Ce ne așteaptă după instalarea Guvernului Tudose. Dragnea are toate motivele să fie vesel

3:11 pm, 28 iunie 2017 • de Comentariile sunt închise pentru Ce ne așteaptă după instalarea Guvernului Tudose. Dragnea are toate motivele să fie vesel

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Dragnea și cei din jurul lui chiar sunt convinși că electoratul PSD e lipsit de minte și înghite absolut orice minciună. Numai astfel poate avea logică modul cum și-a dat jos PSD propriul prim-ministru. 
Din nefericire pentru România, este foarte posibil ca infractorul-șef al PSD să aibă dreptate în privința propriului electorat.

Guvernul Proprietate Personală Dragnea 2.0 are în componență multe nume din Guvernul Grindeanu. Asta dovedește că toată povestea cu evaluarea aplicării programului de guvernare a fost o abureală, o piesă de teatru ieftină, pentru proști, menită să distragă atenția de la motivul principal pentru care Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu:

Primul prim-ministru al Guvernului Proprietate Personală nu s-a grăbit să-i emită delincventului-șef al PSD legislația pe care acesta se bazează ca să scape de pușcărie. Citiți aici mai multe detalii!

S-au lăsat folosiți ca niște marionete fără nicio personalitate

Șocant este cum au jucat toți, cu exces de slugărnicie, piesa asta ieftină a lui Dragnea. Este incredibil cum au mințit toți fără să clipească în mascarada asta. Cum au demisionat toți invocând evaluarea lui Vâlcov și fiind de acord cu eticheta de incompetenți.

Au făcut-o cu bucurie pentru că ei de fapt știau ca Dragnea îi pune la loc. Au mințit fără rușine, fără remușcări, fără să-și pună problema ce va spune lumea și mai ales propriul electorat când sunt iar numiți pe aceleași funcții și minciuna lor devine evidentă.

Așa ceva nu pot să facă decât nișe politicieni care trăiesc cu convingerea fermă că oamenii sunt proști și atât de naivi încât înghit absolut orice.
Dragnea știa că totul e o minciună sfruntată, când l-am confruntat în Parlament și l-am întrebat foarte clar dacă un infractor își dă jos propriul guvern pentru că nu l-a scăpat de pușcărie. De aceea a evitat dialogul și a fugit repede pe prima ușă care i-a ieșit în cale. Uitați-vă la privirea lui, când nu mai știe pe ce ușă să dispară repede.

Este exact privirea hoțului pe care îl prinzi în tramvai cu mana în buzunarul tău.

Gașca Dragnea e o calamitate pentru România

Dragnea și gașca din jurul lui care controlează acum PSD sunt o calamitate pentru Romania din motive care țin de istoria și mentalitățile acestui partid, dar nu numai pentru asta.

Dragnea e un pericol pentru România cu atât mai mult cu cat este susținut și de politicienii corupți din alte partide, oameni care speră să scape și ei de închisoare, împreună cu infractorul-șef al PSD. Numai așa se poate explica de ce e paralizată opoziția parlamentară în acest context în care PSD face mișcări atât de scandaloase.

Este dezamăgitor și trist că ne apropiem astfel de 100 de ani de când s-a născut România. Vom ajunge acolo cu o țară prizonieră în mâinile unei găști de hoți. O gașcă de o imoralitate uluitoare, răsărită din hoitul comunismului. O întreagă clasă politică putred de coruptă care , de 27 de ani, fură fiecărui roman onest dreptul să trăiască decent, într-o țară civilizată.
Mihai Tudose are chipul omului serios pentru electoratul PSD

În tot acest context, involuntar, Dragnea a reușit ceva foarte amuzant. A numit un prim-ministru ”What you see is what you get”. Nu mai e nevoie să facă nimeni vreo analiză sofisticată a „calităților” acestui personaj. Rețelele sociale sunt împânzite cu mii de comentarii care punctează faptul că ”mapa profesională” a prim-ministrului desemnat Mihai Tudose se citește pe aspectul acestui om.

Nu critic aici aspectul fizic, ci atitudinea pe care o reflectă imaginea acestui prim-ministru coadă de topor 2.0, ceea ce reprezintă această imagine a unui lider PSD.


Citește și: Cum reacționează Dragnea la întrebarea: Un infractor dă jos propriul guvern pentru că nu îl scapă de pușcărie?La acest capitol cred că Dragnea a punctat în fața propriului electorat. Pentru electoratul PSD statornic, capabil să accepte orice gogoriță și să voteze infractori, Mihai Tudose arată ca „un om serios”. Asta e tipul de figură în care găsesc încredere și liniște persoanele care votează cu actualul PSD.

Un impostor care își acoperise frustrările cu titluri academice

Ca orice impostor care se respectă, prim-ministrul lui Dragnea și-a burdușit CV-ul cu titluri academice pe care nu le-a avut. S-a declarat cadru didactic universitar fără să fi avut o astfel de activitate. Mai este și acuzat că are un doctorat plagiat, acordat de celebra deja Academie de Informații unde semianalfabetul Gabriel Oprea era mare conducător de doctorate.

Este o boală a proștilor și inculților cu bani sau putere politică să-și ascundă valoarea reală după titluri universitare. O boală care trădează frustrări serioase. Oamenii știu, în sinea lor, ce ”valoare intelectuală” au. Așa că își maschează statura minusculă cu tot felul de titluri universitare, crezând că așa rezolva ceva. Adevărul este că nu rezolvă absolut nimic.
Pentru un om decent educat devine evidentă impostura lor de la prima frază rostită.

Mihai Tudose este un prim-ministru după chipul și asemănarea stăpânului său politic, infractorul Liviu Dragnea. Un politician de mâna a doua din PSD, aproape necunoscut publicului, parlamentar mai multe mandate în care nu s-a făcut remarcat cu nicio inițiativă răsărită.

Prim-ministrul Copy / Paste 2.0

Mihai Tudose s-a făcut însă remarcat cu un plagiat grobian în lucrarea de doctorat susținută la academia unde mare jupân era Gabriel Oprea, alt impostor academic. Tudose are profilul tipic al politrucului dispus să execute orice ordine ale șefului de partid, de aceea este natural faptul că Dragnea a propus acest nume.

Este evident că un personaj ca Dragnea nu avea cum să propună alt tip de caracter, din două motive.

Primul motiv ține de disponibilitatea oricărui om cât de cât decent de a accepta să devină o unealtă în mâna unui condamnat penal. Niciun om onest și demn nu poate accepta să joace rolul de coadă de topor a unui infractor despre care știe bine că urmărește numai și numai să-l folosească pentru a scapă de pușcărie.
În același timp, Liviu Dragnea știe bine că nu poate manevra cum vrea el decât un individ mai modest. Un personaj care nu e slugarnic, pe care nu îl poate trage de sfori, nu îi este util la Palatul Victoria și ca atare nu va susține așa ceva.

Pentru aceste motive, devine firesc și logic de ce Dragnea a ales un personaj ca Mihai Tudose al cărui plagiat este evident.

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a explicat acum doi ani că lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose, cu titlul „Infrastructura critica – model si strategie manageriala”, a fost susținută în 2010 la Academia Naționala de Informații „Mihai Viteazul” și publicată apoi la RAO International Publishing Company. Informațiile au fost prezentate când Tudose a devenit ministrul Economiei, în Guvernul Ponta.

„Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvant cu cuvant, fie prin reformulari minore, din alta lucrare de doctorat, sustinuta, cu un an mai devreme, de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie ‘Alexandru Ioan Cuza’. Din doctoratul comisarului-sef s-au copiat inclusiv parti din concluzii, cateva anexe si chiar o sectiune din bibliografie”, a explicat Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, explicație citată într-un articol Hotnews.

Un adevăr dezămăgitor se ascunde în spatele tuturor evenimentelor provocate de PSD zilele acestea

Dincolo de tot ceea ce reprezintă PSD, numirea unui individ ca Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru este și un efect al faptului că acest partid face ce vrea pe scena politică. Pentru că nu are adversari de care să-i fie frică, PSD nu e nevoit să se prezinte cu o ofertă decentă. Adevărul trist este că am ajuns aici și pentru că opoziția este aproape inexistentă.
PNL și USR ar fi trebuit să vină cu alternativă în această criză politică provocată de PSD. Opoziția trebuia să intre pe teren și să joace agresiv. Aveau atât de multe ocazii zilele acestea să puncteze în fața electoratului propriu și nu numai. Au fost aproape invizibili în tot scandalul cu moțiunea de cenzură și nu au mers cu nimic la Cotroceni.

Primul pas către o victorie este să începi să lupți. Dacă din start nu lupți, mai ales când adversarul face greșeli monumentale, nu ai cum să câștigi vreodată.

Chiar și atunci când, din start, vezi că nu ai cum să câștigi o bătălie anume, lupți azi pentru mâine. Construiești în lupta de azi fundația victoriei din bătăliile viitoare. Te duci, ca la Termopile, să arăți oamenilor că cineva e determinat sa lupte pentru ei și că nu e imposibilă o victorie în curând, chiar dacă acum nu se poate.

Sper să își revină cât mai repede aceste partide și să înceapă să arate oamenilor că au motive să meargă la vot. Dacă nu se reinventează puțin și nu devin jucători activi și creativi, vom avea absenteism masiv la următoarele alegeri și uite așa nu scăpăm iar de ciuma asta roșie care ne nenorocește țara de când a fost adusă aici cu tancurile lui Stalin.

Știu, PNL și USR nu au destule voturi în Parlament, dar politica nu se face numai matematic, prin vot și atât. Nu aduc PMP în discuție pentru că acest partid e acum prizonier al campaniei cu iz voiculescian pe care Traian Băsescu o duce, exact la fel ca Dragnea, ca să-și scape apropiații de pușcărie. Cât timp Băsescu decide tot la PMP și interesele lui personale coincid cu cele ale lui Dragnea, acest partid este doar o anexă a PSD mai bine cazmuflată decât ALDE.

Liderii USR și PNL știu că politica înseamnă viată, înseamna idei, înseamnă dezbatere, înseamna emoție, înseamnă să îți entuziasmezi electoratul, să îl bagi în priză și să îl aduci alături de tine, ca să ai o voce mult mai puternică decât simpla matematică a votului. Știu aceste lucruri dar nu au făcut aproape nimic vizibil în această idee împotriva PSD în momentul în care acest partid este atât de vulnerabil și criticabil.

Pur și simplu nu pot pricepe această amorțeală.

Era vital ca cele două partide din opoziție să fie active zilele acestea, nu neapărat pentru vreun obiectiv concret, cât pentru un obiectiv important pe termen lung. La momentul alegerilor vei avea mai mulți oameni la vot dacă acum le arăți ca te lupți pentru ei. Dacă ești absent, provoci sentimentul de inutilitate a votului și falsul sentiment al lipsei de alternativă.

Lipsa de reacție de azi generează absenteismul de mâine

Electoratul se mobilizează la vot în fiecare zi a mandatului, nu doar în campania electorală. Cum să le mai ceri oamenilor încredere și voturi, dacă acum, când PSD e pe culmile penibilului și absurdului, oamenii nu te văd niciunde?

Dincolo de atitudinea politicienilor din opoziție și de dezamăgirea provocată când președintele Klaus Iohannis a acceptat aparent foarte ușor propunerea PSD, nu doar ei sunt criticabili pentru faptul că am ajuns aici. În Piața Victoriei, la protestul #Rezist de duminică, au fost numai câteva zeci de persoane.
Când tu nu îți aperi drepturile, de ce ar face asta vreun politician din orice partid sau chiar șeful statului? Eu cred că altă decizie lua Iohannis dacă erau iar 50.000 de oameni în stradă să ceară un guvern normal sau chiar anticipate.

Nimic nu se poate schimba în bine pentru noi, în Romania, dacă noi nu ne luptam cât mai hotărât pentru schimbarea asta.

In consecința, toată povestea asta cu infractorul care a confiscat România și pare a face ce vrea cu țara noastră are două lecții importante.

1. Să punem mâna să votam. Cine nu votează, nu contează și chiar dă jumătate de vot celor mai ticăloși dintre politicieni. Chiar dacă nu a răsărit niciun lider providențial prin partidele care nu au hoția ca doctrină, acolo sunt politicieni categoric mai buni decât cei reprezentați acum de Dragnea și Tăriceanu. E o decizie mai bună să-i cauți și să-i votezi, decât să lași electoratul hoților să-ți decidă soarta.

2. Să avem atitudine în momentele cheie și să impunem politicienilor direcții clare, atunci când ei nu sunt capabili să se mobilizeze singuri. Atitudine agresivă, fermă, în stradă, de câte ori e nevoie. Când spun agresiv nu ma refer la violență.
Plasarea Guvernului Proprietate Personală Dragnea 2.0 la Palatul Victoria pare o formalitate, așa că ne așteaptă alți ani pierduți în care România va face pași în spate. Dragnea pare că va ieși întărit din criza politică provocată tot de el și asta este foarte grav. Omul va apăsa și mai mult piciorul pe accelerație pentru toată legislația menită să frâneze operațiunile judiciare împotriva corupției.

Este foarte posibil să-și treacă, până la urmă, legile de care are nevoie ca să scape de pușcărie, ceea ce ne va duce înapoi în timp în regimul lui Adrian Năstase.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top