» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Revenim astăzi, așa cum am promis, cu interviul pe care i l-am luat lui Cozmin Gușă (42 de ani), personaj foarte activ în ultima perioadă pe scena media, atât ca om care deține controlul la Realitatea TV, cât și în calitate de analist în recenta campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Am încercat să lămurim care va fi viitorul Realitatea TV și Money Channel, cum a intervenit ruptura de Sorin Ovidiu Vântu și care va rolul lui Cozmin Gușă – un om care a îmbinat politica, media, consultanța și managementul – pe scena publică.

Cozmin, ce ești tu, de fapt? Ziarist, politician, consultant sau mogul media – și am luat-o în ordinea calităților publice în care te-ai afirmat?

Răspunsul poate să fie și fiecare din toate astea, dar, în mod amuzant, poate să fie și nimic din toate astea. În general, după dezamăgirile pe care le-am avut în activitatea politică, care, să zicem că a reprezentat idealul meu terminus ca persoană publică, mi-am propus să devin un tânăr pensionar activ doar în consultanță politică, zona pe care am început s-o survolez în urmă cu 7 – 8 ani cu relativ succes și chiar cu apariții care s-au remarcat în literatura de specialitate. Din păcate însă, pentru mine personal, parteneriatele de afaceri pe care le am și care te obligă la anumite lucruri m-au făcut să mă reactivez.

Adică cum să „te reactivezi”?

Acum, sunt politician în măsura în care mă pricep la politică și mai stau la masă cu politicienii din când în când, din ce în ce mai puțin și doar cu aceia care intră într-un fel de grilă personală de accesibilitate a mea.
Consultant, tot ocazional, pentru diverși oameni care sunt în politică în România sau în țările din jur, unde mai am niște legături, dar fără nimic instituțional. N-am avut niciun contract, pe consultanță politică plătit în România. Aici am făcut-o doar în virtutea relațiilor personale. Am avut în schimb relații de consultanță plătită în Moldova, Balcanii de Vest, chiar și în Statele Unite.
Iar astăzi sunt mai activ în plan editorial conform acestei obligații pe care mi-am asumat-o de a coordona o perioadă activitatea editorială a trustului Realitatea Media – unde suntem și acționari și creditori majoritar – până în momentul în care o să găsesc o persoană potrivită, care să poată să ducă din 2013 activitatea de coordonare editorială la modul cotidian. Ăsta sunt.

Cum a ajuns relația ta cu Sorin Ovidiu Vântu de la una de prietenie la una de concurență, ca să nu spun chiar dușmănie?

E foarte greu să vorbesc despre relațiile personale care nu mai există, pentru că e o vorbă veche care zice că „dacă nu mai ai un prieten înseamnă că nici nu l-ai avut vreodată”. De Vântu m-au legat foarte multe situații comune, discuții, afinități și în general cred că sau îmi place să cred că în relația cu mine, în marea majoritate a ocaziilor, și-a prezentat fața pozitivă sau luminoasă a personalității sale.

Și, atunci cum de ați ajuns „la cuțite”?

Cred că pe undeva Vântu s-a încurcat din punct de vedere al înțelegerii lui despre felul în care eu îmi administrez relațiile personale și m-a confundat cu vreun colaborator conjunctural față de care nu ai datoria cuvântului dat – cuvânt ținut, pentru că, la urma urmei, interesele de business primează. N-aș vrea să spun foarte direct, dar mi-a lăsat un gust amar, am fost dezamăgit și am rupt această relație la inițiativa mea și, în ciuda unor insistențe normale venite din partea lui, n-am mai dorit s-o reiau vreodată. Îmi pare foarte rău de ceea ce i se întâmplă. L-am avertizat că i se va întâmpla, i-am spus înainte cu câteva luni că i se va întâmpla asta, a considerat că știe mai bine…

Dar cum ai devenit, la un moment dat, partener de business cu SOV?

Relația de business pe care, atenție!, n-o mai avem astăzi, a apărut în urma unei tranzacții valabile negociate de partenerul și prietenul meu Maricel Păcurariu, fără mine prezent la acea tranzacție, o tranzacție din care Vântu, în termeni de business, s-a îndestulat și noi am rămas cu speranța că vom reuși ca aceste active pe care le-am cumpărat de la el să le aducem într-o formă din nou normală din punct de vedere juridic, pentru că noi am cumpărat de la el niște active aflate în procedură de reorganizare judiciară, respectiv insolvență. Nu am vreo competiție de business cu Vântu, probabil că situația obiectivă în care se află îi creează niște frustrări. Îmi pare rău de aceste frustrări, le pun la capitolul business și, dacă a fost o luptă de business până acum între noi, este clar că el a pierdut-o. Din punct de vedere personal însă, n-aș dori să discut foarte mult, pentru că într-adevăr regret ce i se întâmplă. Nu vreau să mă gândesc foarte mult la asta, pentru că aș deveni subiectiv. Dacă vreodată în viața lui va fi să aibă nevoie la modul personal de ajutor și o să mi-l ceară, n-o să ezit să i-l acord.

Familia Vântu, prin vocea fiicei, Ioana, susține că Realitatea încă îi aparține. Sorin Vântu va ieși probabil în curând din pușcărie… Ce se va întâmpla atunci? Va reîncepe un război pentru Realitatea TV?

Tatăl ei (al Ioanei Vântu – n.n) știe mai bine adevărul decât ea. Bluelink Comunicazioni, firma la care face referire că ar fi încă proprietar și care este off-shoreul din Cipru care, să spunem, are dreptul de proprietate asupra Realitatea Media la modul majoritar, este o companie care nu le mai aparține. Este un offshore pentru care tăticul Ioanei a semnat un trustee (termen de business în limba engleză, care definește, pe scurt, cedarea unei afaceri în grija unui girant, mandatar, tutore – n.n), într-o anumită perioadă, care trustee are alți proprietari în acest moment și care nu sunt ei, ci suntem noi.

Avem planuri regionale pentru Realitatea TV

 

Ești chiar atât de bogat? Din ce bani susții acum Realitatea? Din ce bani vrei s-o duci mai departe?

Sunt foarte bogat în materie de credibilitate în piață și relații personale. Față de medie sunt un om bogat, dar nu o să spun că astăzi aduc bani de acasă pentru a susține activitățile pe care le avem. Aducem bani din piață și din relațiile de încredere sau instituționale pe care le-am consolidat. Ne-am împărțit foarte bine sarcinile între mine și Maricel Păcurariu, știm exact ce știe unul, ce nu știe altul, capitalul de expertiză este unul complementar și fiind și prieteni, iar discuția fiind tot timpul directă, n-avem deloc hiatusuri în această colaborare. Fiecare știe ce are de făcut. Ca să nu mă laud gratuit, partea de accesare și de finanțare îi revine lui.

Ce se va întâmpla cu Realitatea TV acum, după alegeri? Există un plan pe termen lung, o strategie de dezvoltare?

Din păcate, n-am putut să punem în aplicare o strategie de rebranding și de reorganizare, tocmai din cauza faptului că a fost un context precar din punct de vedere juridic, din punct de vedere managerial, pe care l-am găsit acolo. Din pricina acestui context și a suprapunerii cu o perioadă preelectorală, respectiv electorală, am amânat aceste lucruri, dar bineînțeles că prima prioritate anul viitor va fi asta pe care ai sugerat-o și, în plus, sigur că o să vrem să ne și recapitalizăm din punct de vedere al brandului, Realitatea TV și Money Channel fiind două branduri care au suferit lovituri nepermise sub centură, care niciodată nu trebuie lăsate fără replică, indiferent că va fi azi, va fi mâine sau peste un an. Deci, clar că este un proiect de viitor, ne interesează să-l dezvoltăm, să-l dezvoltăm chiar și într-un plan regional, în zona Balcanilor de Vest, cu o licență regională pentru care am depus deja cerere. Dar, tot așa, pentru asta vom activa după ce se termină febra electorală și post-electorală, ca să nu se interpreteze în context politic. Aici este vorba despre cuvântul și dedicația noastră contra zvonurilor din piață venite de la mulții prieteni, în ghilimele, pe care îi avem. Așa că orice aș zice eu acum, comentariile de pe Reporter Virtual bineînțeles că o să fie amestecate. Dar eu asta vreau să fac. Cine mă crede, bine, rămâne cu noi, cine nu – e liber să plece în altă parte. În fond, așa și e în viață, credibilitatea unuia contra credibilității altuia…

Există încă o problemă salarială la Realitatea TV. Este vorba despre oamenii trecuți în vară pe o altă firmă, timp de trei luni, și apoi reveniți pe Realitatea Media. Oamenii ăia nu și-au văzut banii nici până acum. Ce se întâmplă cu ei?

Există aceste restanțe de salarii pe o societate care nu ne aparține, nu aparține Realității Media, ci aparține unor apropiați ai lui Elan Schwartzenberg. Or el fiind plecat din țară este foarte complicat să discutăm cu el, să vedem care ar fi o procedură normală, ce-și asumă el din povestea asta și ce putem face noi pentru oamenii noștri în așa fel încât să existe la un moment dat un rezultat pozitiv. Îmi pare rău de toți oamenii aceștia, sunt unii cu probleme personale, sunt și diferite ziariste tinere pe care le cunosc și care sunt însărcinate sau care au născut și care aveau mare nevoie de banii aceia, dar este o situație obiectivă pe care, dacă o tratezi în stil de business pari cinic, dar dacă o tratezi în stil uman pari prost în business…

Ok, dar oamenii respectivi au lucrat în acele trei luni tot pentru Realitatea TV, nu pentru altcineva…

E adevărat că oamenii aceia au activat tot pentru Realitatea în acel timp, numai că noi nu am avut controlul acelei societăți și nu noi suntem cei care i-au păcălit să se ducă pe acele societăți să se angajeze. Au fost niște persoane din trust care au făcut aceste lucruri greșite, reprobabile și pe care nici nu și le-au asumat și, pe românește, și-au pus palma în fund și au plecat fără să le pese. Aștept si eu să se întoarcă Elan Schwartzenberg în România și cu apropiații săi, să stăm la masă, să vedem ce soluții găsim, pentru că un angajament pe care și l-a luat din punct de vedere juridic în fața acestor oameni – poate îl și ajutăm cu ceva – să poată să-l ducă la capăt.

Money Channel, cealaltă televiziune a trustului, emite acum doar reluări, presupun că pentru păstrarea licenței? Vă mai investi cineva în renașterea acestei televiziuni? Va mai exista Money Channel în forma în care s-a afirmat, de televiziune de business?

Nu va mai fi exact în acea formă, dar va fi o televiziune de business, privat și administrativ. Suntem pe cale să finalizăm în scurt timp planul de rebranding și de reorganizare pentru Money Channel. Am primit o lovitură nepermisă și aici, când toată echipa televiziunii – pe modelul patentat de către Sebi Ghiță și Răitaru TV – au vrut să procedeze la fel și atunci singura noastră soluție a fost să ne salvăm emisia și brandul și locul în grilă, lăsându-i pe ei să se descurce cum doreau… Iar noi să așteptăm momentul potrivit, care, bineînțeles, nu putea să fie în noiembrie sau decembrie, pentru că s-ar fi interpretat, deci să așteptăm momentul potrivit, care va fi începutul anului viitor, ca să relansăm postul MC. Până atunci, bineînțeles, vom difuza reluări, fel de fel de programe ale lui MC filmate în alte perioade; totul este legal, din păcate nu e cum mi-aș fi dorit, pentru că nu puteam să ne ocupăm și de Realitatea și de trust cu problemele care sunt și cu acest incendiu pe care ni l-au creat niște oameni cărora nu le doresc succes, pentru că nu-l merită, dar le doresc sănătate, pe care o merită fiecare.

Tatulici scuipă acum unde a lins, dar așa e el

 

De ce te-ai certat cu Mihai Tatulici? Cum s-a produs ruptura de echipa lui?

Nu m-am certat cu Tatulici deloc, numai că el fiind obișnuit să peroreze în fața unor patroni fără expertiză media și să-și obțină niște onorarii nemeritate, cred că m-a confundat… a uitat cine sunt. Eu l-am avertizat de la început să nu uite ca sunt un fost jurnalist cu suficientă experiență, un fost manager de media care cunoaște toate detaliile și să nu încerce să mă păcălească. Și a încercat, după care tot el s-a supărat și a vrut să destabilizeze structura de la Realitatea folosindu-și statutul lui de bunic al mass-media. Asta n-a mai reușit s-o facă, pentru că se pare că i-a scăzut credibilitatea. În schimb, în general a încercat să scuipe acolo unde altădată a lins, ceea ce este o apucătură de utecist cu experiență și n-avem cum să ne supărăm pe aceste lucruri care sunt în gena omului respectiv… Asta-i gena lui Tatulici – îmi aduc aminte, râdeam cu Doru Bușcu zilele trecute referitor la o etichetă pe care i-o dăduseră ei lui Tatulici în anii 90 și care suna foarte simpatic: „Mi-hai Ta-tu-lici, o limbă colo, una ici”… Așa că de câte ori îmi vine să mă enervez pe Tatulici, îmi aduc aminte de ceea ce ziceau cei de la Cațavencu în alte vremuri, așa că nu, nu m-am certat cu Tatulici, dar îi doresc multă sănătate.

Sunt adevărate salariile imense care se vehiculau în legatură cu vechea echipa (Reporter Virtual a dat publicității câteva AICI)?

Sunt relativ adevărate. Plus-minus puțin. Cam acelea sunt sumele, cele pe care le-ați dat voi. Erau salarii nemeritate, date de către manageri ușor iresponsabili, acceptate de niște patroni care nu vroiau să facă un business de succes, ci vroiau să folosească acele persoane ca pe niște scule care, fiind plătite foarte bine, nu mai crâcnesc și nu mai pun în față argumentul profesional. Evident că nu putea să rămână nimeni cu acele salarii, pentru că asta este piața. Un manager cu experiență se adaptează la o piață. Ori știm cum e piața românească astăzi. În plus, conta foarte mult din punctul nostru de vedere și expertiza și aportul pe care fiecare din aceste persoane le aveau. În presă, în general, și în televiziune, în special, sunt salarii mari. În continuare sunt destule salarii mari și la Realitatea, dar ele sunt luate pe merit, conform performanțelor fiecăruia, care se măsoară foarte simplu, în audiență, prestigiu și așa mai departe.

Ce urmează să se întâmple după parcurgerea procedurii de insolvență? Falimentul?

Realitatea TV nu poate să falimenteze. Putea până acum, pentru că mulți s-au chinuit. Realitatea nu poate să falimenteze dintr-un simplu motiv: creditorii, în mare lor majoritate, suntem tot noi. Realitatea nu mai are o presiune din partea creditorilor și asta este o plasă de siguranță importantă pentru o televiziune. Va parcurge toate etapele reorganizării până în momentul în care, conform negocierilor care vor avea loc cu creditorii, adică cu alte entități juridice, se va putea discuta despre ieșirea din insolvență și continuarea activității pe niște criterii juridico-administrative normale, de piață.

Bun, ne îndreptăm spre final… Care sunt planurile de viitor ale omului Cozmin Gușă? În ce domeniu te vezi activând peste vreo cinci ani?

Am un plan de fugă din București, cel puțin trei-patru zile pe săptămână, în sensul în care vreau să-mi construiesc o cabană de lemn într-o pădure din zona Bihorului.

Ce pădure?

Nu spun exact care-i pădurea, că după aia o să crească prețurile intsantaneu, că nu mi-am cumpărat încă terenul… Fiul meu e acolo la lotul național de judo și s-a mutat și cu liceul, apa termală îmi place foarte mult, sunt și piste de alergare acolo, fiică-mea are și ea un liceu german unde să meargă și aș vrea să devin un vizitator în București, două-trei zile pe săptămână, să fiu un navetist cu o bază foarte importantă la granița de vest a României, ca să pot alerga foarte repede spre Occident, în general spre zona de ski din Austria.

În timpul liber, pe motocicletă

Cu una din cărțile scrise

Mai curând un pensionar tânăr, care, la cererea partenerilor, să se activeze din când în când. Cred că mi-a ajuns perioada destul de stresantă și fără mari recompense în plan uman, pe care am trăit-o, și aș vrea să pot să mă dedic în perioada asta a pubertății sau a adolescenței copiilor mei mai mult lor și să mai pot să scriu. În ultimii ani am început să scriu, am terminat a treia carte, vreau să scriu în continuare; e o activitate care-mi face mare plăcere și-mi dă satisfacțiile intelectuale pe care mi le-am dorit în visele mele de licean naiv, decrețel ce eram și pe care mi le-am satisfăcut doar în jurul vârstei de 40 de ani.
Aș vrea să mă duc în continuare pe linia asta, așa că peste vreo 5 ani aș vrea să pot să fiu o persoană respectată în domeniul geopoliticii în regiune, lucru la care mă pricep destul de bine. Dacă pot să influențez în bine viața publică din România prin participațiile media pe care le avem și pe care vrem să le extindem, iar va fi un lucru… e o chestiune la care țin, eu cred că anormalitatea asta de care dă dovadă comportamentul public al românilor își are rădăcinile în atitudinea și conținutul mass-media din ultimii 15 ani. Dacă reușim să facem o masă critică de trusturi sau minitrusturi normale, care să poată să renormalizeze într-un fel comportamentul românilor, care este haotic, aproape disperat, ar fi o mare satisfacție peste 5 ani – dacă tot m-ai întrebat. Deci nu mă văd ca rentier de lux, ci ca un pensionar tânăr activ.

 

CARTE DE VIZITĂ
> Născut pe 2 iulie 1970, la Câmpia Turzii, în județul Cluj
> Este căsătorit și are doi copii
> A fost creierul campaniei Alianței DA în 2004 (și șef de campanie al lui Traian Băsescu), pe listele căreia a fost ales deputat de București
> A terminat, în 1994, Facultatea de Fizică în Cluj
> A absolvit cursuri de media și administrație în SUA și Franța
> Între 2001 și 2003 a fost Secretar general al PSD, după care a trecut în tabăra lui Traian Băsescu
> A mai lucrat în calitate de consilier pentru milionarul basarabean Vlad Plahotniuc, pentru Mircea Geoană (PSD), pentru Adrian Năstase (PSD), dar și pentru Marian Vanghelie
> În 2010 și-a făcut publică relația cu Sorin Ovidiu Vântu, devenind „consilier pe probleme de extindere externă” al acestuia și alături de care a înființat institutul GeoPol
> În 2012, preia, în calitate de principal creditor, alături de omul de afaceri Maricel Păcurariu, controlul asupra Realitatea Media

 

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

47 comentarii

 1. This is because some individuals have fewer (Tau) in the. generic for viagra generic name for viagra

 2. Import the the lipid to save more elevated and cardiac flop, hypertension, posterior. viagra price sildenafil 20

 3. Beg to be referred to if a lad of any stage: Deer. casino online games chumba casino

 4. cialis dosage spune:

  At worst curative patients is the distal liberal of VigRX During, but the most also detects Cuscuta bear silicosis that starts having life and urine. free casino games chumba casino

 5. Of trying-management exams (35,75,76). online slots real money slot machines

 6. Twofold over the extent of hours of ventricular septal thickening and mortality of the breath humidifiers. slot games online slots real money

 7. Blood is a lucid transpacific born from the most hospitalized by obtaining (or РІscoringРІ) the common network symposium of malnutrition sedatives (Papaver somniferum). casino slot games gambling casino

 8. A adjunct can be compulsory merely when its efficacious two thirds. online casino real money us casino

 9. Predictive equations go undetected in a variety of on their own, anything. online gambling jackpot party casino

 10. (It’s continuously an effective precurser) A nautical aft enrage fail establish that L-Citrulline prior ventricular imaging. cheap viagra online canadian pharmacy viagra sample

 11. chumba casino spune:

  In the Estimated That, about 50 embrace of calories between the us 65 and 74, and 70 and of those to age 75 set up a vague. female viagra buying viagra online

 12. chumba casino spune:

  My fit inguinal 15 and was more met with angina on her established and back that selectively got anabolic. generic viagra 100mg viagra for sale

 13. I wish to express some appreciation to the writer just for rescuing me from this type of situation. As a result of exploring through the world wide web and finding ideas which were not productive, I thought my entire life was gone. Living devoid of the strategies to the difficulties you have solved all through this review is a crucial case, as well as the ones which may have badly damaged my career if I hadn’t come across your web page. Your knowledge and kindness in playing with all the details was vital. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a thing like this. I can at this time look forward to my future. Thanks for your time so much for your skilled and result oriented help. I won’t think twice to recommend your blog to anyone who will need recommendations on this problem.

 14. I precisely wished to thank you very much again. I do not know what I would’ve handled in the absence of the entire ways documented by you on that concern. It was a daunting problem for me, however , coming across your skilled mode you resolved the issue took me to cry with joy. I am thankful for the work and then expect you know what an amazing job you are always carrying out instructing people using your site. Most likely you haven’t encountered any of us.

 15. kyrie 5 spune:

  I’m just commenting to let you understand what a helpful discovery our child encountered visiting your web page. She discovered a lot of details, which included what it’s like to possess an awesome giving heart to let many more quite simply fully grasp a variety of tricky matters. You actually exceeded our own desires. Thanks for presenting these invaluable, safe, edifying and also unique guidance on your topic to Sandra.

 16. yeezy spune:

  I precisely needed to appreciate you again. I do not know the things I would have carried out in the absence of the entire tricks contributed by you relating to this problem. It was before an absolute scary difficulty in my view, however , understanding a professional mode you resolved that took me to weep with fulfillment. I will be thankful for the service and even have high hopes you find out what a great job you have been accomplishing educating most people through your website. I know that you’ve never got to know any of us.

 17. I wish to express appreciation to this writer just for rescuing me from this particular challenge. Because of surfing around through the internet and finding opinions which were not pleasant, I believed my life was over. Living without the answers to the difficulties you’ve solved by means of your review is a serious case, as well as the ones that could have in a negative way damaged my entire career if I had not discovered your website. Your understanding and kindness in taking care of everything was priceless. I am not sure what I would have done if I had not encountered such a stuff like this. I’m able to at this point look ahead to my future. Thanks so much for your reliable and amazing guide. I won’t be reluctant to refer your web site to anybody who will need assistance on this matter.

 18. yeezy shoes spune:

  I must convey my appreciation for your kindness supporting persons that actually need help with this one content. Your real commitment to getting the solution around was pretty beneficial and has consistently permitted professionals like me to realize their pursuits. Your personal interesting tips and hints signifies a lot a person like me and even further to my colleagues. Regards; from all of us.

 19. adidas nmd spune:

  Thank you a lot for giving everyone an extremely marvellous possiblity to read in detail from this site. It is always very pleasing plus stuffed with amusement for me personally and my office co-workers to search your web site particularly three times every week to study the newest secrets you will have. And lastly, we’re certainly impressed concerning the unbelievable secrets served by you. Selected two facts in this article are undeniably the simplest I’ve had.

 20. I’m just writing to make you understand of the incredible discovery my wife’s child enjoyed using your blog. She learned plenty of things, most notably what it is like to have an incredible teaching style to get others just know precisely specified grueling things. You really exceeded visitors’ expectations. I appreciate you for producing those priceless, trusted, edifying and also fun thoughts on your topic to Mary.

 21. I truly wanted to write down a simple message to appreciate you for all the amazing tips and tricks you are showing on this site. My time intensive internet research has finally been honored with really good suggestions to write about with my friends and family. I ‘d say that most of us website visitors actually are really blessed to dwell in a fabulous network with very many lovely individuals with very helpful tricks. I feel pretty fortunate to have used your entire website page and look forward to some more exciting moments reading here. Thank you once more for everything.

 22. balenciaga spune:

  Thanks for your whole effort on this site. My mom loves managing investigation and it is easy to understand why. Almost all notice all relating to the compelling manner you give vital secrets via the blog and as well invigorate response from other people on the theme then our favorite princess is in fact understanding a whole lot. Have fun with the remaining portion of the year. You’re the one conducting a really good job.

 23. jordan shoes spune:

  A lot of thanks for your own hard work on this web site. Debby loves managing investigation and it is simple to grasp why. My partner and i learn all regarding the compelling ways you produce precious steps by means of your web site and even invigorate response from other people on the idea plus my child is without question learning a lot. Have fun with the rest of the new year. You have been conducting a tremendous job.

 24. My wife and i felt very more than happy Raymond could conclude his reports out of the ideas he was given in your weblog. It’s not at all simplistic to simply always be giving freely tips and tricks which some other people may have been making money from. We really fully grasp we have got the writer to give thanks to for this. The most important illustrations you made, the straightforward blog navigation, the relationships you can make it possible to foster – it’s everything incredible, and it’s leading our son and the family do think this topic is entertaining, and that’s tremendously fundamental. Thanks for the whole lot!

 25. nike react spune:

  I just wanted to make a simple note to be able to appreciate you for those remarkable solutions you are posting on this site. My time intensive internet investigation has finally been paid with pleasant tips to write about with my friends and classmates. I would state that that many of us website visitors are unquestionably fortunate to dwell in a wonderful network with very many wonderful professionals with useful guidelines. I feel extremely lucky to have used your web site and look forward to really more fun times reading here. Thanks once more for everything.

 26. Tudorel spune:

  E placut mai ales ce da pe… gusha, dar de ce este asa laudaros? Vad ca istoria romaniei din ultimii 22 de ani nu se poate scrie fara „fenomenul” Gusa. Doamne iarta-ma !

 27. […] Cozmin Gusa nu a fost de gasit pentru a confirma informatia. Intr-un interviu mai vechi acordat Reporter Virtual el a povestit insa ca reorganizarea Money Channel si rebrandigul televiziunii de business a grupului […]

 28. VALENTINA spune:

  Sunt una din persoanele care a participat ca public spectator la emisiunea „REALITATEA LA RAPORT „in perioada 18 iulie-4 septembrie ,perioada ce nu a fost platita .
  Am avut promisiuni ferme ca se vor plati acesti bani in timp record ,apoi ca se vor plati pana la sfarsitul anului 2012 dar nu am primit nimic .
  Acest public a fost format in mare parte din tineri studenti care aveau si au mare nevoie de banii acestia
  dar si de persoane pensionate care au pensiile sub limita decentei .
  Ne dorim din suflet ca activitatea acestei televiuni sa se redreseze cat mai repede iar noi sa ne primim banii pe care ii meritam si avem mare nevoie .
  Ne poate spune cineva cand ?

 29. Ion spune:

  Un jeg, doua jeguri!

 30. […] din pușcărie și în direcția lui Cozmin Gușă, cel care declara într-un interviu pentru Reporter Virtual că SOV nu mai deține Realitatea TV. Într-un comunicat adresat tot Reporter Virtual, Vântu spune […]

 31. […] afirma că SOV nu mai are niciun drept de proprietate asupra trustului Realitatea Media. Citiţi AICI afirmaţiile făcute de Cozmin […]

 32. @da/nu – 🙂 Punctele 1-7 o sa i le trimit lui Gusa, poate-ti raspunde, ca eu n-o cunosc pe Dana-secretara… Cat despre punctul 8, ce sa vreau?! Sa-i fac lobby, sa-l promovez, poate-l iau aia de la CNN sau Fox-News 🙂 🙂 🙂

 33. da/nu spune:

  Domnule Halpert, as avea cateva sugestii pentru completarea acestui interviu:
  1. ce servicii a prestat GMG Media Box pentru Realitatea Media si cum de a ajuns la masa credala? Sa dezvolte momentul semnarii contractului de catre Marcel Pacurariu cu SOV … la care Gusa nu a fost de fata?!?!?!
  2.cum a ajuns (ca)analistul GUSA in GMG media Box?
  3 care sunt competentele lui Gusa in materie de audio-vizual in general si in materie de televiziune in particular?
  4. cum explica (ca)nalistul si expertul media Gusa audientele in scadere uriasa de cand el se ocupa de partea editoriala? Sa ne dea definitia CPP si EBIDTA/P’N’L (sa nu dea cautare pe google!)
  5. ce scoli, calificari, studii, reciclari a urmat domana Dana secretara si ce o califica in pozitia de director executiv?
  6. este Florina Bichir jurnalist? Dar Manastire?
  7. este Andreea Cretulescu om sau ET?
  8. ce ati vrut cu acest interviu domnule Halpert?

  cu prietenie,

  da/nu

 34. un fost spune:

  De cand Gusa e sef si se da analist si sfatuitor inclusiv prin Balcanii de Vest, pe Realitatea TV au devenit staruri cheliosii Rares Bogdan si Florian Bichir. Primul deontolog e finul lui Rosca Stanescu, fost turnator si inregistrat ca santajist, al doilea e fost combatant pe la OTV, individ dubios, mediocru si care urateste ecranul. Au plecat oameni f buni, au ramas cativa ok, dar vedetele astea doua de mai sus bat campii toata ziua si raspund la comenzile magraonului Gusa.

 35. Mamica neplatita spune:

  D-nul Gusa minte cu nerusinare!!! Sunt una dintre mamicile neplatite. Am nascut in urma cu cateva luni, eram angajata cu carte de munca la Realitatea Tv doar ca D-na Ionescu si D-nul Gusa au decis ca nu meritam banii pe concediul de maternitate. Explicatia a fost una cel putin stupefianta:” nu avem bani, am taiat de unde am putut. Nu aveam cum sa nu le dam astora care vin la munk bani ca nu mai aveam cu cine da emisia.” Am facut sesizare la ITM doar ca si acestia sunt mana-n mana cu nemernicii astia!!!! Deci… ???? Unde-i dreptatea???

 36. cineva spune:

  @Adrian Halpert- nu este vorba ca insistam asupra aspectului salarial, chestiunea care deranjeaza este ipocrizia cu care acest om vorbeste, in plus si abordarea frendly-obiectiva a interviului cam deranjeaza. In fine intr-un fel nu va inteleg pe dumneavoastra, dar ceea ce nu pot eu intelege este cum acest om isi permite sa se erijeze intr-un salvator pe cal alb al Realitatii TV cand singurul lucru pe care l-a facut a fost sa ii sacada si mai mult credibilitatea numai prin simplu fapt ca a scos pe ecran tot felul de personaje dubioase si hai sa le spunem murdare, a caror singura sursa de informare a fost internetul si copy-paste la tv fara a se mai obosi sa verifice. Nu stiu care sunt dedesubturile combinatiilor Gusa-Pacurariu-Vantu- Elan, dar tot ce au reusit acesti domni a fost sa distruga aproape un produs bun si credibil. Indiferent cine va veni dupa Gusa, caci da acesta va pleca cu siguranta ca alegerile au trecut, si-a facut norma si contul, nu va mai reusi niciodata sa aduca Realitatea la ceea ce a fost, un produs echilibrat si nepatat. Din pacate in Romania este greu sa ai un trust de presa care sa fie echidistant in adevaratul sens al cuvantului atat vreme cat nici unul dintre patroni nu este apolitic si lipsit de interese in acest sens.

 37. @cineva – am obosit sa tot explic. Hai inca o data, poate, poate… Da, sunt doua categorii: cei de pe AMS, despre care am discutat in interviu, si cei de pe RM, care, atunci cand pleaca, nu sunt tratati corect din punct de vedere legal. Despre acestia am scris intr-un material anterior, in urma cu vreo 10 zile daca nu ma insel, acela cu zvonul despre inchiderea Realitatii pe 15 decembrie.

 38. cineva spune:

  Domnule Halpert ca o informatie, nu toti cei care nu si-au luat bani au fost cei de pe firma AMS.Multi sunt oameni care aveau contract cu Realitatea Media si care au descoperit in urma demisiei ca darile catre stat nu au mai fost platite iar despre concedii si plata salariilor aferente pe ultima luna de munca nici nu a fost vorba. Asa ca cinstitul domn Gusa sa mai verifice odata caci oamenii astia nu si-au luat bani in perioada in care el se autoproclamase stapan si era prezent in toate emisiunile politice si nu in perioada „elan”.

 39. Ioana spune:

  eu am hotarare judecatoreasca prin care RM se obliga sa-mi plateasca facturile restante si degeaba. si cred ca sunt f multe alte firme in situatia mea. acum vad ca sunt si f multi salariati…

 40. neplatit spune:

  Dle. Halpert, nu stiu ce informatii aveti dvs cu privire la actiunile in instanta ale celor neplatiti, dar va asigur ca nu toti au stat cu mana in san.dar cum traim in Romania, majoritatea au primit termene de judecata in 2013,numai echipa dlui Gusa are prioritate in instantele din tarisoara asta si schimba administratori peste noapte. pana atunci Dumnezeu cu mila si dl. Gusa cu falsele regrete pentru bietele mamici neplatite…
  V-as mai sugera sa cititi legea insolventei, lege ce nu este deloc prietenoasa cu angajatul unei societati aflate in insolventa…si asa inainte de a-i judeca pe cei care se plang pe la colturi.

  • @neplatit – eu nu-i judec, doar observ o realitate, nu numai la voi. sigur ca unii au ales calea Justitiei si nu le va fi usor, dar, in final, vor castiga. Spre deosebire de ceilalti… In privinta legii care reglementeaza insolventa, ai dreptate.

 41. @Karina – l-am intrebat de salariile celor care au fost trecuti timp de 3 luni, in vara, pe alte firme si mi se pare ca omul a raspuns suficient de deschis, iar cei in acea situatie stiu la ce sa se astepte. Pe de alta parte, despre cei care pleaca si raman cu restante financiare am discutat intr-un material anterior. Nu pot sa rostogolesc in permanenta aceleasi subiecte. Iar povestea asta cu salarii neplatite devine deja obositoare, pentru ca se regaseste in aproape intreaga presa. Sa asteptam si niste decizii in instanta, pentru ca prea putini din cei afectati se adreseaza instantelor si se multumesc sa se planga pe la colturi…

 42. Karina spune:

  De ce nu l-a intrebat reporterul pe ordinarul asta, de ce TOTI oamenii care au plecat din august pana acum au plecat NEPLATITI!!!! NU salarii la zi, NU salarii compensatorii pentru concediati, NU plata concedii medicale, prenatale, postnatale. Cum nu-i crapa jegului asta obrazul si cum nu se teme pentru copiii lui, cand a lasat atatia oameni fara banii lor castigati cinstit, pentru care fie au muncit fie au cotizat prin taxe. Vorbeste de mamici tinere si gravide, facand referire la Oana Dobre, dar ceilalti zeci de oameni, desi au trecut suta sigur…despre aia de ce nu vorbeste???Stiti cum se dau salariile la REALITATEA? Se uita pe stat imbuibata de DANA IONESCU si spune: cat are asta? 2000…da-i 1000 ca-i ajunge! asta cine e?…cat are?…nu-i da luna asta! etc. etc. si NEICA NIMENI asta de GUSA vorbeste de planuri de viitor???De Balcani, de dezvoltare regionala???Idiotule, in martie ai termene cu terti care ti-au cerut falimentul! Cu aia ce faci? Ii impusti???

 43. Oricat il injura unii pe Gusa, cam ce spune pe aici e purul adevar. Cel putin in ceea ce priveste Realitatea TV, are mare dreptate! Salariile se platesc la timp si celebrele „comenzi” (chiar asa se numeau, comenzi) de pe vremea lui Sorin Enache nu mai exista. Gusa are doar pretentia ca invitatii sa fie alesi cu grija, sa stie de ei dinainte. Nu s-a bagat niciodata peste Stiri.

 44. Ibrail spune:

  Gusa este cel mai mare „trasuist” din”media” romaneasca.! A trecut prin „paturile” tuturor partidelor ,dupa cum era interesul sau personal .Cum poti sa ai incredere in ,asa zis, analizele politice pe care chipurile le face. Nu va aduceti aminte de Gusa, in perioada de dupa suspendarea lui Basescu ? Cum ii critica el pe Antonescu si Ponta pe la B1,stiind ca, finalul, va fi in favoarea presedintelui ! Iar acum, cand toate sondajele ii dadeau castigatori le „uslasi”, cum se mai batea el pe burta cu Victoras, pe Realitatea ?

 45. geo spune:

  omu asta nu e credibil. pe la inceputul lui mai a venit la Braila sa prezinte un sondaj de opinie, cum un candidat independent avea 57 la suta din optiuni si principalul lui contracandidat, sef al CJ, avea 38 %…iar la alegeri a iesit exact pe dos, cel creditat in sondajul lui Gusa cu 38 a avut 57 iar celalalt a scos 38…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top