» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

legitimatie liderului sindicalDupa ce si-a reclamat sefii ca dau cu deontologia profesionala in gard si stau prost si la alte capitole, liderul sindical de la Pentenciarul Jilava, Sergiu Stupu, nu a fost doar concediat pe cand se afla in concediu medical, ci a fost agresat si amenintat, sustine el. De aceea a cerut protectie de la directorul geneal al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, dr. Ioan Bala, drept prevazut in Legea 203/994. Protectie fata de sefii sai. Aveti aici un scurt citat, iar cererea integrala mai jos.

„CERERE de asigurare a protecţiei faţă de numiţii: comisar şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director, comisar de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, comisar şef de penitenciare DUMITRESCU VASILE, inspector principal de penitenciare IONIŢĂ CLAUDIU, inspector de penitenciare LEORDEANU LIVIU, subcomisar de penitenciare BADEA PAUL GABRIEL, inspector de penitenciare MIHALACHE GABRIEL CĂTĂLIN şi agent şef de penitenciare STOICA FLORIN, cu adresa de serviciu în str. Sabarului nr. 1, Loc.Jilava, Jud. Ilfov”.

„Domnule director general,

Subsemnatul, subcomisar de penitenciare SERGIU STUPU, ofiţer principal I (grupa de intervenţie) în cadrul Penitenciarului Bucureşti-Jilava, domiciliat în Bucureşti, str. Caloian Judeţul nr. 17, bl. B4C, sc. 2, et. 3, ap. 78, Preşedintele Sindicatului ,,FRĂŢIA” Jilava, Organizaţie Sindicală Reprezentativă la nivelul Penitenciarul Bucureşti-Jilava, aşa cum a fost stabilit prin Sentinţa Civilă nr. 28/01.11.2006 a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, având calitatea de avertizor de integritate, în temeiul Legii nr. 571/2004, privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii, în baza Art. 41, alin. 1 din Legea 293/2004, republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, formulez:

CERERE

de asigurare a protecţiei, faţă de numiţii, comisar şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director, comisar de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, comisar şef de penitenciare DUMITRESCU VASILE, inspector principal de penitenciare IONIŢĂ CLAUDIU, inspector de penitenciare LEORDEANU LIVIU, subcomisar de penitenciare BADEA PAUL GABRIEL, inspector de penitenciare MIHALACHE GABRIEL CĂTĂLIN şi agent şef de penitenciare STOICA FLORIN, cu adresa de serviciu în str. Sabarului nr. 1, Loc.Jilava, Jud. Ilfov.

Formulez această cerere de asigurare a protecţiei în baza Art. 41, alin. 2 din Legea 293/2004, republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ( Art.41 (1) (2) Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, a unităţilor din subordinea acesteia este obligată să asigure personalului prevăzut la alin. (1) protecţie împotriva ameninţărilor, violenţelor şi faptelor de ultraj cărora le-ar putea fi victimă în exercitarea funcţiei sau în legătură cu aceasta. Modalităţile de acordare a protecţiei se stabilesc prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.), pentru următoarele motive întemeiate:

Din luna august 2009, am formulat avertizari în interes public, cu buna-credinta, cu privire la faptele numiţilor, comisar şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director, comisar de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, comisar şef de penitenciare DUMITRESCU VASILE, inspector principal de penitenciare IONIŢĂ CLAUDIU, inspector de penitenciare LEORDEANU LIVIU, subcomisar de penitenciare BADEA PAUL GABRIEL, inspector de penitenciare MIHALACHE GABRIEL CĂTĂLIN şi agent şef de penitenciare STOICA FLORIN, care presupun incalcari ale legii, a deontologiei profesionale si a principiilor bunei administrari, eficientei, eficacitatii, economicitatii si transparentei, în temeiul Legii nr. 571/2004, privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legi, adresate Comisiilor de Disciplină din Penitenciarului Bucureşti-Jilava, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi din  Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Conducerilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, organelor judiciare, comisiilor parlamentare, mass-media, organizaţiilor sindicale, organizaţiilor neguvernamentale şi parchetelor de pe lângă instanţele competente.

Ca urmare a acestor avertizari în interes public, cei menţionaţi mai-sus, au început, prin natura funcţiilor pe care le deţin, să mă insulte, să mă calomnieze, să mă ameninţe şi să mă agreseze de fiecare dată când au avut ocazia.

Ca urmare a acestor fapte, săvârşite de către numiţii, comisar şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director, comisar de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, comisar şef de penitenciare DUMITRESCU VASILE, inspector principal de penitenciare IONIŢĂ CLAUDIU, inspector de penitenciare LEORDEANU LIVIU, subcomisar de penitenciare BADEA PAUL GABRIEL, inspector de penitenciare MIHALACHE GABRIEL CĂTĂLIN şi agent şef de penitenciare STOICA FLORIN, starea mea de sănătate s-a degradat progresiv, culminând cu internarea subsemnatului în spital, astfel ajungând să însumez în cursul ultimelor 12 luni, 168 de zile de concediu medical.

Cât am fost în concediu medical, am primit telefoane de ameninţare din partea celor menţionaţi mai-sus, că mă aşteaptă să-mi însceneze ceva prin intermediul persoanelor private de libertate, respectiv să-mi  introducă în birou mai multe bile cu droguri, nedeclarate după descoperirea lor la sectorul  ,,VIZITA’’, cum de altfel au mai făcut, când mi-au spart biroul şi mi-au introdus două documente ,,clasificate”, acuzându-mă de deţinere ilegală  de documente clasificate, sau să mă prindă singur, fără martori, şi să mă agreseze, cum de altfel s-a şi întâmplat în data de 14 septembrie, când mi s-a eliberat certificat medico-legal datorită agresiunii suferite din partea numitului, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, la ordinul comisarului şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director şi comisarului de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct.

Ca urmare a celor prezentate mai-sus, vă solicit să respectaţi obligaţia imperativă prevăzută de Art. 41, alin. 2 din Legea 293/2004, republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şi să-mi asiguraţi protecţia, faţă de numiţii, comisar şef de penitenciare STROE CĂTĂLIN, având funcţia de director, comisar de penitenciare VELICEA CRISTIAN, imputernicit in funcţia de director adjuct, comisar de penitenciare VARA CRISTIAN, comisar şef de penitenciare DUMITRESCU VASILE, inspector principal de penitenciare IONIŢĂ CLAUDIU, inspector de penitenciare LEORDEANU LIVIU, subcomisar de penitenciare BADEA PAUL GABRIEL, inspector de penitenciare MIHALACHE GABRIEL CĂTĂLIN şi agent şef de penitenciare STOICA FLORIN, cu adresa de serviciu în str. Sabarului nr. 1, Loc.Jilava, Jud. Ilfov.

Ataşez următorul înscris:

–    Certificatul de avertizor cu nr. 2243/29.01.2010.

Cu consideraţie,

avertizor de integritate Sergiu Stupu”.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

7 comentarii

 1. diaconu Eusebiu spune:

  Frank Zapa[King] Says:
  Februarie 12th, 2010 at 23:26 pm
  La fitilul tău:
  „EUSEBIULE-sa inteleg ca te implici in cazul ISTORICULUI OPREA?”
  eu bag fitilul meu:
  „Marius Oprea: Nu mi-e frică nici de căcaţii de comunişti, nici de căcaţii ăştia de la putere”
  (Academia Caţavencu|10 Feb 2010 | Eugen Istodor)

  deci Oprea cu războiul lui, eu cu greva mea:

  Cu dedicaţie beizadelei comuniste VLADIMIR TISMĂNEANU şi ciracilor săi pupindosişti:
  MĂSURA VREMII: ÎNDEMN LA NORMALITATE
  (Mircea Platon – Gheorghe Fedorovici)

  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA JIGODIE COMUNISTĂ!
  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA VLADIMIR TISMĂNEANU!

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 2. ileava vaduva spune:

  😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 mare figura sinteti 😛

 3. diaconu Eusebiu spune:

  Io nu mă implic!Io fac:

  GREVĂ!
  Cu dedicaţie beizadelei comuniste VLADIMIR TISMĂNEANU şi ciracilor săi pupindosişti:
  MĂSURA VREMII: ÎNDEMN LA NORMALITATE
  (Mircea Platon – Gheorghe Fedorovici)

  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA JIGODIE COMUNISTĂ!
  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA VLADIMIR TISMĂNEANU!

  Referitor la Generalul (patru stele) Gabriel Oprea, bre matale Frank zis şi Zapa, ia matale un pic poziţia de drepţi, fă ciocu’ mic în front, fugi repede la Dex şi vezi ce înseamnă:
  1. OM DE ONOARE (chestia aia pe care al-de Geoană, Antonescu, Stolojan şi alte curve de politicieni nu prea ştiu cum arată şi cu ce se mânâncă)
  2. PATRIOTISM (chestia pe care dobitocul de Vadim şi alte hahalere ce este ei o hahaleră au demonetizat-o şi au transformat-o în gargară împănată cu coroane şi alte fanfare)
  şi după ce vii de la Dex bagă geana mai jos şi ia de vezi cam cum stă treaba cu Generalul Gabriel Oprea:

  -Profesor Universitar – Colegiul Naţional de Apărare
  -Profesor Asociat – Colegiul Naţional de Apărare
  -Conducător doctorat, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
  -Membru în Comisiile de Specialitate al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare – Comisia de Ştiinţe Militare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională
  2008 – prezent – Profesor Universitar, conducător de doctorat – Academia Naţională de Informaţii
  —————————————
  -Doctor în Drept
  Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept
  -Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare
  Curs Postuniversitar pe teme de Securitate şi Siguranţa Naţională
  Colegiul Naţional de Apărare
  -Jurist
  Ştiinţe Juridice/Drept
  Universitatea Bucureşti/Facultatea de drept
  -Ofiţer
  Şcoala Militară de Ofiţeri Activi – Sibiu
  ———————————————–
  -Elemente de arta strategică românească, prim autor, Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, Bucureşti, 2001
  -Interesele naţionale ale României în condiţiile integrării europene, prim autor, Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti, 2001
  -Introducere în dreptul internaţional umanitar, coautor, Editura Cartega, Bucureşti, 1999
  -O.S.C.E., organizaţie pentru secolul 21, autor, Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, Bucureşti, 2001
  -Studii de drept internaţional umanitar, prim autor, Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare, Bucureşti, 2001
  -Dreptul internaţional umanitar, instrumente juridice internaţionale, Regia Autonomă „Monitorul Oficial”, Bucureşti, 2003, coautor
  -România – integrare şi securitate, prim autor, Editura Balcanii şi Europa, Bucureşti, 2005
  -Plângerea prealabilă, Editura Cartea Universitară, Bucureşti, 2008.

  Acum îmi dai voie să mă piş cu boltă pe pantofii lui Tismăneanu? Dar pe ai lui Mungiu? dar pe ai lui Stolojan? Dar pe ai lui Antonescu? Dar pe ai lui Iliescu? Dar….Dar…Dar…Dar de unde vezica mea atâta urină ca să mă piş cu boltă pe pantofii tuturor leprelor comuniste?
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  GREVĂ!
  Cu dedicaţie beizadelei comuniste VLADIMIR TISMĂNEANU şi ciracilor săi pupindosişti:
  MĂSURA VREMII: ÎNDEMN LA NORMALITATE
  (Mircea Platon – Gheorghe Fedorovici)

  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA JIGODIE COMUNISTĂ!
  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA VLADIMIR TISMĂNEANU!

 4. Frank Zapa[King] spune:

  In zgomutul asta infernal produs de TV. MOGULILOR,care tin neaparat sa inebuneasca lumea,dar mai ales pe pensionari,o stire a trecut aparent neobservata-se descretizeaza mii de documente legate de revolutia din ’89.
  ministrul asta talimb OPREA-BAIAT DE POPOTA CA SI EUSEBIU,apropoo mai eusebiu,n-ati lucrat cumva,asa ca din gresala la aceiasi bucatareasa?a decis sa-l multumeasca pe DORU MARIES,si sa le puna la dispozitie asociatiilor de revolutionari mult asteptatele documente.
  tot aparent n-ar avea nici o legatura legea pensiilor ,care va desfiinta pensiile speciale,cu aceasta stire,dar,daca ne gindim citi PENSIONARII SPECIALI AU FOST RASPLATITI DE ION ILIESCU….

  EUSEBIULE-sa inteleg ca te implici in cazul ISTORICULUI OPREA?
  sa inteleg ca esti impotriva lui VOLODEA TISMANEANU?
  ti se pune pata in ultima vreme pe tot felul de indivizi.
  ei uite,e uin alt subiect sensibil si in care foarte greu ma voi decide.

 5. diaconu Eusebiu spune:

  Nicio legătură! Fac grevă!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Pe un munte într-o ţară foarte-ndepărtată,
  Stă un om cu ochii-nchişi şi spune ce ne-aşteaptă.
  Lumea nu-l ascultă, îl crede un nebun,
  Căci vorbele lui sunt ca nişte lovituri de tun.

  Zilele trec una după alta sus pe munte
  Şi vocea lui se-aude clar spunând foarte multe;
  Lumea cea întreagă se-opreşte să-l asculte,
  Îl crede un nebun ce-ndrugă multe vorbe-absurde.

  El stă singur şi liniştit,
  Dar în ochii lui închişi
  Vede al lumii asfinţit,
  Nebunul cu ochii lui închişi.

  Cu dedicaţie beizadelei comuniste VLADIMIR TISMĂNEANU şi ciracilor săi pupindosişti:
  MĂSURA VREMII: ÎNDEMN LA NORMALITATE
  (Mircea Platon – Gheorghe Fedorovici)

  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA JIGODIE COMUNISTĂ!
  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA VLADIMIR TISMĂNEANU!

 6. Tiberiu Lovin spune:

  Ce legatura are, bre? Ai baut otet?

 7. diaconu Eusebiu spune:

  Cu dedicaţie beizadelei comuniste VLADIMIR TISMĂNEANU şi ciracilor săi pupindosişti:

  MĂSURA VREMII: ÎNDEMN LA NORMALITATE
  (Mircea Platon – Gheorghe Fedorovici)

  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA JIGODIE COMUNISTĂ!
  JOS GHEARA DE PE ROMÂNIA VLADIMIR TISMĂNEANU!
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top