» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Maria Lazar PopZiarul Adevarul incearca sa devina nu doar numarul 1 la tiraj, ci si la mizerii. Saptamana trecuta au fost concediati alti trei angajati, fara motive clare, exact cum holdingul procedeaza de un an, povesti care au fost publicate aici de fiecare data. De circa doua luni, fotoreporterul Maria Raluca Lazar Pop a fost sicanata repetat si restructurata la scurt timp dupa ce a notificat conducerea Adevarului ca este membra in Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, al carei lider va iesi astazi sau maine cu un comunicat despre cum a fost lasata pe drumuri in mod abuziv mama a doi copii doar pentru ca s-a inscris in sindicat. Mai jos aveti intreaga poveste halucinanta a concedierii fotoreporterului, asa cum a fost expediata catre MediaSind.

„Sunt angajata la SC ADEVARUL SA, ca fotoreporter, din octombrie 2006. Am avut doi ani de munca suspendati fiindca am intrat in concediu de crestere a copilului. Dupa aproape doi ani cand am revenit  la ziar aveam doi copii. Unul de doi ani si unul de opt luni. M-am reangajat fiindca aveam nevoie de bani. Nu am cerut favoruri speciale. Am avut doar o intelegere verbala cu seful sectiei foto de la ziarul Adevarul, Eduard Enea, intelegere ce consta ca cele opt ore de lucru sa le incep de la ora sapte dimineata. Adica sa fiu detasata la Adevarul de Seara. Cotidian gratuit care face parte din trustul de presa Adevarul Holding. In acest fel eu puteam ajunge acasa in timp la copii. Cel mare e la cresa, iar cel mic ramane acasa cu bona. Banii pe care ii castig de la Adevarul reprezinta singurul meu venit. Sunt necasatorita si nu am locuinta propietate.

Problemele la serviciu au inceput in momentul in care au aflat ca m-am inscris in Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, organizatie reprezentata la nivelul ramurii mass-media conform legii 130/1996. Au refuzat sa imi primeasca notificarea de inregistrare in respectivul sindicat si sa o confirme de primire. Am fost nevoita sa trimit respectiva notificare prin scrisoare recomandata.

Metodele folosite pentru a ma forta sa plec din companie.

Aducerea verbala la cunostinta ca in urma unei evaluari s-a decis ca eu sa fiu concediata. Nu s-a luat o decizie scrisa in acest sens. In schimb mi s-a dat sa semnez un document prin care eu sunt de acord sa plec din companie. Nu am facut acest lucru.

Rezilierea unilaterala de catre Adevarul a contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor. In urma acestei decizii eu raman cu contractul colectiv de munca unde primesc mai putin de jumatate din suma negociata pentru serviciile mele de fotoreporter, restul sumei fiind trecuta pe drepturile de autor. In acest fel angajatorul plateste catre stat  taxe mult mai mici. Iar angajatului ii poate rezilia acest contract fara nici un motiv si fara acordul acestuia. Din salariul astfel amputat, imi mai pot permite sa-mi platesc doar intretinerea si sa supravietuiesc o saptamana. Maxim.

Nu mi s-a acordat prima de Craciun si nu mi s-a dat nici o explicatie in acest sens.

Cererea de concediu de odihna pe anul 2009 mi-a fost refuzata de catre Grigore Cartianu. I-am spus ca am copiii bolnavi, si ca trebuie sa-mi iau cele 10 zile de concediu ce-mi reveneau pe 2009 pentru a sta acasa sa-i ingrijesc.  Mi-au fost acordate doar doua zile si o promisiune ca restul le voi lua in 2010. Cand am fost in 2010 la Resurse Umane cu cererea de concediu din 2009, mi s-a spus ca este ilegal sa mi se dea, si am pierdut acele zile de concediu.

Stiind ca imi este aproape imposibil sa lucrez sambata si duminica, seful meu direct, Eduard Enea a inceput sa ma cheme foarte des la munca, la sfarsit de saptamana, mai exact sambata si duminica.

O mentiune pe care trebuie sa o fac: de cand sunt angajata la Adevarul, am prins doua revelioane. Am fost repartizata sa lucrez la ambele, mai exact in 2006 si 2009 ( in 2007 si 2008 fiind in concediu de cresterea copilului). Nu am refuzat acest lucru si am fost prezenta la datorie.

Trimiterea altor fotografi la aceleasi subiecte pe care eu le fotografiasem.

Incercare lor de a ma face sa ratez imaginea de deschidere pentru ziar. Mai exact:  In ziua de 28 ianuarie 2010, la sedinta de dimineata, s-a stabilit subiectul si imaginea pentru deschiderea ziarului  Adevarul de Seara. ‘’Primul dozator de lapte din Bucuresti ’’. Ma asteptam, ca de obicei, sa fiu trimisa la acest subiect. Nu s-a intamplat acest lucru. Fotografia a fosr facuta de reporterul Silviu Bruma, care a plecat la subiect  fara fotoreporter.  Vineri 29 ianuarie 2010.  Subiect si imagine pentru deschiderea de ziar, ‘’Tonomatul de bilete CFR de la Gara de Nord Bucuresti ‘’. Am ajuns acolo cu reporterul. Mai erau circa 20 de minute pana la inaugurare. Ma suna din redactie Elena Irimia, reporter. Mi se cere sa plec urgent sa ma intalnesc cu ea pentru un interviu si sa las tonomatul de bilete ca poate sa-l fotografieze si reporterul. Ii raspund ca nu pot sa fac acest lucru fiindca trebuie sa realizez imaginea pentru deschiderea de ziar. Imi raspunde ca asa i-a spus Dan Popa , editorul sef de la Adevarul de Seara. Il sun pe Dan Popa. In final imi spune sa raman la tonomat si apoi sa ma intalnesc cu Elena Irimia. La acest subiect am mai fost trimisa odata in cursul aceleasi zile. Iar apoi, intr-o convorbire telefonica cu Eduard Enea, am aflat de la el, ca au mai trimis un fotograf la acel tonomat, tot in acea zi.

Aceste tentative de a ma face sa ratez deschiderile de ziar si trimiterea altui fotoreporter la acelasi subiect pe care eu il fotografiasem  de doua ori in acea zi, au venit dupa ce am avut cateva convorbiri cu superiorii mei. Ma exact cu Eduard Enea, seful sectiei foto de la ziarul Adevarul, Grigore Cartianu, redactor sef la Adevarul, Adrian Halpert, directorul editorial al grupului Adevarul si Sabin Orcan, redactor sef la Adevarul de Seara.

Marti, 26 ianuarie 2010 decid sa vorbesc cu superiorii mei.

Eduard Enea – seful sectiei foto Adevarul

Primul om cu care am vorbit este Eduard Enea. Il intreb simplu si firesc. De ce mi s-au taiat drepturile de autor? De ce ma preseaza sa plec? Imi raspunde ca nu ma poate ajuta cu nimic, ca ii pare rau pentru mine. Ca cel mai bine ar fi sa vorbesc cu Grigore Cartianu si cu Sabin Orcan, eventual cu Adrian Halpert. Il intreb ce este cu evaluarea. Imi raspunde ca el nu a putut face nimic, ca nu prea s-a tinut cont de parerea lui. Ca a contat foarte mult parerea lui Sabin Orcan. Ca de la el a plecat toata povestea. Apoi mi-a spus ca trebuie sa vin sambata si duminica la munca. I-am raspuns ca vin, dar ca pentru acest lucru trebuie sa-mi faca nota de chemare pentru ca sunt ore suplimentare de munca. Imi raspunde ca acest lucru nu o sa se intample. Si, ca mai mult decat atat, o sa fiu pusa sa lucrez intr-un interval de timp aproape imposibil.

A doua persoana, Grigore Cartianu – redactor sef Adevarul.

L-am intrebat pe Grigore Cartianu de ce mi-au fost taiate drepturile de autor. Mi-a raspuns ca nu intra in atributiunile lui acest lucru si ca trebuie sa lamuresc acest lucru la departamentul Resurse Umane din cadrul companiei. L-am mai intrebat ce este cu acea de evaluare. De ce, daca in urma evaluarii facute, s-a luat decizia ca eu sa plec din companie, nu m-au concediat . Mai mult decat atat, de ce mi s-a bagat sub nas sa semnez ca sunt de comun acord sa parasesc compania. Mi-a raspuns ca in acest fel ar fi dat mai bine la CV-ul meu despartirea de companie si ca nici compania nu ar fi avut complicatii cu departamentul de Resurse Umane. Ar fi fost totul mai simplu. L-am intrebat apoi ca daca au vazut ca nu semnez, de ce nu m-au concediat. Daca in urma evaluarii eu trebuie sa fiu concediata, de ce nu se ia aceasta decizie in  scris. De ce sunt presata sa-mi dau demisia? E mijlocul iernii, am doi copii in intretinere. Nu ma angajeaza nimeni acum. Mai ales cu doi copii mici. Mi-a raspuns ca ii pare rau si ca nu ma poate ajuta cu nimic. Ca de la el nu a venit nici o parere negativa asupra muncii mele. Dar ca nici nu m-am evidentiat cu ceva spectaculos. I-am raspuns ca e greu la Adevarul de Seara sa ai subiecte spectaculoase. Dar ca au existat subiecte banale din care am reusit sa scot imagini foarte apreciate. Mi-a raspuns ca cel mai bine ar fi sa vorbesc cu Sabin Orcan ca de la el a venit recomandarea negativa. Sa vorbim asupra evaluarii. Poate reusesc sa schimb ceva in favoarea mea. Mi-a mai spus ca se doreste improspatarea sectiei foto de la Adevarul. Ca interesul ziarului e pe primul loc. Ca e nevoie de oameni care sa fie disponibili sa lucreze peste program oricat. Si ca daca stiam ca am responsabilitati mari acasa, de ce nu mi-am dat interesul sa nu fiu data afara din companie. I-am raspuns ca am lucrat si 12 ore pe zi, mai multe zile consecutive. In cele 6 luni de cand m-am reintors din concediul de maternitate, am lucrat la ore foarte matinale, cateodata de la 4-5 dimineata. Si ca daca s-a intamplat sa intarzii 10-15 minute la munca, acest lucru s-a datorat oboselii acumulate. Si nu am comentat niciodata de ori de cate ori s-a intamplat sa raman peste program sau sa ma cheme si la sfarsit de saptamana, chiar daca imi era foarte greu sa fac acest lucru. Bani in plus pentru bona, luat copilul mai mare de la cresa dupa program. Fiind singurul fotograf de la Adevarul de Seara muncesc foarte mult ca sa acopar si cate sase subiecte pe zi pana la orele 12-13. Cu toate acestea sunt presata sa plec de la ziar. M-a trimis sa discut si cu Adrian Halpert despre aceasta problema, ca e mai in masura decat el sa ma lamuresca si, eventual, sa facem un fel de reevaluare. Grigore Cartianu mi-a  mai spus ca ar fi bine sa-mi gasesc un alt domeniu de activitate. I-am raspuns ca imi place acest domeniu si ca iubesc meseria de fotoreporter. Am plecat apoi spre biroul lui Adrian Halpert.

A treia persoana, Adrian Halpert – director editorial Adevarul Holding

Prima intrebare – evaluarea mea si sugestia ca ar fi bine sa-l chemam si pe Sabin Orcan din moment ce el a avut un cuvant de spus in acea evaluare, asa cum am inteles de la antevorbitori. Imi raspunde sec si taios ca el nu e in masura sa se pronunte asupra evaluarii facute. Ca nu se mai poate face nimic in privinta ei. Iar pe Sabin Orcan sa-l las in pace fiindca el nu a avut nici o implicatie in evaluarea facuta, si nici in decizia luata de a ma concedia. Mi-a spus ca evaluarea a fost facuta de Eduard Enea si de Adi Pogacean, editor foto sef la ziarul Adevarul. L-am intrebat apoi de ce mi-au fost taiate drepturile de autor. Mi-a spus ca el nu e in masura sa-mi raspunda si m-a trimis sa lamuresc aceasta problema la departamentul Resurse Umane din cadrul companiei. I-am mai spus ca vreau sa mi se dea si mie evaluarea facuta. M-a trimis sa o ridic tot de la Resurse Umane.

Departamentul Resurse Umane

Mi s-a spus ca nu pot sa-mi dea evaluarea facuta fara acordul lui Adrian Halpert. I-am spus ca el m-a trimis dupa evaluare si ca oricum eu am dreptul legal sa detin originalul evaluarii care mi s-a facut si in urma careia s-a luat decizia ca eu sa plec. Persoana cu care vorbeam, Ana Maria m-a intrebat daca s-a luat vreo decizie scrisa in privinta concedierii mele. I-am spus ca nu. Atunci a inceput sa tipe la mine ca daca nu s-a luat nici o decizie scrisa de ce o bat la cap. Ca multa lume din redactie vine la ea cu aceasi problema. Si ca daca nu s-a luat nici o decizie in scris ea nu-mi da nici o evaluare. Am rugat-o sa nu mai tipe la mine ca suntem oameni civilizati si ca ar trebui sa ne purtam ca atare. Apoi i-am spus sa-mi dea evaluare fiindca e un drept legal al meu si ca am nevoie de ea. Mi-a raspuns ca imi da evaluarea cand vrea ea. Ca acum oricum nu poate fiindca are foarte multa treaba de facut. Am revenit la biroul lui Halpert si i-am spus ce s-a intamplat la Resurse Umane. A sunat acolo dupa care m-a asigurat ca pot sa-mi iau evalurea a doua zi.

A doua zi, miercuri, 27 ianuarie 2010

In jurul orei 14:00 ma indrept spre departamentul Resurse Umane din cadrul trustului media Adevarul Holding, dupa evaluare. De retinut. Aveam in buzunar telefonul mobil, iar castile erau dupa gat. Abia ce venisem de pe teren. Cand sunt pe teren imi tin tot timpul castile in urechi. In felul acesta pot vorbi la telefon fara sa las aparatul din maini si fara sa ratez subiectul de fotografiat. Ii spun Anei Maria, fata cu care vorbisem cu o zi in urma, ca am venit dupa evaluare. Imi raspunde ca trebuie sa-mi scot castile si sa-mi las si telefonul la ea pe birou. Ca s-a intamplat sa fie inregistrata de mai multe ori. Oana Barbu, director resurse umane, imi spune si ea acelasi lucru. Ca e o masura de siguranta pe care si-o iau. Nu accept. Fiindca e un drept al meu legal si sunt obligate sa-mi dea evaluarea fara sa-mi impuna conditii. Ca in felul acesta ar putea sa-mi impuna tot felul de conditii. Mi se spune sa astept. Trebuie sa-i cheme si pe Eduard Enea si pe Adi Pogacean. Intre timp mi se cere din nou sa-mi scot castile si telefonul. Refuz din nou. Mi se pare deplasat. Oricum o eventuala inregistrare pe ascuns, fara acordul partilor, nu-mi foloseste la nimic. Apar cei doi. Ne asezam la masa. Eu, Eduard Enea, Adi Pogacean, Oana Barbu si Ana Maria. Mi se cere insistent sa-mi scot castile. Refuz si-mi cer evaluarea asa cum stabilisem cu o zi inainte. Fara conditii. Ana Maria imi flutura prin fata evaluarea. Nu reusesc sa citesc nimic. Le spun ca e dreptul meu legal sa-mi dea evaluarea care mi s-a facut . Le-am adus aminte ca ieri stabilisem un lucru. Sa-mi dea evaluarea astazi, miercuri, 27 ianuarie 2010, fara nici un fel de conditii si alte discutii preliminare. Mi se refuza acest drept. Se ridica toata lumea si pleaca. Eu insisit sa mi se dea evalurea. In zadar.

Cobor la Adrian Halpert in birou. Ii spun ce s-a intamplat. Le da dreptate. Ii aduc aminte ca, cu o zi inainte, discutasem sa-mi ridic evaluarea fara nici un fel de conditie. I-am spus ca in felul acesta mi se pot impune tot felul de conditii fara ca eu sa fiu sigura ca-mi pot lua evaluarea. Se enerveaza, si pe un ton foarte agresiv ma ameninta ca daca nu-i parasesc biroul urgent ma va da el afara. Plec. Fara raspunsuri, fara sa vad si eu evaluarea in urma careia s-a decis sa plec.

Ma intorc la birou. Incep o discutie cu Eduard Enea. Ma suspecteaza ca as fi vrut sa inregistrez convorbirea. Ii raspund ca se inseala si ca oricum nu as avea ce sa fac cu o eventuala inregistrare. Ii spun ca nu e corect ce mi se intampla. Ca e bataie de joc. Ca mi se refuza un drept al meu legal. Ca e imposibil sa traiesc cu acesti banii ce-i iau in urma rezilierii contractului de drepturi de autor. Ca nu e corect sa ma preseze prin tot felul de modalitati ce nu fac cinste niciunui angajator, sa-mi dau demisia. Imi raspunde sec, ca nu ma poate ajuta in nici un fel si incheie orice discutie cu mine.

A treia zi, joi, 28 ianuarie 2010.

Ma intorc de pe teren cu toata treaba facuta. Ma duc la Grigore Cartianu in birou. Vreau sa stie si el cum au decurs convorbirile pe care le-am avut cu Adrian Halpert si la Resurse Umane. Ii spun ca nu am reusit sa-l gasesc  pe Sabin Orcan. Il intreb despre evaluare. De ce nu s-a luat nici o decizie scrisa in urma acestei evaluari? Imi spune sa nu-l bag in detalii care nu tin de domeniul lui. Il intreb daca lui i se pare corect ce mi se intampla. Imi raspunde ca ar trebui sa plec de buna voie. Ii raspund ca, in situatia in care ma aflu, as pleca. Dar nu am unde. Si ca daca e sa plec de comun acord din trust, ar trebui sa cadem de comun acord asupra unor conditii. Intre timp apare si Sabin Orcan. Incerc sa am o discutie cu el vizavi de evaluare. Devine foarte agresiv verbal si incepe sa minta. Imi spune ca intr-o zi, la un subiect, am refuzat sa-mi fac treaba invocand faptul ca era noroi si ca nu aveam cizme de cauciuc. Si ca acest lucru i l-am spus chiar eu. Ii raspund ca e un neadevar  si ca mi se pare incredibil sa ma minta in felul acesta in fata (Grigore Cartianu era prezent). Ii aduc ca argument ca minte, doar cateva evenimente la care mi-am riscat sanatatea si chiar viata. Am riscat sa merg pe o gheata nu prea groasa, pe lacul Pantelimon ca sa fotografiez pescuitul la copca; am intrat intr-un imobil incendiat, riscand sa se prabuseasca peste mine, ca sa fac fotografii cat mai bune; am riscat cand am fost la o actiune a politiei de evacuare a mai multor familii de romi dintr-un imobil, sa ma imbolnavesc de TBC. Sunt doar trei exemple. Nu-l intereseaza. Continua cu minciuna. Apoi il intreb ca daca tot e asa cum zice el, de ce nu s-a luat pana acum o decizie scrisa in privinta mea. De ce nu m-au concediat?  Imi raspunde ca asta nu este treaba lui, dar imi spune foarte sigur pe el ca nu am nici o putere sa contest evaluarile facute de conducere. La final le spun celor doi, Cartianu si Orcan ca eu trag o singura concluzie din toata povestea asta: ca nu au nici un motiv serios bazat pe evaluari profesionale corecte si obiective sa ma concedieze, si ca le este frica sa faca asta, dar ma forteaza prin metode nedemne si, ilegale am impresia, sa plec singura. Ambii dau din umeri si zambesc. Cartianu imi spune ceva de genul ca am doi copii si ca nu ma pot da afara, e prea complicat. Plec.

Dupa aceasta convorbire ma indrept catre departamentul Resurse Umane. Cer evaluarea. Le spun ca daca vor sa-mi las telefonul sau orice alt obiect la birou sunt obligate sa faca o nota scrisa si inregistrata pentru acest lucru. Nu mi se raspunde nimic la aceasta cerinta. Mi se comunica ca va fi o discutie asupra evaluarii, de fata cu Eduard Enea si Adi Pogacean doar luni, 1 februarie 2010.

In redactie se feresc aproape toti colegii sa vorbeasca cu mine. Si daca rareori o fac, se intampla in soapta si feriti de privirile celor din conducere. Simt ca le este frica ca pot pati si ei la fel daca “socializeaza” cu mine.

La final mentionez ca la revenirea din concediul de crestere a copilului, alta persoana era angajata pe postul meu. Legal ar fi trebuit ca postul meu sa fie eliberat odata cu reintoarcerea mea. Eu nu am primit o trusa foto cu care sa lucrez. Intotdeauna  mi-au fost imprumutate de catre colegi trusele acestora. Mai mult decat atat, la cateva zile dupa reintoarcerea mea din concediu de crestere a copilului, cand m-am dus la Adrian Halpert sa discut problema trusei foto, acesta mi-a spus ca nici nu se pune problema achizitionarii unei noi truse foto si ca este un fotograf in plus, urmand a fi facuta o evaluare in perioada urmatoare, deoarece suntem in prezent sase fotoreporteri iar bugetul este doar pentru cinci persoane, mai exact unul dintre noi va trebui dat afara.

Cum se face ca daca nu corespund din punct de vedere profesional, fotografiile mele au fost publicate in permanenta de la reintoarcerea mea pe prima pagina in Adevarul de seara, precum si in celelate publicatii ale holdingului ? Chiar si ulterior asa zisei evaluari si decizii de concediere s-a continuat sa mi se publice fotografiile pe prima pagina ? Iar eu am fost fotoreporterul de baza pentru Adevarul de seara, acoperind cel putin patru, chiar cinci subiecte zilnic, pana cel tarziu ora 13.00. Cine lucreaza in presa stie ce inseamna acest lucru.

Pe ce criterii s-a facut acea “evaluare”? Pe criterii strict profesionale sau criterii pur personale ? Ma astept ca ulterior acestei note personale, sa fiu trasa pe linie moarta din punct de vedere profesional. Ma astept la tot ce este mai rau si josnic din partea conducerii. Ma astept la orice”.

Luni, 1 februarie 2010.

Ajung la munca pe la ora 7:00, particip la sedinta, plec pe teren. Astept sa fiu sunata de la Resurse Umane, ca sa-mi primesc evaluarea si sa am o discutie asupra evaluarii cu Eduard Enea si cu Adrian Pogingeanu. Am asteptat toata ziua. Nu am primit nici un telefon. Ziua a decurs normal.

Marti, 2 februarie 2010.

Ziua decurge normal. Nu ma suna nimeni de la Resurse Umane. Plec acasa hotarata ca a doua zi sa lamuresc problema si sa-mi iau evaluarea. In seara aceleasi zile, cand ma intorceam de la cresa cu unul din copii, ma suna Eduard Enea si-mi spune ca s-a luat decizia scrisa ca eu sa fiu concediata fiindca s-a restructurat postul de fotograf, si ca sunt asteptata maine sa semnez actele.  Imi spune apoi sa nu mai iau trusa foto fiindca nu o sa mai fiu trimisa pe teren.

Miercuri, 3 februarie 2010

Ajung dimineata la serviciu. Acolo ma intalnesc cu colegul meu fotograf, Marian Iliescu. Inteleg ca a fost chemat in locul meu in acea zi. Vorbesc cu el, ii spun ce s-a intamplat, dupa care pleaca pe teren. Raman singura in sectie. Dupa aproximativ jumatate de ora vine la biroul meu Oana Barbu, Adrian Pogingeanu si Dana Filip sa-mi aduca la cunostinta faptul ca Departamentul Foto unde sunt incadrata isi restrange activitatea prin restructurarea unui post de fotograf, incepand cu data de 3 februarie 2010. Nu se mai aduce in discutie vorba despre evaluarea mea. Parca nici nu ar fi fost . Pe langa aceasta aducere la cunostinta imi mai da sa semnez un act prin care societatea este de acord sa absentez in perioada termenului de preaviz.  Am refuzat sa semnez orice act si le-am cerut sa-mi trimita totul prin posta. Oana Barbu mi-a raspuns ca deja au facut acest lucru.  I-am spus Oanei Barbu ca eu o sa continui sa vin la munca pana ce primesc acasa toate actele, fiindca nu am incredere in companie si imi este frica sa nu ma pacaleasca, ca mai apoi sa ma concedieze pentru lipsire nemotivata de la locul de munca. Oana Barbu m-a asigurat ca nu are de ce sa-mi fie frica, ca-mi da cuvantul ei ca nu se intampla nimic de genul asta. Iar Dana Filip mi-a cerut sa semnez ca sa fiu sigura de acest lucru si sa pot primi acum actele. Le-am raspuns ca nu semnez nimic si ca o sa vin in continuare la munca.

Joi, 4 februarie 2010..

Am continuat sa ma duc la munca si sa stau la biroul meu, chiar daca mi s-a dat un alt “birou” (o masa si un scaun pe unul din coridoarele cladirii). M-am intalnit din nou cu Oana Barbu si mi-a spus ca pot sa plec linistita acasa ca nu se intampla nimic. I-am raspuns ca o sa continui sa vin la munca pana ce primesc actele prin posta. Mi-a spus ca poate sa-mi dea o copie a actului in care compania e de acord sa absentez dar ca trebuie sa o semnez. Nu semnez nimic.

Vineri, 5 februarie 2010.

Ajung la serviciu. Ma intalnesc cu noul fotograf care este in probe pentru Adevarul de Seara. Fac cunostinta cu el. Imi spune ca stie ca este angajat in locul meu, stie ce s-a intamplat de fapt. Ii povestesc si eu cum m-au dat afara, dupa care pleaca pe teren. In jurul orei 13:00 se intoarce de pe teren. Imi povesteste ca e alergatura mare, iar apoi incep sa-i arat cum sa editeze fotografiile si cum sa foloseasca programul cu care se lucreaza  pentru stocarea fotografiilor si mai apoi arhivarea lor. Pana ce mi se termina programul continui sa vorbesc cu el despre fotografie si mersul presei in general.

Ajung seara acasa si gasesc in posta instiintarea sa ma prezint la posta pentru a-mi ridica o recomandata, ceea ce si fac. Din recomandata aflu ca s-a restructurat postul meu de fotograf. Am ramas fara serviciu”.

.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

48 comentarii

 1. Eli spune:

  Buna seara,

  Ma intereseaza sa aflu cum s-a incheiat aceasta situatie.Doamna in cauza a facut vreun demers judiciar? Sunt in situatia unei concedieri abuzive si orice sfat imi e de mare ajutor.

 2. […] februarie, Reporter Virtual prezenta istoria unei concedieri abuzive de la Adevarul. Este vorba de cazul fotoreporterului Maria […]

 3. mm spune:

  Imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat. Din pacate, in Adevarul Holding aceasta modalitate prin care unii sefutzi inteleg sa elimine oamenii e frecventa. Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. Aproape ca cedasem psihic. Eram sicanata si agresata verbal in mod sistematic. Erau colegi care aveau sarcina de a ma monitoriza si de a comunica „mai sus” ceea ce credeau ca nu este in regula pentru a gasi motive sa fiu concediata. Motivele nu le-am inteles nici astazi. Stiu doar ca cea care era sefa mea avea obiceiul de a face programul celor din echipa sa astfel incat sa fim… un fel de angajate care trebuie sa o insoteasca la cafea, la tigara, care o insotesc la cursuri de dans sau la diverse alte prostii pe care le inventa si care nu aveau niciun fel de legatura cu munca noastra. Daca nu te aratai interesat sau doar iti vedeai de ale tale, primeai ” bile neagre”. Sefutza avea in grija o voma de text la care scria o saptamana intreaga si avea grija sa-si jigneasca oamenii din echipa. Isi plimba fustele prin redactie, iar sedintele le tinea in barul de la etaj sau pe langa cladirea redactie. ceea ce faceam noi acolo nu avea legatura cu jurnalismul. Devenisem niste masinute, care fac lucruri din reflex, care trebuie sa accepte tot ceea ce li se cere, care nu trebuie sa aiba pareri. totul avea forma stupida si seaca a comunicatelor de preasa, a interviurilor facute prin PR sau la telefon. Dupa un interviu pe care l-am facut pe teren, sefutza in cauza a considerat ca am zabovit prea mult si mi-a cerut sa parasesc redactia pe motiv ca am intarziat si trebuie sa mi se taie ziua de munca. Apoi a venit la mine cu un avertisment scris dupa ce a incercat sa-l convinga pe redactorul sef ca trebuie sa fiu concediata, iar acesta s-a opus. Femeia aceasta era de o frustrare fara margini. Nu suporta sa vada ca cineva incerca sa aiba o viata cat de cat normala. Era genul care reusea sa se faca de ras afisandu-se cu diversi juni de Holding, care o luau pentru o tura si o dadeau mai departe. …ar fi atat de multe de spus… Probabil ca cel mai bun lucru care mi s-a intamplat a fost sa plec de acolo, chiar daca prin concediere. Multa bafta in ceea ce vrei sa faci!

 4. babe spune:

  Adevarul si, mai precis, Ana Maria Barbu (de la carte) ma plimba de luni de zile cu banii pe care mi-i datoreaza pentru o colaborare. Minciuni peste minciuni, minciuni de la obraz, ba ca sunt probleme cu contul, ba ca maine, ba ca lunea viitoare, ba ca a fost o problema si trebuie trimise iar toate datele. La un moment dat, s-a scapat insa si mi-a zis ceva gen „nu pot sa va spun chiar toate problemele, ca si eu lucrez aici”. Ce sa intelegi decat ca trustul a luat decizia sa nu mai plateasca banii pe care ii datoreaza colaboratorilor?
  A mai avut cineva problema asta cu Adevarul?
  Apropo de cei care au comentat aici ca renunta la abonamente: felicitari!

 5. MelosNegros spune:

  Şi eu am păţit exact aceeaşi treabă fiind dat afară din Serviciul Comercial al Intreprinderii de Transport în comun Bucureşti pe motiv de „restructurări”, adevăratu motiv fiind teama de cele ce le promisesem şefilor.

  Greşeala mea de atunci a fost că nici nu m-am dus unde m-au trimis, la munca de jos, mai exact la spălătorie, dar mai ales că nu i-am dat frumuşel în judecată la doar cîteva săptămîni cînd băieţii au reînceput angajările în locul celor daţi afară.
  Deci e simplu: ori îi forţezi să rămînă cu un număr insuficient de angajaţi în serviciul respectiv, ori îi obligi să te reangajeze.

  Alminteri credeaţi că Patriciu sau Cartianu sau Halpert sau ticălosul de Orcan, sunt nişte…îngeraşi?!
  A tunat şi i-a adunat!

 6. o fosta sclava spune:

  felicitari… esti puternica. sper sa iti castigi drepturile. toti sefii de pe acolo habar nu au cu ce se ocupa angajatii lor cu adevarat dar cred ca pot da verdicte asupra profesionalismului cu care lucrezi.
  cand ai fost la intalnirea de la primarie pentru puzuri si ai reusit sa faci poze, desi te calcau aia in picioare, nu ti-a dat nimeni nicio prima… dar daca ai gresit a stiut tot trustul. de multe ori poate ceilalti nu au fost de partea ta de frica deoarece si lor li se scoteau ochii pentru numeroase mizerii de care nu erau raspunzatori.
  eu sunt dintre cei care si-au semnat demisia imediat deoarece greata e mult mai mare decat dorinta de a demonstra ca mi s-a facut o nedreptate. tie iti dorez in schimb mult succes in lupta cu mizeria reprezentata de Adevarul Holding!

 7. request spune:

  @oana

  Maria a putut vedea evaluarea dar a venit cu casti la urechi si cu telefonul de gat, asa cum nu a vazut-o nimeni pana atunci. Concluzie e clara pentru toata lumea asa ca nu mai are rost sa o lungesc….
  Nu pot sa vorbesc de situatiile celorlalti pentru ca nu le cunosc, dar pe mine m-a deranjat „povestea lacrimogena” a Mariei care nu se gandeste decat la ea.

 8. oana spune:

  @request

  Daca Mariei i s-a facut o evaluare, de ce nu a putut citi si ea continutul acelei evaluari? Asta e un drept al angajatului. Nu o cunosc pe Maria, deci as putea avea rezerve asupra afirmatiilor pe care le face. Nu stiu cum a fost in cazul celorlalti demisi de la AH, insa exact aceeasi problema a fost in cazul Ginei Visan, cu care am fost colega. Toti i-au urlat in urechi ca a fost aleasa sa paraseasca trustul in urma unei evaluari din care a rezultat ca e cea mai slaba din departament, insa Gina nu a vazut respectiva evaluare nici in ziua de azi, la aproape un an de la restructurare. Deci dati-mi voie sa am dubii asupra existentei evaluarilor astora.
  Cat despre sefii care vad si ei cine munceste si cine nu… ma pot exprima cam asa 😆 😉 😆 Nu generalizez, dar sa nu-mi spuneti ca nu se platesc si polite.
  O ultima nedumerire: comentatorul „fost palmas” enumera si alti restructurati: Cocos, Horincar, E. Craescu, care, la fel ca Maria, inteleg ca sunt membri de sindicat. Chiar e o simpla coincidenta faptul ca cei restructurati sunt intotdeauna membri de sindicat?
  Multumesc

 9. Ionut spune:

  Si eu renunt la abonamentul Adevarului. Toata conducerea este ipocrita si mincinoasa. Ma gandesc ce zice Patriciu despre acesti catelusi care se gudura pe langa picioarele lui. Si ce va zice cand va trebui sa plateasca din propriul buzunar pentru neghiobiile acestor sefuleti lingai.

  Maria, ai sa castigi, ai nevoie doar de curaj. Da-i tare inainte !

 10. request spune:

  Maria si altii sunt oameni carora li s-au facut evaluari. Voi astia care sariti in apararea Mariei de ce nu o luati acasa? Intrebati-o pe Maria cate weekenduri a lucrat? Intrebati-o pe Maria cate ore are ziua de munca la ea? Si sefii astia vad si ei cine munceste si cine nu?
  De ce nu s-a luat nimeni de un om care munceste?!

 11. George V. spune:

  Imi pare foarte rau Maria.
  Jegosii astia ar trebui sa plateasca pentru prostiile facute!!!

 12. fost palmas spune:

  maria n-a demonstrat mare lucru, cocos n-a demonstrat mare lucru, botez la fel, horincar si elena craescu la fel si nici altii care au fost concediati n-au demonstrat mare lucru. da cine i-a angajat pe oamenii astia? eu nu imi aduc aminte sa-i fi angajat. si nici dl. lovin nu cred ca i-a angajat. i-au angajat pseudo-sefutii aia care urla acum pe blog, in mod anonim, cum altfel, ca oamenii sus-numiti erau neperformanti.daca erau neperformanti, nu trebuia sa vada si sefimea lucrul asta inca in primele luni de la angajare?ca doar exista peroada de proba. care e rostul perioadei de proba? oamenii astia au publicat in paginile fituicilor patriciene luni intregi, unii chiar ani buni, si dintr-odata i s-au dezvaluit lu cornete drept neperformanti. sigur, exista o mare mare diferenta intre neperformantul pupator de dosuri si neperformantul sindicalist. penibililor!

 13. request spune:

  Ce spune Maria Lazar nu e deloc adevarat. Toti avem copii si familii, toti vrem sa stam cu ei, dar asta nu inseamna ca nu ne facem treaba acolo unde muncim.
  Un reportaj lacrimogen, deloc adevarat, dar ca de obicei Maria vrea sa se dea in spectacol.
  Mai ai si o parere buna despre tine care din pacate nu e si adevarata.
  Ma mira tupeul fantastic pe care il ai in conditiile in care nu ai demonstrat mare lucru.

 14. Cornelus Dinu spune:

  Cartianule, deschide ochii bine: Orcan vrea in locul tau. Te lucreaza serios sa stii. Are sustinere mult mai mare ca a ta. DEja se vede redactor sef la Adevarul, doar s-a saturat de Adevarul de seara, cotidian gratuit cu difuzare la metrou….Si zau, nu ar fi pacat ca o secatura ca tine sa fie schimbata cu o javra expirata ca Orcan ?

  Apropo, nu mi-am dat seama pana acum: care dintre voi pute mai rau ?

 15. un abonament mai putin spune:

  De la 1 martie adevarul va avea un abonament mai putin. Nu pot sustine o companie care-si trateaza astfel angajatii.

 16. Ionut spune:

  Ar fi interesant de facut o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

 17. Ala micu' spune:

  Cartianule, iti mai aduci aminte cand erai un mic ziarist parlit, si la sedinte te punea Cristoiu sa stai pe pervazul geamului larg deschis ? Puteai ingrozitor. Toata lumea stia asta, si tot timpul te luam peste picior atunci. Ei bine, nu s-a schimbat nimic: puti si mai mult chiar,dar acum duhoarea provine si de la caracterul tau infect. Si tot un ziarist mic esti, dar nu mai esti parlit.

 18. adevarul a fost preluat de trustul din care face parte si B1 din cate am inteles

 19. […] Jurnalul unei concedieri abuzive. La Adevărul.De circa doua luni, fotoreporterul Maria Raluca Lazar Pop a fost sicanata repetat si restructurata la scurt timp dupa ce a notificat conducerea Adevarului ca este membra in Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, al carei lider va iesi astazi sau maine cu un comunicat despre cum a fost lasata pe drumuri in mod abuziv mama a doi copii doar pentru ca s-a inscris in sindicat. Tag-uri incluse:Adevărul, Campania Salvati Presa, concedieri, fotoreporter, Maria Raluca Lazar Pop, Reporter Virtual, Tiberiu Lovin […]

 20. Mama Dolores spune:

  Am dat intamplator peste acest mesaj si as vrea sa spun cateva cuvinte despre sefii din Adevarul Holding, cei care ii fac rele aceste fete acum. Cu majoritatea lor am fost colega de-a lungul anilor si ceea ce ma mira este ca Mogulul Patriciu a lasat trustul pe mana lor. Nu ma leg de Cornateanu: chiar daca e un dictator, macar are performante, ma mir cum de se lasa dus de nas de o sleahta de mediocri pe care i-a umplut de bani.

  Adrian Halpert – nu a citit nimeni niciodata vreun reportaj scris de el; idei lipsa, cultura generala incerta, de studii superioare nu se stie mare lucru; scrie cele mai proaste editoriale din ziar, cu un stil de scoala generala, in general pareri alungite peste limita, fara cap si coada, sau preluari de idei deja discutate prin emisiunile tv sau alte ziare. E unul din oamenii „de succes” de care n-a auzit nimeni in afara celor pe care mai rau ii ingroapa atunci cand sunt dati afara.

  Sabin Orcan – a fost ceva sefulet prin provincie, cunoscut pentru relatiile excelente cu autoritatile locale de la Iasi, unde are pe constiinta redactia locala a EvZilei. La Adevarul de Seara are o tableta jenanta, care e data exemplu de mediocritate la Spiru Haret. Oamenii de pe local spun ca s-a transformat enorm in ultima vreme: e un adevarat zbir, mereu prezent la pupat maini in pozitia aplecat prin birourile sefilor, dar pus pe taiat capete de subalterni.

  Dorin Chiotea – nu e bine vazut in trust intrucat a venit de la Libertatea dupa ce a tradat si e perceput drept omul de incredere al lui Cornateanu. Are experienta, dar si multa lipsa de caracter: vaneaza greseli si spune totul sefilor; nu stii daca ti-e amic sau te lucreaza pe la spate. Cum a aparut in trust i s-a dat un jeep de serviciu pe mana, asta dupa ce altii care meritau au ramas pietoni.

  Grigore Cartianu – aparitiile la tv ii fac rau, pentru ca are un accent penibil de provincie. Munceste foarte mult si e cel mai corect om din redactia Adevarul, chiar si cand trebuie sa execute ordine venite de sus. Totusi, multi jurnalisti ii datoreaza cariera si il apreciaza pentru ca nu trateaza pe nimeni de sus. Palaria de redactor sef este insa prea mare pentru el.

  Laurentiu Ciocazanu – ar putea fi prof univ dr docent in materie de fusareala si de fuga de raspundere. De-o viata e campion la concedii si la plecari in delegatie. Cu un cincinal in urma a fost dat afara in suturi de la Romania Libera, unde fusese inscaunat redactor sef. S-a aciuat apoi la Ev Zilei, de unde a fost ejectat la Compact, pe post de red sef, cu el incepand practic ingroparea acestui ziar. Toata cariera lui a fost o continua goana dupa favorurile sefilor. Isi schimba parerea dupa cum bate vantul si de aceea intr-o mass media romaneasca va avea viata lunga.

  Cristian Stancu – sta in banca lui. Si sta bine, pentru ca Click vinde cel mai bine iar el pacaleste presa de la Revolutie incoace. Nu se stie cata scoala are si nici daca a scris vreodata ceva, in afara de vreo duzina de editoriale in secolul trecut, cand era la Libertatea.

 21. albastritza73 spune:

  Maria, si eu am lucrat in holding si am patit acelasi lucru, doar ca despartirea de ei a fost cu acordul partilor. Eu am platit pentru greselile altora, trebuia sa fie un tap ispasitor. Acum imi pare rau ca am semnat, trebuia sa merg cu ei pana in panzele albe. Oamnenii sunt ipocriti, perversi si slabi, si aici ma refer la fetele de la Resurse. Iar Corneteanu stie tot ce se petrece acolo chair daca e plecat din tara. Si eu am 2 copii si sunt divortata dar asta nu i-a impiedicat sa ma dea afara. Daca ar fi sa povestesc ce am vazut in decursul unui singur an, timp in care am lucrat in holdiong, si ce am trait acolo as scrie un roman. Ipocritul de Corn facea mare caz, cand s-au donat bani pt copilul unei doamne care a murit de cancer,doamna ce lucrase la Reviste, publicand pe intranet lisa cu cei care au donat. Ne facea atunci de cacao ca nu suntem oameni, ca nu stim sa reactionam la astfel de momente. Dar el? Si ceilalti pupincuristi? Ma intreb daca el se gandeste la copiii tai Maria, ca poate nu ai ce sa le pui pe masa. Intr-o zi o sa il ajunga blestemele tuturor mamelor singure pe carte le-a concediat! Incepand cu al meu!

 22. […] Nenea Lars, Ioan T. Morar, Cristian Teodorescu, Zoso si ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, Tiberiu Lovin. | | | | | […]

 23. Iris_29 spune:

  Nu doar la Adevarul se intampla asa. Eu am fost data afara in prima zi lucratoare din 2010, fara sa mi se comunice motivele… M-am reorientat spre un alt domeniu, ca sa pot supravietui. M-am gandit sa ma razvratesc, dar nu pot face acest lucru de una singura. Curaj, Maria!

 24. Jenant. Mi e scarba…nimeni nu te poate reprezenta mai bine…tu esti singura. Fa o, sa nu ai incredere decat in adevar…nici pe cel absolut nu l detine nimeni. Solicit o declaratie de presa o pot da chiar eu…curajul de a fi OM, integritate morala si scarbirea intelectului, provocata de jegul de la Adevarul. TINULE TE RASCOLESTI IN PAMANT??? si atat!

 25. titi spune:

  Conform art.141 alin.3 din Codul Muncii ai dreptul la concediul pe anul 2009 si poti sa il efectuezi pana la sfarsitul anului 2010. Asa ca nu ai pierdut nimic. In cazul tau cei de la Adevarul trebuie sa iti compenseze in bani concediul neefectuat. Contacteaza un avocat sa te sprijine sa ii notifici pentru drepturile ce nu iti vor fi achitate/respectate. De asemenea te sfatuiesc sa actionezi in judecata compania la care ai fost angajata pentru salarii compensatorii conform CCM pe ramura si pentru concediere abuziva. Sigur castigi peste 1-2 ani si vor trebui sa iti plateasca salariile la zi. De asemenea, studiaza si contractul de drepturi de autor si vezi daca nu ai ceva clauze cu privire la denuntarea unilaterala si poate prinzi si ceva daune compensatorii pe acolo. Succes!

 26. oana spune:

  @eleonora
  Iti spun eu ce reactie are dl Patriciu sau mai bine iti spune Gina, care a avut ocazia sa-i aduca la cunostinta dlui Patriciu ce ilegalitati i s-au facut. „Foarte bine. Asta-i legea”, a fost replica dlui Patriciu. Crezi ca l-ar interesa mai mult situatia Mariei? Si pana la urma nu poti sa astepti sa-ti faca dreptate un om care are el insusi probleme cu legea.

 27. camil spune:

  este foarte bine ca se publică asemenea povești. cu cât mai multă lumea știe de astfel de practici abuzive, cu atât mai greu de repetat

 28. insider spune:

  Cu Dumnezeu inainte, Maria! Ai incredere ca ai sa gasesti in tine forta sa treci si peste momentul asta. Daca ai sa intelegi ca nu te poti bizui pe oamenii de care vorbesti in povestea ta. Orcan e un submediocru care isi pastreaza scaunul ca toti submediocrii. Fute cit poate la subalterni si linge cit poate la cururile sefilor. Adevarurile de seara sunt sub limita oricarui penibil. Nici nu merita sa ii amintesti numele. Cartianu e un taran smecher si lunecos care are pareri proprii mai marunte decit interesele lui marunte. Un parvenit care te face pe la spate in timp ce iti plange pe umar. Asa a inteles el ca se face la oras. Halpert nu are timp sa coboare din turnul viziunii lui editoriale de cacat. Deocamdata se ascunde dupa un maldar de carti si dvd-uri si pina cind nu o sa se trezeasca Patriciu nu o sa-i pese de nimic. Iar cei de la Resurse Umane sint niste roboti fara inima si minte, pusi acolo de Cornete ca sa taie sa gaseasca justificari legale pentru tulburarile de personalitate ale sefilor tai. Mergi la Mediasind si tine-te de ei. Exista lege si dincolo de cartieni, ciocazeni, orcani, halperti, isaili si alte mamifere de criza. Intr-o zi se va sparge buba si aici. Totul e sa nu iti pierzi increderea in tine.

 29. veyronsky spune:

  chiar imi pare rau pt cele intamplate
  my heart goes out to you
  am o singura intrebare/problema care ma macina si sper sa nu se adevereasca (desi, recunosc ca nu cunosc toate implicatiile legale)
  cand ai semnat contractele n-ai semnat si un contract de confidentialitate? nu vei avea probleme in instanta cu fostul tau angajator? desi trebuie sa recunosc ca tinand cont de cele de mai sus ai avea castig de cauza, dar oare judecatorul ar tine cont si de aceste circumstante?
  i wish you all the best!

 30. […] pe Reporter Virtual… realitatea trista a unei concedieri abuzive, din cauza apartenentei la […]

 31. eleonora spune:

  Sunt curioasa ce reactie ar avea dl. Patriciu citind si afland ce i s-a intamplat Mariei. Dumnealui care a fost atat de afectat de palma data de Basescu unui copil, cum tolereaza un asemenea comportament abuziv in pravalia sa din partea unor sefuleti frustrati, ca ziaristi nu pot fi numiti niste scursori precum Orcan, Cartianu, Halpert etc. Ceea ce fac acesti indivizi dubiosi care s-au trezit in niste functii de conducere fara sa aiba habar de presa adevarata este mai rau decat palma data de Basescu acelui copil. Este o dovada de mizerie umana sa lasi o femeie cu doi copilasi mici pe drumuri si o mare palma pe obrazul dumneavoastra, domnule Patriciu. Oare va pasă?

 32. mircea spune:

  Cartianule, esti un descreierat! Un nemernic! Si Orcan ala, la fel! Nu te lasa, Maria! Lupta-te cu ei si i-ale banii! Mama lor de nenorociti!

 33. gina visan spune:

  si inca ceva(poate cel mai important): daca ai nevoie de un avocat bun, care e si OM totodata, spune-mi si iti voi recomanda av. care ma ajuta in aceeasi problema ca si a ta.

 34. Javra spune:

  Grigore, Adrian, a-ti fost colegii mei pe vremea cand niciunul dintre noi nu banuia ce o sa fie in viitor, voi sefi de gazeta, eu simplu redactor. Ma simt rau, o femeie cu doi copii mici… Adriane, am fost colegi de banca, la SSJ, copiam impreuna…, nu ti-e rau? Grigore, nu e bine. Intreab-o pe nevasta ta. ai si tu doua fete.

 35. gina visan spune:

  maria, ce a fost mai greu a trecut. ai scapat de umilintele si mizeriile lor.
  ai incredere in mediasind si mergi cu d-zeu inainte. cu rabdare se rezolva totul. peste un an nici nu o sa iti mai amintesti de ei. o sa iti aminteasca avocatul 😉
  te rog spune-mi daca pot sa te ajut cu ceva.

 36. O adunatura de jigodii! Ziaristi? Nicidecum!
  As vedea sa i se faca si lui Dinu Patriciu o „evaluare” a prestatiilor jurnalistice. N-au ce contract de drepturi de autor sa-i rezilieze. Dar macar il pot gratia, sa nu se mai umple de penibil cu „creatiie” pe care le baga in Adevarul pe post de editoriale.

  Maria, fii tare! Te sustin!

 37. ghita1964 spune:

  @catalink:am vazut, mea culpa!
  Nu va mai lasati calcati in picioare de trantori!
  Uniti-va!Tot colectivul ziarului „Adevarul” trebuie acum sa o sustina pe doamna Pop!Daca fac acest lucru cu o mama de doi copii singura,inseamna ca nu au nici un fel de scrupule cu nimeni!Nu poti arunca o femeie cu doi copii pe drumuri Cartianule!Pe tine nu te-a nascut o mama?Te-au crescut lessbienele?
  Asa a inceput si in industria romaneasca!Toti incomozii din sindicate au fost eliminati de pupincuristii sindicali.Apoi muncitorul a inceput sa-si piarda din drepturi!Nu acceptati asa ceva!

 38. Ludivine spune:

  Maria, il banuiesti degeaba pe Cartianu. Nu el ti-a facut-o, nici macar Pagingeanu (asta nu-i in stare sa si-o faca nici singur), ci penibilul de Sabin Orcan. Ai uitat sa spui in expunerea ta ca el, marele sef de la Adevarul de Seara, e singurul red sef din Holding care nu serveste sedintele de sumar, pt ca apare la redactie in jur de ora 11.00 si incepe sa dea cu barda in subalterni si-n bietii oameni de la editiile locale. Intarzie paginile, apoi tine lumea degeaba in std-by, terorizand colegii in sedinte tardive si inutile, are idei sublime ce lipsesc cu desavarsire si o slugarnicie de top fata de sefi.
  Si eu sunt mama si lucrez tot in Adevarul Holding, stiu drama ta si stiu si prin ce au mai trecut altii. La Adrian Halpert te-ai dus degeaba, nu a rezolvat problema nimanui, oricum ma mir ca l-ai gasit in birou: ajunge dupa 13.30 si pleaca mai mereu pana la 19.30. E director de editorial si habar n-are ce oameni are in subordine, ce pagini trebuie sa apara a doua zi, cine sunt cei mai buni ziaristi. Sotia lui, pe care toata lumea o vede ca sta ca o tsatsa cate 4 ore pe zi la fumat in barul de langa lifturi, e mai rea decat el: a dat afara multi subordonati din cauza crizelor ei de isterie. Nici ei doi, nici Orcan nu servesc zile de sambata si duminica la munca…
  Tu spui ca ti-ai pierdut concediul de odihna, ca nu ti s-au aprobat niste zile pe care initial ti s-a spus sa le iei in 2010… Sunt foarte curioasa cate zile de concediu au pe an sefi gen Ciocazanu sau Isaila, pe care lumea ii vede mai rar decat pasarile migratoare. Incearca sa te duci, ca o ultima sansa, la dl Cornateanu. E singurul care mai poate sa-ti intinda o mana, explica-i despre ce e vorba, vino cu dovezi, arata-i cate pagini au avut fotografii f bune de la tine. Asta daca-l gasesti si pe dansul pe la birou, intre doua excursii facute pe petrodolari. Daca nu, asteapta-l la aeroport….

 39. Domnule Lovin,
  Am rugamintea sa-i transmiteti doamnei Lazar ca ma poate contacta fara niciun fel de obligatie financiara pentru a-i spune ce are de facut privind deschiderea unui proces impotriva concedierii abuzive.
  Daca va aduceti aminte, ii reprezint in instanta impotriva Adevarul SA si pe Cristian Botez si Gina Visan.
  Mesajul este valabil si pentru ceilalti 3 colegi concediati de la Adevarul.
  Datele mele de contact sunt pe site.
  Multumesc si felicitari pentru cum va dezvoltati site-ul si mai ales pentru sustinerea colegilor de breasla.
  Cu stima,
  Av. Niculescu-Gorpin

 40. anda spune:

  si eu am fost presata sa imi dau demisia din postul de televiziune in care lucram. Mi am dat o insa, nu fara sa lupt si sa anunt conducerea de manevrele pe care seful meu, le facea. Am castigat lupta, pentru ca dupa 1 an, acesta a fost concediat, intr o mica parte DATORITA mie. Lupta si bate i cu propriile lor arme. Fa toate demersurile legale necesare pentru a ti castiga drepturile.

 41. Catalink spune:

  Maria, te susţin. Ştiu prin ce treci deoarece exact asta mi-au făcut şi mie nenorociţii ăia. Le spun colegilor să-ţi vorbească pe faţă, să te susţină şi să aibă curaj. Le recomand tuturor anajaţilor de la Adevărul cărora li se calcă în picioare drepturile să aibă curaj şi să şi le ceară în instanţă. Eu am trecut de al doilea termen în proces. Şi merg mai departe. Nu îmi e frică de ei, de şefii care le spuneau subalternilor să nu vorbească cu mine. Vine şi ziua în care vor plăti.
  @ghiţă 1964: cartianu este exact aşa cum se spune despre el…

 42. Bun ,toata lumea are ce are cu Maria Raluca ,dar copii trebuie salvati .
  Ati ales si bine momentul s o dati afara .Nici bietii ciini nu sint alungati pe o vreme ca asta .
  Arzava ar focut pe mate ,de comunisti pestriti ce sinteti .

 43. Bursukul spune:

  Parerea mea este sa pleci de bunavoie de la Adevarul. Crede-ma, daca ti s-a pus gand rau, n-ai ce sa mai faci. Vei primi suturi in dos din partea tuturor. Inclusiv de la persoanele „apropiate”. De ele sa te feresti cel mai mult. Asa am parasit si eu un cotidian de renume. Ce-i drept, o parte din vina imi apartine si mie (n-am mai putut rezista si m-am razvratit pe blog). MARE GRESEALA. Inchipuie-ti, in ziua de sedinta, cu zeci de subiecte bune de publicat, am fost dat pe usa afara pe motiv „ca nu muncesc la fel ca altii… „. N-am gresit insa prin a-mi dezvalui apartenenta la MediaSind. Noi, sindicalistii, suntem huliti peste tot. Marea ta greseala este ca ai recunoscut apartenenta la o grupare asa de puternica. Nu-ti mai periclita situatia. Ai nevoie de sanatate pentru a-ti creste copii. Eu, pentru moment, m-am reorientat catre alt domeniu. Plang dupa media insa trebuie sa traim. Cu pasiuni si orgolii nu punem paine pe masa. Cauta-ti de lucru si lasa-i. Bafta.

 44. zapata spune:

  eu cred ca o sa castigi lupta asta. aia sunt niste idiotzi. important e sa nu-ti pierzi increderea in tine.
  PS aia micii sunt superbi! sa-ti traiasca!

 45. ghita1964 spune:

  Cartianule,stiu ca citesti pe acilea,daca are doi copii si e singura(intretinator de familie boule)da-si face programul de munca in termen,de ce esti asa cum v-a facut presedintele?”Gaozar”adica!Vezi ca vorbesc cu Giovani sa-ti traga un scuipat,de data asta-l mariti!
  :mrgreen:

 46. ghita1964 spune:

  Am avut o impresie buna despre Cartianu,insa vad ca m-am inselat!Am fost convins ca este un om corect si un luptator,insa incet,incet vad cum se transforma intr-un zbir si-un cinic!Ce face banul din oamenii,domnule?Cainii!Ce face un concediu pe Amazon la vale,taica?O persoana urat mirositoare,a petrol… :mrgreen:

 47. mds spune:

  Maria, stai puternica. Nu-i lasa sa te calce in picioare. Lupta-te cu ei pe toate caile. La final tu esti cea care are dreptate si toti stim asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top