O apreciată jurnalistă britanică, Amelia Hill, de la The Guardian, a fost anchetată de poliţia londoneză în scandalul interceptărilor telefonice ilegale. Hill nu este acuzată însă că ar fi fost implicată în acestea, ci că ar fi publicat informaţii referitoare la amploarea interceptărilor efectuate de jurnaliştii de la News of the World, după ce ar fi primit informaţiile respective de la un angajat al Scotland Yard. Deşi autorităţile i-au cerut să dezvăluie numele sursei, jurnalista a refuzat categoric să se supună. Michelle Stanistreet, secretar general al Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor din Marea Britanie, a afirmat că în joc este un principiu jurnalistic vital, acela al respectării confidenţialităţii surselor, atunci când e vorba de interesul public: „Este de neimaginat ca gestul curajos al Ameliei Hill să fie tratat că o infracţiune”. Scandalul vine pe fondul a noi arestări în cazul interceptărilor telefonice ilegale, ultimul ajuns după gratii fiind Raoul Simons, fostul redactor-şef adjunct al revistei Time.
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.