Agerpres s-a blocat in negocieri

1:42 pm, 27 februarie 2009 • de Comentariile sunt închise pentru Agerpres s-a blocat in negocieri

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Site-ul AgerpresDe luna trecuta, toti angajatii Agerpress (fosta Rompres) si-au pierdut drepturile putine pe care le aveau: sporuri pentru ore suplimentare si salarii de merit. Mai mult, conducerea a decis blocarea posturilor, iar acum se afla in negocieri cu sindicalistii institutiei de presa. Avand in vedere ca jurnalistii de la Agerpres sunt singurii din massmedia care nu beneficiaza de prevederile Contractului Colectiv de Munca la nivel de ramura, Mediasind a initiat un proiect de lege pentru modificarea ei, care a fost inaintat Senatului. Proiectul il gasiti in continuarea acestui post.

„PROIECT

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR SENAT

LEGE
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I. – Legea nr. 19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă ROMPRES, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 34 din 22 ianuarie 2003, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. După articolul 6, se introduce un nou articol, articolul 6′, cu următorul cuprins:
” Art. 6′. – Se instituie Ziua AGERPRES, ce va fi sărbătorită în fiecare an la data de 28 martie.”

2. La articolul 12, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
” g) se afiliază şi participă la activitatea organizaţiilor interne şi internaţionale din domeniul mass-media”.

3. La articolul 12, se introduc literele k) şi l), cu următorul cuprins:
” k) execută lucrări de imprimare şi legătorie în interes propriu şi pentru terţi;
l) iniţiază acte normative în domeniul său de activitate.”

4. La articolul 14, se introduce alineatul (4) cu următorul cuprins:
” (4) În situaţia în care procedura de numire a directorului general nu este definitivată până la expirarea mandatului, mandatul directorului general în funcţie se prelungeşte de drept până la numirea prin votul Parlamentului a unui director general.”

5. La articolul 19, alineatul 2 se modifică şi va avea următorul conţinut:
”(2) Directorul general şi membrii consiliului director nu pot face parte din conducerea altor instituţii de presă, nu pot cumula funcţii de execuţie în cadrul acestora şi nu pot fi colaboratori ai altor instituţii de media; personalul de specialitate poate colabora la alte instituţii media numai cu acordul Consiliului Director.”

6. La articolul 21, se introduc alineatele (3) – (9), cu următorul cuprins:
” (3) Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES primeşte un salariu lunar brut, la nivelul funcţiei de secretar de stat.
(4) Personalul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES beneficiază de toate drepturile stabilite prin actele normative aplicabile personalului contractual din sectorul bugetar.
(5) Personalul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES beneficiază de următoarele sporuri:
a) un spor de stabilitate calculat la salariul de bază; pentru persoane cu o vechime în instituţie de cel puţin 2 ani – 5%, şi, pentru fiecare an în plus – 3%, fără a depăşi un spor total de 25%;
b) un spor de confidenţialitate de până la 15%, calculat la salariul de bază;
c) un spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 10%, calculat la salariul de bază;
d) un spor de mobilitate calculat la salariul de bază, ce se va acorda salariaţilor care efectuează lunar cel puţin 10 zile cumulate de deplasare în ţară, ce nu va depăşi 5%.
(6) Locurile de muncă, categoriile de personal şi procentul concret al sporurilor care se acordă potrivit alin. (5) lit. b), c) şi d) se stabilesc de Consiliul Director al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.
(7) Personalul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES beneficiază la plecarea în concediul de odihnă de o primă de vacanţă egală cu salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu.
(8) Personalul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES care foloseşte autoturismul propriu în interes de serviciu, cu aprobarea prealabilă a conducerii, are dreptul la decontarea cheltuielilor pentru carburantul folosit, cu un spor de 30% pentru acoperirea cheltuielilor impuse de uzura maşinii.
(9) Prin personalul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES se înţelege personalul de specialitate, personalul tehnico-administrativ, membrii consiliului director şi directorul general.”

7. La articolul 25, după alineatul (1), se introduc alineatele (1¹) şi (1²), cu următorul cuprins:
“(1¹) Cheltuielile de personal, cheltuielile pentru abonamentele la agenţiile internaţionale de presă, precum şi cotizaţiile la organizaţiile interne şi internaţionale din domeniu se asigură integral de la bugetul de stat.
(1²) Autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale vor prelua fluxul general de ştiri al AGERPRES pe bază de abonament. ”

Art. II. – Legea nr. 19/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Presă ROMPRES, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 34 din 22 ianuarie 2003, cu modificările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată”.

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top