Strigând „Hoţii!” înainte de a fi băgaţi la zdup, adevăraţii hoţi ştiu că atacul este cea mai bună apărare şi că aruncatul pisicii moarte în grădina vecinului va atrage automat oprobiul general asupra acestuia. Cam aşa au procedat şi Vîntu si ţucălarii lui, după apariţia stenogramelor: în afara unora, foarte puţini, care au căutat să se justifice ori să-şi pună cenuşă în cap, cei mai mulţi, foarte vocali, nu doar că n-au recunoscut că-s nişte lingăi de cea mai joasă speţă, nişte vânduţi şi cu pământul de sub ei, ci au arătat cu degetul “statul securist al lui Băsescu”, care le ascultă telefoanele, de nu mai pot, bieţii de ei să facă un şmen, o delapidare, o spălare de bani ca lumea. Normal, spectatorii fideli ai vuvuzelelor au achiesat şi ei la chestiune, răcnind care mai de care pe bloguri şi forumuri că dictatura nu doar că-ţi astupă gura, dar ţi-o şi ascultă. S-a ajuns chiar la a compara România anului 2010 cu România lui Ceauşescu, pe considerentul că şi atunci erau ascultate telefoanele, deci, suprem şi relevant sofism, şi acum e dictatură.
Aceiaşi oameni care nu se sfiesc să-l înjure pe preşedinte la cel mai licenţios mod posibil, aceiaşi oameni care scriu şi rostesc, în direct şi la ore de vârf, la adresa lui Băsescu, Boc şi compania sudălmi de care până şi microfonul şi hârtia s-ar ruşina, doar ei nu, urlă de mama focului că le e frică să mai deschidă gura, de teama “tiranului de la Cotroceni”. Hypocrisy at its finest hour. Cu riscul să inervez nervii şi aşa întinşi ai naţiunii, eu spun că nu mi-e frică de Marele Frate şi de supravegherea lui. Deci hai să nu confundăm democraţia cu anarhia. Asemenea practici există de când s-a inventat microfonul, iar ochii şi urechile regelui au devenit electronice. Arătaţi-mi o singură ţara democratică în care serviciile secrete nu le folosesc. Şi câte clanuri mafiote, câte afaceri necurate nu au dat în vileag! Câţi bandiţi care altfel ar fi scăpat basma curată n-au fost înfundaţi de propriile vorbe, trase pe bandă, în cele mai solide şi autentice democraţii ale lumii. În multe ţări civilizate se implementează acum sistemul supravegherii video a străzilor şi dacă aţi avea, bunăoară, curiozitatea să citiţi ziarele britanice aţi vedea câte crime şi infracţiuni, rămase altfel cu autor necunoscut, au fost depistate pentru că ochiul electronic al Marelui Frate s-a aflat la pândă. O statistică recentă, publicată în Daily Mail, releva că de la instalarea a mii de camere de supraveghere în regat, nivelul infracţionalităţii a scăzut considerabil, semn că metoda funcţionează.
Nu am nici o îndoială că supravegherea permanentă va fi, în viitor, modul cel mai eficient şi mai ieftin de a-i mai potoli pe infractori. Oamenii cinstiţi n-au de ce se teme. Pe mine, cel puţin, nu m-ar deranja ca “securiştii lui Băsescu” să-mi asculte convorbirile ori să mă filmeze când merg pe stradă – v-am spus, sunt fotogenic! Nu jefuiesc bănci, nu comit atentate, nu plănuiesc devalizarea economiei şi închinatul ţării la domnii străine. N-am nimic de ascuns. Tocmai de aceea poate că pe mine nu mă va asculta nimeni, niciodată atunci când vorbesc la telefon. Şi nici pe milioane de alţi români de rând care-şi văd de treaba lor, nu spală bani, nu bagă oameni în betoane, nu distribuie ministere şi averi ilicite şi nu manipulează politicieni şi ziarişti în funcţie de direcţia erecţiei lor matinale. Fiindcă noi, românii de rând, spunem lucruri banale. În schimb bandiţii care pun ţara la cale şi-şi împart la telefon ministere şi ciori din gard spun lucruri penale. Culmea e că tocmai ei, indivizii al căror loc ar fi, în orice democraţie care se respectă, după gratii ,se plâng că trăim în plină dictatură. Pentru ei, dictatura e acel regim care nu le dă dreptul de a fura în tihnă.
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.