
Sunt subţiri, au un uşor iz de carne de oaie, foarte condimentaţi, iar când sfârâie pe grătar fac ravagii printre pofticioşi. Nu e o ghicitoare, ci descrierea pe scurt a deja celebrilor cârnaţi de Pleşcoi, mândria culinară a buzoienilor care îşi are originile înfipte adânc în istorie.
Zona din jurul comunei Berca, aflată la aproximativ 20 de kilometri distanţă de municipiul Buzău, când mergi spre Braşov, este atractivă din punct de vedere turistic nu numai pentru Vulcanii Noroioşi, ci şi pentru satul care concentrează unicii producători din ţară ai cârnaţilor de Pleşcoi.
Denumirea acestor cârnaţi vine de la localitatea Pleşcoi, acum parte a comunei Berca. Satul a fost menţionat pentru prima dată într-un document emis de voievodul Vlad Călugărul, la data de
MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.