
Creşterea păsărilor este o preocupare importantă pentru un segment de populaţie, activitate care în funcţie de sistemiul de creştere asigură crescătorului o sursă de hrană în gospodăria proprie, dar şi venituri substanţiale prin valorificarea de păsări vi, sau ouă obţinute,de la păsări crescute în exploataţii comeciale, în sistem ecologic sau industrial.
Dintre produsele obţinute de la păsările domestice, oul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente. datorită valorii nutritive şi biologice ridicate, fiind o sursă perfect echilibrată de proteină şi grăsimi uşor digestibile, de energie şi de nutrienţi.
Un ou cu masa de 50g are o valoare energetică de 90-100 calorii, echivalentă, ca valoare nutritivă, cu aproximativ 150ml. lapte, 40g. carne sau 20g. brânză uscată.
Pentru consum uman cel mai mult se folosesc
MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro
Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:
TweetETICHETE:
NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.