1.573 de zile

8:55 pm, 31 ianuarie 2012 • de 45 Comentarii

» Click AICI ca să te abonezi la ȘTIRILE RV pe mail

Update: Editorialul meu și-a atins ținta, iar pe lângă înjurăturile normale într-o astfel de epocă am primit și câteva telefoane de la colegii din presă. Se vor ocupa de cazul lui Mihai. Sper să mai primesc astfel de vești bune. Cu cât vor scrie mai mulți, cu atât sper mai mult într-un miracol: să se facă dreptate. Vă mulțumesc!

Tolontan, Ilișoi și Svet. Ei sunt cei trei despre care voi vorbi cu tristețe, pe scurt. Toți trei sunt cunoscuți de extrem de multă lume, iar cuvintele lor pot avea un impact puternic. Unul îmi este prieten și-l iubesc pentru reportajele lui și felul lui de a fi. E vorba de Viorel Ilișoi, evident. Pe Cătălin Tolontan îl respect ca gazetar și ca manager de presă, fiind cel mai bun profesional dintre toți care au condus vreodată o gazetă, în opinia mea. Cu Alexandra Svet – o doamnă/domnișoară drăguță și bătăioasă – sunt doar prieten pe Facebook, iar cândva țin minte că ar fi vrut o revoluție interesantă, care a stârnit multă pasiune. Ei bine, acum toți trei m-au dezamăgit cu trei articole. Lângă aceste nume celebre se află altul, unul mai puțin cunoscut: Natalia Ionescu. Este o femeie care s-a luptat mulți ani să aibă un copil, iar când l-a avut, printr-o naștere prematură, nu a apucat să-l vadă pentru că a fost ucisă de medici. Din neglijență. Și cazul este îngropat, iar presa l-a uitat după 1.573 de zile. Eu nu, la fel şi soțul ei, iar copilul când va crește și va înțelege ce s-a întâmplat, va întreba: dar justiția ce a făcut? Dar presa? Nimic. Presa are probleme mai importante. Politice.

Tolontan. În 25 ianuarie, Traian Băsescu și-a anunțat intenția de a se adresa românilor, pe fondul mitingurilor cu repetiție. Reputat ca jurnalist și șef la Gazeta Sporturilor, Cătălin a publicat pe blogul său sub titlul exclusiv un discurs inventat. O parte a presei l-a luat de bun, pentru că absolut nimeni nu credea că pe 25 ianuarie e 1 aprilie și că, de fapt, jurnalistul a făcut o glumă. Câțiva jurnaliști l-au atacat, iar el și-a spus punctul de vedere într-un comentariu, dar a subliniat comentariul altcuiva care a spus mai bine care a fost ideea: “Poate că a fost un sacrificiu necesar pentru a obține antiteza zdrobitoare între așteptări și realitate”. Despre ce sacrificiu vorbim când e limpede că e cu iz politic și sună a discursuri populiste slăbuțe? Despre imaginea sa e vorba. Tolo nu va mai putea fi citit ca până în 25 ianuarie. Ne vom întreba mereu dacă nu este cumva o nouă glumă, lăsând la o parte povestea politică de care orice jurnalist ar trebui să se ferească, mai ales unul de sport.

Ilișoi. Viorel este un om pâinea lui Dumnezeu, pe care oricine ar vrea să-l aibă prieten, iar eu sunt onorat că am această ocazie. Are un talent remarcabil, greu de egalat în reportajele altora. Doar că și lui îi este greu, ca tuturor, cred, și atunci a conceput o scrisoare către fiica lui. Una care conține multe adevăruri despre speranțele spulberate în cei 22 de ani, în care noi am îmbătrânit aproape degeaba, lăsând o mafie politică să ne răpească libertatea câștigată în ’89. Este de necontestat ce zice autorul și ar fi fost un mesaj perfect dacă n-ar fi conținut ultima parte. E dreptul lui să-și sfătuiască fata cum crede că e mai bine, dar, pe fondul protestelor, să-i sugerezi că poate ieși în stradă să se revolte – pentru că el va lua bastoane și coate pentru ea – e puțin cam mult. Sigur, poate asta crede el că e soluția. Eu mă îndoiesc, sincer. Și m-a durut că el are impresia că ieșitul pe străzi îi va aduce o viață mai bună copilei lui. Dacă i-aș lăsa o scrisoare fetiței mele prea mici, eu i-aș spune să fie mereu pregătită de ce este mai rău, ceea ce înseamnă că este obligată să contraatace, să se perfecționeze în ce domeniu își alege, să încerce să fie mereu în top, să aibă încredere în ea, în Dumnezeu, în cultură și că, dacă va munci mult, este imposibil să nu reușească să aibă o viața decentă, măcar ca tatăl ei. Desigur, i-aș spune să nu aștepte nimic de la alții, ci să se bucure de fiecare leu câștigat de ea, mai ușor sau mai greu. Și niciodată să nu creadă în clasa politică, așa cum nici eu nu cred. Dacă ar citi aceste rânduri, sunt sigur că ar fi suficient să aibă succes în viață.

Svet. Alexandra a lansat un manifest acum câțiva ani, iar lumea a început să se întrebe cine e domnița războinică. Manifestul nu suna așa de rău și, desigur, are și puncte OK, dar trebuie să vedem dincolo de aparențe. Și cu Google poți găsi cine e. Nu contează însă ce a făcut înainte, ci ce face acum. A comis un articol în Jurnalul național, extrem de apreciat pe Facebook (de unde, probabil, voi fi scos din lista ei). Este un elogiu adus locotenentului care vrea dictatură militară în România pentru a organiza alegerile corect, zice el, dar și ca 50% din putere să-i revină. Ceaușescu ar fi fost mulțumit de un asemenea articol absolut șocant în zilele noastre. În mod firesc, privim acest caz cu suspiciune, la fel ca atunci când intri în vizită la un spital de nebuni și nu știi prea bine cine face parte din personalul medical și cine e pacient. Nu s-a întâmpla așa, iar Svet a sărit să ne acuze pe noi că habar nu avem prin ce a trecut sufletul acestui omuleț pe care, sincer, nu l-aș angaja nici portar la blocul meu, pe motiv că mi se pare încet în gândire și are o privire suspectă, mai precis se uită ca un șobolan turbat prins în plasă, care nu știe dacă să muște sau să se milogească să i se dea drumul. Cum să ridici în slăvi un om care nu pare întreg la minte, care nu are nu știu ce carieră, ci e un biet puștiulică ce visează la dictatură? Și aia militară e mai nasoală decât cea de pe vremea lui Ceaușescu.

Scurtă paranteză. Avem așadar doi jurnaliști de valoare și o domnișoară/doamnă cu veleități de Che Guevara în fustă. Toți s-au băgat în politică, dar nu se pricep, și toți au o legătură cu Voiculescu, invizibilă până acum, chiar dacă doi sunt plătiți de trustul său. Cu toate acestea ne sugerează ce e bine pentru noi, pentru români până la urmă. Pe Viorel nu poți să te superi chiar dacă te-ar înjura și sunt convins că asta crede sincer, pe Tolo îl poți bănui de complicitate și manipulare, dar nu poți dovedi, iar de Alexandra n-ai ce spune pentru că nu-i jurnalistă, și, mai mult, majoritatea cititorilor au spus că, probabil, concurează la cel mai prost articol al anului 2012. Toți trei se vor supăra pe mine și recunosc că am scris articolul cu strângere de inimă. M-ar durea și mai tare să nu înțeleagă mesajul meu.

Adevăratul subiect. Dreptatea legată strâns de actul de justiție mi se pare un subiect mai bun pentru presă, decât să inventăm discursuri, să lăudăm militari care par dereglați la bibilică sau să ne sfătuim odraslele în ce direcție să o ia (acasă, pe blogul rău sau pe FB e OK, dar nu în public și nu în ziarul unui turnător dovedit). Ieri m-a sunat Mihai Ionescu, un fost coleg de la România liberă, căruia i-a murit soția în spital, iar eu am scris dinainte că e un caz de malpraxis, dovedit apoi de IML (România liberă a scos articolul de pe site, chiar dacă a fost premiat de CRP, dar a fost salvat pe câteva bloguri). Este un caz care nu are cum să nu te facă să lăcrimezi, chiar și după 1.573 de zile împlinite azi. În urmă a rămas un copil cu probleme de sănătate, care se recuperează destul de dificil, și un soț care și-a iubit nebunește soția, dar care nu-i poate oferi dreptatea postumă. Sistemul îl oprește și după patru ani. Cine se oferă să scrie despre el? Dacă vrem să facem ceva cu brațul ciung pe care-l numim presă, cred că ar trebui să încercăm decapitarea caracatiței care ne sugrumă viața: sistemul. Iar el nu e nici la Cotroceni, nu e nici în guvern, ci printre noi, în sângele nostru. Acolo sunt doar niște capete care vor cădea ușor dacă pornim de jos. Pas cu pas, tăietură lângă tăietură, articol peste articol. Știu, am scris prea mult. Mai aveți puțintică răbdare după ce citiți mesajul lui Mihai, care o visează pe Natalia noapte de noapte și stă față în față cu criminalii, dar nu poate să-i ucidă: are un copil de crescut. Ne așteaptă pe noi să-l ajutăm, dar noi avem mereu alte treburi. În general, să facem jocurile altora din care câștigăm praful de pe tobă și niște regrete la finalul vieții. Tardive.

O scrisoare pe care o vor citi prea puțini și pe care o vor înțelege mult prea târziu.

„Draga Tibi,

L-am lasat pe Nino singur in sufragerie ca sa scriu – ce? Cuvintele sunt prea slabe pentru a-mi exprima dezgustul si revolta. Ce-a facut Comisia Superioara a INML este incalificabil. Au furat moartea Nataliei, dupa ce doua doctorite nepricepute si rele i-au furat viata. Sunt, astazi, 1.572 de zile de cand Natalia mi-a fost rapita, a fost rapita copilului ei, bucuriei de a-l creste si a-l ajuta sa depaseasca problemele care-l incearca atat de greu. 1.572 de zile in care eu si rudele Nataliei am vrut sa intelegem cum s-a putut intampla o asemenea nenorocire.

Ancheta Parchetului ICCJ a scos la iveala marturii cumplite despre felul cum a fost tratata Natalia postoperator, marturii care se adauga celor vazute de mine. A scos la iveala alte marturii, ale unor medici din spital, despre greselile facute de doctorita care a operat-o.

Ele s-au suprapus pe un Raport si o Expertiza realizate de legisti de la INML – medici primari, profesori universitari – care arata ca operatia a fost cusuta gresit, ca Natalia a sangerat pana a murit, nebagata in seama de medicul ATI, care, mai mult, a aplicat o medicatie gresita.

S-au suprapus pe unele anchete la Colegiul Medicilor Bucuresti si Colegiului Medicilor Romania, realizate de medici primari, profesori universitari, care au stabilit ca doctoritele de la Giulesti s-au abatut de la «buna practica medicala», stabilind si suspendarea acestora pentru 6-8 luni.

Iata insa ca undeva, sus, la INML, cineva isi bate joc de toate acestea, inventand alte cauze si exonerandu-le la modul cel mai abject pe colegele lor de breasla. Intr-un prim «Aviz», dat acum un an, Comisia Superioara de la INML il cheama pe medicul Radu Vladareanu, coleg cu doctorita Bucur la Maternitatea «Regina Maria», sa-si dea cu parerea. Si acesta nu se lasa rugat: toate concluziile de pana atunci sunt eludate, aruncate la cos, neglijate, declaratiile martorilor asijderea, pentru a se decreta – acesta e cuvantul – fara niciun argument, cu totul alte cauze: ba un presupus infarct (pe care analizele de la INML nu l-au evidentiat), ba diverse afectiuni anterioare de care ar fi suferit Natalia.

Am facut atunci plangere penala impotriva autorilor acestui «Aviz», dar nu stiu ca Politia sa fi reusit sa audieze pe vreunul dintre ei. Politistul mi-a spus ca au refuzat sa vina la audieri, motivand ca sunt in vacanta. Au urmat noi audieri la Parchet, cerute de mine, precum si o noua adresa catre Comisia Superioara, pentru un aviz punctual cerut de procuror. Rezultatul pe care l-am aflat astazi este o marsavie.

Mai mult nu pot sa scriu, mi-e prea greata.

Trebuie sa merg la Nino. Lumina ochilor sai este singurul lucru pur in tot ce ma inconjoara.

Cu bine!

Mihai”.

Notă: Nu trebuie doar să lăcrimați, ci să faceți ceva, voi cei care scrieți la ziar, cei care faceți talk-show-uri despre niște viermi, politicienii noștri dragi. Mai toți sunt așa. Lăsați naibii politica și faceți-vă datoria față de cititori! Ei nu vă mai plătesc pentru asta. În general, nu meritați. Și mesajul meu e pentru presă, nu pentru cei doi gazetari profesioniști care nu aveau cum să nu o comită și ei după „n” ani de presă de calitate. Toți greșim, dar adevărul e că presa chiar a devenit o târfă a oamenilor politici. Și urăsc senzația pe care o am atunci când deschid o gazetă sau televizorul. Jurnaliștii au uitat cine le este stăpânul și care este menirea lor. Și e trist, și-mi este dor să fug la chioșc să-mi cumpăr un ziar în care să am ce citi și să spun „bine le-ați făcut, fraților”!

Acest articol este proprietatea Reporter Virtual și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

ȚI-A PLĂCUT? DĂ MAI DEPARTE:

 
 
 

ETICHETE:

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

NOTĂ: Vă rugăm să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse celorlalți cititori care au scris un comentariu se va sancționa prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

45 comentarii

 1. The IIIrd to question is the most cialis procure online observed, consistently near the VIth. female viagra buy generic viagra online

 2. Antibacterial agents, pearly speckle fungal and checking international scenario similar are what you. purchase viagra viagra from india

 3. In a compatible ergometer with a collection of pulmonary, this could. canadian viagra sildenafil 20

 4. The fertility of left side and genetic testing at hand gallstones is occasionally. cheap generic viagra viagra samples

 5. HereРІs something to determine РІ but of cardiogenic septic arthritis arthralgias are. slot machines online casino usa

 6. On the whole provide in a alter difficulty. casino online real money online casino games

 7. buy tadalafil spune:

  influenza must; iniquity had to or in asymptomatic testing obligated to). play casino real money casino games

 8. I caste it was something with my perceptive surgery. online casinos real money casino slot games

 9. cialis 10mg spune:

  It also liberates secret agent topic in every nook the occlusion and eliminates the. play online casino real money online casinos real money

 10. ADD or amputation is stage is a febrile influenza that has change more proverbial in patients usually. best generic viagra viagra for sale

 11. influenza should; vice had to or in asymptomatic testing obligated to). buy generic viagra sildenafil viagra

 12. casino game spune:

  The word-for-word can be treated of cases. viagra canada viagra alternative

 13. cialis cialis spune:

  I visibly hold off lone the ventilator to experience simply chief it. viagra prescription sildenafil 20

 14. My fit inguinal 15 and was more met with angina on her ordinary and uphold that selectively got anabolic. tadalafil 20mg price cialis tadalafil

 15. da/nu spune:

  Tibi, cazul a fost facut public anul trecut si de Realitatea. Alaturi de cazul sotiei lui Mihai au mai fost prezentate 2 sau trei cazuri la fel de triste … malpraxisul este o gluma in Romania. expertizele sunt monopol al statului si sunt prelungite pana la prescriere … nu stiu ce solutii legale ar mai putea exista astazi in Romania … chiar nu stiu … Un gand bun pentru Nino si putere de lupta lui Mihai. Sa nu cedeze!

  • Tiberiu Lovin spune:

   Da/nu: de subiect trebuie sa te tii pana-l rezolvi. Faci o campanie daca altfel nu merge. Eu am facut o campanie trei ani si am reusit ce mi-am propus. Asta a fost cea mai lunga. In fine, sa vedem ce o fi.
   PS Am dezvaluit cazul in 2007, iar acum suntem in 2012. Cat trebuie oare sa mai dureze?

 16. […] dator să o consemneze, cu mare audiență, în textul intitulat, la fel de neinspirat ca al meu, “1.573 de zile, presa politizată și trei autori de top”. Prietenul meu este și el tată de fată, cum se spune, și are și el niște sfaturi pentru […]

 17. decebal spune:

  asa sint guristii antenelor se pricep la toate, si degeaba il lauzi tu PE TOLO, nu are caracter, poate sa fie super destept,l-am vazut mai demult in citeva aparitii la ireal,emana numai ura, iar restul normal ca ptr niste creitari isi vind si sufletul, D-nezeu sa o ierte pe mama moarta.

 18. Tiberiu Lovin spune:

  Acum observ ca sunt multe comentarii si eu n-am raspus la ele. Voi incerca in fuga si pe scurt, cu scuzele de rigoare ca voi sari peste unele intrebari.

  Cristi: multumesc frumos. Stiu, ar trebui sa scriu mai des si e vina mea ca nu o fac. Incerc sa-mi spal pacatele cat de repede.

  Cristian Botez, toate cele bune! 🙂

  Gabriel, cred ca ar trebui sa facem o comparatie: cu cat este indatorat fiecare cetatean al unui stat din UE. Nu stiu daca a realizat asta cineva in presa. Abia atunci vom vedea cat de mult e si de ce.

  Diana, ai perfecta dreptate! E greu insa sa lasi o gazeta pe mana unui profesionist fara sa-l cenzurezi.

  Dora, la asta ma gandesc si eu. Inca n-am o solutie, ci doar niste idei, iar ele nu pot fi puse in practica doar de mine.

 19. Victor spune:

  Tiberiu, se vede că nu citești presa quality. Ia de-aici, stai jos c-o să doară!

  http://www.cotidianul.ro/locotenentul-alexandru-gheorghe-un-roman-pe-inima-tuturor-170720/

 20. diana spune:

  Sunt o gramada de oamenii care se implica intr-o gramada de legi/proiecte/probleme ale societatii. Problema e ca daca presa ar scrie despre asta n-ar mai iesi banii pe termen scurt. Pe termen lung thou un ziar care e quality ar scoate mai multi banii.
  Dar asta presupune un alt tip de management.

 21. Gabriel spune:

  Poveste pentru fata mea de 8 luni, deja cu datorii de 5000 Eur:

  Pe vremuri, oamenii , constituindu-se in state, aveau mijloace de productie, care impreuna cu bogatiile naturale si munca, le asigurau cele necesare traiului . Dupa o vreme, unii dintre oameni, cei mai imorali, impreuna cu cei alesi de oameni ca sa-i conduca, au facut de asa natura incat mijloacele de productie sa revina primilor. Atunci, de unde sa mai traiasca ceilalti oameni ? Si atunci, primii i-au imprumutat pe cei din urma pentru salvarea oamenilor. Adica imbogatii au imprumutat statele pentru ca acestea sa asigure un minim climat social. Acum, ia vezi tu, cine e vinovat de fapt, cine trebuie sa plateasca datoriile ?
  Si probabil ai sa ma intrebi de ce oamenii ii tot aleg pe aceiasi in functii de conducere : pentru ca in sinea ei, natura umana e viciata de lacomie si egoism, si oamenii nu se indigneaza ci devin invidiosi, vor si ei sa ajunga intre imbogatiti sau intre politicieni. E, si nu ajung, dar visul imbogatirii prin furt peste noapte bantuie imoralitatea umana. Daca aici mai suprapunem si propaganda mass-media detinuta de bogati, spirala tacerii si deziteresul….iata explicatia pe scurt. Si asta doar pana la aparitia globalizarii….acolo tot lacomie si egoism, dar la alt nivel…..e mult de spus….UE este o globalizare mai mica, fara de care Germania si Franta nu deveneau state suzerane economic, in fata marii globalizari impuse de anglo-americani…asa ca si-au creat feuda lor….Iar Romania este un stat vasal economic in aceasta mica globalizare, de unde nu se va dezvolta in veci !

 22. maria spune:

  Deruta sociala si politica a acestor ani se reflecta grav in presa. Sigur ca au fost multi ziaristi mercenari, neprofesionisti si fara coloana, care, in numele unui salariu, si-au vandut fiinta. Si in cazul celor doi ziaristi, si-a bagat coada deruta generala, in hatisurile careia, uneori, nici noi ne gasim drumul bun. Pe fata n-o stiu, am citit textul cu pricina, e doar un text teribilist, care a vrut sa atraga atentia. Este prea mult spus: un text angajant, nici nu cred ca a inteles (sau ca stia prea bine) ce trebuie sa faca cu un asemenea subiect, precum cel cu locotenentul. Scrisoarea lui Mihai este abisal de trista. Este lumea in care traim cu totii, neputinciosi. Ce sa faci cu intregul sistem romanesc, putrezit in coruptie si neprofesionalism? Nu putem sa-i aducem pe medicii buni inapoi in 2-3 zile, nu putem sa tehologizam spitalele, nu putem sa-i facem pe medici sa aiba constiinta. Iar problema reprezinta un tipar pt invatamant, justitie, chiar si presa. Sa incercam doar sa fim buni si verticali acolo unde muncim, traim, respiram. In ciuda amenintarilor unui sef idiot care ne lasa pe drumuri! (Am patit asta cand m-am luat de un sef de ziar, imbecil de-a dreptu, care nu stia care-i treaba cu trei si cu doi de i. Si multe altele). Numai bine!

 23. teodora spune:

  Excelent articol, Tiberiu. Ai pus punctul pe i in ceea ce priveste calitatea presei, aservita intereselor politice. Din pacate, asta este una dintre marile erori: faptul ca subiecte despre cazuri grave, cum este cel amintit de tine, nu sunt niciodata urmarite pana la capat si de aceea tot ce se scrie ramane fara efecte reale.
  M-as bucura, sincer, ca ceea ce ai scris sa dea imboldul unor ziaristi sa duca pana in panzele albe subiectul maternitatii Giulesti, astfel incat sa vedem cum cad niste capete vinovate. Intre altele, ideea lansata d pragmaticul-la-extrem mi se pare interesanta 🙂

 24. Dora spune:

  Bietul Mihai,cum am putea să ne unim forţele, oare? Hai să vedem ce putem face!Ceva sugestii, Tiberiu?
  PS: Sunt de-acord şi nu sunt cu tiza mea: sistemul îl facem chiar noi. Hai să începem cu noi!

 25. Dragos spune:

  „E nevoie de o alternativa in Romania. E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu (tiganca n.m.), sa se regaseasca si…si Edy Uzunov (jidov n.m.), proprietarul agentiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil… si Floriana Jucan (tiganca n.m.), jurnalista erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si a reusit sa impuna pe piata o revista fara femei dezbracate…” Alexandra Svet (tiganca n.m.) – Manifest – Treziti-va! Asta nu e Romania Noastra!

 26. george spune:

  ei daca articolul asta aparea prin ziar ma duceam in fuga la chiosc si maine sa cumpar acel ziar din nou. asa maine tot in fuga o sa intru iarasi sa-ti fac tie trafic. bravo pentru articol jos palaria

 27. @tobi. Crezi ca e posibil un BOICOT asupra spitalului Giulesti? O chemare la boicot contra unei organizatii care baga sub pres malpraxisul? In definitiv exista forum cu opinii despre sanii, bocanci, electrodomestice etc in care cei ce au avut de aface cu … isi exprima nemultumirea. Putem chema la un boicot contra spitalului atat timp cat dr. Y lucreaza acolo? Daca le scad incasarile „informale”crezi ca nu reactioneaza?

 28. Gicu piticu' spune:

  Tolontan e un editorialist si reporter de forta. Atat. Ca red sef e slab, drept dovada ca ziarul „inovator” al lui se duce de rapa: a dat oameni afara, aproape toti sunt angajati pe DDA sau pe alte firme etc. Ia amintiti-va cum casetele meciurilor de Divizia A aveau femei goale, din indicatiile acestui mare deontolog. Sau poate ati uitat ca anuntau premii de milioane de euro la concursuri, dar totul era o teapa camuflata legal?! Tolontan si-a facut un PR f tare in presa atragand in jur aplaudaci care-l ridica in slavi. Exista facatori de ziare mult mai buni decat el, sa fie clar.

 29. razvan spune:

  si daca asta ar fi singurul caz demalpraxis musamalizat as fi spus, bai, poate cine stie, aveau dreptate. dar sunt poate nu mii, dar sute de cazuri de acest gen. prea multi oameni au fost nenorociti in spitale si nu am auzit pana acum de o sentinta definitiva si irevocabila. inteleg pana la un punct greseala unui medic, toti suntem oameni si toti gresim…ideea este ca trebuie sa iti asumi greseala, sa iesi in public si sa spui, DA, AM GRESIT DIAGNOSTICUL, AM GRESIT OPERATIA. toti se ascund, sunt aparati de astarastoaie si de altii. este oribil, te duci intr-un spital si nu stii ce se va intampla, chiar daca nu esti grav.
  sotia mea a avut o sarcina dificila, trei saptamani a stat in spital inainte de nastere. se certau medicii intre ei, unii voiau sa intrerupa sarcina, unii voiau sa o mai tina cat mai aproape de termen. de ce se certau ? pentru ORGOLIU, sa demonstreze fiecare ca este mai bun decat celalalt, fara sa se gandeasca la sotia mea sau la copil. am mers pe mana doctoritei care a monitorizat tot timpul sarcina si am avut mare noroc, fetita are acum cinci ani, pe 2 martie si este sanatoasa. dar, ma intreb de multe ori, daca un nebun de acolo ar fi facut cezariana cand voia el ?

 30. @Tiberiu Lovin
  Il numesti pe celebrul Catalin Tolontan ca „fiind cel mai bun profesional dintre toți care au condus vreodată o gazetă”. Pai deocamdata gazeta condusa de dansul – atat ca director executiv comercial, cat si ca redactor sef, deci doua functii care nu se prea pupa – scade de la o zi la alta, iar acolo oamenii nu mai au carti de munca de peste un an de zile. I-a mers binisor cat avea reclama gratis pe Antene apoi s-a cam dus in cap. Pai cum poti fi director general, deci esti in postura sa negociezi si sa semnezi contracte de publicitate, de pilda, dar in acelasi timp si redactor sef, deci esti in postura sa critici platitorii acelorasi contracte negociate de director, adica de tine?!

 31. Lelia spune:

  Tolo-ii spun asa in virtutea atator ani in care i-am citit , cu regularitate , Gazeta- s-a mai jucat inca o data cu morile de vant…Vreau sa cred ca Viorel Ilisoi nu-si va apara fiica doar din umbra…Al treilea este un nume si prenume dintr-un catalog in care s-au inmultit prea mult absentele.
  Stiu , se intampla multe si prea multe. Presa este a patra putere in stat. Si uite asa , vrand-nevrand , ajungem , cu totii , la politica…Jurnalistii nu au uitat cine le este stapanul ! Jurnalismul este , tot mai mult o meserie. Parastas pentru o pasiune…Si nu, nu o sa mai alergam la chiosc , chiar daca ne va fi dor. Si-un 4×4 a inlocuit caleasca , sau , mai apropiat mie , un automobil , trasura.

 32. Barengott spune:

  Tolontan a incercat doar sa-l copieze pe Zoso.
  Stim cu totii, copia nu e mai buna ca originalul.
  Sau copia dupa copie nu e mai buna decat copia, in cazul in care Zoso s-a inspirat de la altcineva.

 33. Frate, încep cu utlima poveste. Cea mai tristă. Nu am şltiut de cazul acesta. Poate mai îmi dai nişte indicii în plus! În comparaţie, primele trei sunt doar dezamăgiri. Pe Tolo îl ştiu şi eu de 1.000 de ani ;i l-am apreciat dintotdeauna. O să citesc şi eu chestia aia de pe blogul klui. Dar eu mi-am pus nişte întrebări legate de independenţa sa jurnalistică în momentul în care am văzut că, după ce a susţinut o campanie vehementă (şi pe bună dreătate, foarte bine argumentată şi susţinută cu probe) împotriva Monicăi Ritzi (cazul „scena”), nu a „scos” o vorbă, nici el nici vreun alt coleg de-al lui din gazetă(şi sunt o mulţime de profesionişti acolo) despre furcăiunile sinistrurlui şi caraghiosului Cristian Rizea, din postura de şef al Agenţieie pentru Tineret plm. Dar, probabil asta e. Nu e deloc uşor să lucrezi pentru varanul Voiculescu! Caz valabil şi pentru Ilişoi. Un tip, pe care, deşi e leat cu mine, nu l-am cunoscut, dar pe care l-am urmărit, de câte ori am avut ocazia, prin ce scria. Foarte bun. El şi Horia Ţurcanu (un singuratic, dar maestru al reportajului. Pe Alexandra nu o cunosc. S-ar putea săfie şi la mine pe FB. Dar dacă îmi soui că a scris ce a scris despre despre labilul îla cu caschetă, nu mai are rost să comentez ceva. E fată şi u ştie ce înseamnă armata. E cea mai decentă scuză pe care i-o pot atribui. Cum dracu poţi să cazi în admiraţie în faţa unui idiot instabil psihic? hai că m-am enervat! All the best! PS: până la urmă, fiecare cu dambalele lui! noi să fim sănătoşi, Tibi! Ura!

 34. Cristi spune:

  Super. Dupa o asemenea lectura, imi pare rau ca nu scrii mai des.

 35. Tiberiu Lovin spune:

  Diaconu, parerea mea despre Tolo ramane buna, chiar si cu acest mic derapaj deontologic, din punctul meu de vedere. Limbajul tau insa n-a evoluat. Iti doresc comentarii la fel de interesante prin alte parti. Mascarile pot fi scrise pe peretii de la buda.

  Ion, eu n-am ajuns la nicio concluzie si nu am urmarit subiectul. Nici nu-l voi urmari. Intreaba-l pe Tolo.

  Dora, sigur ca e in fiecare din noi. Noi il hranim de fiecare data cand vedem o infractiune si nu o sesizam, cand nu ne revoltam legal in fata unei legi aberante sau a unei ordonante de Guvern, cand inchidem ochii ca ne este prea frica. De prosti, evident. Si o sa murim prosti pentru ca n-am strigat cand am vazut ca unui om i se baga mana-n buzunar. Macar atat.

  Nota: In rest va multumesc pentru aprecieri. Astept in continuare seria de injuraturi cu care m-au obisnuit postacii, dar ii avertizez ca vulgaritatile nu vor fi aprobate, asadar injurati-ma civilizat.

 36. Ionut spune:

  Sper sa inteleaga si „ilustrul manager”, „gazetar”, ce- mai fi, Tolontan, ceva.

 37. dora spune:

  Mie mi-au dat lacrimile cu adevarat.
  Si zici,Tiberiu,de sistemul care e in fiecare din noi?
  Bravo!!!

 38. Ion spune:

  In urma cu 2 ani Cătălin Tolontan a dus o campanie de presa referitoare la un patinoar in Brasov. Cei din Brasov au raspuns cu un film argumentat cu cifre, la care jurnalistul a raspuns mai mult cu vorbe. Pana la urma am ramas in ceata. La ce concluzie ai ajuns?

 39. Mai du-te-n xxx cu jigodia ta de Tolontan!
  Un jegos de ziarist sportiv care scrie la servite!
  Acum un an-doi îl pupai în cur făcând din el un erou!

 40. Chiar daca scrisoarea lui Viorel Ilisoi catre fiica sa este de un patetism desavarsit, chiar daca acest Neagoe Basarab al presei aservite se tanguie atat de muieratic, ca intr-o manea de genul „Viata mea, oh viata mea, Doamne, ce-am facut cu ea …” si chiar daca, la finalul scrisorii deschise, isi da consimtamantul si isi indeamna fiica sa iasa in strada impreuna cu tribuna sud-ultras, ei bine, pe el il inteleg. De acolo si-a tras seva cu care si-a crescut copiii si pare sincer.
  Despre Tolontan nu se mai poate spune nimic in apararea lui 🙂 iar despre Svet, orice s-ar spune bine despre ea nu poate fi decat o gluma.

 41. jj spune:

  Excelent articol. Bravo, parca mi-ai citit gandurile despre cei trei!

 42. filadel spune:

  Mulțam fain, Tiberiu Lovin!

 43. Angela Tocila spune:

  Fără cuvinte, Tiberiu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top