Cașul și cașcavalul de Vlăsinești ajung în Occident

12:41 pm, 17 februarie 2015 • de Comentariile sunt închise pentru Cașul și cașcavalul de Vlăsinești ajung în Occident

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Cașcavalul și Cașul de Vlăsinești (județul Botoșani) sunt produse atestate ca ”tradiționale” și realizate după rețete vechi de peste 500 de ani.
„Este o zonă unde au fost înregistrate câteva preparate tradiţionale, unice în România, fiind vorba despre smântână, brânză şi caşcaval cu specific local.  Totodată, se intenţionează autorizarea ca produs tradiţional a caşcavalului de Săveni, un brand regional foarte important”, a declarat pentru Adevărul Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Agricole Botoşani.
Povestea caşcavalului şi a brânzei din Vlăsineşti începe acum 500 de ani, mai precis de la 1446, când pe moşiile boierilor Vlaşin erau crescute cirezi mari de vite. Din laptele lor, despre

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top