Misterele bârlogului de lux al lui Dragnea, din București. Casa conspirativă de peste drum | VIDEO

2:42 pm, 16 noiembrie 2017 • de Comentariile sunt închise pentru Misterele bârlogului de lux al lui Dragnea, din București. Casa conspirativă de peste drum | VIDEO

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Un bloc de lux, a cărui valoare e estimată la două milioane de euro, construit de un misterios ”pensionar”, dar unde locuiește Liviu Dragnea, în București, e în centrul unui cerc infracțional ciudat plasat pe strada Alexandru Constantinescu din București.

Pensionarul-gazdă al președintelui infractor al Camerei Deputaților este asociat cu un evazionist fiscal care are sediul pe aceeași stradă. La 30 de secunde de bârlogul lui Dragnea este sediul unei firme anchetată pentru o fraudă uriașă comisă cu vagoane ale CFR Marfă. În această clădire este plasat Dragnea de către procurorii DNA care anchetează o posibilă mită de 3,5 milioane de euro.


VIDEO: Bârlogul lui Liviu Dragnea.
Abonează-te AICI la canalul de YouTube al ziaristului independent Mălin BotPeste drum de bârlogul lui Dragnea, coincidență ciudată, este un alt imobil luxos, sediul unei firme unde DNA spune că șeful PSD se întâlnea conspirativ cu Alina Bica pentru a-l ajuta pe miliardarul Ioan Niculae să scape de un dosar DIICOT. Tot acolo, alt imobil luxos, sediul unei firme controlată de un evazionist fiscal.

Acesta e tabloul din jurul reședinței luxoase în care se retrage seara Liviu Dragnea alături de concubina lui de 24 de ani. Un bârlog despre care Dragnea ar vrea să nu se vorbească deloc. Atunci când s-a vorbit, reacția șefului infractor al PSD a fost una extrem de agresivă.

Halucinant: Dragnea a făcut plângere pentru atentat la siguranța națională

Despre bârlogul lui Dragnea s-a aflat când publicația tabloidă Can-Can l-a urmărit pe acesta și l-a filmat, intrând seara aici și ieșind dimineața.

Ulterior, jurnalistul Mircea Marian a atras atenția pe Facebook cu privire la ciudățeniile legate de blocul de lux unde locuiește șeful PSD. A fost momentul când șeful PSD și-a ieșit din fire și a trecut la amenințări dure, transmise prin ministrul de Interne, secretara Carmen Dan.

Liviu Dragnea a depus o plângere penală pentru ”Art. 368 Instigarea publică, instigare la savarsirea infractiunii de atentat care pune in pericol securitatea nationala – fapta prevazuta de art 401 cod penal, cu referire la art 1-3 din Legea 51/1991 și Art. 401- Atentatul care pune în pericol securitatea natională”.
O nebunie juridică prin care infractorul-șef al PSD pretindea ca ziaristul Mircea Marian să fie pedepsit cu peste zece ani de închisoare. Mircea Marian nu a pățit, evident, nimic în urma acestei plângeri aberante, dar nimeni nu a mai vorbit despre blocul de lux unde locuiește Liviu Dragnea.

Internauții s-au distrat copios: Are cabinet dentar la parterul bârlogului de lux

Blocul este situat pe strada Alexandru Constantinescu numărul 11 – 13, din zona Domenii din București. Este vorba despre o zonă de lux aflată în imediata apropiere a Arcului de Triumf, la trei minute cu mașina de sediul central PSD. Clădirea este construită pe o suprafață de 605 metri pătrați și are patru etaje, cu spații comerciale la parter și parcare subterană.

Pentru că universul are simțul umorului, la parterul bârlogului lui Dragnea funcționează o clinică dentară. Acest detaliu a stârnit deliciul internauților, după ce am publicat pe rețele sociale materialul video pe acest subiect. În bășcălie, comentatorii online s-au întrebat de ce nu se împrietenește șeful PSD cu dentiștii de la parterul blocului de lux unde locuiește, pentru că ar avea mare nevoie de ajutorul lor.
Misteriosul domn Emil Mirea

Blocul este în proprietatea unui misterios domn de 62 de ani, pe numele lui Emil Mirea, din Turnu Măgurele orașul unde Liviu Dragnea și-a început cariera politică și unde este locul lui d baștină.

Pe persoană fizică, Emil Mirea, a obținut toate documentele de urbanism necesare construcției, avizele fiind obținute în iulie 2009. Sursele contactate de mine din zona dezvoltatorilor imobiliari au spus că apreciază la minim două milioane de euro valoarea investiției.

Certificatul de urbanism aflat în arhivele Primăriei Generale a Municipiului București, pentru această construcție, oferă detaliile avizării:

”Văzând documentele emise de:

– Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism CT ATU – OUA.T a PMB: aviz de urbanism nr. 8/1/3/11.03.2009;
– Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei: aviz nr. 147/2009;
– Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional – Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti: aviz nr. 653/Z/24.06.2009;
– Agenţia regională pentru protecţia mediului Bucureşti: decizia nr. 2834/224/2009;
– Comisia de coordonare a PMB: aviz nr. 843627/25/2009;
– Comisia tehnică de circulaţie: acord de principiu nr. 8038/2009;
Art.1 Se aprobă Planul Urbanistic Zonal str. Alexandru Constantinescu nr. 11 – 13, sector 1 pentru o suprafaţă S = 600 mp. teren proprietate persoană fizică.
Încadrare În PUZ – Zone construite protejate: terenul se Încadrează în zona protejată nr. 73 – parcelarea Domenii. Indicatori urbanistici reglementaţi: POTmax = 40%; CUTmax = 1,8; Hmax = 10 m.
Condiţii de construire aprobate: Funcţiune aprobată: locuinţe, funcţiuni complementare locuirii; Indicatori urbanistici aprobaţi: POTmax = 48%; CUTmax = 2,2; RmaxH = S + P + 3 – 4E…” se arată în documentul citat.

Interesant este că Emil Mirea, cel pe numele căruia s-a aprobat construcția și a ridicat blocul cu patru etaje, nu are la vedere surse de venit care să explice finanțarea edificării acestui bloc de lux.

Ba mai mult, în arhivele Tribunalului Teleorman apare un proces deschis de o persoană cu acest nume, în 2012, care cere recalcularea și majorarea pensiei. Aparent este vorba de aceeași persoană, ceea ce naște întrebarea firească: De ce s-ar judeca cu statul un ”pensionar” care își permite să ridice blocuri de milioane de euro în București?
Firmele misteriosului domn Mirea sunt pe pierdere și pline de datorii

Misteriosul domn Emil Mirea este, ați ghicit, de loc din Turnu Măgurele, locul de baștină al lui Liviu Dragnea, orașul unde acesta și-a început ”cariera” politică și unde sunt rădăcinile lui de baron de Teleorman. Dacă vi se pare o coincidență interesantă că președintele infractor al Camerei Drputaților și-a făcut bârlog exact în blocul construit de un concetățean, vă mai arăt și alte coincidențe care vă vor lăsa mască.

Firma de mobilă: Un angajat, pierderi și datorii mari

Mirea este asociat în mai multe firme, toate cu datorii uriașe. La adresa unde este bârlogul lui Dragnea, Mirea a înregistrat și sediul uneia dintre societățiile lui: SC Maxim Living SRL.

O firmă plină de datorii, conform datelor de la Registrul Comerțului. Acum zece ani, în 2007, firma înregistra datorii în lei echivalente cu 90.217 de euro la cursul din 16 noiembrie 2017.

În anul 2016, ultimul raportat autorităților fiscale, firma a înregistrat datorii de 249.000 de euro, la cursul actual. În toți anii precedenți această datorie a crescut încet. Din anul fiscal 2014, firma este declarată la ANAF pe pierdere. În anul 2014 a fost declarată o pierdere de 179 797 de lei, în anul 2015 s-a declarat o pierdere de 77 711 de lei și în 2016 o pierdere de 82.151 lei.

Firma are un singur angajat și are ca obiect de activitate producția și comercializarea de mobilă.
Birtul fără niciun angajat, de pe strada de pământ

Misteriosul domn Emil Mirea mai figurează ca asociat și administrator la o firmă fără niciun angajat, MIU IMPEX SRL, al cărei obiect de activitate este ”Baruri si alte activități de servire a băuturilor”, adică un birt din Roșiori de Vede, de pe strada Sfânta Vineri, numărul 130.

La fața locului e o magherniță situată pe o stradă de pământ din Roșiori de Vede. Și această firmă este declarată cu pierderi în ultimii zece ani fiscali depuși la ANAF. De asemenea, firma a declarat datorii care au crescut constant de la an la an.

Asocierea ciudată cu un evazionist fiscal

Interesant este că Emil Mirea este asociat cu un evazionist fiscal, în altă firmă care are sediul pe aceeași stradă cu bârlogul lui Dragnea. Este vorba despre RIVA AMBIENT SRL, cu sediul în București, strada Alexandru Constantinescu, numărul 33.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, această firmă îi are ca acționari pe Emil Mirea și pe Cristian Athanasie Penescu. Al doilea nume apare în dosarul Curții de Apel București 87061/299/2015. Dosarul a fost judecat de Secţia I penală și a avut ca obiect: infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005), Curtea de Apel a respins pretențiile lui Penescu. Pe fondul cauzei, Penescu fusese inculpat și condamnat de Judecătoria Sectorului 1, la data de 26.11.2014.

Iată soluția insitanței de fond:

Condamnă pe inculpatul PENESCU CRISTIAN ATHANASIE la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infractiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă in forma continuată. (…)

Aplica inculpatului pedeapsa accesorie (…) suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni, (…) suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii executarii pedepsei principale. (…)

Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi obligă inculpatul PENESCU CRISTIAN ATHANASIE, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC RESIDENCE TRADING SRL, la plata obligaţiilor fiscale accesorii aferente debitului principal de 1.398.160 lei, calculate de la data scadenţei până la data plăţii efective.

Dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului şi ale părţii responsabile civilmente pana la concurenţa sumei reprezentând obligaţiile fiscale accesorii aferente debitului principal de 1.398.160 lei (…)

Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.11.2014. Document: Hotarâre 827/2014 26.11.2014

Cea mai interesantă coincidență: Casa conspirativă unde Dragnea promitea funcția de Procuror General al României, sediul firmei care a prăduit CFR Marfă

Cea mai interesantă ”coincidență” legată de bârlogul lui Liviu Dragnea, este pe strada Alexandru Constantinescu, la numărul 22. Aici este sediul Tawil Group, care patronează și Remat SA Călărași.

textul continuă după postarea de pe Facebook ⇒
Un referat DNA arată că aici se întâlnea Liviu Dragnea cu Alina Bica, pentru a discuta cum să-l ajute pe miliardarul Ioan Niculae care era anchetat de DIICOT. Bica era șefa DIICOT și referatul DNA consemnează că era adusă aici de șoferul lui Dragnea.

Șeful PSD, spune referatul DNA, i-a promis Alinei Bica 3,5 milioane de euro și funcția de procuror general al României dacă îl ajută pe Ioan Niculae, care este din Călărași, să scape de dosarul de la DIICOT.

”Tawil Group, cea mai mare companie de reciclare a deşeurilor feroase şi neferoase din Europa de Est, care patronează şi Remat SA Călăraşi, a intrat în vizorul anchetatorilor români pentru delapidare. Aafacerea, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro, vizează 2.450 de vagoane ale CFR Marfă subevaluate şi vândute la fier vechi în beneficiul companiei de pe malul Borcei…” scrie Adevărul AICI.

”În iulie 2015, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat că poliţiştii au efectuat percheziţiile în cazul mai multor firme, printre care şi Tawil Group, cu domeniul de activitate în comerţul cu produse feroase. Potrvit procurorilor, Tawil Group s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice şi juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deţinut, ar fi înregistrat achiziţii fictive în valoare de 59 de milioane de euro, de la 47 de societăţi comerciale cu comportament de «tip fantomă» Poliţiştii au descins în 23 iunie 2015 în opt judeţe, iar 116 persoane au fost duse la audieri, fiind suspecte de evaziune fiscale şi spălare de bani, prejudicul produs fiind de 10 milioane de euro… ” informează Digi24 AICI.

După acțiunea Poliției, Tawil Abbas a emis un comunicat de presă în care și-a prezentat punctul propriu de vedere

”Urmare a actiunilor Poliției Române, desfasurate in data de 23.06.2015, aceasta intr-un timp extrem de scurt a reusit sa aducă firmele asa-numite „fantomă”, care teoretic nu ar fi trebuit să existe, reusind astfel sa demonstreze reversul stirilor,, explozive,, din presa scrisa si audiovizuala. Sper că prin audierea reprezentantilor acestor firme, s-au lămurit suspiciunile cu privire la relația dintre societatea pe care o administrez și acestea.
Eu, Abbas Tawil, îmi desfăsor astazi activitatea împreună cu 750 de angajati, încercând cu totii să scoatem cheltuielile necesare, într-un mediu în care este posibil ca o societate, care isi desfăsoară activitatile in mod legal, să fie trasă la răspundere pentru posibile fapte ale furnizorilor, doar pe bază de suspiciune…”

Ancheta s-a extins însă, fiind preluată de DIICOT și în primăvara anului 2017 au fost arestați șefii CFR Marfă

„La finele lunii decembrie 2016, CFR MARFĂ S.A. a scos la licitaţie, prin Bursa de Mărfuri, un nou lot de vagoane. Despre acest aspect, Tawil Abbas (patronul Remat Călăraşi – n.r.) a purtat mai multe discuţii cu numnitul Alex Teşoi, reprezentantul Silcotub, rezultând că rezultatele licitaţiei pot fi influenţate prin neprezentarea la licitaţie. Rezultând că va aştepta până în luna februarie a anului 2017, când preţul cerut prin bursă va scădea”, mai spun anchetatorii, citați de Adevăul.

DNA: Dragnea se întâlnea cu Bica în sediul Tawil Grup

Sediul Tawil Grup apare într-un referat DNA prin care se disjunge o cauză nouă de corupție din marele dosar ANRP în care Alina Bica este judecată pentru acte de corupție.

textul continuă după postarea de pe Facebook ⇒
Fosta șefă a DIICOT a fost trimisă în judecată pentru o presupusă mită primită în schimbul aprobării abuzive a unei despăgubiri supraevaluată, de 89 de milioane euro, pentru un teren de 13 hectare din Bucureşti. În acest dosar a fost trimis în judecată și Dorin Cocoș, care este suspectat că i-ar fi cerut 10 milioane de euro lui Gheorghe Stelian, pentru a interveni pe lângă comisia de la ANRP.

Din acest dosar s-a disjuns un nou dosar de corupție în care apare adresa pe strada Alexandru Constantinescu, la numărul 22. Referatul care argumentează disjungerea este prezentat în detaliu de aktual24.ro.

”În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22.

Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil.

Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate.

Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica.

Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea (…)

Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon.

Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat.

Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

TelDrum este doar vârful averii lui Dragnea

Dosarul TelDrum, în care Dragnea este cercetat pentru mai multe infracțiuni de fraudare a fondurilor europene și constituire de grup inracțional organizat, ar putea duce procurorii DNA la averea cunoscută a clanului infractorului-șef al PSD.
Însă o altă mare parte a banilor pe care acesta i-a făcut prin corupție și parazitarea bugetelor de stat ar putea să fie plasați în investiții imobiliare făcute pe numele unor interpuși. Să sperăm că DNA va merge și pe astfel de piste, pentru a recupera cât mai mult din suma de 21 de milioane de euro, paguba sesizată de OLAF în cazuș TelDrum, bani pe care deja i-a returnat România, din taxele și impozitele noastre.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top