Adrian Nastase se intoarce. In eterna si fascinanta Romanie. Ce jaf de tara!

12:25 am, 19 martie 2013 • de Comentariile sunt închise pentru Adrian Nastase se intoarce. In eterna si fascinanta Romanie. Ce jaf de tara!

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Espresso-logo-NOU1-150x150Cum era de asteptat, Nastase a si fost eliberat. Nu-i un vers dintr-o viitoare poezie, nu ma pricep la versuri. Este Romania mereu surprinzatoare. Sau „Eterna si fascinanta Romanie”, concept de pe vremea guvernarii PDSR.

Dosarul „Albumul – Eterna si fascinanta Romanie” l-a avut in prim-plan pe faimosul combinator Hrebenciuc. Mai tineti minte, celebrele albume de lux cu fata-n iarba (nu a lui Grigorescu, ci o tipa oarecare, apetisanta, ce-i drept). Afacerea a costat vreo sase milioane de dolari, parca, bani platiti in mare de Bancorex (banca de stat facuta praf de credite date la comanda politica).

album-certitudinea.roSumele au ajuns in contul unei firme franceze care nici macar nu exista la momentul platii avansului de 1,5 milioane de dolari (bani de la Secretariatul General al Guvernului Vacaroiu, condus la acea vreme de Hrebe). De fapt, valuta ajunsese la un anume Adrian Costea. Albumul cu imagini turistice despre Romania a fost tiparit in cele din urma si a fost considerat unul din marile tunuri ale guvernarii.

Cum era si normal, procurorii au sarit ca arsi, din instinct, nu ca li s-ar fi dat voie. A inceput si procesul care a durat aaaani in sir. La final, toti cei implicati au iesit basma curata. Si seful Bancorex, Razvan Temesan, si Viorel Hrebenciuc, si adjunctul sau de la SGG, Mihai Ungheanu. Banii, bineinteles, nu i-a mai recuperat nimeni.

Modelul a fost copiat cu succes si in cazul bancilor facute zob la acea vreme. Bancorex, Banca Agricola, Bankcoop. Banii statului, adica ai prostimii, scosi pe sest din conturi sub forma de credite date pe telefoane de la putere si nereturnate de profitori. Bancile au ajuns in colaps imediat cum CDR a descins la putere, in 1996.

A fost marea piatra de moara de gatul regimului Constantinescu. Salvatorul s-a numit Mugur Isarescu. Romania se afla in pragul falimentului total, dar bancherul bancherilor, ajutat de Occident, a reusit sa salveze barca/banca nationala. Evident, n-a platit nimeni.

Emil Constantinescu, minat din interior de infiltrarile partidelor istorice cu securisti nepatrioti, n-a reusit sa faca mare lucru in cei patru ani, dupa jaful lasat de Iliescu&comp din 1990 pana in 1996. A reusit insa evitarea crahului.

Evident, a pierdut alegerile si pe mana „securistilor din presa”, care l-au invins. A venit a doua descalecare a Iliescului, de asta data, cu Nastase la guvern, in locul Vacaroiului. Ce a urmat? Alti patru ani de japca din banul public.

Tradat de propriile naravuri si de unii dintre actualii colegi din USL (Norica Nicolai – PNL facea toata ziua uraturi la Parchetul General cu plangeri si declaratii impotriva „regimului”), Nastase a picat in plasa justiei noi.

Peste ani, a fost si condamnat. Printre altele, si in baza marturiilor unor fosti tovarasi de guvernare. Ieri, si-a ispasit pedeapsa. A iesit prin bunavointa instantei, care l-a iertat de mai bine de jumatate din pedeapsa.

Astazi, nu se vorbeste decat despre condamnarea sa politica. Evident, Adrian Nastase nu-si va pune niciodata cenusa-n cap si va alimenta teza „justitiei lui Basescu”. Probabil ca va gasi destui clienti care sa-l creada. Dar oare cui va folosi?

Romaniei, in niciun caz. Europei? Nici atat. Contribuabililor furati sistematic? Ei n-au fost buni decat sa inghita pe nemestecate povesti de adormit copii si sa iasa „suparati” la vot. Banii inapoi, niciodata.

Din 1990 si pana in ziua de azi, asa s-a desfasurat jaful national. Sub ochii oamenilor simpli, manipulati cu televizorul si lasati din brate de functionarii corupti ai statului.

Dincolo de povestea personala a lui Adrian Nastase, ramane o Romanie care a fost condamnata permanent dupa Revolutie. Nu la niste luni de inchisoare. Poate ca asta ar fi fost mai usor de suportat. Nu. O Romanie condamnata la mizerie, la praduiala de fonduri publice, la fabrici ucise pur si simplu (vezi modelul ARO), la economie distrusa, la joburi pierdute, la fuga peste granite.

Azi, toata lumea vorbeste despre jaful guvernarii Boc-Basescu. Oamenii au uitat de suferintele traite in cei 14 ani, pana cand alianta DA a castigat alegerile, in 2004. Normal, e mai usor sa urasti trecutul apropiat. Romania era un butoi de pulbere si inainte de Basescu-Tariceanu-Boc. Salvarea a fost atunci deschiderea granitelor. Exodul din 2004 l-a scapat pe Nastase de furia multimii infometate.

Astazi, Adrian Nastase e tratat ca un erou. Probabil ca maine-poimaine va reveni in prim-planul politicii mari. Va fi invitat de onoare la show-uri TV. Va tuna si va fulgera impotriva justitiei basiste si a Europei coloniale, ca sa-l citam chiar pe autor. Cinste lui!

Nici nu poate altfel, intr-o Romanie pe care si el a cladit-o. Adrian Nastase se intoarce de fapt sa recompuna peisajul anilor ’90. Intocmai ca in povestea cu albumul din vremea cand el era ministru de Externe, in guvernul Vacaroiu-Hrebenciuc. In care toate erau bune si frumoase la suprafata, dar putrede pe interior.

Este ea. Doar ea si nimic altceva. Ce jaf de tara! Eterna si fascinanta Romanie…Aceeasi dintotdeauna.

S-aveti zi buna! Si-o cafea pe cinste.

Foto album: certitudinea.ro

Laurentiu Ciocazanu

Ciocazanu

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Comments are closed.

Scroll to top