» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Conceptul de „food-miles“ reprezintă distanţa parcursă de un produs alimentar de la producător la consumatorul final. Între 1968 şi 1998, producţia mondială de alimente a crescut cu 84%, iar populaţia cu 91%, în timp ce comerţul cu produse alimentare a crescut cu 184%.
Astăzi, multe din produsele utilizate de români în prepararea mâncărurilor tradiţionale şi care ar putea fi produse în România, din păcate, sunt importate de la sute şi mii de kilometri, acest transport având efecte negative nu numai asupra mediului, ci şi asupra sănătăţii noastre.
„Roşiile din Turcia sau ţările arabe, cartofii polonezi, usturoiul din China, ceapa din Orient, merele din ţările vestice nu înseamnă pentru noi distrugerea economiilor locale, ci au cel puţin trei efecte negative: preţuri mult mai mari

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top