturii Mehedinţi. Cred că este o dovadă a faptului că eu cred în ceea ce spun la televizor. Nu poţi să zici “Jos, Băsescu!” în faţa camerelor, iar apoi să te faci că plouă, când oamenii strigă şi în stradă acest lucru.

Probabil că în virtutea acestei noi meserii apărute ca o malformație pe trupul jurnalismului pur și sănătos – cea de ”lucrător în presă” -, și-a permis Adrian Bidilici să devină subiectul unui alt dosar penal: cel al felicitărilor de Crăciun pe care ”ziaristul” le cerea primarilor din județ puși să plătească reclame de sărbătoare la televiziunea lui Duicu. Pentru aceste fapte, Bidilici este acuzat de “instigare la dare de mită şi complicitate la folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite”Ce s-a întâmplat, de fapt? Tot la comanda penală a lui Adrian Duicu, Bidilici a început să sune mai mulţi primari şi şefi de servicii publice din judeţ cerându-le să dea mesaje de felicitări în presa lui Duicu, plătind, desigur, cu banii comunităţilor lor locale. Adică, ai cetăţenilor din comunele respective. I-a întrebat cineva pe contribuabili dacă sunt de acord ca banii lor să ajungă la televiziunea lui Duicu? Bineînţeles că nu. Sunt complici atunci şi primarii, şi angajaţii de presă ai baronului pentru o asemenea faptă? Desigur. Pentru slăbiciunea lor, pentru frica de a spune „NU” sau pur și simplu pentru acceptarea acestei cumetrii bolnave presă-politică atât ziaristul, cât şi funcţionarul merită să plătească în faţa legii.

Mai au vreo șansă ziariștii în baronate? Se pare că nu…

E adevărat că acest peisaj malefic din presă nu ar fi fost posibil în provincie dacă liderii politici locali nu ar fi băgat bani ”în presa” de partid, indiferent de culoarea lor politică. În ziare și televiziuni, unde au angajat ”ziariști” de tip ”slugă”, oameni dispuși să răspundă la comandă, așa cum au procedat Bidilici și Bădescu atunci când le-a dat Duicu ”ordinul de serviciu pe unitate”. Dar nu doar PSD face astfel de siluiri la adresa presei independente, ci și alte partide, alți baroni. La Mehedinți, rivalul lui Duicu, este Mihai Stănișoară, cel care conducea județul cu mână forte când PDL era la putere. Avea și el presa lui (postul Severin TV, de exemplu). Războiul dintre cei doi i-a transformat pe ziariștii din județ în soldați credincioși ai luptei politice. Chiar și cei care doreau altfel de presă au picat la mijloc (deși nu e o scuză pentru a executa ordinele politicului). Dar iată ce ne-a povestit, sub anonimat, unul dintre jurnaliștii mehedințeni care a reușit să se țină departe de jocurile politice locale:

Duicu Stanisoara”Bidilici nu putea niciodată să comenteze în fața lui AdrianDuicu (n.r.-foto stânga) pe motiv de conștiință, deși n-a fost cazul de așa ceva. Nu e, dimpotrivă, Bidilici făcea din convingere ce îi cerea Duicu, nu mai e ziarist, este servitorul politicului până la limita de jos. De aceea, Bidilici nici nu și-a propus să opună rezistență la acțiunile lui Duicu prin care încerca intimidarea celor trimiși de la București de fostul ministru de Interne Radu Stroe să-l ancheteze pe Ponea, șeful Poliției județene, prieten cu Duicu. Ce s-a întâmplat? Totul în județ e lupta între taberele Duicu-Stănișoară (fost ministru al Apărării, fost consilier prezidențial, fost PDL, fost PNL, acum PLR-Tăriceanu). Când a fost la putere PDL, Mihai Stănișoară (dreapta) era tătic în județ, iar Duicu se ascundea pe unde putea de brațul dușmanului. Când în 2012 a picat guvernul Ungureanu și PSD a ajuns din nou la putere, s-a întors roata: Duicu a ajuns tătic și a început prigoana. I-a luat ziariștii lui Stănișoară de la Televiziunea Severin și a întărit cele două posturi TV ale sale: Tele 2 (condus de Bidilici) și Carisma TV. Duicu era acum pe cai mari. Într-o zi, Stănișoară, Mîțu  (fostul prefect pe vremea lui Stănișoară-PDL) și prietenii au sărbătorit ziua lui Stănișoară la Taverna Sârbului. Au chefuit până târziu și au plecat mulți băuți la volan. Cineva i-a șoptit lui Duicu și acesta l-a sunat pe prietenul său Ponea, șeful IPJ Mehedinți, zicându-i: ”Vezi că e jale, bagă niște filtre, au băut, i-ai înhățat deja!” Zis și făcut. Iar polițiștii de la Rutieră le-au copt-o oamenilor lui Stănișoară, deși pe lege, că erau cu alcoolemie mare la volan. A doua zi, Stănișoară s-a dus la Radu Stroe, ministru de Interne, coleg cu el de partid la acea vreme, la PNL (acum s-au mutat la Tăriceanu) și i-a zis: ”Băi, Radule, îl lăsăm pe Duicu să ne calce în picioarecu pesediștii lui când noi, liberalii, avem Internele?” Iar Stroe s-a conformat și a trimis celebra echipă de anchetă de la minister să-l ancheteze pe Ponea. Aici au intervenit Duicu și slugile lui din presă. I-a spus pe Bidilici și Mihai Bădescu (RTV) să sune la anchetatori și să le spună că sunt corespondenți de televiziuni centrale, să-i ia la întrebări, una-alta. Mișcarea era să-i intimideze pe ăia și, odată speriați, să se întoarcă cu coada între picioare la București lâsându-l în pace pe Ponea, prietenul lui Duicu. Ceea ce s-a și întâmplat, controlul cerut de Stroe (PNL) împotriva oamenilor lui Duicu (PSD) nu l-a deranjat deloc pe Ponea, șeful IPJ, iar Duicu a câștigat partida cu liberalii, ”colegii” de atunci din USL. Așa se face politică, așa ajung oamenii din ministere, din presă, să fie folosiți drept arme în bătălia dintre găștile politice. Asta e povestea cu Duicu, Bidilici și ziariști deveniți executanți ai ordinelor unui baron. Așa e, asta nu e presă…Trist, dar adevărat!”

Foto: Facebook/ Adrian Bidilici, Adrian Badescu 

MARȚI, ora 12.00: Citiți  a doua parte a acestui material, despre relația Adrian Duicu-Andrei Bădin. Cum s-au cunoscut și cum au ajuns din prieteni dușmani cu dosare penale, de ce l-a turnat Duicu pe Bădin la DNA și cît a durat relația lor.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

20 comentarii

 1. […] Citiţi AICI ce instrucţie făcea baronul de Mehedinţi cu ziariştii săi şi veţi înţelege că salvarea nu poate veni de la angajaţii lor de presă. După patentul de la Antena 3, tartorii judeţelor au înţeles că banul cumpără conştiinţe şi au purces astfel la consolidarea puterii lor cu ajutorul sifonării bugetelor către presa-măciucă. […]

 2. […] AICI ce instrucţie făcea baronul de Mehedinţi cu ziariştii săi şi veţi înţelege că salvarea nu […]

 3. […] AICI ce instrucţie făcea baronul de Mehedinţi cu ziariştii săi şi veţi înţelege că salvarea nu […]

 4. ma p.... pe basescu spune:

  M-a amuzat un comentariu.

  de ce aceste lucruri nu se intampla in Transilvania,hahaha!

  Pai capitala neoficiala a Ardealului,Clujul,este controlata financiar,jurnalistic de mafia PSD.
  Iar liderul neincoronal al mafiei locale este mult prea stimabilul Ioan Rus.

  Va spune ceva acest nume?

  Este actualul ministru al transporturilor,unul din cei mai bogati oameni din Cluj,prieten bun si cu Basescu si cu Ponta,este sluga ideala in orice regim.

 5. tot curiosul spune:

  @Razvan: pai voi ati anuntat textul azi la pranz si nu a mai aparut, abia acum explici tu de ce intr-un raspuns la o intrebare cred legitima. Nu ma refeream la tine cu bagatul cozii. Nu sa jignesc era scopul – daca asta a fost efectul imi cer scuze. Oricum, daca tot te-ai decis sa devii jurnalist pregateste-te sa iei si bobarnace, uneori nemeritat – face parte din joc. In rest, va urmaresc cu interes si multe materiale sunt de apreciat

  • 🙂 sunt pregatit. Stai linistit ca iau de fix 20 de ani in mediul asta.
   Pai Laurentiu ieri, dupa ce a vorbit cu mine despre update-uri a anuntzat ca marti la h 12.00 este episodul urmator. Scris cu rosu, la finalul materialului. Am verificat acum si exista. Am lasat si azi prima parte cu jurnalistii din mehedinti ca sa fie bine completat (update-uri succesive)si ca sa poata fi citit pe indelete si de catre cei care nu au apucat duminica. Vad ca mesajul cu „marti h 12.00, partea a 2-a” nu a fost suficient de puternic.
   Nu e problema, am lamurit. Apare, nu si-a bagat nimeni nicio coada. Nici nu poate, crede-ma. Am si eu si colegii mei o sila atat de profunda pentru cei care fac de rusine acasta meserie si care se transforma in niste presuri pentru nesimtiti ca Duicu incat nu sunt multe lucruri care ne-ar convinge sa nu continuam un asemenea material.
   Citeste maine, Laurentiu isi va face treaba. Ah, nu m-am decis sa devin nimic. Lucrez in domeniul asta de 20 de ani. Scriu doar pe niste teme foarte inguste si unde stiu lucruri datorita drumurilor mele pe care altii le vad eventual la tv. Parerolog, zic unii ca se numeste:). Seara buna!

  • @tot curiosul: materialul a fost publicat. La ora anuntzata! Citeste-l! Ai gresit…

   • tot curiosul spune:

    L-am citit, m-a amuzat pentru din ce reiese acolo Badin se prezinta exact ca ziaristul fripturist din anii 90 (sigur, nu toti erau asa). Relatia complice Baron-Badin depaseste bariera de interese si ideologica (daca mai exista ideologie in Romania, pare ca au ramas doar interesele, -mai putin cel public. Spagi mascate, gen salarii barosane pentru a nu face nimic (suna familiar cuiva?).
    Apropo, Razvane, eu daca as fi in locul tau as incerca sa fiu mai echilibrat in comunicarea cu cei care comenteaza – e drept ca sa vorbesti cu toti, pe limba lor, multi apucati, necesita vocatie de popa…dar incearca sa fi mai intelegator ca nu suntem la concursul de dat cu piatra. In plus, putina modestie ar face bine – il poti imagina pe von Neumann zbierand in curte la Princeton „eu sunt cel mai smecher, bai fraierilor!”?

 6. […] analiza colegului Laurenţiu Ciocăzanu despre transformarea jurnaliştilor din presa locală mehedinţeană în sclavi ai baronului PSD […]

 7. un curios spune:

  Parca anuntati mari dezvaluiri despre prietenia dintre Badin si Duicu, eram curios sa citesc, n-a mai aparut nimic…Sper ca nu si-a bagat coada unul dintre actionari care mi se pare ca e ruda cu Fratii…suntem sau nu independenti?

  • @ un curios: nu si-a bagat nimeni coada. Pentru ca era lung Laurentiu l-a facut in doua episoade. In plus apar din ce in ce mai multe informatii. Suspiciosule! Nu e nimeni prieten cu nimeni in sensul de a-si baga coada. Si nici rude. Daca stii ceva, spune. Daca nu, taci si nu mai vorbi prostii. Si citeste maine la 12.00 continuarea. Dupa aia, judeca singur daca ce ai scris e o jignire gratuita sau un mare adevar.

 8. […] stenograme cu „parteneriatul” pe care Scripăț l-a avut cu scursurile presei băcăuane. Avem modelul deja, la fel s-a întâmplat și pe la noi. Sau despre sutele de milioane date din banii […]

 9. moartea rade de tine spune:

  1. Pe fariseims si demoagogie functioneaza presa locala peste tot. Si nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna. E insa o lupta pentru supravietuire, oamenii astia nu trebuie condamnati. Pana la urma, se pun in slujba celor care le ofera o solutie de a continua. Sa fim cinstit, deontologia e o eticheta pentru fraieiri.
  2. Voi, cei de la RV, stiti bine cum merge treaba si practicati aceasi prostitutie, dar la nivel de escorta de lux, nu de flamanda care se vinde pe un bon de masa.
  3. Le plangeti de mila de pomana, Spre asta se indreapta presa locala, cea care se adreseaza media pe moarte, radio si TV, un furnizor de informatii filtrate in functie de intersele politice. In rest, virtualul este viitorul, la nivel local.

 10. Patrascu Camelia spune:

  Nu trebuie lasat la o parte faptul ca Mihai Badescu este corespondentul Radioa Romania Actualitati si TVR din judetul Mehedinti posturi publice RTV este bonus. Va dati sema ce trafic a existat intre Duicu si ovidiu Minculescu un alt incompatibil???
  Vai de mama presei noastre!!!!

 11. ciumatu spune:

  sa vedeti ce este in baia mare.la postul tv emaramures..e televiziunea lu” dom primar catalin chereches..

 12. […] Cutiile negre ale MH17: Nimic nu indică faptul că piloții au observat sau simțit ceva • MUTANTUL de presă. Cazul Duicu și slugile unui baron • Putin și rușii. Va ”trece la acțiune” în Ucraina? • VIDEO. Cine i-a pătat […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top