Filme pentru adulti pe cablu, doar pe baza de cod

7:48 pm, 28 februarie 2013 • de 1 Comentariu

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Controalele Serviciului de Inspectie au adus in atentia CNA ca, dintr-un total de  78 de retele de cablu, doar cateva respecta codul de reglementare a conţinutului audiovizual in ceea ce priveste situatia de retransmisie a programelor pentru adulti, in forma actuala. In acest sens, propunerea Narcisei Iorga, de a le trimite acestora o somatie prin care sa le ceara sa intre in legalitate in conformitate cu articolul 27, a fost votata in unanimitate.

In ultima sedinta a CNA, s-au propus unele modificari inclusiv ale acestui articol 27,prin care se decaleaza orele de difuzare ale materialelor pornografice si se restrictioneaza accesul la acest tip de programe astfel: accesul trebuie să fie posibil numai în baza unui cod personal special, format din cel puţin 4 cifre; cifrele nu trebuie să fie vizibile pe ecran în momentul tastării; la prima punere în funcţiune a decodorului accesul la programele 18+ trebuie să fie iniţial blocat; accesul să fie reblocat în orice situaţie în care se modifică contextul vizionării, cum ar fi schimbarea programului, trecerea sistemului de recepţie în stare de veghe, schimbarea decodorului sau a cartelei de acces, după realimentarea cu tensiune. După trei încercări succesive nereuşite de a accesa programul 18+, sistemul de control parental să fie blocat; deblocarea sistemului de control parental să fie posibilă în baza unui cod de acces de rezervă.

Printre companiile somate se numara RCS&RDS, UPC si Romtelecom, care a facut ultimele modificari pentru a intra in legalitate la 15 februarie, modificand intervalul orar la 1:00 – 5:00 si introducand o taxa de difuzare a filmelor pentru adulti de 1, 24 euro/ luna.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Loading...Loading...

Related Posts

Comentarii

comentarii

Un comentariu

  1. […] Dintr-un total de 78 de retele de cablu, doar cateva respectă codul de reglementare a conţinutului audiovizual în ceea ce priveşte situaţia de retransmisie a programelor pentru adulţi, potrivit Controalelor Serviciului de Inspecţie care au informat CNA, scrie reportervirtual.ro. […]

Lasă un răspuns

Scroll to top