» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

O legumă aparent banală, uitată de români, a stârnit interesul francezilor și americanilor. Mai mult, preparată într-un mod tradițional, se pare că în SUA și în Franța, leguma are un preț mare și este considerată o delicatesă. Este vorba despre usturoiul de toamnă, cultură abandonată de legumicultorii români după ce piața a fost invadată de usturoiul adus din China.
Americanii sunt interesați de usturoiul românesc! Dar nu cultura clasică pe care o cunoaștem cu toții ci acel soi care dezvoltă bulbili la capătul plantei.
Cristian Lungu, cunoscut fermier din comuna Dascălu, județul Ilfov, a primit de curând vizita unor agricultori de seamă din Franța care și-au exprimat interesul pentru a exporta usturoi din țara noastră, atât în Franța cât și în America.
”Fermierul pe

MAI MULT, aici » PaginadeAgricultura.ro

 

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top