Fostul mogul media Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 6 ani și două luni de închisoare în dosarul privind devalizării Petromservice. În același caz, Liviu Luca a primit 6 ani de închisoare cu executare.
Ovidiu Turcanu a primit și el aproape șase ani de închisoare, după ce în prima instanță primise nouă ani.
In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.
Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Supeala, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhalteanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimisi in judecata pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, pentru complicitate la delapidare si spalare a banilor.
Potrivit procurorilor, in cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, in mod indirect, actionarul majoritar al SC Petromservice SA, prin achizitia a 49,35% din actiunile societatii realizata prin intermediul companiei Elbahold Ltd (inmatriculata in Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real in sensul prevazut de Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si de Directiva 2005/60/CE.
„In acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioara desfasurata de SC Petromservice SA, prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor persoane apropiate in functiile de membri ai Consiliului de Administratie, director general si director financiar”, a aratat Parchetul instantei supreme.
Anchetatorii au stabilit ca Liviu Luca era ajutat la administrarea companiei de catre Sorin Ovidiu Vintu, care a finantat preluarea pachetului de actiuni.
Un rol important in administrarea SC Petromservice SA avea si Octavian Turcan, persoana apropiata de Vintu, care intermedia relatia inculpatilor cu companiile inmatriculate in Cipru pe care le controlau si cu bancile din aceasta tara, au precizat procurorii
In cursul anului 2007, SC Petromservice SA a vandut activitatea de servicii petroliere, in schimbul careia a primit suma totala de aproximativ 325 milioane euro, potrivit HotNews.ro.
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.