
Anul trecut, România număra 4.400 de produse tradiționale, mult mai multe decât Franța, care avea doar 127, deși vorbim de o țară renumită pentru rafinamentul gastronomic. Italia, o altă zonă renumită pentru gastronomie, avea la rândul ei doar 114 produse certificate tradițional.
Ca să limiteze falsurile, autoritățile române au înăsprit regulile de acordare a certificatelor de produs tradițional. Printre altele, producătorul trebuie să dovedească vechimea rețetei (cu o poveste legată de istoria fabricării alimentului respectiv, veche de cel puțin 50 de ani), să elimine chimicalele și să folosească unelte rudimentare, în locul utilajelor moderne.
”Până în prezent au fost reatestate 102 produse,
MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.