
Oportunitatea înfiinţării unei ferme ecologice de găini în contextul actual al pieţei româneşti este mai mult decât evident. Datorită faptului că, în România, piaţă de ouă este insuficient controlată, există pentru consum trei categorii de ouă: cele provenind din sectorul industrial, cele de import şi cele din gospodăriile ţărăneşti.
Avantajele fermei de familie
O găină crescută într-o gospodărie ţărănească produce circa 120 de ouă pe an şi consumă 120 de grame de grăunțe rezultând pe an, un raport de circa 365 g furaje pentru un ou. În sistemul intensiv de creştere, raportul este de 280 de g de furaje pentru circa 300 de ouă. Aşadar, în sistemul intensiv de creştere a găinilor se produc de 2,3 – 2,5 ori mai multe ouă
MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.